Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scream007
őstag
szerintem várj meg egy akciót
én 11eért vettem anno maver feedert.Tom full alap de a maver akkor is maver.
Amugy a top mix lejáratta magát előttem, nem tom mit képzelnek, ők nem egy DAM, Spro, Shimano, Milo, Tubertini, akiknek van nevük minőségűk, multjuk nagy, stb...közbe meg ugyanannyikért adják mint az említett márkák a botjaikat.Egekből szálljanak le, csak árral tudnának hódítaniBMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
-
Doviziozo
aktív tag
Top Mix - Stradivari matchbotja van-e esetleg valakinek? Nagyon megtetszett ez a bot, épp ideális lenne, mert 4,20-as, erős , pontyos matchbotra lenne szükségem.
Forza Rossoneri!
-
törölt tag
Sprot a haldoradonál olcsóbban nem kapod meg, a Shimanot igen, nézd meg mennyi egy Alivio. Haldoradon ezt tudom még jószívvel ajánlani:[link], figyelj, hosszú időre veszed gondolom 4rongy ide vagy oda szerintem már nem a világ.
Esetleg ez a Shimi lehet még alternativa:[link]
balzerről nem tudok nyilatkozni, nézd meg a Diabolo feeder mennyibe van, ha jó áron akkor vedd meg nyugodtan kiváló bot. -
peterszky
őstag
megint voltma Balcsin, de olyan sz*r idő volt dupla gatya, pulcsi + kabát volt rajtam és még így is fáztam. azért a partot így is megvertük, csak sajnos a strandon. a kőrakodóban már megint nem volt egy horgásznyi hely
fogtunk 2-3 kiló keszeget + 1 kispontyotWhat else you gonna do on a Saturday?
-
Bencus88
nagyúr
Idei első pontyomat sikerült megfognom 31 cm-s volt.Ezen kívül fogtam még keszeget gardát pontyot kárászt.
-
Scream007
őstag
Moby 2ön voltunk, felhős, szeles nagyrészt borus idő, kicsit sütött csak nap néha.
Víz ahhoz képest elfogadható hőfoku volt.
Eredmény 13 ponty Átlag 1.5 kg-sek, volt 2db 2.5es, a nagy kb 4es elszökött(parttól 10m-re feljött és egyszer csak repül felém 500zal az etetőkosár, de a kapásnáál már énekelt az orsóm)
no comment!
Tanulságok: a milohoz nem kell semmi ugy jó magában ahogy van ha beleteszek cumokat mindenféle halat fogok, ha semmit, akkor cska pontyot szóval tényleg szelektálja őket.BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
janati
őstag
-
törölt tag
Na akkor sorban, a feeder azért is jó mert az általad vázolt 3horgászmódszerhez talán ez a a legjobb, fenekezőre van tervezve, de mivel hajlékony a bot, és vékony zsinórral tudsz horgászni majdnem tökéletes úszózáshoz is, a pergetéshez meg felraksz egy erősebb damilt, és finoman, de a legtöbb rablóhalhoz jó, persze nem a 80kg os harcsához, de, 10kg ig szerintem bármit kiveszel vele.
A feeder, az azért más mint a sima fenekező, mert nem kell rá kapásjelző, í vízzel párhuzamosan beállítod, és a spicc görbülése jelzi a kapást, az eggyik legfinomabb horgászmódszer, azonos körülmények mellett, tutira több halat fogsz, mint vaterod, a régi jó öreg csipeszes bottal. Kisebb horoggal és jóval vékonyabb zsinórral tudsz horgászni, a vékonyabb zsinór miatt, természetesebben viselkedik a horog, a halak gyanakvását kevésbé kelti fel és több halad lesz.
Figyelj, ne úgy nézd hogy 16k úgy nézd hogy egy minőséget veszel, ami a te komfortodat szolgálja, és évekig használni fogod, sokkal több örömöd lesz benne mint teleszkopos fenekezőben, hidd el, fantasztikus élmény a hal összes rezdülését átérezni. Szerintem inkább vegyél hosszú időre egy tuti botot mint fele ennyiért egy kevésbé jót.
Egy aladalé az orsóhoz, tartsd azt szem előtt hogy az orsóba egy jó minőségű csapágy 1000ft, tehát egy 9+1 csapágyas orsó, hát enyhén szólva kétes, nem biztos hogy jó vétel.
