Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3801) harry válasza sinea (#3799) üzenetére


harry
veterán

Milyen nehéz / magas vagy? Nem tudsz készíteni valami egyszerű guggoló állványt? Igazából ha csak ehhez kéne, avagy klasszikus értelemben edzőtermi guggolást szeretnél végezni, akkor a 40-60kg sem feltétlenül sok. Főleg, hogy az a csuklyádon van, hátul, nem pedig elöl guggolást végzel vele, mint kettlebellel, máshogy is terhel. Persze kettlebell egyszerűbb, olcsóbb, praktikusabb ;] Már akkor, ha másra is használnád, de ahhoz mindenképp kell oktató, hogy ballisztikus gyakorlatot végezz. Statikus gyakorlatoknál (guggolás, nyomás) nincs akkora jelentősége (nyilván itt is igen fontos, de talán könnyebben tanulható egyedül).
Amúgy tudom javasolni a kitöréseket, akár helyben, akár sétálva, súllyal vagy anélkül. Utálom. De nagyon jó combra, fenékre.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3802) natran válasza sinea (#3799) üzenetére


natran
csendes tag

A kitörés szerintem is a Te gyakorlatod, ehhez nem kell oktató, csak kellő elszántság és kitartás. Amúgy ehhez a gyakorlathoz ideális a kettlebell, mert jól meg tudod fogni egy, illetve két kézzel is. Milliónyi variációban lehet ezt is kombinálni. Valamint szintén ajánlom neked még a leg matrix nevű gyakorlatsort, mindegyik gyakorlat 24 ismétlésből áll, és saját testsúllyal kell végrehajtani:

24 Guggolás
24 Kitörés váltott lábbal (lábanként 12 ismétlés)
24 Ugráló kitörés (lábanként 12 ismétlés)
24 Guggolásból felugrás

(#3803) harry válasza sinea (#3799) üzenetére


harry
veterán

Vagy vegyél egy zsák betont :D Az összesen egy ezres körül van, 40kg, azt már jópofa mozgatni, arra még a formája is jó, hogy a nyakadba vedd / átöleld. ;]
Vagy kettőt, zsaluzz ki valami 6-szög formát, öntsd ki betonnal, vegyél egy súlyzórudat, és voálá. Felhúzáshoz lehetne használni.
Talán ennyi ötlet mára elég is lesz.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3804) sinea


sinea
újonc

Tök jó, hogy segítetek, de mint csaj, ez a fajta eszközkészítés nem az én asztalom.Azért is gondoltam a bellre, mert mint írtad Harrry, statikus gyakorlatok végzéséhez kell. Am szoktam kitörni, én megszerettem,csak ahhoz is kéne a súly; pont az van, hogy az itthoni összeszedett cuccokat /hát nem épp jó fogású táskában/ nem tudom használni, a rossz fogás miatt már az ujjaim mentek szét.Szerintem a Mátrixos gyakszi is jó lesz. A fenekem is kerekedett, de a sokszámú súly nélküli ismétlések nekem eddig nem hoztak eredményt, inkább fogytam. Lehet, több kaja kéne? 170 cm vagyok, 54 kg. Ruhában tök jól nézek ki, de fürdőruhában , azért van még javítanivaló. Ja, szóval olcsó, de új bell mehet, mert márkásba nem tudok invesztálni?

(#3805) Csarlee válasza sinea (#3799) üzenetére


Csarlee
tag

Nem javaslom a bellt egyedül edző nélkül! Ha már elbírsz 20-24 kg-t azzal komoly sérülést tudsz szerezni ha valamit rosszul csinálsz..
A kitörés remek gyakorlat, annyira nem is bonyolult a helyes kivitelezése, erősen ajánlom én is! Tudom, ez egy kettlebelles fórum, de én helyedben inkább trx-ben vagy aqua/sandbag vonalban gondolkodnék. A bellnek fix a súlya, ha rendszeresen csinálod gyorsan megerősödsz, kelleni fog egy nagyobb. Vannak tölthető bellek is de nem igazán praktikusak. Szóval szerintem egy homokzsák (sandbag) jó lehet, variálhatod a súlyát is és akár otthon is csinálhatsz ( itt )

[ Szerkesztve ]

(#3806) Csarlee válasza Csarlee (#3805) üzenetére


Csarlee
tag

Ja, és a TRX: itt sem kell feltétlenül az eredeti 50e Ft-osat megvenni! Azon az aukciós oldalon találsz jóval olcsóbban is, a TRX pedig kevésbé sérülésveszélyes mint a kettlebell.

