Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4101) Ájvé válasza Integra (#4100) üzenetére


Ájvé
veterán

Már olvastam, talán itt is linkelték már (bár nem biztos, de nem is lényeges), jó cikk nagyon, aranyközéputat kell megtalálni nekünk egyszerű halandóknak, mert zéró mozgás nem jó, de a túl sok megint ártalmas.

Ma 5-ös tabatán 545-öt értem el, most nem korlátoztam le magam a 13-as szériákra és első 3 tabatán bőven túl is léptem a 13-as átlagot, negyedik tabatán pont annyit teljesítettem, utolsóba meg kicsivel alatta. Hihetetlen hogy 1 hét alatt mennyit lehet fejlődni ha az ember csak ezt csinálja.
A havi 10.000 swingre gyúrok és eddig magasan a szükséges átlag felett teljesítek (334 kell naponta a teljesítéséhez), ha tartom ezt az átlagos 12.000 is simán meglesz.
Hát neked közel 600-as napi mennyiséggel nyilván bőven megvan :)

(#4102) Integra válasza Ájvé (#4101) üzenetére


Integra
titán

a 12ezer biztos megvan, mert ha még hozzáadom a nagy, 1 órás edzéseket is akkor valahol 13-14e között lehetek jelenleg havonta :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4103) harry válasza Ájvé (#4096) üzenetére


harry
veterán

Köszi, ez jól hangzik, szerintem beiktatok majd ilyeneket a pihenőnapokon (avagy amikor nincs edzés), aztán meglátjuk, hogy halad.
Igen, az ismétlésszám egy meglehetősen fontos kérdés, ezt ki kell tapasztalni. Snatchnél sem csak úgy kitaláltuk, azt egy VO2 max mérés előzte meg (vagy mi az). Szerintem megpróbálom 14-gyel 10 percet lenyomni, majd kedden, aztán meglátom milyen.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4104) Ájvé válasza harry (#4103) üzenetére


Ájvé
veterán

Hát tabata lényege eredetileg a maximális terhelés a "munka" időben (20 seces idő), szóval eltér a Vo2 maxtól ami egy fix intervallumot állít be a teljesítményed által.
De az is igaz, hogy tabatát nem kettlebellhez találták ki, hanem egy általános bármilyen több ismétléses gyakorlathoz használható intervallumos edzés.
Próbáld ki hogy jó neked. Én is egyébként eddig fix 13-at csináltam 5 kör tabatát (ami 8 blokk ahogy te elnevezted), tabaták közt 2 perc pihenővel. Ma viszont annyi csináltam a blokkok alatt amennyit csak tudtam és azt kell mondjam ez kell legyen a cél, lehető legtöbb ismétlés. Persze lehet csak a fejlődésem miatt alakult így, hogy magasabb ismétlést végezhetek, jó kérdés.

(#4105) Integra válasza Ájvé (#4104) üzenetére


Integra
titán

jajaja, a magasabb swingszám kell itt, borzalmas végig 15-öt csinálni 14 helyett.. aki 16-ot nyom végig 5x8 alatt, az ufo, de komolyan :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4106) koxx


koxx
MODERÁTOR

Múltkor nagyon erős késztetés éreztem, hogy bepróbáljam a dupla 32-es snatchet, de ami késik.. :) 28-cal már megvolt és hát nem igazán könnyű az sem.

(#4107) Integra válasza Ájvé (#4104) üzenetére


Integra
titán

viccből ma hétfő lévén friss derékkal megcsináltam egy 5x8-ast 15 swinggel végig. már eleve az első kör nyolcas után 160-as pulzussal fejeztem be, az ötödik kör végén 220 volt :DDD derekamnak meg se kottyant, viszont már az első nyolcas körben éreztem, hogy az alkarommal baj lesz.. majd leszakadt a végére, kegyetlenül megéreztem, most is remegnek az izmok az alkaromban :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4108) Ájvé válasza Integra (#4107) üzenetére


Ájvé
veterán

Az bizony 600 swing, grat nagyon jó teljesítmény :)

(#4109) Ájvé válasza Integra (#4107) üzenetére


Ájvé
veterán

590 lett ma (majdnem utolértelek), új rekord! (bár folyamatosan egyre többet csinálok, tegnap 545 lett, pedig ma voltam edzésen is, ami nem is volt gyenge, azt hittem a tegnapit se fogom megütni)
Nem tudom mi lesz ezek után a csúcs, lehet növelem a tabaták számát, hátha hó végére az 1000 swinget is meg tudom csinálni. Hihetetlen hogy bő egy hét alatt mennyit lehetett fejlődni, nagyon utálom egyébként, még el se kezdtem és várom hogy vége legyen, de talán ez hajt igazán.
Lehet TGU ennyit kivesz belőlem? Eddig mindig csináltam tabata előtt időzített TGU-t, ma kihagytam, mivel mozogtam előtte épp eleget.