Nem sima normális 18ast, egy ilyen hajlékony bottal tökéletesen elég, de legyen inkább 20as gyakorlatilag bármit ki tudsz vele szedni. A csoffadton ~100ft/100mes madzagot értek, hogy ne az egész dobon az 1000ft/100mes madzag legyen, mert úgyse használsz 100mnél többet, az aljára raksz olcsót a tetejére meg márkásat. -
-
janati
őstag
válasz #16741888 #1182 üzenetére
Szia Tesó!
Köszi az építő jellegű hsz-t először is!
Na akkor sorban:
1. Feeder. Miért is jó ez?? Mit is jelent ez pontosan az apám teleszkópos botjaihoz képest?
2. 16k-t nem fogok egy botért adni...max a felét...
3. Mi a márkás orsó? Ma mutattak nekem valami olasz ''Carp valamit''. Az 9+1 csapágyas volt, 6k+áfa...meg van egy botja apunak, azon Spro van + másikon Silstar. Azok jók?
4. Az általad ajánlott Shimano oesó szimpi a leírás alapján, meg ára alapján még visítva,éppen talán belefér. Elég a 40-es?? Nem kellene inkább 50-es?
5. Fonott zsinort kell venni 18-asban? Milyen a csoffadt?
6. A haldorado.hu valóban jó, találtam rengeteg horogkötési, szerelési technikát, azokat onnan megnézem. Én is 1 horgosra gondoltam.
Jönnek még majd kérdések.A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
Scream007
őstag
abszolut kivitetelezhető.
de pergetés, fenekezés, úszózás mind3 3 különféle botot kíván, talán az orsó lehet egy, de az is necces.
4 csapágyas dam vagy spro, zsinórnak, 25ös és 30as 1-1 dobra, horgok 12-8-6-4-2es méretben mindegyikből 10 db.Ólom nem kell állóvízre etető kell, olyan 30-40gr-os kb 6db , forgókapocs kell kb 10. 150es bot kezdésnek kicsit kemény lesz egy 50-100as 330as kell neked, most nem akarom ajánlani az enyém mert részrehajlás szaga lesz de mit tegyek ha tényleg jó spro premium 50-100 kb 8e., az orsó szintén enyii, 4eből meg kijöna többi.(kukorica, aeteő pufi)
ÚŐszózáshoz több mindne kell össztetteb bonyolultabb de ha barátkozni akarsz vele végy egy 4es spiccet.daminalnak 16ost a 12es horog jó oda, 1.5-2gros úszó franko sörét(angol verseny).
pergetést szerintme hagyd nincs foganatja manapság, kevés a rabló.
a fenti bot jó csukára és pontyra is amurra is keszegre jó a spicces.
30ból bőven kifér tán még 25ből is.
good luckBMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
törölt tag
Üdv koma!
Szerintem, ha már horgászatra adtad a fejed akkor mindenképpen érdemes egy minőségi felszerelést venni, ami hosszú ideig megállja a helyét, és sok örömöd lesz benne. Mivel úszózni, és fenekezni is szeretnél szerintem neked a legjobb választás egy feederbot, fenekezni nincs jobb, de ha a helyzet úgy kívánja akkor úszózni is tudsz vele.
Ennek alapján én ezt ajánlanám, kapsz hozzá egy dvdt is, amiből az apró trükköket meg is tudod tanulni.[link] Kitűnő bot, sokáig ki fog szolgálni, szvsz. Orsóból, valami 4-5csapágyas márkásat ajánlok, nem feltétlenül kell 10csapágy, elég 4-5jó minőségű, mint 8-10 szar. Tehát egy ilyesfajta orsót vennék erre a botra,(mivel egy bot ezért a nyeletőféknek nem érzem szükségességét)[link] ebből a hátsófékes szerintem tökéletes erre a botra, én matchen használom az elsőfékest az is tökéletes. Damilt hozzá, nézzél 150m es kiszerelésben valami márkásabbat, szerintem a nagy gyártók, közül biztos találsz olyan 1500ft körül 150m 18/20as damilt, és vegyél hozzá ugyanolyan vastagságú csoffadt alátekernivaló damilt, 200mt.(ez pár 100ft)
Szükséged lesz még 2 jó ágasra, ezt akár lakatos ismerős is csinálhat(like me), merítőre, szákra. ez olyan 2000ft, nem érzem különösebb szükségét, hogy ebből is kiváló minőséget vegyél, amire neked kell tökéletes, a low end árkategória.
Szerelék, 1horgos szereléket csinálj, haldoradon utánanézel tutira találsz 5leteket, hogy milyet, pontyozni 8as 10es horgot vegyél hozzá, márka szerintem ilyenszinten tökmindegy, Gamakatsu, Owner, Hayabusa, tökmindegy eggyikben sem fogsz szerintem csalódni. Etetőkosárból szerintem vegyél 4-5darabot, 20-30grammos kosarat, akár gubancgátlócsővel, esetleg erőgumit is beiktathatsz. Ezt már fantázia kérdése, rákeresel haldoradon feeder szerelékekre szerintem csomot fogsz találni, a legtöbb az az előke&etetőkosár kombinációja lesz, esetleg erőgumival.
A kaja, az majd kialakul, ha horgászol, úgyis ki fog alakulni, egy saját recept, ebben tanácsot adni nagyon nehéz, veszel egy van den eynde pontyos kaját, és egy jó pontyos vizen nem a kaján fog a halfogás múlni.
Remélem tudtam segíteni, ha bármi kérdésed van állok rendelkezésedre. -
janati
őstag
Sziasztok horgászok!
Segítsetek nekem please!
Eddig horgászgattam, kölcsön felszereléssel, nagyon amatőr módon....
Most eljött az idő, hogy vegyek egy saját cuccot, de ehhez kérném tanácsaitokat!
Leírom, hogy nagyjából MIT is szeretnék, amihez kellenének a megfelelő eszközök:
1. Állóvízi horgászat
2. Hétvégente/kéthetente csak
3. Elsősorban fenekezés/úszózás (ponty, amúr, apró)
4. Néha pergetés csukára
5. Élőhalas horgászat süllőre
Mit vegyek? Amikre javaslatot várok:
1. 1db horgászbot (olyan 3,5m hosszú, 150g dobósúlyig)
2. Ehhez egy orsó (na itt absz. tanácstalan vok, nyeletőfék? csapágyak száma?)
3. Horgok
4. Súlyok
5. Damilok
6. Csalik
Szóval egy komplett szett kellene! Kb 20-30k között szántam az egészre!A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
Bencus88
nagyúr
Tök jót pecáztam múltkor.
Vasárnap is megyek le a balcsira. -
Scream007
őstag
ahhh d ejó idő van és nem mentünk el ma mert azt mondták esni fog ...a hülye megalutzer időjárásjelentőket utálóm, sosem lehet bennük bízni
Remélem holnap is jó idő lesz.BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
Doviziozo
aktív tag
Én általában matchbotozok. Tegnap sajna, csak reggel tudtam 2-3 órát horgászni. Fogtam egy 1,60-as tükröst, meg egy szép 2-es nyurgát.
Valami pedig megtépett. 18-as zsinór kb. 10 másodpercig bírta, hiába nem volt megfelelően kiengedve a fék.
Gondolom, hogy amúr lehetett. A kis torpedója.Forza Rossoneri!
-
Scream007
őstag
Ha olyan idő lesz mint ma akkor nem lesz peca a hétvégén
BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
myrra
senior tag
olyan délután fél 5 és fél 8 között asszem.
mindegyik csontira jött.
érdekesség hogy csak a két feederre jött az összes. három bottal horgászom a harmadik egy hagyományos fenekező volt. azon csak egy mozdítás, de semmi kapás. szal ha nem újítok be idén valszeg kutyafaszát sem fogtam volna tegnap.
most nagyon bejön ez a feederes technika.
ja még azt akartam kérdezni hogy ki hány bottal szoikott mecsizni? mert a keszegek miatt elég nehéz lenne szerintem kettőt használni. max ha kukoricát használnék. de errefelé a csonti a király. azt meg támadják rendesen a keszegek. tegnap ismét fogtam vagy 8 db 10 centis keszeget.''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
Kicker
őstag
válasz #16741888 #1173 üzenetére
az jó lehet, a balcsit meg elbasszák az orv genyók sunyi emberek... vagy a franc tudja... régen haver 6-7 éve nádasnál leült, fogot 5-6 pontyot, amiből 2 bőven 30 felett volt... de ma? ááá
fogtam 20 pontyot max méret 28, gyakori: 22
[Szerkesztve]Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
myrra
senior tag
mai pecázás nem volt rossz, de azért hiányzott a potyka kicsit.
[link]
péntek reggel kimegyek egy kifejezetten pontyos vízre. remélem ott már tényleg megjön a szerencsém és fogok vagy 10et''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
Scream007
őstag
válasz #16741888 #1167 üzenetére
az aranypikkely mögött van.
Az egyen nem fizetős rendsze rp***a drága a jegy mély és bazi nagy a víz elég esélytelena fogás.
moby 2 -n általában 3+osak a pontyok(igaz ez tavaly sajna felborult ez a rendszer elég szomoru) fizetős ergo nem drága a jegy, és nem 20hektár hanem csak 8
Mikor lesz Préri 2?BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
Doviziozo
aktív tag
Én is horgászom. Vasárnap lesz a szezonnyitó (Sz-Sz-Bereg megyei) verseny Kocsordon . Majd megpróbálom kiszivni a vízbűl azoxigént.
Forza Rossoneri!
-
törölt tag
Remélem holnap reggel még jó idő lesz, addg befejezem a feladataimat, aztán go peca.
Muszáj a versenyre edzeni egy kicsit, muszáj a mély vízről is tapasztalatokat, szerezni, mert amilyen mákos vagyok behúzok oda, és nézhetek. Tapasztalat =0, na ilyet nem játszunk, oda is be kell lőni a tuti taktikát, meg szeretném nyerni a versenyt. -
myrra
senior tag
ha marad ilyen szép az idő akkor én is elindulok délután kergetni a halakat
péntek hajnalban szintén. max akkor nem ha ömlik az eső''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
Kicker
őstag
Tegnap melo után lementem halat kergetni olyan 6 fele, fél 8ig fogtam egy vödör bodrit(vízzel együtt )... szépeket, úgy 25 db-ot... de pontyból csak 2 kicsi volt na de majd legközelebb...
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
myrra
senior tag
-
törölt tag
válasz Scream007 #1150 üzenetére
Akkor az a haver haverja volt.
Mesélte hogy ő nem tudja a haverja mit csinál, ő ha kimegy 10fölött fog pontyot, a haverja meg eggyet fogott, meg kárászt, mondjuk nem is csodálom ha az 5.5ös vízben 4mnél próbálkozik. Nyáron sincs semmi, felbaszom, a 16os wraglert, és dobok 50mt kell annál több? Vagy előveszem a 4.20as botot 20as wraglerrel 80mt is elhajítom.
Ugyanott vagyok, a fastag furulyaantenna látható is, nem kell vakoskodni. -
Bencus88
nagyúr
Hétvégén meglesz az engedély megyek le a balcsi partjaira végre horgászni minden nap.
spicc,fenék,sör,szotyi kaja,üditő,napernyő kell ennél több? -
törölt tag
válasz Scream007 #1147 üzenetére
Hát ezt neked kell tudni, szerintem a kiemelkedő úszónál nincs nagyobb feeling, illetve de, a fárasztás.
Jó pontyos vízben ha nem fogott pontyot akkor amatőr volt, ennyi, én is az voltam pénteken, tanulom még a műfajt, ennyi. Viszont pl. a Farmertavon, a haver matchel(igazhogy ő félprofi) 15-20pontyokat fog, szóval szerintem általánosságba elmondható hogy ha te fogsz akkor úszóval is meg lehet fogni, csakhát 20szor annyi gyakorlat kell hozzá, ami sajnos még nekem sincs meg.
Én egész nap eltartogatom a 170grammos botot. Mármint ez a bot súlya nem a dobosúlya. -
Scream007
őstag
ezek olyan fél 1 kilósak nem?
Ne is mond, sajna 25-30e minőségi meccsre nincs kesem , gondolom 10-12é meg nem éri meg venni. Én úszózni egy régi 15-30grammos goldstar 3.8as bottal szoktam. 1 óráig bírom, utána ha nem tom megtámasztani valamin a csuklóm kikészül
Meg amikor csomószor azt látom szegény mecses egész nap lővi a csontot kukoricát tartja a botot dacol a nappal, figyel egész nap és fog 1 ponytot nagy nehzen délutánra az etetésre, míg én napozokmárnyékba hüsőlől fogok 6-8 pontyot és még csak nem is figyelek, fékrecsegés rulzzz , akkor elgondolkodom érdemes meccsel.........