(#3807) harry válasza Csarlee (#3806) üzenetére


harry
veterán

Ez a srác készített egy TRX-et: [link]
Talán lehetne vele valamilyen combhajlító gyakorlatokat is végezni, ami szintén praktikus adott izomcsoportokra.

Visszatérve a súlyokra: igazából, ha megtanulod rendesen felvenni két kézzel magad elé, és csak guggolsz vele, ahhoz nem kell nagy tudás, ennyit megtanulhat otthon maga is az ember, én ezért nem beszélném le. És ha tényleg csak ehhez kell, akkor jó lehet valami 'műanyag' cucc is. Deadliftre meg guggolni jó lesz. Nekem új spartan 24-es volt 15k, más használtan / új műanyag hasonló áron mehet.

Mondtam volna a kétkezes olimpiai súlyzórudat, ami alapból 20kg, de 40k körül / fölött van az ára...

Kitörés: én súly nélkül is utálom :D Úgy is megérzem, ezért javasoltam, szóval itt talán kisebb terhelés is elég, mint pl. egy guggolásnál.
Deadlift is nagyon jó, csak persze "nagyobb" súllyal.

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3808) natran válasza Csarlee (#3806) üzenetére


natran
csendes tag

TRX-nek a taktikai változatát én 75 dolcsiért rendeltem kínából DHL-es szállítással, aminek köszönhetően 4 napon belül már ide is ért. Ugyan az, mint az eredeti csak gondolom ezek este készülnek:)
Jó dolog nagyon csak lakásban macerásabb használni, de a szabadban tényleg az egyik legjobb mobil segédeszköz az edzéshez. Ha csajszi lennék ez jobban bejönne mint a bell. De azért itt sem árt elmenni pár edzésre, bár küldtek mellé dvd-t meg mindenféle papírt mit hogyan csinálj, de nem megy vele olyan folyamatosan az edzés, mint a kettlebellel. Bevallom őszintén bár nagyon tetszettek a vele végzett gyakorlatok, de idén még elő se vettem.

(#3809) koxx válasza Csarlee (#3806) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Elnézést a TRX-esektől, de sztem borzasztó nagy vakítás az egész és itt is igen komoly húzódásokat lehet összeszedni. Olcsóbb venni egy gyűrűt, fakarikákkal, kb uazt tudja 10ed áron.

(#3810) radi8tor válasza koxx (#3809) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

LOL :C

⭐ Stella

(#3811) Ájvé válasza harry (#3807) üzenetére


Ájvé
veterán

Gugolásért meg felesleges bellt venni, akkor már ahogy mondták sandbag ami tölthető kétvállra helyezhető.
Deadlift és gugolás is egyébként már specifikus gyakorlat, ha nem tartja be az alapokat ugyanott van ahol eddig, szóval még ehhez is kell némi ismeret, ha más nem némi súlyzós tapasztalat.

Egyébként meg szerintem kettlebell, csak meg kell valahol tanulnia az alapokat, utána meg más swing is megteszi a hatását, ballisztikus gyakorlat és fenék/comb is dolgozik benne (mi az hogy).

De ha nagyon olcsón akarja megoldani akkor ott az egy lábas gugolás és kész.

(#3812) Csarlee válasza natran (#3808) üzenetére


Csarlee
tag

Natran: annyiért bőven megérte szerintem! Érdemes használni mert pont azokat a gyenge pontokat lehet vele felhozni amit a kettlebellel nem tudsz, pl. lehet vele olyan rávezető gyakorlatokat csinálni amik kellően megerősítik a hátat és a karokat a húzodzkodáshoz vagy olyan guggolásokat amik segítenek az egylábas guggolásban. Ja, meg a kitörésben is.. [link]
Koxx: igazad van, az összes ilyen új amerikai fitnesz "találmányt" körülveszi a hájpolás, a marketing bullshit. Szerintem egyébként a kettlebellt is.. Igen a TRX kb. a gyűrű 21. századi megfelelője de azért sokoldalúbban használható...

(#3813) harry válasza koxx (#3809) üzenetére


harry
veterán

Azzal egyetértek, hogy vakítás és (gondolom) drága, de ha reálisak az elvárásaink, akkor lehet az egy jó eszköz. Tehát pusztán attól, hogy túl nagy lehet a hírverés / elvárás a cuccal szemben, a megfelelő dolgokra még lehet igen alkalmas. Talán múltkor linkelte valaki itt, hogy feltalálták a Fitt-Wallt, vagy mi a halált, ami lényegében egy bordásfal, csak minden szutyok margeting rizsával körítve, hát persze, hogy ökörség, de attól még a bordásfal jó cucc.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3814) natran


natran
csendes tag

Véleményem szerint a fitness iparban minden a vakításról szól azaz a pénzről. Találjunk ki egy rendszert vagy éppenséggel karoljunk fel egyet, építsük fel, majd jó marketinggel adjuk el -még ha sikerrel is járnak, akkor sem ülhetnek a babérjaikon, mert mint tudjuk minden csoda három napig tart. És ne legyünk naivak, hogy a kettlebell nem a pénzről szól, itt volt az RKC -> SF átalakulás is és okos módon kiegészítették a rendszerüket a barbell-es és szabad testsúlyos irányzatokkal, mert most ez kell a népnek. Ez is érdekes dolog, hogy pont a válságban hódítanak azok a gyakorlatok, amikhez nem kell sok milliós nagyságrendű gépbeszerzés.
Nem kell sok idő és újból reneszánszát fogja élni a klasszikus konditermes edzés és a pumpáljunk magunkra minél több izmot gondolkodás. Csak várnunk kell, hogy mikor indul be az amerikai marketinggépezet.
Teljesen mindegy mit választ az ember a lényeg a mozgáson van és a belefektetett energián. Volt főnököm mondta ezt az üzleti életre, hogy teljesen mindegy mibe fog bele az ember, ha azt szívvel lélekkel csinálja akkor a siker nem marad el. Csodákra vagyunk képesek csak akarni kell és ha már nem vagyunk szerencsések, hogy minden az ölünkbe hull, akkor kemény munka árán meg kell érte küzdenünk, vagy vegetálhatunk tovább... a döntés minden esetben a kezünkben van.
És még annyit, szerintem a fitnesz iparban csak a küzdősportok és a jóga képvisel "állandóságot" nem véletlenül tekintenek több száz/ezer éves múltra.

(#3815) harry


harry
veterán

Néztétek már, lehet kapni kis SMR hengert: [link]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3816) Ájvé válasza natran (#3814) üzenetére


Ájvé
veterán

Azért Kettlebell RKC vagy SFG nem egy fitnesz irányzat, hanem egy több száz éves múltra tekintő eszközre épített rendszer ami ennek hagyományait vette alapul. Ez azért nagyon nagy eltérés. Fitnesz irányzatok jönnek, mennek van ami tovább (pl spinning elég régi azt hiszem) él, más meg hónapok alatt eltűnik a süllyesztőben, de SFG egy szervezet amit direkt ennek az eszköznek használatának népszerűsítésére építettek illetve védve magát a szervezetet óriási függőséget hoztak létre a szervezet és tagjai (oktatói) közt. Sokkal összetettebb mint egy ilyen fitnesz irányzat.
Saját testsúlyos edzés nem azért került bele, mert az a divat, hanem mert Pavel ebben is tevékenykedett (Meztelen harcos), kettlebellhez is vannak kiegészítő gyakorlatok amiket oktatók mutatnak, akár csak átmozgatáshoz vagy kiegészítésnek, szóval szerintem ez eddig is valamilyen szinten a részét képezte az egésznek, talán nem kapott nagy hangsúlyt eddig.
Barbell már más persze, ez crossfittel lett népszerű, szóval ezt lehet divatnak bezudni.
"Teljesen mindegy mit választ az ember a lényeg a mozgáson van és a belefektetett energián. Volt főnököm mondta ezt az üzleti életre, hogy teljesen mindegy mibe fog bele az ember, ha azt szívvel lélekkel csinálja akkor a siker nem marad el."
Ebben azért nem értünk egyet, mert ha te egy szar rendszert csinálsz akkor hiába csinálod szívvel lélekkel, szarból nem lehet várat építeni. Példának nézd meg ezt:
5. danos vizsga küzdelem
Kicsit elrugaszkodunk a témától, de példának jó. Adott egy rendszer, amit művel a jóember, mint látható szívvel lélekkel csinálja, de rendszer akkor is szar.
"Ez is érdekes dolog, hogy pont a válságban hódítanak azok a gyakorlatok, amikhez nem kell sok milliós nagyságrendű gépbeszerzés."
Nálunk még akár igaz is lehetne, de tőlünk nyugatra válság ellenére is van lé rendesen, nem beszélve Amerikáról. Nem lett mindenki egy csapásra szegény és nincstelen, az élet megy tovább, az üzlet meg még inkább. Ha megfigyeled crissfitre is temérdek termék van, itt van az egyik kedvencem:
Plyo Box
Igen ez egy szépen lecsiszolt és elkészített láda nagyjából, ezeregy módja van hogy minden fajta pénzkidobás nélkül pótold ezt az egyébként nélkülözhetetlen eszközt (mert hát azért árulják, mert mi lenne ha nem lenne, te jó isten).
"És még annyit, szerintem a fitnesz iparban csak a küzdősportok és a jóga képvisel "állandóságot" nem véletlenül tekintenek több száz/ezer éves múltra."
Ez még viccnek is nagyon gyenge! Semmi köze a küzdősportoknak a fitnesz iparhoz, mint írtad van amelyik több száz vagy ezer éves múltra tekint vissza. Szerinted Kínában 500 éve ismerték a fitneszt? Ügye hogy nem. Az hogy a fitnesz ipar felkarolta a harcművészetek egy nagyon apró kis részét, ebből épített egy eladható rendszert, az még nem jelenti azt hogy bármi köze lenne hozzá! Az ilyen thai bo meg hasonló hasonló hülyeségeknek csak annyi köze van a harcművészetekhez, hogy kiszedtek egy két mozdulatot belőle amit aztán eladnak (nem is mennék bele inkább hogy mennyire gyakorlatiatlan és használhatatlan, technikailag mennyire semmit nem érők ezek a mordulatok). Másik hogy ne keverjük a tradicionális harcművészeteket és a küzdősportokat se, mert kettő megint csak nem ugyan az (mindkettő jó és hatékony, de teljesen más rendszerekről van szó). Joga meg megint egy külön kategória, ne is erőltessük ezt tovább.

(#3817) harry válasza Ájvé (#3816) üzenetére


harry
veterán

Attól, hogy van komoly múltja / alapja, még el tud k_rvulni, bárki/bármi. Megszállja a főnököket valami, legyen eladhatóbb, nagyobb rétegeknek szóló, hangzatosabb, stb. Nem feltétlenül az SFG rendszerre gondolok, bár azért itt is érzek nevetséges dolgokat, de általában mint kettlebelt, meglátták már páran, mint eladható ötletet.

"ez eddig is valamilyen szinten a részét képezte az egésznek, talán nem kapott nagy hangsúlyt eddig."
Pont erre gondolt szerintem, hogy most meg a "divat" miatt mégis. Vagy tudom is én, nem követem.

De, igazából engem nem nagyon izgat a dolog. Én rendesen csinálom, és azért, mert szeretem, és kihívásként kezelem, nem pedig divat bohóckodásnak. Ha bejön egy új elem azt megnézem, és ha használható, hát maradjon, ezzel sincs baj. Pl. egy jó ideje mi primal move-val melegítünk be, ahol szintén fontos a törzserő, stabilizáció, felfeszítés, meg jól átmozgat, szóval miért ne.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3818) Integra válasza koxx (#3809) üzenetére


Integra
titán

veled kell, hogy egyet értsek. én szeretem a trx-et, de mégis.. valahol ugyanazt gondolom mint te. jó kiegészítőnek, de csak kiegészítőnek, az igazi kemény edzést nem helyettesíti sehogy sem.. köredzésben jó gyakorlat, de le nem cserélném a golyót trx-re. én úgy mondanám, hogy alibi ezdés azoknak akik a valóban kemény edzést nem akarják bevállalni.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3819) Integra válasza natran (#3814) üzenetére


Integra
titán

azért nem ártana a kettlebell-nek utána nézned, mielőtt csacsiságot beszélsz.....
a jóga és a bunyó meg alap, ne keverjük ide, bikram jógára én is rendszeresen járok, a bunyó meg az életem szerves része :D
a kettlebell már akkor is volt, mikor más irányzatok nem léteztek és akkor is lesz, amikor a trendi dolgok már rég kihaltak. annak sem ártana utána nézned, hogy a klasszikus termes gépes edzés, a testépítés honnan és miért ered.. azzal meg az bassza tökre a testét aki akarja, lelke és teste rajta :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3820) natran válasza Ájvé (#3816) üzenetére


natran
csendes tag

Nos:) én csak a véleményemet osztottam meg a saját szemszögből. Sajnos nem tudsz meggyőzni arról, hogy a KB nem egy ilyen irányzat lenne -írtam/írom ezt annak tudatában, hogy tudom milyen múltra tekint vissza- mint a hsz-ed utolsó felében emlegetett példa. Ebből is kiemelt pár dolgot Pavel felépített hozzá nagyon okosan egy rendszert és eladta. A hozzászólásom, azért verhette ki nála(d)tok a biztosítékot, mert lealacsonyítottam a többi fitnesz irányzathoz a KB-t is és ezt nem azért tettem, mert nem tudom miről szól ez vagy a többi, hanem, mert egy kalap alá vittem az összeset és mint eladható terméket néztem, nem mint tartalmat. És ahogyan Integra is mondta a sok irányzat közül alaptermék a bunyó és a jóga, minden ezekből indult ki és erre épül. Talán így picit érthetőbb a hsz-m.
Ja még az 5 danos mesteres példa, a rendszer lehet szar, aláírom. Viszont eléri a célját, mert mozog és jól érzi magát, megvan a "flow érzés", nem kell ennél több.

(#3821) Integra válasza natran (#3820) üzenetére


Integra
titán

a funkcionális edzés nem ma kezdődött. mi magyarként 2006-ban jutottunk az első golyó közelébe krav maga edzésen, tudom, mert ott voltam :) az, hogy most a csapból is ez folyik, ez nem 2 év eredménye, továbbá nyílván azt mutatja, hogy maga az edzések eredményesek, tartósan. akárcsak mondjuk a crossfit.
az embereknek konkrétan elege lett a gépekből, a vakításból és ezt csak üdvözölni lehet. miért kell gép? miért kell cipő? mert valaki azt mondta? mert ilyen a fogyasztói társadalom? az emberek egyre tudatosabbak edzés, egészség és táplálkozás terén is. pontosan azért mert elegük van már a reklámokból, a nagy cégek pofátlan lehúzásából, az ételek mérgezéséből.
most tekintsünk el picit a pavel marketingtől - mert valóban van mögötte, nem is kevés, nekem is megfekszi a gyomrom ez az egész, de igazából leszarom, nem engedem be. örülök, hogy ott lehettem az elején és egyáltalán valaki azt mondta nekem (Lakatos Peti), hogy na ehhez mit szóltok? - mikor először a tatamira tette a golyót. na, azóta tart is a golyózás, mert jó. ott a trx.. 2 hét után én unnám, sehogy sem fog meg, de ettől függetlenül arra is azt mondom, hogy csinálja az ember fia, mert még mindig jobb, sokkal jobb mint lemenni a büdös terembe a kokszjancsik közé pumpálni. különböző életek, különböző célok.
nem véletlenül nem veszem a golyózást (és a crossfitet sem) a mai modern trendi irányzatok közé.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3822) BajzáthA


BajzáthA
csendes tag

TRX:
Szerintem is nagy vakítás. Sokkalta olcsóbban vettem gyűrűt és gurtnit aztán szinte ugyanazokat végre lehet hajtani vele. Az pedig meg se fordult a fejemben, hogy jó pár forintot az oktatóira fizessek ki.
Kiegészítésnek használom, de a golyó a nagy szerelem.

"Volt főnököm mondta ezt az üzleti életre, hogy teljesen mindegy mibe fog bele az ember, ha azt szívvel lélekkel csinálja akkor a siker nem marad el. "
Nagyon örülnék ha ez így lenne. Az elmúlt kb. 14 évben mindent feláldoztam azért hogy jó lovasíjász legyek. Azonban bár lettek sikereim de elismerés és pénz nem lett belőle. Pár hónapja adtam el a lovat, az anno közösen kezdett tanya pedig úgy néz ki a napokban fog megszűnni. Párszor végig gondoltam ezt az időszakot és mindig oda jutottam amit tehettem megtettem és ma sem tennék másképp. Így nyugodtabban zárom le ezt az időszakot. Természetesen ettől fáj, hogy így alakultak a dolgok. Majd valószínűleg egyszer ha lehetőségem lesz rá újból kezdem. Remélhetőleg az életemben elérem a lovasíjász álmaimat....
A kettlebell sokkalta jobban fekszik. Mondjuk 150 pont eléréséhez pár ismerősöm alig edzett, nekem azonban kétszer annyit kellett gyakorolnom a lovasíjászatot....

Kettlebell:
Ugye van az ősi eszköz amit sokféle módon lehet használni.
Én egyértelműen az üzletnek tudom be, hogy szinte gomba módon szaporodnak a girevoy sportra épülő szervezetek. A legújabb: http://ironworld.ru/news/10067/
Nem látom értelmét ennyi GS szervezetnek....
Az átlagembernek Pavel rendszerét ajánlom.
5. danos vizsgával kapcsolatban:
Mindegy mit csak mozogjon az ember felfogással nem értek egyet. Sarkosan fogalmazva lehet például a bika elől futni is. Kétségtelen egy életre szóló élmény lesz.....

(#3823) natran válasza Integra (#3821) üzenetére


natran
csendes tag

Nagyon sok igazság van abban, amit írtál és nem csak azért mert én is így vélekedek:)
a KB-t aki kipróbálja és bejön neki, megveszi az első golyóját majd a többit az nagy eséllyel elkíséri élete során. Mert rájön, hogy értékes maga a rendszer és nagyon jó a tartalma, ha ez nem így lenne én se csinálnám és ugyanúgy porosodna a szobám sarkában,mint a trx - hozzáteszem nagyon jó, bejött vele az edzés, de a golyónál nem tartom jobbnak. Magyarországon mindenesetre nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert sokan -legfőképpen az általad is említett Farkas Peti- sokat tesznek érte, hogy ne legyen igazam és ne csak egy múló hóbort legyen, mint a többi amikkel mertem egy kalap alá venni.
Attila sajnálom, hogy le kell mondanod az álmaidról, de remélem csak egy időre. Egyébként pont Te vagy az az ember, akiben hatalmas tenni akarás/elszántság lakozhat, mert aki tud 60 kilósan dupla 24-el snatchelni az mindent elárul egy ember/UFO jelleméről:)

(#3824) BajzáthA válasza natran (#3823) üzenetére


BajzáthA
csendes tag

Köszi!
Mindenkinek megvan a keresztje.

(#3825) sinea


sinea
újonc

Sok okos és hasznos dolgot mondtatok, és nagyon elkötelezettek vagytok bizonyos dolgok iránt. Nos engem nem igáznak le irányzatok, és nem érdekel a business része sem, egyszerűen a sport szeretete, az egészséges életmód és a normális kinézet motiválnak. Ezért próbáltam ki sokfélét, most a sport centrumok nem jönnek be, anyagi oka is van, de azért az itthoni edzéseket nem hanyagolnám. Több dolgot hasznosítok, abból amit láttam vagy tanultam, a fegyencet , a súlyokat, alakformáló gyakszikat, de nekem tényleg csak most egy nagyobb súlyra van szükségerm a további fejlődéshez, és egy 6. emeleti lakásban a bell tűnt a legpraktikusabbnak /persze ez nem zárja ki, hogy később igazi kettlebell edzéseket is elsajátítsak/ ,és én is úgy vélem, hogy kellő odafigyeléssel a guggolós, kitöréses és deadlift-es gyakorlatokat meg tudnám csinálni. Én is egy Spartant láttam, valszeg megrendelem.

(#3826) Integra válasza BajzáthA (#3822) üzenetére


Integra
titán

soha ne add fel az álmaid, csak ezt tudom tanácsolni. :)
amit meg kb terén a te súlyoddal csinálsz, az bődületes és csak le a kalappal előtte :R
én a közel 80 kilómmal most kezdek ismerkedni a 28-as golyóval, te meg lazán 32-es meg nagyobbakkal szórakozol.. sírni tudnék kb, de inkább hajtok tovább :)

sinea:
óvatosan a golyóval lakásban, van haverom, akinek a monitorában állt meg :DDD

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3827) harry válasza BajzáthA (#3824) üzenetére


harry
veterán

Ja, már én is kezdtem magam a haladóbbak közé sorolni, aztán írtad az eredményeidet, és mentem elbújni a sarokba :D

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3828) Integra válasza harry (#3827) üzenetére


Integra
titán

igen, pontosan erről van szó nálam is :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3829) Ájvé válasza natran (#3820) üzenetére


Ájvé
veterán

Én is csak a véleményem írtam le.
Szerintem az mellett hogy más szemszögből szemléled a dolgokat, még rosszul is szemléled. Nem lehetne csupán marketing szempontból tekinteni harcművészetekre jógára és fitneszre. Ezekből a legutóbbiba van a legtöbb pénz, jógába meg szerintem hülyeség pénzt látni.
Tény hogy harcművészetekben is van pénz mondjuk, de nagyon hibás szemlélet. K-1-ben mondjuk sok pénz van, viszont ez egy show, semmi más. Annyiban van köze a harcművészetekhez hogy olyan emberek indulnak ilyen gálákon akiknek van valamilyen harcművészeti múltja.
Ellenben mondjuk egy karatéban vagy más tradicionális harcművészetben nincs már ilyen pénz, nem is lehet így tekinteni rá. Van aki tényleg így tesz, vannak ilyen mesterek, de az az ember olyan is, vagyis soha nem követte igazán a Budo útját, mert ez nem erről kell hogy szóljon.
Kettlebellt tényleg eladta Pavel, de ennél sokkal többet tett. Felállított egy rendszert, elég szigorú szabályokkal és követelményekkel, amik pl fitnesz iparban nincsenek. Épített egy közösséget (instruktorok szűk körben, tágabban pedig mindazok akik eljárnak és edzenek itt), ami ugyan fitneszben is meglehet, de nincsenek olyan feltételek mint itt. Fitnesz divat alapú, kettlebell meg mindig is az marad ami, vagyis itt nem fogsz barbellezni kettlebell helyett, mert alapvetően mindig kettlebellről fog szólni. Nem kizárt hogy mással is fognak foglalkozni, mint most is építenek köre más kigészítő elemeket (vagyis itthon Lakatos Péter biztosan ezt csinálja és ezzel sincs semmi baj), de kettlebell ugyan az marad ami eddig is volt. Szóval még a fitnesz folyamatosan változó, trendkövető, addig a kettlebell az marad ami eddig is volt, vagyis a Pavel féle (nevezhetjük RKC-nak vagy SFG-nek, teljesen mindegy, itt tényleg a pénz döntött csak) kettlebell biztosan.
Az hogy megjelentek Pavel rendszere hatására más irányzatok (jók és rosszak is) és lett egy trend a fitneszben is ami erre épít, nem számít semmit. SFG (mostmár) marad annak ami eddig is volt.
"Ja még az 5 danos mesteres példa, a rendszer lehet szar, aláírom. Viszont eléri a célját, mert mozog és jól érzi magát, megvan a "flow érzés", nem kell ennél több."
Nem igaz, vagyis az én szemszögemből nem. Karate gíben voltak a videón az úriemberek, vagyis ez egy tradicionális karate stílus kellene hogy legyen. Ezzel szemben olyan dolgokat lehetett látni egy 5. danos vizsgán ami kicsit is hozzá értő embert igen csak megmosolyogtatja. Ez olyan mint a csomagoláson ráírják "nyomokban .. tartalmazhat", na az amit a videón látsz nyomokban karatét tartalmaz. Ez is amolyan trendi karate, mert volt egy ember aki gondolt egyet és csinált magának egy karate stílust és ez lett belőle.
Alapvetően más szemmel tekintünk a fitneszre, jógára, harcművészetekre és kettlebellre is.
Szerintem még ebben az elanyagiasodott, elkurvult világban sem szabad mindent a pénz szemszögéből tekinteni, mert ott eszi meg a fene ha így teszünk.

sinea:
Crossfitnek is utána nézhetsz, szerintem hasznos lenne neked és ehhez nem kell olyan ismeret mint kettlebell esetén. Csak videó alapján ne kezdj kettlebellezni, ha bele is vágsz keress valakit aki egy ideje gyűri már, hogy segítsen neked, különben lehet hogy a saját károdon fogsz tanulni.

[ Szerkesztve ]

(#3830) agent2.0 válasza harry (#3815) üzenetére


agent2.0
tag

na ezt jó hogy linkelted már rendeltem a sárgához hasonlót kínából :)
de ha jól nézem ez nem fele akkora a nagynak hanem kisebb.. egyébként biztos nem adnák a felénél olcsóbban..

(#3831) BajzáthA


BajzáthA
csendes tag

Köszi srácok!

Ma sikerült olimpiai rúddal a TGU. Igaz még van mit csiszolni rajta.
http://www.youtube.com/watch?v=d09P-0_JOjg&feature=youtu.be

(#3832) Integra válasza BajzáthA (#3831) üzenetére


Integra
titán

20 kg-os a rúd? jó szorításod lehet :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3833) Integra


Integra
titán

a tegnapi orosz létrás edzést keményen érzem a bal karomban, kijön, hogy mennyivel gyengébb mint a jobb :-/

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3834) harry válasza Integra (#3833) üzenetére


harry
veterán

Mi most elkezdtünk ismét nyomásokkal foglalkozni, egészen az alapoktól (clean, teljes felfeszítés), nagyon baba :) Érzem, hogy jobban megy, mint eddig. A sok nyomás után edzés végén volt még levezetőnek 10p snatch, végén majdnem elszédültem már...

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3835) BajzáthA válasza Integra (#3832) üzenetére


BajzáthA
csendes tag

Igen 20 kg-os a rúd.

(#3836) AirWin1987


AirWin1987
csendes tag

Sziasztok!

Kisebb-nagyobb kihagyás után ismét nekiállok a bellezésnek. Azért álltam le vele, mert kísértésbe vitt a mai szemlélet: minél jobban kinézni az egészséget és a hasznos erőt mellőzve! Magyarul a testépítés felé vettem kicsit az irányt, amitől el is kezdtem látványosan "nőni". Mivel elég magas vagyok, az én hátam-derekam elég érzékeny a nem túl egészséges gyakorlatokra. Több gyakorlatnál is éreztem, hogy nem sok kell és lesérülök, egy ideig megúsztam de pár héttel ezelőtt csúnyán beakadt a derekam, konkrétan járni se nagyon bírtam. Most már jól vagyok, de átgondoltam az edzésemmel kapcsolatos dolgokat... Arra jutottam, hogy sokkal többet belleztem, mint amit testépítettem, de kevesebbet sérültem! Úgyhogy arra az elhatározásra jutottam, hogy megint nekiállok komolyan, de persze szinte az alapoktól kezdem, kisebb súlyokkal. Hihetetlen mértékben elment az erőállóképességem és az erőm is. Régebben már a 32essel készültem az 1000 swingre(ami persze nem az egészségről szól:)), most meg a 24estől is igen hamar kifulladok. Próbálok mondjuk figyelni a feszítésre és a technikára, de 5x20 swing is lepusztít:( Rendeltem 2 16ost az új eliteből, ezekkel kezdem el a felzárkózást szépen, lassan, nem rohanok.... Viszont mivel más a kialakítása, mint a DD belleknek ezért azokat eladnám, hogy vehessek majd új eliteteket. Így ha esetleg vkinek kell 24es és 32es DD military Grade áron alul, akkor szóljon!

ui.: nah olyan lett ez a post mint egy termékbemutató... a bevezető után csak a vásárlásra terelődött a szó :DDD viccet félretéve nem ez a cél, végül is ha nem nagyon mennek el a DD bellek akkor swingelni, deadliftezni még jók lesznek (legalább mélyebbere kell guggolni:))

(#3837) gege71.hu válasza BajzáthA (#3831) üzenetére


gege71.hu
addikt

Megtetszett :) Kipróbáltam :) Kifejezettten jó móka! :D
[Török felállás @40 kg barebell]

(#3838) Integra válasza gege71.hu (#3837) üzenetére


Integra
titán

de ugye akkor is belinkelted volna, hogy ha beleállítottad volna a futópadba? :))
amúgy grat:K

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3839) gege71.hu válasza Integra (#3838) üzenetére


gege71.hu
addikt

majd felteszem az első fail - beégés változatát. Volt egy kis egyensúlyzavar meg befordult a rúd. lett megijedés, majdnem magamra ejtés :D mert ugye a....A hülyeség AAAZ MEGY!
...farmerban, cipőben, bemelegítés nélkül csak mer láttam és akkor NEKEM IS MOST KELL csinááányi! :D

ps:
buzzancs futópadért meg nem lett volna kár mondjuk :) Hihetetlen egy hülyeség :D

[ Szerkesztve ]

(#3840) BajzáthA válasza gege71.hu (#3839) üzenetére


BajzáthA
csendes tag

Gratulálok!
A rosszra kíváncsi vok :))).

(#3841) Integra válasza gege71.hu (#3839) üzenetére


Integra
titán

néha gyereknek is kell lenni :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3842) harry válasza Integra (#3841) üzenetére


harry
veterán

És hát mi mást is játsszon ilyenkor, mint 40kg tgu-t rúddal ;]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3843) Integra válasza harry (#3842) üzenetére


Integra
titán

a golyóival :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3844) Integra


Integra
titán

a mai 35 fokos szauna köredzés brutális volt... azt hittem, hogy a deadlift-es állomás amolyan betét, hogy ne legyen olyan kemény a meleg miatt, de bazz.. alig bírtam egy tucatot megcsinálni belőle körönként.. :DDD

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3845) Krike válasza Integra (#3844) üzenetére


Krike
aktív tag

40 kg-val? ;)

A lélek Isten üzlete, enyém az Ember

(#3846) Integra válasza Krike (#3845) üzenetére


Integra
titán

nem, azzal én csak swingelek, guggolok meg deadlift, szóval amit két kézzel bírok :)
24-gyel toltam. talán ment volna 28-cal is, de az még ilyen szintű edzésen kemény lenne, remélem már decemberben fogok tudni vele köredzeni. sokat kell még addig izzadni :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3847) harry válasza Integra (#3844) üzenetére


harry
veterán

Munkahelyen még úgy edzés előtt 1.5 órával megkínáltak egy pálinkával, azért annak is volt némi hatása, de erősebb nem lettem tőle :D

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3848) Integra


Integra
titán

peti mondja
ebben teljesen egyetértek vele, noha tudom, hogy nem olyan divatos, mint a nem kapok levegőt olyan kurva kemény vagyok intervallumos irányzatok.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3849) Integra


Integra
titán

ez tényleg jó :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3850) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

A világ legkeményebb "konditerme": [link]

⭐ Stella

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.