(#4110) Integra válasza Ájvé (#4109) üzenetére


Integra
titán

nyomjad, grat :)
lassan 2 teljes hónapja csinálom, de én biztosan nem viszem feljebb 600-nál még a napi swing számot, elég ez így is, szokjam csak tovább, van idő bőven. a ma délutáni nagy edzésen majd leszakadt a karom a délelőtti tabatázás után, ráadásul power edzés volt, be is fejeztem megint tök utolsónak az egészet, de megcsináltam normál súllyal, nem váltottam kisebbre :)
nem tudom megmondani, mert a tabatát mindig önmagában csinálom, kis izület átolajozás, pár deadlift, fejkörzés nyomással és utána indítom az órát.
nálam alapvetően fejben dől el, hogy milyen a tabatázás. ha minden ok, és nyugodt vagyok, akkor tök könnyen végig tolom, ahogy ma is, élveztem. de van amikor olyan szenvedés az egész, hogy legszívesebben abbahagynám 1 kör után. ilyenkor teljesen ideg vagyok, meg stresszes más dolgok miatt, de ilyenkor pedig pláne nem szabad abbahagyni..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4111) harry válasza Integra (#4107) üzenetére


harry
veterán

Tehát az ötször 4 perc, igaz? És egy - egy ilyen kör között mennyi a pihenő, vagy miért van ez az osztás?

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4112) Integra válasza harry (#4111) üzenetére


Integra
titán

5 kör, minden kör 8 etap, 1 etap 20 sec, amit 10 sec pihenő követ. a 8. etap után 2 perc pihenő. miért? mert puha pöcsök vagyunk és nem tudunk 40x lenyomni 20/10-et, csak 8x 20/10-et... :DDD
ha stabilan megy a 600 swing, akkor a 2 perces cooldown-t leviszem másfél percre. aztán 1 percre, aztán fél percre és aztán megpróbálom egyben a 40-et. de ez még hosszú hónapok lesz, nem kapkodok, nem akarok lesérülni. de jó úton haladok, mire oda jutok, hogy egyben megtudjam csinálni, valszeg a hasamról is eltűnik a zsír, már 2 hónap után is mintha picit kevesebb belem lenne, szóval lesz eredménye.. :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4113) harry válasza Integra (#4112) üzenetére


harry
veterán

Ja nem is beszólni akartam, csak nem tudtam mekkora pihi van egy ilyen nyolcas végén. Majd ha holnap érzem magamban az erőt, kipróbálom :D De egyelőre kipihenem a mai swingeket.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4114) Ájvé válasza harry (#4111) üzenetére


Ájvé
veterán

4 perc 20/10-es felosztással igen, ezek között 2 percet pihenek (Integra is jelenleg ha jól tudom, de ő már akarja csökkenteni). 4 perc felosztása egy tabata kör, a köztes 2 perces pihenő meg nem árt eleinte, hogy kis levegőhöz juss, nyugodtan lehet csökkenteni, sőt ha nagyon kemény vagy megcsinálhatod egyben az 5 tabatát. Az viszont már elég durva, persze azért hozzáteszem sokat számít a munkaidő alatti ismétlésszám, szóval ne 5-vel csináld, sőt 10 is kevés, 13-15 az ideális. Persze vége fele nem biztos, hogy tudod tartani, az belefér, de csináld végig.

[ Szerkesztve ]

(#4115) Integra válasza harry (#4113) üzenetére


Integra
titán

hehe, nem szóltál be, az az igazság, hogy egyszerűen puhány vagyok a feladathoz még, ezen nem szépítek, ez egyszerű tény. ha majd kellően megerősödtem, akkor nem kell 2 perces pihenő. a 8 20/10 pont egy olyan mennyiség, aminél a 8. etapot még megtudom húzni, de ekkor már a derekam és az alkarom is ég. és utána pihenni kell, mert tényleg leszakad az alkarom. 20 sec alatt 15 swing már kemény tempo, majd kipróbálom a 16-ot, de az már inkább golyó rángatásnak tűnik mint swingnek. a stabil szabályos 15 swing 20 sec alatt szerintem rendben van, a pulzus méréseim szerint is, amit lejjebb írtam. mindig figyelem a pulzusom, mérem, hogy jól dolgoztam e, visszajelzés, szerintem jó mérőszám.

próbáld ki, érdemes, szerintem 14 swinget megtudsz csinálni konstans végig, kondiban vagy te is :)
de nyomjad, pattanjon a csípő. egyébként 15-nél jobban fog pattanni a csípő, mert rávagy kényszerítve, különben nem tudsz 15-öt csinálni, 14-nél még lehet lustálkodni, nekem legalábbis ez a tapasztalatom :DDD

aztán lehet kétfelé is tovább menni:
1. marad a 5x8 etap, de folyamatosan csökkentem a cooldown-t a hónapok alatt
2. marad a 2 perc cooldown, de feltolom 1000 swingre, tehát 5x8 helyett 9x8-at csinálok.
jó kérdés melyik hatékonyabb, eredményesebb.
Ajvé? :D

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4116) Ájvé válasza Integra (#4115) üzenetére


Ájvé
veterán

Szerintem a kevesebb pihenővel durvább, ha pulzust akarsz növelni és jobban leterhelni magad. 1000 swing inkább már kihívás jellegű, jó de inkább alkar gyilkos, szóval terhelés növelésre szerintem pihenő csökkentése a célravezetőbb. Persze ezt is ki kellene próbálni, csak találj egy mutánst aki végigcsinálja őket :D

(#4117) Integra válasza Ájvé (#4116) üzenetére


Integra
titán

kérdés még, hogy mennyi legyen a zsírégetéshez a pulzus, melyik az a pulzus tartomány... azért azt már érzem, hogy itt tényleg megütöttem a 220-at 15-ös swingnél és ezt még tudnám feljebb tornászni idővel, akár 240-re is. 14-nél csak 180-190 között voltam a végére, max 200.

amúgy hasonlóan gondolom, az 1000 már inkább cool, ahogy hangzik, de nem biztos, hogy az az igazán hatékony.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4118) Ájvé válasza Integra (#4117) üzenetére


Ájvé
veterán

240 már nagyon magas szerintem, bár nem értek hozzá, talán ezt sportorvostól kellene megkérdezni.
Ahogy keresgéltem a neten a maximális pulzusszám 220-életkorod (mondjuk 30 vagy akkor 190). Ezt néhány másodpercig tudja a szervezet elviselni. Ennek 70-80% az ideális zsírégető pluzus tartomány.
Cikk.

(#4119) Ájvé válasza Integra (#4117) üzenetére


Ájvé
veterán

Na ma már 597 lett, igazából saját hibából nem lett meg, egyszer elméláztam, legközelebb meg kell lennie (mondjuk amennyi kedvem volt ma edzeni, még ez is hatalmas teljesítmény volt, az is érdekes, hogy amennyire nehéz volt nekiállni annyira jól esett most utána).
Alkarom már elég jól bírja, ma be se durrant (annyira), lassan én is rá tudok állni a 600-ra.
Pulzus érdekes dolog. Voltam taktikai gyakorlaton ahol volt akinek 200 fölé ment a pulzusa (ránk volt rögzítve egy műszer ami ha mért akkor pontos adatokat adott). Állítása szerint semmire nem emlékezett a szituációból az elejét és végét kivéve. Szóval 200 pulzus biztos hogy durva és tartósan nem jó, biztos hogy ennyit mértél? Sportolóknak eleve alacsonyabb így terhelés alatt se szalad meg annyira.

Tabatára további lehetőség, ha összevonsz kettő gyakorlatot és 2 perces pihenő marad köztük. Szóval 16kör egy forduló majd 2 perc pihenő majd még 16kör és még egy szerintem mehet neked. Ez jobban felkészítene a folyamatos terhelésre, mint ha lecsökkented a pihenő idejét és 48 kör lenne a vége így 40 körre sokkal jobban felkészítene. 2x16-os fordulót már csináltam így 408-as összes ismétléssel (15-ös ismétléssel 480 lenne, de ez vagy 1 hete volt akkor sokkal visszafogottabban ment még a swing). Szóval így is lehet variálni, ez egy újabb nagy kihívás lenne, mert elég kemény így már, hiszen jóval kevesebb a hosszabb pihenő benne. Ez után már sokkal könnyebb lenne átállni 20-as körökre, ami már a fele a tervezettnek.

[ Szerkesztve ]

(#4120) Woodslave válasza Ájvé (#4119) üzenetére


Woodslave
nagyúr

és hogy néz ki a 10mp-s pihenő? Lerakod a golyót, vagy csak felegyenesedsz és tartod?

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#4121) Integra válasza Ájvé (#4119) üzenetére


Integra
titán

jaja, a pulzus nagyon relatív, szintén fegyveres gyakorlaton taktikai házban láttam, hogy emberek a stresszre hogyan reagálnak - ijesztő volt egyik másik srác. :)

30-hoz meg már csak 190 tartozik? na ne már, 35 vagyok és röhögve bírom a 220-at bármikor :)) aki 30-nál 190-et bír, az nulla szerintem, értékelhetetlen eredmény :DDD

gondolkodtam én is az 5x8 helyett 3x16-on, de ezt még nem erőltetem, ez a hónap lemegy az 5x8 (2) 20/10 (16)-ban, és aztán meglátom, hogy jövő hónapban merre menjek tovább, szeretném tudni, hogy 30 nap után hogy érzem derékban, törzsben és alkarban a jelenlegi felállásban.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4122) Ájvé válasza Woodslave (#4120) üzenetére


Ájvé
veterán

Lerakod a golyót magad elé onnan ahonnan majd felveszed a következő körben és pihensz, igen. Nem sok ez, gyakorlatilag csak készülsz lélekben a következőre, meg mikor már nagyon merev az alkarod tudod kicsit nyújtani vagy lerázni, egyébként pihenés szempontjából épp csak fújsz egyet.

Integra:
Én nem mértem eddig, majd lehet végén én is kimérem csak kíváncsiságból.

[ Szerkesztve ]

(#4123) Ájvé válasza Integra (#4121) üzenetére


Ájvé
veterán

Magamnak mértem pulzust tapintással, de elvileg nem volt több 180-nál se a végén, első után is csak 140 körül volt, többi körben 160 végén meg 180 max.
598 lett ma a változatosság kedvéért csak nem lett 600.

(#4124) Csarlee


Csarlee
tag

Mai edzés: 10 pont!
14 állomásos köredzés, 4 kör @ 32kg
:C

(#4125) Integra válasza Csarlee (#4124) üzenetére


Integra
titán

jaja, jó vót. gyáva voltam még a 28-assal körbe menni.. majd karácsonyi ajándéknak megpróbálom, addíg gyúrok rá tovább :))

Ájvé:
szerintem direkt nem vagy hajlandó a 600-at kimaxolni :DDD
ma szintén lenyomtam a 600-at, de 220-as pulzus helyett, csak 200-zal, nem volt kedvem igazán hozzá, csak csináltam egykedvűen. igazából nagyon egyszerű a képlet, nem adtam bele mindent, legfőképpen nem az utolsó 2 körben. :U ha beletolom keményen és még magasabbra rántom a golyót, akkor a 220 simán ott van. holnap csak tabatázni fogok, nincsen nagy edzés, jobban megfogom nyomni. biztos vagyok benne, hogy a 220 meglesz :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4126) Ájvé válasza Integra (#4125) üzenetére


Ájvé
veterán

Na igen golyó magasság is lényeges. Bevallom a végén csak ilyen alibi szinten megy csípő magasságban, nem szép de darabra megyek. Majd szépítek rajta ha mennyiség megvan, de egy elég nagy ember megmondta, nem az a lényeg milyen magasra megy a golyó, azért nyilván számít.

(#4127) Integra válasza Ájvé (#4126) üzenetére


Integra
titán

persze, nehogy azt hidd, hogy én mikor elkezdtem 14-es ismétléssel, úgy álltam az ötödik körben, mint a délceg daliás lovag a fehér lovon, örültem, hogy túléltem... :DDD számít, rohadt sokat. a tököd magassága felé kell azért emelni a végén, na ott már fogy a póver, ha a technika jó, pattan a csípő, feszül a segg és a térdkalács is felcsap, akkor a kar magától is fellendíti a golyót magasra :) viszont így végigcsinálni.. háááát, 220 helyett valszeg 240 a szívritmus a végére

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4128) bobby_30 válasza Integra (#4127) üzenetére


bobby_30
tag

Üdv!
Mivel méred a pulzusod? Nekem nagyon durvának tünik a 220. Én egy rendes kifekvős intervallum edzésen 175-ig tudom feltornázni, de akkor már villog a beszarásjelző. 40 éves leszek lassan, de azért van némi múltam, szóval nem tartom magam puhánynak. Az 5 perces snatch teszten megtudok csinálni 110 db-ot. Sokszor próbálom feljebbtornázni a max. pulzust, pl. emelkedőn való sprintel, stb, de érzem hogy ez a vége. Azt még hozzátenném hogy a nyugalmi pulzusom 54, tehát nem egy rossz érték. Akinek esetleg van pulzusmérője annak is kiváncsi lennék az értékeire. A swing tabata nekem nem viszi fel annyira mint a sprintek, vagy a snatch teszt, de azért az hozzátartozik hogy az alkar gyengesége miatt nem is tudok nagy mennyiséget megcsinálni belőle.

(#4129) Integra válasza bobby_30 (#4128) üzenetére


Integra
titán

leteszem a golyót, ujjam azonnal a nyaki érre és számolok.
impetus-t használok a telefonomon az edzésekhez és tökéletesen jó ahhoz, hogy mérjem a cooldown alatt ránézve a pulzusom. nem nagy wasistdas :)

milyen súllyal csinálnád a tabata swinget?

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4130) birno válasza Integra (#4129) üzenetére


birno
addikt

Hany napon keresztul tolod ezt a tabatat s utana mennyi piheno napot tartasz?

(#4131) Integra válasza birno (#4130) üzenetére


Integra
titán

h-k-sz-cs-p - ez a délelőtti edzésem.
és van minden nap délutáni edzésem is, de az nem tabatázás, de szintén kettlebell vagy bunyó.
sz-v pihenőnap.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4132) bobby_30 válasza Integra (#4129) üzenetére


bobby_30
tag

a tabata swinget 24-es bogyóval próbálgatom,de nekem nem ez a fő irány. kettlebellel nyomàs, szakítás, guggolás. ezen kívül súllyal tolódzkodás, húzódzkodás, valamint ha eljutok terembe akkor elemelés, guggolás rúddal.

(#4133) Integra válasza bobby_30 (#4132) üzenetére


Integra
titán

lehet, hogy neked akkor nem is kellene tabatát csinálnod, nem a te gyakorlatodnak tűnik.
de az alkarod csak akkor fog megerősödni, ha csinálod keményen :)

ami a pulzust még illeti, itt szerintem egyszerűen különbözünk genetikailag, más a testfelépítésünk, a súlyunk, és valszeg ezt a gyakorlatot más intenzitással is csináljuk. nekem az első kör után már 170 a pulzusom jelenleg, olyan erővel csinálom az első swing-től fogva. ma 228-as pulzussal raktam le az ötödik kör után, bikából nyomva az utolsó kört is. 2 perccel később már csak 120 volt a pulzusom. jó ez, sőt, nagyon jó, legalábbis számomra teljesen normális :)

Ájvé:
608, ötödik körben 8x15 helyett 8x16-ot csináltam. ha ezt egy nap képes leszek az elejétől a végéig 16-tal megcsinálni és nem rogyok össze oxigénhiány miatt, akkor az fasza lesz :D

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4134) bobby_30 válasza Integra (#4133) üzenetére


bobby_30
tag

Én az itt folyó beszélgetés miatt próbáltam párszor, és jelenleg 2 kört bírok utána alig bírom visszatenni a golyót a helyére. :) Nagyon nem akarok belemerülni mivel más céljaim vannak. Inkább akkor swingelek mikor a szakítást nem tudom csinálni a tenyerem miatt. Ugyanis a cél 200db 10 perc alatt, de ezt már írtam régebben.
Én pulzusmérő órát használok, és nagyon szeretem. Egyrészt ekg pontosságú, továbbá sok adattal szolgál az elvégzett munkáról. Max pulzus, átlag pulzus, zónák átlépéséről tájékoztat, stb.
Egyébként nekem is egyre jobban bejön az orosz girja vonal. Semmi felesleges körítés. Adott idő alatt mennyit szakítasz, illetve nyomsz. Ebbe az irányba kacsingatok én is mihelyt kinyomtam a testsúlyom felét, húzódzkodtam a best-el, illetve megy majd rendesen nagy súllyal az egylábas guggolás. Azért egy pár év meló előttem áll mire ezeket véghezviszem, viszont türelmes ember vagyok. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4135) Integra válasza bobby_30 (#4134) üzenetére


Integra
titán

türelem meg kitartás :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4136) harry


harry
veterán

Kipróbáltam a Tabatát, nem rossz. (8*(20+10), majd 2p pihi) * 4 kör. Eleinte 13, végén inkább 12 ismétléssel, igazából az ujjaim kezdtek fájni a végére, nem is az alkarom durrant be, fura.
Ez volt kedden; szerdán edzésen meg kipróbáltam, 32kg, 11 fokig jutottam egykezes swing létrában, sajnos arra már nem emlékszem, mennyi idő volt rá... Azt tudom, hogy lenyomtam 5 fokot egyben, kis szünet, majd 6-7 szünet, és így kettesével 11ig. Jó volt, de a Tabatához elég lesz a 24-es is. Legalább nem kell erre is költenem :)

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4137) Ájvé válasza harry (#4136) üzenetére


Ájvé
veterán

Pont ezt beszéltük Integrával, swinghez ideális a 24-es, nem könnyű és nem is túl nehéz, dinamikusan lehet vele végezni a gyakorlatot (ha még van benned dinamika a vége felé :) ). Jó persze nagy súllyal a swing, csak más a hatás, az már inkább erősítés jellegű, hogy szokjad a nagyobb súlyt, bírd mozgatni, még 24-el sokkal dinamikusabb a gyakorlat és nagyobb az anaerob hatás talán.
Szerintem azért az ujjaid érezted, mert nem markoltál rá teljesen, hanem ráengedted az ujjaidra a súlyt. Ez is egy kivitelezés, én meg ezt bírom nehezen, talán gyengék az ujjaim hozzá, jobban rámarkolok inkább.

(#4138) harry válasza Ájvé (#4137) üzenetére


harry
veterán

Igen, talán inkább erősítés miatt próbálgatom én is a nagyobb súlyt, de ekkora mennyiséghez nem kell.
Többnyire úgy szoktam fogni, ahogy snatchnél is, tehát csak az ujjaim végével ilyen kampószerűen, de majd próbálgatom.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4139) Ájvé válasza harry (#4138) üzenetére


Ájvé
veterán

Jó úgy ha bírod, én azért írtam mert nem nagyon bírnám. Néha mikor már alkarom bedurrant és nem tudok markolni van hogy csak ujjal fogom, csak akkor meg majdnem kiesik időnként, mert nem olyan erősek az ujjaim, hogy lendületben megtartsák a 24 kg-os bellt.

(#4140) harry válasza harry (#4138) üzenetére


harry
veterán

Ma csináltam még egy ilyen 4-es Tabatát, sikerült 14 ismétlésekkel, az így 448 swing. Végül is tényleg jól megmozgat, és ahhoz képest, hogy ~20 perc, elég hamar eltelik. Ha meg azt nézem, hogy valami tetszőleges filmsorozat is ennyi idő, akkor csak be tudok iktatni ennyi edzést. Itthon úgyis az a bajom, hogy nem szeretek rákészülni, meg tervet írni, de ennél nincs ilyen probléma :D
Viszont már három ujjamról is leszedte a bőrt, és bár nem szeretek, de lehet kesztyűt kéne húznom hozzá. A kisujjam meg a gyűrűsujjam szélei dörzsölődnek a fülnek - no igen, a kis fül hátrányai, eddig nem swingeltem vele sokat, snatchnél, avagy egykezes gyakorlatnál meg nem volt gond.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4141) Ájvé válasza harry (#4140) üzenetére


Ájvé
veterán

Nekem is az a baj hogy 1 kezes a bell. Mondjuk csak a kisujjaim problémásak kicsit, behúzom a gyűrűsujj irányába, de így is reszeli kicsit van is rajta bőrkeményedés. Bőr viszont soha nem jött le.

(#4142) Integra válasza harry (#4136) üzenetére


Integra
titán

azért mert gyenge a szorításod még, ha rendesen szorítasz, bedurran az alkarod :K és a bőr sem fog úgy lejönni, mint most.

más,
funkcionális erő vs gyúrós erő :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4143) Ájvé válasza Integra (#4142) üzenetére


Ájvé
veterán

Na jó, profi szkanderes, nem csoda.

(#4144) koxx válasza Integra (#4142) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Az a mosoly az arcán :) vicces

(#4145) Integra válasza Ájvé (#4143) üzenetére


Integra
titán

ja, de nem is a szkander, hanem, hogy milyen jól használja az egész testét hozzá, burtálisan tud valszeg felfeszíteni :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4146) Ájvé válasza Integra (#4145) üzenetére


Ájvé
veterán

Mikor beszéltünk a 24 kg-al végzett swingről és annak kivitelezéséről, minden bizonnyal erre gondoltál. Facen aktualizálták újra a kérdést, gondoltam belinkelem ide.

(#4147) harry válasza Integra (#4142) üzenetére


harry
veterán

Ha gyenge lenne a szorításom, elrepülne a golyó :D Régebben sokkal jobban bedurrant az alkarom. Az mondjuk igaz, hogy nem szoktam izomból rámarkolni, nem látom fontosnak, így is tudom gyorsan és robbanékonyan csinálni, a felső pontról lehúzni, stb.
Az alkarerő nem tudom, hogy jön össze azzal, hogy a golyó füle dörzsöli a bőrt az ujjamon :F Persze a tenyeremet gyűri picit, de azt már megszoktam, nem számít.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4148) Integra válasza Ájvé (#4146) üzenetére


Integra
titán

igen, bár ezt sosem olvastam még.
a 0.75-ös swing.. ez borzalmasan gyors, ha belegondolok, hogy 20 sec alatt csak 16-ot csinálok és küldöm mint a barom, akkor az a következő gondolatom, hogy vajon az ő swingjük hogy néz ki, mennyire mennek le, milyen magasra rántják a golyót etc.. vagy én csinálok valamit rosszul..

minden esetre tegnap csináltam egy újabb fotót közel 2 hónap tabatázás után, és összehasonlítottam a 2 hónappal ezelőtti fotóval, biztos ami biztos megmutattam exemnek is, és határozottan mondja, hogy használ, már most adtam le az úszógumiból és a hasfalam is kezd tónusosabb lenni. úgyhogy tolom ma tovább, mert pénteken és hétfőn elsumákoltam... pénteken nem úgy jött ki a nap, tegnap meg egyszerűen nem volt kedvem hozzá. :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#4149) koxx válasza Integra (#4148) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nekem is kb 12-13 sec alatt van meg a 10, pedig darálom mint állat. 1p alatt 46 volt a maxom amit tudtam, de utána végem volt. (24 kilóval)

(#4150) Ájvé válasza Integra (#4148) üzenetére


Ájvé
veterán

Ez a power swing amiről szó van. Lényege, hogy nem csak fellendíti a bellt és az utána leesik saját tehetetlenségéből adódóan, hanem lerántja a felső pontból a bellt. Ez által lesz ilyen gyors, viszont ezt nem lehet nagy ismétléssel csinálni, meg túl nagy számban sem (vagy nem emberről beszélünk, persze mondtunk már sokszor ilyet) 10-vel szokták csak csinálni pihenőkkel. Ezt pontosan le is írja Lakatos Péter a cikkben. Nehéz kivitelezni, ne csak rángás legyen belőle, hanem szabályos swing ahol lendítés után lefelé irányban van egy lerántás.
Itt van egy jó demonstráció róla (+1 még egy, itt lehet jobban megfigyelhető kicsit).
Ha végzek ezzel a swing őrülettel akkor újra nekiállok szerintem. Hatékonyságban talán ez közel vagy azonos lehet már a snatchel, ha nem jobb esetleg :), bár ezt nem lehet olyan nagy ismétlésben csinálni vagy pihenőkkel csak.
Szóval összességében ez egy más fajta kivitelezése a swingnek már.

Koxx:
Itt 7,5 secről van szó 10 ismétléssel, 10 sec alatt nagyjából még ment nekem korábban mikor próbálgattam a power swinget, de ugyan ennyi pihenő volt utána, vagyis 1 perc alatt csak 30-at csináltam, mivel a felét pihentem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.