[Szerkesztve]BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
törölt tag
válasz Scream007 #1143 üzenetére
Nálam a Preston az isten, ha finomszerelékes peca akkor Preston. Kár hogy nem tudom megifzetni a többi botját mert annyira el vannak szállva árakkal.Álmom egy Carbonactive.
Amit mondasz az nyilván úgy is van meg nem is, eggyértelműen nem csak a bot teszi a pecást, de ez csak félig van így, nyilván, egy 30meg egy 60rongyos matchnél nem a bot fog dönteni, de egy 6rongyos meg egy 30rongyos match között akár dönthet a bot is, ugyanazt az embert feltételezve, sőt dönt is. Durva fenekező vs finomszerelék, ugyanez igaz.
Ismét előjönnék a komforttal, hidd el nagyon nem mindegy hogy milyen bot ven a kezedben, ezek a 30rongy környéki (+-) matchek valami hihetetlen vékonyak=könnyűek, mégis brutálisan erősek, egy ilyet sokkal szívesebben tartasz akár egész nap kézben mint egy 2-3szor ilyen nehezet. -
busman
veterán
Bővült a lista:[link]
[Szerkesztve]I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Scream007
őstag
hát te profi legyes vagy ahogy látom zsinórban fogod az egyik leggyanakvóbb halat sorozatban.
Valamit tudsz, mondjuk ilyen vadregényes helyen lehet a halak is óvatlanabbak.
Amugy meg így van nema bot teszi a pecást, és erre már én is láttam pozítív negatív példát ergo mellett csúcsszuper millós cumoval nem fogtak semmi én meg fogtam nem is keveset, de volt hogy az enyéménél is rosszabb cumóval jóval többet fogtak mint én.
Matcből szerintem mind1 melyiket veszi aki veszi mind jó, a lényeg a súly meg hogy minél finomabb legyen jó akciója legyen, ez meg egy régi pecásnak elsőre lejön ahogy kezébe fogja a pálcát.
Nekem speciel ez hogy Preston nem mond semmit mint márkaBMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
törölt tag
-
myrra
senior tag
válasz #16741888 #1139 üzenetére
viszont most néztem egy shimi Catana-t ami a pergetőorsók között volt felsorolva. és az is 5,1es áttételű. akkor mér lassabb mint amit előbb írtam?
''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
myrra
senior tag
válasz #16741888 #1139 üzenetére
hát nekem itt figyelnek mellettem az orsók, meg használtam már párszor őket és nem három állása van. de lehet meglesek akkor egy ilyet: PRESTON Korum Carp Float Medium
meg valami pergető orsót minnyá kiszemelek''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
törölt tag
Akkor lehet tényleg benéztem, vagy fullra volt tekerve a fék, vagy nem tudom, fél percre volt kb a kezembe úgyhogy, valószinüleg én tévedek.
Pergetni lehet hogy gyors lesz az az orsó, pergetésre általában lassabb fordulatú orsókat szoktak használni.
Én meg szerelmes vagyok a Tica spiccbotjába, 7mes bot 250gramm, tűspicces, és valami irtózatosan brutal, csakhát 25ropi. Ennyiért kapnék egy megfelelő feedert egy korrekt orsóval, az Oakley napszemüvegről nem is beszélve. Jó ez kicsit több.
[Szerkesztve] -
myrra
senior tag
válasz #16741888 #1132 üzenetére
Dehogy is!!!!!!!!!!!!!!4 méghogy 3 állása van
ne viccelj. van 10-15 is. pont olyan mint a 2500Ra csak nagyobb egy számmal. azt is éppúgy lehet elég sok állásba rakni. nekem most tavasszal ez lenne a 3ik amit vennék. most kezdegettem el újra komolyabban horgászni. tavaly belekóstoltam egy kicsit: vettem egy byron grey mammoth Match botot az nagyon bevált. valami jckson orsó van rajta asszem. az sem szerepelt rosszul. tavaly volt hogy 21 pontyot is fogtam 1 délután. aztán idén bekeményítettem. eddig vettem két byron greymammoth feedert, egy shimano exage 2500 RA-t és egy super 4000 mgta-t. most gondolkodom hogy megveszem ez a harmadik harcifékes szerkezetet is de ezt két célra szeretném használni. mivel két dobja van ez könnyen meg is oldható. egyikhez kapna egy byron greymammoth powercast(asszem) pergetőbotot. + még egy másik nagyobb matchbotot. asszem 420as kéne. most gondolkodom hogy ez is byron legyen-e, vagy az előbb említett mecsi amiről alább volt szó
lényeg hogy nem 3 állásúak azok az orsók. nagyon elnéztél valamit
viszont azt nem tudom mennyire jó pergetni a 4000RA. azt gondolom, hogy lehet vele. de azért mégse mindegy hogy valamit direkt erre csinálnak''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
BLiNk3r
senior tag
Ejj, vége lesz ennek a tetű vizsgaidőszaknak, teperek ki horgászni...
Már nagyon feszít a fisher-fever -
Kicker
őstag
válasz #16741888 #1131 üzenetére
értem amit mondasz, de akikkel én horgászom azok közül a 20rugós spro meccsemmel is bőven kitűnök és nem a bot fogja a halat hanem én... szomszédom úgy nyomja hogy egy régi spro meccs 10k körüli... akármilyen orsó és annyi halat fog vele mint disznó... szal a horgászt nem a bot teszi... de ha nem balcsin lennék hanem 3-4kg halak között kéne helyt állnom akkor azt tenném/venném amit te mondasz, de marad a balcsi..
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
törölt tag
Rullez rullez, báár én is megfogtam a harcifékes váltazatát, nem tudom, nekem az én Ticám jobban bejön, ha jól néztem 3állásban lehet állítani a harciféket, háát nem tudom, az én Ticámat vagy 10féleképpen nekem az jobban jön, persze lehet hogy ez csak a minőségnak a jele hogy ennyire kevés állása van.
Jaa tényleg amit még akartam mondani, a Tica is kegyetlen jó orsókat gyárt, csak elég ''regionálisan'' szerezhető csak be, a a haver boltja pont ilyen hivatalos Tica eladó, persze van más is. Engem nyilván a %ok miatt rábeszélt egy ilyen Tica GC matchre és nem bántam meg, bár a Korumra kb , teljesen felesleges a harcifék. -
törölt tag
Szerintem azt a 4-5k + forintot megéri kiadni, szigorúan szvsz, háát akkor nem tudom, igazából én ilyeneket nem nagyon használtam, szóval nem tudok eggyet se jó szívvel ajánlani, biztos korrekt darabok, csakhát, én általában egy életre veszek orsót és akkor szerintem jobban megéri kiadni pár ezerrel többet, szvsz.
-
myrra
senior tag
válasz #16741888 #1128 üzenetére
én pont ma néztem egy Shimano exage 4000 ra-t asszem a bolban. lehet rárabolok
''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
Kicker
őstag
válasz #16741888 #1128 üzenetére
tudod, nem vennék ilyen drágán, nem azért mert szar, hanem mert használni balcsin tökéletes nyújtja egy olcsóbb kategória is azt amire nekem kell... szóval 4-5re gondoltam. illetve hogy hol? neten rendeljem? itt vidéken elég szar horgászboltok vannak...
-
-
Kicker
őstag
én spro matchet használok 20ezres kategória, azt hiszem exclu match, bőven elég balcsira... imádom egyébként, az orsóm viszont nem nagyon jó... illetve lehetne jobb is.. mit ajánlanátok ehhez a pálcához? mindenképp könnyű kell, illetve nem túl batár, ja és megbízható, nem 1 évben gondolkodom...
-
myrra
senior tag
válasz #16741888 #1125 üzenetére
ja én a byron feederből indultam ki... ami itt 28volt azt én 22ért vettem a boltban
-
myrra
senior tag
válasz #16741888 #1123 üzenetére
mondjuk ez elég drága bolt szerintem.
én eddig olyan 4-6 k-val olcsóbban vettem a cuccaim mint az itteni árak''máskor mielőtt elküldöd a post-ot és megnyomod az OK-t gondolj arra,hogy itt mindig mindenki lesben áll..'' by Janesz :) Chuck Norris nem iszik turmixot! :DD a vadhúsnak minimum 25%a zsír by Janesz
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Hála az égnek itt kisponty nem nagyon van, meg amúgy se méretvédett, mondjuk még így se vinném el a 28as pontyot mert nincs értelme, viszont ha így megy az éves pontymennyiség egészen hamar összejön és akkor rá lehet állni a kárászra, mivel nagyon sok sekélyrész került víz alá, írtózatosan nagy placc van nekik ívni, ráadásul zavartalanul mert oda a sekélyesba a rabló már nem megy ki, úgyhogy lesz itt szívás, mindegy, mivel a halat nem szeretem, én ugyanúgy pontyozok tovább, csak mennek egyből vissza, ha betellik az éves mennyiség. Aztán ráállok a kárászra, meg a rablóra. -
Kicker
őstag
válasz #16741888 #1119 üzenetére
Az szép... én nekem közel aggasztó hétvégém volt... fogtam 10 bodrit, és kb15-20 kispontyot azt hittem tökön szúrom magam... szombaton mondom lemegyek, csemege kukorica, kis etető anyag (epres) olyan d.u. 5fele értem le, sokan pecáztak de nekem is jutott úszós hely, ismerősök etettek, fogdostak ezt-azt, 3-4 kisponytot meg 10 keszeget... én is csatlakoztam fogtam ugye pár bodrit aztán egyszercsek tőlünk 10 méterre kisgyerek a maga max 8 évével meg a kis nádszál botjával 14es zsinorjával akasztott egy halat, szerencsére apukája kiengedte a féket nehogy ha esetleg ilyen bekövetkezik a gyerek beszántson a vízbe... végül apuka kiemelte ksifiának a 2 kilos pontyot... komoly volt, na de én eközben csak bodrikat láttam + egy 20 centis ponty.. sötétedéskor törtem a patront, zsír idő, mindenki koccolt... ezután viszont csak kis tescos vackok jöttek halomszám, a plafon 28 volt, cigánybőrű... de azért élveztem, ittam pár sörtArról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
törölt tag
A múltkori ''fiaskó'' után csak nem nyugodtam, és ma reggel 5kor ismét a vizet kamilláztam, nem is eredménytelenül. 5db gyönyörű pikelyes lett az eredménye a türelemnek., a két legnagyobbat elhoztam, az eggyik 3.5 a másik 4kg volt, de a legkisebb az 5ből sem volt kisebb 2.5nél. Eszméletlen, hihetetlen, leírhatatlan élmény a Korummal pontyot fárasztani, a 3as pontyot úgy vettem ki hogy a fék meg se szólalt, hihetetlen, 3mes eresztékem volt kb, az úszó a bot spiccénél a 3mes darabon meg forgolódott a hal, de valami olyan magabiztosan lehet a karikábahajló bottal fárasztani, hogy ezt elmondani nem lehet, ezt át kell élni. Ott forgolódik a hal, és a bot dolgozik, hihetetlen. Olyan negyed 6tól kezdtem horgászni, de 9után felálltam, mert megvolt az 5ponty meg egy kiló kárász, és különben is dolgomvan.
Ha tehetitek próbáljátok ki egyszer ezt a botot, sajnos már feljebbvitték az árát, de egy ilyen élmény után én még 36ezret se sajnálnék rá. Csak annyit mondok, hogy maximálisan eggyetértek a 2004 világ legjobb matchbotja címmel, tényleg az, a világ eggyik legjobb botja.
Jaa és ami még szép, az a tükörsima víztükör, és az úszó szépen kiemelkedik, PumPi bevág, a ponty védekezik... -
törölt tag
válasz Scream007 #1114 üzenetére
10essel simán ki lehet 40mről a potykát szedni, ez tuti, persze nem fenekezőbottal. A titok nyitját még nem találtam, meg a szerelékkel nem lehetett olyan nagy baj, mert ugyanazt a szerkót használtam mint a walter tamás, szóval, valószinüleg nem rossz. Vízrétegben is mindent próbáltam, éppen csak érintőt fenéken fekvőt, mindent, eredményt eggyik sem hozott, illetve kárászt. Arra tudok gondolni, hogy a halak, nem ott tartózkodtak, és ezért nem fogtam valószinüleg ez lehet.
Owner, régen nem használtam Ownert, én mostanában Prestont és Gamakatsut használok, sikerrel. -
busman
veterán
A hétvége eredménye eddig.:[link]
[Szerkesztve]I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Scream007
őstag
válasz #16741888 #1113 üzenetére
na ja, ez a legjoibb mikor az ember le tudja szűrni a tapasztalatokat és tudja mit csináljon máskor máshogy
Ilyen eszmefuttatásokat én is szoktam tenni amikor nem annyit és olyat fogok amit elterveztem akkor éppen így realisztikusan.
Amugy én most tavasszal sem teszek fel kis horgot fenekesre ahogyan sokan mondják.minek??? 70-80méterről ki nem szed senki egy 3as potykát 10es horoggal az 101%.
én most is 4est rakok fel , de lassan áttérünk a 2esre, nyáron 1esre.Ja és nincs horog csak owner vanBMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
törölt tag
válasz Scream007 #1110 üzenetére
Nem, tényleg rendes ember, és azon a parton ahol akartam próbálkozni, tényleg nem cejgolt senki, szóval tényleg jót akart, 3helyet ajánlott az a hely is köztevolt ahova végülis ő leült. Szóval ennyi, valamit biztos én toltam el, még nem tudom mit, de dolgozom a témán.
-
pöpö
tag
Basszus a mostani hétvégén se jutok tó közelbe
-
Scream007
őstag
1.5 kgos sebes pistráng???
hát nem semmi lehetett kiszedni
25 pisztráng egy nap az se kispálya.
én is megyek arra apatakra pecázni.
amugy ezeket csak léggyel lehet megfogni??
villantó wobbler rapala, giliszta??
ilyenekre esélytelen???
szivárványosat sosem fogtál csak sebeset?
[Szerkesztve]BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
busman
veterán
Egy sikeres napot zártam,kb 25 halat csíptem
[link]I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
törölt tag
ritkán. de nincs kizáva hogy elkezdem
A Mai nap olyan szinten felemás volt hogy el se tudom mondani, 5re placcon voltam, bekevertem a kaját, 4rongyot kb beleöntöttem a vödörbe erre jön a tó góréja, 45-50éves ember, halál rendes, látja hol akarok próbálkozni, azonnal átparancsolt a tó másik oldalára mert ott fogok halat itt meg nem. Mondom oké, eleget tettem a ''parancsnak'', látja a bekevert kaját, elkezdte mondani hogy be ne dobjam mert csak elriasztom a halakat, lőjjek be kukoricát, az elég, és 99%hogy jön a ponty, mondom oké, így is tettem. Várok nagy bőszen, semmi, kukoricára semmi, rárakom a csontit, arra jöttek a kárászok, -másik bot bent pontyozó úszó kukorica, mozditás nincs-. nálam a kárász az az aranykárász, tehát nem a korcs ezüstszínű hanem a gyönyörű arany, ami ugya kihalófélben lévő hal, igazából nagyon jól szórakoztam csak a ponty nem jött, hogy még nagyobb legyen az elkeseredésem 8felé jött a góré-közbe elment- leült, a nagyvízre, -én egy öbölben horgásztam-, 2óra alatt kiszedett 5pontyot és ment haza, nem akarta elhinni hogy én még nem fogtam, mondom ezt én se hiszem el, a fura a dologban az hogy ugyanolyan szerkóval horgászott ugyanúgy match, ugyanúgy 10es pontyozó horog, 16os előke, minden. Mindegy leszarom végülis jött egy majdnem kilós dévér, aminek nagyon örültem, és 8db gyönyörű tenyérnél nagyobb, de mondjuk tenyeres kárász, 3.5kg összsúlyban, tulajdonképpen elégedettnek kéne lennem, sőt az is lennék, ha nem fogtak volna közel hozzám 5pontyot 2óra alatt.
A a bekevert kaját is már a végén dobáltam befele, 5-10gombócot, arra se jött a közelbe semmi nagytestű dög. De most kibasztam velük, mielőtt eljöttem belőttem jó 30gombócot, este megintmegyek, nem hiszem el hogy nem jön.
Jaa kipróbáltam az Erdei wraglert, basszus megéri az 1000ftos árát, hihetetlenül király úszó, nagyon könnyen kiemelkedik, és a legfinomabb feltolós kapást is tökéletesen jelzi, elgondolkodtam hogy a többi úszómat kibaszom a franca, és inkább ebből veszek még 2méretet,+ 3pontyozót, és ennyi, az összes többi úszom meg megy a levesbe mert gagyik, pedig van Exner is, meg Perfect is nem kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Asszociációs játék. :)
- Interactive Brokers társalgó
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robogó, kismotor
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Új bontatlan Philips homerun 7100 robotporszívó 5 év garanciával
- Besder 5MP WiFi/LAN ONVIF HIBÁS!!
- Noblechairs HERO Black/Platinum White gamer szék
- Állítható magasságú, motoros asztalláb - Gyerekzár + ütközésvédelem - 2 év magyar garancia! POSTA!
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest