Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robekri
addikt
válasz
városi alien #5698 üzenetére
Már a kezdés is fincsi:5 perc swing...... JEEEAH!!!!
-
városi alien
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
Csak azért írtam, mert gondoltam egy olyat, hogy ki kéne próbálni egy ilyen edzést:
5 perc swing
5 perc C+P 6-6 ismétlésekkel
5 perc floorpress 8-8 ismétlésekkel
5 perc fűrészelés 8-8 ismétlésekkel
5 perc szakítás 8-8 ismétlésekkelgyakorlatok között 1,5-2 perc pihenő.
-
Ájvé
veterán
válasz
városi alien #5695 üzenetére
Military presst se kell elkapkodni, de hosszabb időbe belefér persze.
TGU-t lehet időzítve csinálni és nagyon jó is. Lényeg, hogy a timert 12 részidőre állítsd és érdemes 5 másodperccel kezdeni, vagyis 12x5 másodperc. A feladat pedig, hogy minden "állomáson" még felállsz és földre visszafekszel ki kell tartani a súlyt az adott időtartamig. Ez nagyon jó, mivel szépen kitartod minden mozdulatnál, segít pontosítani a TGU-t ez mellett egyáltalán nem könnyű. Nagy koncentrációt igényel még közepes súllyal is, nem is érdemes nagyon nehézzel nekikezdeni.Én 24-el eljutottam 10 másodpercig, vagyis egy percig álltam fel és feküdtem vissza, elég kemény.
Szélmalmot nem próbáltam, de szerintem nem is érdemes erőltetni, vagy nem látom a módját csak, egyébként is inkább bemelegítéskor meg levezetésnek használom a szálmalmot. Fűrészt és floort éppen lehetne, de akkor már inkább köredzést csinálok több gyakorlattal. -
natran
csendes tag
válasz
városi alien #5695 üzenetére
Ezeknél a gyakorlatoknál (TGU, windmill) nem az idő a lényeg, hanem a minél szabályosabb kivitelezés. Sőt a TGU kifejezetten lassú gyakorlat, ott ki kell élvezni minden egyes kis mozzanatát. Nem feltétlenül kell az elvégzett gyakorlat után kezet váltanod, csinálhatsz egymás után akár ötöt is. Edzésen pl. így szoktuk, de itthon, amikor nagyobb súllyal nyomom minden egyes gyakorlat után kézcsere, így nem megy a fáradtság a kivitelezés rovására.
-
városi alien
csendes tag
Témába vágó kérdés: intervallum edzések. Szó volt róla, hogy C+P-t, szakítást, swinget és nyomást lehet időre csinálni.
És a többi gyakorlattal mi a helyzet? TGU, szélmalom, fűrészelés, floorpress.... ezeket is érdemes időre csinálni pl. 5ösönkénti váltással? (TGU-nál minden ismétlés után kézcsere)
-
városi alien
csendes tag
Kettlebell mellé vajon milyen kiegészítés a sandbag? Gondolkozok rajta, karácsonyi ajándéknak...
-
Ájvé
veterán
Attól még végezhet saját testsúlyos gyakorlatokat, de erre írtam hogy "Szerintem sem (csak) saját testsúlyos gyakorlatokkal jutott el ide." Csak zárójelbe van, vagyis nem olyan hangsúlyosan, a nélkül pedig így néz ki mondat: Szerintem sem saját testsúlyos gyakorlatokkal jutott el ide.
Azért reagáltam, mert városi alien azt írta nem lehet nagy izomtömeget építeni saját testsúlyos gyakorlatokkal, ezért linkeltem Hannibalt aki ennek az ellenpéldája. De mondom meg lehet nézni a tornászokat, milyen karjuk van, meg lábuk és ez arányos izomzat, igen nem lesznek akkorák mint egy gyúrós, de nem is ez a cél. Nagyon erősek és relatív nagy izomzattal is rendelkeznek. -
Ájvé
veterán
válasz
városi alien #5690 üzenetére
Azért nem teljesen igaz, lehet nagy szálkás izmokat építeni saját testsúlyos gyakorlatokkal lásd Hannibalt (mondhatnák mást is, pl tornászokat is meg lehet nézni, csak hogy ne mondd, hogy elrugaszkodott vagyok), de ez egy kicsit más kategória. Szerintem sem (csak) saját testsúlyos gyakorlatokkal jutott el ide.
-
városi alien
csendes tag
válasz
Csarlee #5689 üzenetére
a székes srácra gondolok.
akkora izmokat azért sem lehet saját testsúlyos gyakorlatokkal növeszteni, mert olyan szinten már kell a megfelelő terhelés az izmoknak. amit a saját testsúly nem ad meg nekik.
nézz meg "bar brothers"-es videókat. ott a srácoknak közel sincs ilyen fizikumuk.
-
Csarlee
tag
válasz
városi alien #5688 üzenetére
Melyiknek? A székes srácnak simán lehet, annyira azért nem nagy inkább csak definiált... A másik, a deadliftes egyértelműen gyúrós...
-
városi alien
csendes tag
azért azt remélem egyikőtök sem gondolta komolyan, hogy a videón belinkelt srác a saját testsúlyos gyakorlatok miatt tett szert olyan fizikumra!
-
Csarlee
tag
válasz
robekri #5685 üzenetére
@Robekri
Jó a srác de azért ezek elég haladó gyakorlatok! Szóval Neked szerintem nem kellene az ilyeneket erőltetni mert valószínűleg nem tudod őket úgy végrehajtani, hogy ne sérülj meg...
Változatlanul azt gondolom, hogy az alapgyakorlatoknál kellene maradnod:Mell:
-Fekvenyomás
Ha van két egykezes súlyod akkor:
-Fekvenyomás két egykezessel
-Tárogatás két egykezessel
-Fekvőtámasz
Simán de változó szélességgel (széles: csak mell, válszélességben: mell+elülső váll szűken pedig inkább tricepsz). Lábakat felteszed padra, így nehezebb vagy egyik kéz a bellen, ilyenkor a másik oldal többet dolgozik
-Pullover: lefekszel a padra, úgy, hogy csak a vállad és hátad teteje támaszt, egykezest felemeld két kézzel és leengeded a fejed alá.Hát:
-Kétkezes evezés döntött törzzsel, ez alap a hát tömegének megalapozásához
-Felhúzás: ugyanaz amit edzésen bellel csinálunk csak itt kétkezessel csinálod, úgy hogy a rúd végig a lábaid előtt halad és a végén teljesen kiegyenesedsz és ráfeszítesz.
-Fordított evezés: azt hiszem a linkelt videón 1:47 körül csinálja a két székre támasztott rúddal. Ez egy nagyon jó gyakorlat arra, hogy kellően megerősödj a húzodzkodáshoz.
-Egykezes evezés kézi súlyzóval: ezzel jobban tudod izolálni a hátizmokat. Persze evezhetsz bellel is...Váll:
-Oldalemelés egykezessel: alapgyakorlat a váll első és oldalsó fejére, eggyel is tudod csinálni
-Oldalemelés döntött törzzsel: ugyanaz mint az előbb csak a hátsó fejet dolgozza meg.
-Mellről nyomás kétkezessel: ezt mutattam szintén alap vállgyakorlat
-Állighúzás kétkezessel: ugyanaz mint a bellel, érdemes a fogásszélességgel variálni
-Nyomás egykezessel: ezt hívják Arnold-nyomásnak is szintén alapLáb:
-Guggolás: ez alap, mindenképpen csinálni kell, lehet elöl is guggolni, így jobban megy a négyfejű combizomra
-Kitörés: szintén alap, bellel kétkezessel, egykezessel csak simán "sétálva"Bicepsz:
-Kétkezes rúddal állva: ez alap tömegnövelő
-Scott padon (ez a ferde pad): egykezessel vagy kétkezessel szintén nagyon jó
-Kalapács bicepsz forgatva: egykezessel átdolgozza a bicepszet ha forgatod közbenTricepsz:
-Leengedés homlokra kétkezessel
-Tolodzkodás egyenes háttal
-Leengedés fej mögé egykezessel, asszem mutatattamNa, kb. ennyi, ezekből meg a belles és szabadsúlyos gyakorlatokból kellen egy nehéz, közepes és laza edzéstervet összehozni és ezeket variálva tolni egy fél évig legalább.
Bocs, a többiektől a hossz miatt, nem tudtam megállni...
-
Csarlee
tag
válasz
robekri #5683 üzenetére
Ne vedd rossz néven de ezek a "gépek" sz@rt sem érnek... A legnagyobb probléma ezekkel a gépekkel az, hogy nem igazán állíthatóak, nehezen lehet őket jól beállítani a testalkatodhoz. A kétkezes rúd éri a legtöbbet, azzal minden izmodat át tudod mozgatni rendesen.
Az edzéstervvel kapcsolatban a helyedben én az alapgyakorlatokra szorítkoznék:-felhúzás
-evezés döntött törzzsel
-guggolás
-kitörés
-fekvenyomás
-mellről nyomásEsetleg érdemes lenne beszerezned egy állítható egykezes súlyzót amivel a bicepsz, tricepsz és alkar jobban megdolgozható.
-
robekri
addikt
válasz
városi alien #5681 üzenetére
Igen lábat nem használom, nyírja térdet, mint a sz@r!
Integra: mi az, hogy végre??
Annyira azért nem rossz gép ez. (főleg, hogy csak el kellett mennem annó érte + 60 kg súly, rúddal! Enyémen lent is van csiga szembe ülsz és húzod hasadhoz a súlyt illetve 1 térden is húzhatsz szemből!
-
robekri
addikt
Tudnátok nekem segíteni összeállítani kombinált edzéstervet!?
Hozzávalók:
-Kettlebell (24 kg otthoni, Tominál:20-24)
-Fegyenc edzés (első 4 alapgyakorlat elemeiből)
-Ilyesmi gép: -
Lacika_LP
csendes tag
válasz
Csarlee #5677 üzenetére
Igen, sokkal jobban csuszik
Eleve mi sokkal lagyabban szakitunk, es ezt jo kesztyuben gyakorolni.
Ez ugy nez ki, hogy ha mar teljesen kesz az alkarod es rangatod a golyot, akkor tutira elejted.. Meg kell tanulni szepen egyenletesen begyorsitani es sokkal tovabb fogja birni az alkar.
Ha mar jo a technika akkor is jo hasznalni, ugy tudsz mindig maximumra menni, mar a fogasodat tekintve, hogy a tenyereden megmarad a bor. Ez edzes vegen jo es tenyleg csak fogasra, de arra nagyon. -
Lacika_LP
csendes tag
En rock tape -et szoktam hasznalni, ha gond van a tenyeremmel, dr megis mindenkepp megszeretnem csinalni az eltervezett szettet. Ez eleg draga es egy egesz edzest nem is bir ki, de egy szettet ki lehet vele huzni es viszonylag jol tapad.
A masik megoldas, ami nagyon jo, a cernakesztyu. Ezt egyebkent is jo neha hasznalni, jo fogasra es a technika is szepen javul tole.
Rkc nal mondjuk a fogas nem annyira szempont, de versenyeken nagyon sok mulik rajta es viszonylag sokat szoktunk ilyen kesztyuben edzeni. A lenyeg, hogy a golyo fule legyen tiszta es az ujjait nem szabad levagni.
Pl rgy 10 perces egy kezcseres feladat 12-16 kiloval is bizony eleg kellemetlen tud lenni -
Ájvé
veterán
válasz
városi alien #5674 üzenetére
Szerintem jobb ha bőrből van, ez elég kemény vastag és van tartása. Nem gyűrődik és vastagsága miatt jól véd.
koxx:
Igaz nem olcsó, mondjuk én még olcsóbban jutottam hozzá. Nekem megérte így is, hasznos tud lenni, még így is hogy csak néha használom. -
-
Ájvé
veterán
Nekem van, használható. Jó ha sérült a kezed, szeretnél edzeni, de nem szeretnéd még jobban szétszedni a kezed. Snatchen kívül minden ugyan úgy megy vele (mondjuk clean és swinghez kellhet még maximum), snatch meg nehezebb, mert csak ujjakkal tudsz fogni rajta, így jóval nehezebb. Mondjuk nem vagyok nagy snatches hozzá kell tenni. Mi célból kell amúgy?
-
DarkByte
addikt
Huh. Első óra amire azt merem mondani hogy most közel mindent sikerült megcsinálni. Egyedül a 8 swing menetből hagytam ki 1-et mert már nagyon lihegtem, plusz párban nem bírtam utolérni a többieket a 8-as adagokkal.
Idegesített hogy nem tudtam a Swing-nek a pucsítós legugolását megcsinálni és vasárnap itthon kicsit próbálkoztam én is így egy darab felmosónyéllel
Úgy tűnik volt haszna. Bár a 8-ból tippre már a 3.-4. után megint szabálytalanul csináltam, de úgy elfáradtam benne mint a dög. Azt hiszem nem kell ma altatni
-
Gorilla gripet próbált már valaki? igazából nem is feltétlenül a bellhez kéne [link]
-
Lacika_LP
csendes tag
válasz
Lacika_LP #5666 üzenetére
Szerintem probald ki az egylabas guggolast +6 kiloval. Szerintem ha nem vagy eleg laza, igy konyebb lesz mint suly nelkul.
Foleg egyensulyozni
nem szep dolog ugyan sullyal probalni, ha anelkul sem az igazi, de nem lesz tole semmi bajod, erdekesseg kepp meg lehet nezni
Szerkesztve:
Hopp, bocsanat, pont egyszerre irtunk. De pont erre gondoltam
-
Lacika_LP
csendes tag
Persze, en is ezt mondtam. Mas es szerintem inkabb torzserot fejleszt.
Az egy labas guggolas egyebkent kiraly dolog annak, aki szereti. Mindenesetre en ruddal szoktam es teljesen beulve, mint a sulyemelok. Ezen kivul meg szoktam guggolasbol felugrast szinten ruddal, vagy golyoval. Az is jo dolog.Nekem egylabasbol 40 kiloval ment mikor utoljara probaltam. Azota foggalmam sincs, akkor is csak ment a ki mit tud edzes vegen
-
Ájvé
veterán
válasz
Lacika_LP #5664 üzenetére
Ruddal általában vállra véve szoktak guggolni és nem szoktak teljesen leguggolni (comb vízszintesig). Így lehet a legnagyobb súllyal guggolni. Van mondjuk Zercher guggolás is.
Én csak gyakorlom az egylábast még, GTG-ben (támasszal még csak). Ha menne nagyobb súllyal csinálnám, mivel kevés is jól megdolgoztat, persze nagyon nehéz és sok gyakorlást és erős lábat is igényel ahova el kell jutni. Egyenlőre serleg megy 36-al.
Egyébként meg teljesen más két golyóval meg rúddal guggolni. Rúddal jóval könnyebb nagyobb súlyokat mozgatni, mint bellel, sokkal könnyebb is a fogása ,eleve kétkezes. -
Lacika_LP
csendes tag
En nem szeretek egy labbal guggolni. De nagy sullyal sem nagyon szoktam..
Lokes edzes vegen szoktam guggolni, akkor is 60-70 kilo val 20 as sorozatokat. Attol fugg, mi a tobbi gyakorlat es mennyi lokes volt.
Ez csak egy pelda volt.
Azt viszont nem ertem, a rudnak mi koze van ahhoz, hogy valaki teljes guggolast csinal, vagy sem.. -
Lacika_LP
csendes tag
Inkabb mas.. Meg eleg nehez felvenni ket akkora bellt, ha van egyaltalan, ami megfeleloen terhelne a combot erofejlesztesnel. (Jo esetben)
Szerintem inkabb torzsetositesre jo a golyoval valo guggolas.
Mondjuk ha 120-130 kilo korul guggol valaki elol, attol lehet, hogy ket 48 as bellt sem tud felvenni, vagy guggolni vele. Pedig az is csak 100 kilo, a comboknak keves ebben a peldaban. -
natran
csendes tag
Az első két hónapban kevesebb volt az ismétlés -igazából Bill Pearl 20 hónapos edzéstervét optimalizálom minden hónapban azokra az eszközökre, amik nálam megtalálhatóak. Vegyítve a Pavel féle bölcsességekkel és bár nincs az a hatalmas fejlődés, de szépen lassan jönnek az eredmények. Sajnos ezt szimpla belles edzésekkel nem tapasztaltam. (értem arra, hogy "csak" szálkásodtam és erőben nőttem, de sajna plusz súly nem jött rám, sőt inkább fogytam) Ezért is nem végzek semmiféle ballisztikus gyakorlatot, majd csak akkor jönnek vissza, ha elérem a 70 kilót.
A barbell lenne szerintem is az igazi és ha BP-en lennék én is biztosan kitanulnám annak is az alapjait, de sajna kis városomban ez nem kivitelezhető. Amúgy majd ha egyszer lesz kertes házam, akkor meglévő felszerelésemet ez irányba szeretném bővíteni
Deadliftet néha szoktam a változatos napokon bellekkel csinálni, ezt is Pavelesen 2X aszimmetrikusan 16+20/20+16@kg 20 ismétlésben. Nagyon kipróbálnám magam egy normális teremben hozzáértő szemek felügyelete alatt, hogy mennyi lenne a maxom deadliftből és guggolásból is. Nem tudom -azt mondják, hogy a belles squat nehezebb mint rúdas- ha ez tényleg így van, kíváncsi lennék, hogy menne-e esetleg az egy ismétlés a saját testsúlyommal. -
Ájvé
veterán
Hát én kevesebb ismétléseket csinálnék (azt mondják erő fejlesztésnél 5 ismétléseket kell tartani, lehet többször, de 5 ismétlésekkel).
Az jó hogy kisebb súlyokkal kezded, mint TGU-nál. Ugyan így lehetne a többinél is és így ahogy érzed haladhatnál feljebb. Így könnyebb lenne variálni a könnyű, közepes, nehéz napokat, attól függően az adott nap éppen milyen formában vagy.
Ha van barbelled én mindenképpen beletenném a felhúzást (deadlift). Nagyon jó gyakorlat, vázizmokat nagyon jól erősíti, relatív könnyű benne nehezebb súlyra lépni. Guggolást is próbálgatnám vele, sőt snatchet is (szakítás súlyemelés), ha már van.
Ballisztikus gyakorlatokat nem igen írtál, kár, szerintem elég fontosak, így akár csak barbell mehetne, meg egykezes súlyzó, mert kettlebell sokat veszít a jelentőségéből (ami miatt szerintem leginkább érdemes használni belleket)."Amikor utoljára csináltam ezt (s61 kilósan, nyilván sokatoknak az alábbi súllyokkal nem kihívás, de nekem az volt)."
Nem ez a lényeg, mindenkinek megvan a saját képessége, korláta, fizikuma. Szóval nem az a lényeg, hogy nekem kihívás-e, hanem hogy neked mit jelent és ha neked az volt akkor elérted a célodat. Egyébként szerintem nagyon jó súlyok, 32-vel swing 61 kilóval pedig különösen, ez a súlyod 50%-ka.
Jók ezek a kihívások, szóval sem mondtam, hogy nem. Csupán azt mondtam, hogy ezek egyszeri vagy alkalmankénti események, nem szerves része magának az edzésnek. Tekinthetjük tesztnek is őket vagy saját magad számára egy mérce, mennyit fejlődtél. -
natran
csendes tag
válasz
kilinked #5654 üzenetére
Én karonként csinálok 25-25-öt, a CP-ből és a high-pull-ból is.
Ájvé - ezt tavaly nyáron csináltam utoljára, havi 1-2 alkalommal. Annyira nem vészes, de kifingat tényleg és ezek után mindig izomlázam szokott lenni. - Szerintem egy ilyen edzés/kihívás mutatja meg mi is az a KB, ezekért szerettem meg.
Amikor utoljára csináltam ezt (s61 kilósan, nyilván sokatoknak az alábbi súllyokkal nem kihívás, de nekem az volt).
A CP-20-assal nyomtam - ezzel sem ment végig szabályosan és a végénél több volt már a PP;
- Gugi 24@kg;
- swing 32@kg;
- HP 20@kg;
- ja és a négyüteműbe nálam volt mindig 1-1 fekvő is, ezt sokan el szokták sporolni.Ha valakit esetleg érdekelne most egy kevert edzésem így néz ki -ezt saját magam állítottam ösze magamnak
-itt ötvözve vannak a kondis dolgok a kettlebellel, még nem álltam rá az osztott edzéstervre:
Bemelegítés 1-1 TGU 8-12-16-20-24@kg-mal
- Törzsfordítás ülve 2x12@kg - 3x30 ism. Könnyű/nehéz/változatos napokon is
- Gugi -Könnyű napon 2x12@kg 5x12ism./Közepes 2x16@kg 5x9ism/ nehéz napon/2x20@kg 5x6ism.
- Fekvenyomás mindegyik napon könnyű és közepes napon kb. 40@kg 5x12 ism. / nehéz napon kb. 54 kg 5x8ism - sajnos nem tudom pontosan hány kiló a rudam.
- MP Kön.N: 2x12@kg 5x8 ism. /Köz.N 2x16@kg 5x6 ism. /NN 2x20@kg 5x4 ism.
- Döntött törzsű evezés 2x6@kg (súlyzó) mindegyik nap 5x12 ism;
- Áthúzás mindegyik nap 12@kg 5x12 ism;
- Egykezes tricepsznyújtás mindegyik nap 6@kg (súlyzó) 5x12 ism;
- Koncentrált bicepsz mindegyik nap 6@kg (súlyzó) 5x12 ism;
- Lábfelhúzás függesztkedve 5x8 ism. koncentráltan. (mindez kb. másfél óra alatt)
Egy edzés napon reggel:
- fekvenyomás (kb 54 kg) létra kombinálva gugival (2x20@kg) 1-2-3-4-5 létrák 5-ször; (szigorúan 45 perc alatt)
Változatos napon:
húzódzkodás létra 1-2-3-4-5 létra 5-ször fecskefogásban, kombinálva fekvőtámasszal 2-4-6-8-10 létra szintén 5-ször (ez kb. 50 perc alatt), vagy reggel húzódzkodás létra 1-2-3-4-5 létra 5-ször fecskefogásban és húzódzkodás létra este 1-2-3-4-5 5-ször a másik fogásban, amikor a bicepszed dolgozik, de ezen gondolkodok, hogy átváltom 2-4-6-8-10-re mert már túl könnyen megy.
A súlyzós és a belles részeknél mindennél erőteljesen odafigyelve, hogy tiszta és szép végrehajtás legyen. Ezért sok helyen a kisebb ismétlés szám, vagy a sok esetben a megmosolyogtató súly -
Ájvé
veterán
válasz
városi alien #5656 üzenetére
Ezt végig 36-sal csinálom.
Nyilván haskereket nem -
Ájvé
veterán
Hát ez erősen állóképességi edzésterv. Ha erőt akarsz építeni akkor nem kell sok ismétlés, közepes vagy nagyobb súly . Legjobb ha rövid idő alatt végzel, néhány sorozattal és nem bukásig, hetente többször is (4-5 alkalom). Legyen több fajta mozgásforma (nyomás, húzás, guggolás, felhúzás, robbanékonyságot növelő gyakorlat (swing/snatch) és elülső mozgáslánc (haskerék, felállás)). Esetleg cipelést is bele lehet venni. Ezekből pár sorozat kell csupán én kb így szoktam:
5 serleg guggolás
3 padlóból nyomás
5 renegát fűrész (féltérden támaszkodva)
1 török felállás
5 haskerék térden
ebből 2-3 kör a körök közt pihenővel (felhúzást még bele lehetne venni, ha van hozzá elég nagy súlyod, két nagyobb bell, netalán barbell lenne a legjobb).
A végén pedig egy tabata swing ami 100 körüli ismétlést jelent 36 kilós bellel (végig ezt használom). De swinget bele lehet rakni a körökbe is, akkor 10-20 ismétlést kell csinálni a végén. így is kiköpöd a tüdőd a végén (bár ügye bukásig nem lenne szabad csinálni persze, de swing az nem erősítő gyakorlat itt azért lehet szerintem terhelni, szóval nem az erősítő gyakorlatokba buksz).
Amit írtál jó kihívás, ha legalább is komolyabb súllyal csinálod, viszont még hetente se fogod megcsinálni, mivel ez nem egy edzés program, hanem egy kifingatás gyakorlatilag. Olyan mint az 1000 swing, jó hogy megcsinálod, de utána hónapokig nem fogod újra megcsinálni. Ha a végén még tudsz csinálni 33 húzódzkodást akkor meg gratulálok, igen jó erőnléted van. Súlyra azért kíváncsi lennék, mert mondjuk 16-al nem nagy kunszt megcsinálni (nekem), de mondjuk 24-el, már elég kemény, persze ez egyén függő. Szerintem egyébként ne ilyenekre koncentrálj, egyszer jó megcsinálni, de nem ilyenekből kell edzéstervet felépíteni. -
natran
csendes tag
válasz
városi alien #5651 üzenetére
Próbálj ki egy szimpla 300 KB challenge-t -itt a gyakorlatokat bármivel helyettesítheted-, de az alap nagyjából így néz ki:
-50 clean&press;
-50 sqaut (súllyal);
-50 fekvőtámasz;
-50 snatch / én itt csalni szoktam high-pullal, mert valahogy még mindig nem tudok úgy snatchelni, hogy ne vágjam haza teljesen a tenyerem;
-50 swing;
-50 négyütemű;
mindezt időre és mivel a snatchnél csalok büntiből a végén van 33 húzódzkodás
Na ez sem tömegelős edzés, de egy igazi megfingatósnak elmegy
Ha netán valaki kipróbálja hasonlításkép nekem 47-49 perc alatt sikerül végignyomni (húzódzkodással). Mindig le akartam menni az álom 40 alá, de még a 45 sem jött össze. -
Ájvé
veterán
válasz
városi alien #5651 üzenetére
Nyers erőbe van szó róla, edzés terv is. Bár kettlebellhez is van.
-
városi alien
csendes tag
Akkor lehet, hogy barbellezés lesz a kiegészítés. Utána nézek Pavel melyik könyvében van szó barbell edzéstervről.
Tegnap megcsináltam életem első igazi kettlebell edzését, az általatok kapott tanácsokkal megalapozva. Amit ezúton is köszönök
Edzés végére sikerült egy kis tavat magam alá varázsolni
20-assal nyomtam.Kicsit fura volt, mert eddig súlyzósként ahhoz szoktam, hogy egy gyakorlatból csinálok 4-5 sorozatot és megyek a következő gyakorlatra. Meg a sorozatok közötti 1-1,5 perc pihenőhöz.
Fura volt, mert konditeremben pl. 40 kilós egykezessel csinálom a fűrészelést. Tegnap meg egy 20 kilós kettlebellel. Mégis éppen elégnek éreztem a kis pihenők és a változatos gyakorlatok miatt.Darkbyte: az a lényeg, hogy ne add fel. Szépen haladsz, senki sem mesterként ment le első edzésre
Látod én pl. súlyzóztam előtte évekig, mégis mennyire megfingat engem is a kettlebell edzés.
Kicsiket kell apránként lépni és minden rendben lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest