Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3301) radi8tor válasza g4bb3r (#3300) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Atkins? :D
Rossz vicc volt, sry.

⭐ Stella

(#3302) Integra válasza g4bb3r (#3300) üzenetére


Integra
titán

nincsen baj az insanity-vel, mert fizikai erős edzés -csak fizessen ezért tudod ki... :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3303) g4bb3r válasza Integra (#3302) üzenetére


g4bb3r
tag

ja őőőőőő.. hát mi is "kikölcsönöztük" a tboltból.. :D mondjuk ezzel én úgy vagyok ha le is szedem pl ebookot de működik akkor megveszem eredetiben is (pl harcos diéta könyv) mert tiszteletben tartom az erőfeszítését a szerzőnek.. Kivéve a Brad Pilon - Eat Stop Eat könyv ami szuper de röhejes majd 8eFt-ot kér a 70 oldalas könyvért.. na azért az túlzás..

Amugy meg elhatarozás kérdése ha valaki tényleg akar mozogni akkor rengeteg anyagot talál youtubeon is ingyen ilyen fittnessz szerű otthoni edzésre.

(#3304) Krike


Krike
aktív tag

Hát megmondom, én frankón elégedett vagyok a mostani helyzettel. 100 kg-val kezdtem bellezni, két hónap alatt felmentem 105-re, és most lassan 7 hónap után vagyok 96,5, valamint lötyögnek a gatyáim, és jobb az állóképességem :) És nem változtattam a kaján, és sörözöm napi rendszerességgel.

A lélek Isten üzlete, enyém az Ember

(#3305) Krike


Krike
aktív tag

Tudom, nem illik hirdetni, de kedves edzőtársam megválna néhány családtagjától. Dragondoor típusúak 2x16, és 2x24 kg-s darabok. Lehetőleg egyben. Ha van, akit érdekel, privátban kerssen, összekötöm :)

A lélek Isten üzlete, enyém az Ember

(#3306) Integra válasza Krike (#3305) üzenetére


Integra
titán

fotót :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3307) lorcsi válasza Krike (#3305) üzenetére


lorcsi
veterán

engem is érdekelnének..az ára és fotóról az állapota is..

(#3308) Krike válasza lorcsi (#3307) üzenetére


Krike
aktív tag

Az irányár egyben 70k, ésszerű alku beleférhet. Én csak közvetítek, mielőtt hozzám szólnának a kérdések. Fellelés helye Bp. 11 ker.

A lélek Isten üzlete, enyém az Ember

(#3309) Ájvé válasza BajzáthA (#3285) üzenetére


Ájvé
veterán

Nem ismertem ezt a WKC Pentathlont, de kipróbáltam. Nagyon jó kis kihívásnak tekinthető egy ilyen teszt, lehet néha elvégzem majd ilyen szintfelmerő jelleggel.
Kérdésem hogy ha gyakorlat közben vagy leteheted a golyót? Nem mintha ilyenen szeretnék indulni, csak érdekel, mert erre nem tér ki a szabályzat, volt amivel idő előtt végeztem akkor a maradék időben pihenhetek? A végén meg le kellett tennem már az utolsó gyakorlatnál, persze ha nagyon muszáj tudtam volna tartani, de nem múlott rajta az életem így letettem :D
Egyébként jó, bár a Jerk-öt nem annyira érzem mint gyakorlatot, technikailag annak ellenére nehéz, hogy elvileg ennek egy nagyon könnyített nyomásnak kellene lennie amiben a láb is sokat besegít.
Half snatch meg érdekes, csak 16-al csináltam mivel 24-el nem hiszem hogy nagyon ment volna, sokszor rendes snatchet csináltam, ez tiltott? Vagy Half snatch ami kötelező de ha valaki kemény csinálhat teljes snatchet is? Vagy menjek a fenébe a hülye kérdéseimmel :D
Köszi egyébként, ennyire nem ismerem a kettlebell világát, nekem egy kiegészítő eszköz jelenleg, de jó tudni ilyenekről.

(#3310) agent2.0 válasza Krike (#3308) üzenetére


agent2.0
tag

Egy 16-osba beszállnék 15 ezerrel, szóval ha valaki vinné, számolhat velem.

(#3311) lorcsi válasza Krike (#3308) üzenetére


lorcsi
veterán

ha jól nézem iylen súlyok vannak nálunk is
nekem nem igazán jött be, nem vagyok egy tenyérben izzadós fajta, de ha ezzel dolgozom már egy minimális után is össze vissza csúszik benne a kezem
az ütött kopott régikkel sokkal stabilabba fogásom

(#3312) BajzáthA válasza Ájvé (#3309) üzenetére


BajzáthA
csendes tag

Ha 6 perc alatt elérted a maximum ismétlést és még maradt idő akkor a fennmaradó idő plusz 5 percet pihenhetsz. Ha nem érted el a maximum ismétlésszámot és a 6 percen belül leteszed akkor vége annak a résznek és indul az 5 perc pihenő.
Fél szakítás az előírás. Persze lehet keménykedni. felőlem végrehajthatod dupla súllyal is.
Itt lehet megnézni a súlyok milyen szorzót jelentenek.
Mennyi pontot szereztél és milyen kategóriába kerültél?
Én legutóbb 1011 pontot szereztem és ezzel a jó kategóriában vagyok. (Denisov meg földönkívüli a maga 2500 pontjával.)
http://primalmovers.wordpress.com/tag/fedorenko/

(#3313) g4bb3r válasza Krike (#3304) üzenetére


g4bb3r
tag

Irigyellek... :O nekem hosszu kisérletezések után heti 3 kettlebell meg böjtölés+kajára odafigyelés mellett sikerül heti fél - egy kilót ledobni. Van még hátra 5-6.. Néha nekem is lecsúszik 1-2 sör de nem napi rendszerességgel.

(#3314) Ájvé válasza BajzáthA (#3312) üzenetére


Ájvé
veterán

Hát jó tudni, utolsó gyakorlatnál (Push Press) akkor csaltam egy kicsit, mert kétszer is letettem a golyót.
Így egyébként 1149 pontom lett: Clean(24)109, C&P(24)60, Jerk(24)75, Half Snatch(16)108, PushPress(24)67 (gyakorlat zárójelben súly majd ismétlés száma).
Van egyébként egy Open Officeos kalkulátor hozzá, én ezt használtam, hibázni se lehet mivel nem engedte beírni a 113 Half Snatchet mivel 108 a maximum. Itt van alul még egy egyszerűsített verzió is, de fenti szerintem jobb.
8kg 1x szorzót jelent, vagyis 4kg 0,5x szorzót így lehet minden súlyt kiszámolni.
Amit linkeltél annyiban rossz hogy ott nem lett figyelembe véve a maximális ismétlések száma, 121 cleant írt meg 112 Half Snatch, mondjuk nem nagy különbség, de nekem is több lett a Half Snatch 113 talán (bár Push Press meg kevesebb, de sebaj elsőre még elnézem magamnak :) ).
Na már látom milyen kategóriákról beszélsz. High vagyis magas ezek szerint, bár nem érzem kiemelkedőnek magam, főleg mikor olvasom itt fórumon hogy valaki 2x32-vel swingel vagy 1000-et dupla snatchel :)
Most nézem akkor csak jól láttam, percenként van megadva az ismétlések száma, na ez viszont így kicsit szarakodás már, percenkénti jelzést kell beállítani és figyelni a percen belüli ismétlésre, percen belül meg tartani ha megvan a maximum. Itt írják amúgy hogy nem szabad setbe letenni a bellt, mert 0 pontos lesz (akkor ezek szerint buktam volna az utolsót). Azért 6 percen belül lehetne azért annyi szabadság hogy magad döntsd el milyen intenzitással végzed. Hivatalos oldalon egyébként ezek nem voltak benne.
Eddig az sem esett le, lehet két bellel is csinálni? Érdekes. Half Snatch még menne is két bellel, bár nem 108 ismétlés.

[ Szerkesztve ]

(#3315) BajzáthA válasza Ájvé (#3314) üzenetére


BajzáthA
csendes tag

Ez a maximum ismétlésszám érdekes. Sanyi bloggerrel vitatkoztunk erről.
Én egy régebbi kiírást használtam ahol percenként volt megadva a max.. Amihez hozzáfűzték ha percen belül elérjük a maxot extra pihenő jár. Az újabban pedig 6 percre van megadva a max ismétlés. Én az utóbbit elfogadom. Valamint Sanyi javasolta, hogy ha letételre kerül a sor onnét indul az 5 perc. Én ezt ajánlom. Ne pedig nullázd az eredményed.
Az elért ponthoz gratulálok. Szerintem valamennyire jó fokmérő.
A dupla súlyos verzió csak az én agymenésem. :)

Tegnap simán, egyből kilöktem a dupla 32 kg-t. 2 kg-al van a testsúlyom felett. :) Még éreztem magamban kettő ismétlést de inkább nem próbáltam meg most.

(#3316) francois72


francois72
csendes tag

BajzáthA! Köszönöm az FMS-sel kapcsolatos válaszod!
Egyébként hadd jegyezzem meg halkan a WKC KB Pentathlon-nal kapcsolatban, hogy azon az oldalon hibás a számítás! A Clean-nél a 20 kg. az nem 2-szeres, hanem 2,5-szeres szorzó! Tehát a 72 ismétlés az nem 144 pontot jelent, hanem 180-at, azaz a végső eredmény a példában nem 642 pont, hanem 678. Csak a pontosság kedvéért.

g4bb3r! Szerintem ne keveselld a leadott súlyodat! Én, amikor kizárólag fogyókúra célzattal KB-eztem, akkor (utólag kiszámolva) heti 30 dkg-ot, azaz havi bő 1 kg-ot fogytam, és így adtam le közel 3/4 év alatt 10 kg-ot. Türelem, és a megfelelő mozgás a megfelelő étrenddel (nem diétával) meghozza a gyümölcsét!

Tisztelt Egybegyűltek! A héten megejtettem az első "seggberúgás" órát egy instruktorral. Remek volt! Úgy érzem, nagyon jó instruktort fogtam ki emberileg és szakmailag egyaránt. Először meghallgatott, mióta KB-ezem, hogyan és mit csináltam-csinálok, mi a célom, stb. Majd csináltatott velem pár gyakorlatot, hogy lássa, mire jutottam saját magamtól. Azután elkezdett kijavítani hihetetlen türelemmel és odafigyeléssel. Előfordult, hogy valamiről azt hittem, tudom, és nem értettem, mit akar kihozni az adott gyakorlatból, ő azonban addig próbálgatott velem ezt-azt, amíg rá nem éreztem a dologra. Egy órányi tiszta, tömény edzést kaptam tőle. Nem, hogy egyedül velem foglalkozott, hanem nem is volt más rajtunk kívül ott. Természetesen vannak hibáim, dolgozom a kijavításukon. Áprilisban előre láthatólag kétszer fogok tudni menni hozzá, szóval rajta leszek az irányon.

[ Szerkesztve ]

(#3317) Ájvé válasza BajzáthA (#3315) üzenetére


Ájvé
veterán

Köszönöm.
Dupla 32? Hát az durva, nagy gratula hozzá, nekem 36-om van ugyan de képtelen vagyok még egy Push pressre is vele (TGU és swing megy csak vele), bár lehet szabadba megpróbálom majd, de lakásba nem merem mert ha leesik ...
6 percen belüli maximum ismétlés az jó szerintem is, így intervallumon belül azért van lehetőséged kicsit variálni, persze rackbe tartással.
Dupla 16-al talán csak Half Snatch nem menne olyan nagyon jól, több viszont talán maxos lehetne, pontba több lenne mivel magasabb a szorzója, persze azért itt nem lehetne variálni kézváltással és egyszerre fáradna mindkét kéz, majd kipróbálom, kíváncsi vagyok rá.

Hajrá francois72, csak így tovább!

[ Szerkesztve ]

(#3318) WolfLenny válasza Krike (#3308) üzenetére


WolfLenny
senior tag

Ment Pü.

Engem első sorban 24-es érdekelne. Ha valaki pályázik a másikra, akkor már kettő el is kellt... :)

(#3319) lorcsi


lorcsi
veterán

akkora állat edzést nyomtunk tegnap :Y
nagyon kevesen voltunk..6-7 fő..a normál 10-12-ből
főleg fiúk..
maradt ki egy csomó súly...meg a nagyobbak is (24-32-48)
elemelés volt :DD
jócskán 40 kiló fölötti súllyal kellett mindenkinek, ez nekünk mint kezdőknek újdonság volt :)
nekem 2x24 jutott..és végre kipróbáltam miylen 24-el swingelni :) kellemes volt :)
és a 3 hó alatt valóban komoly gyors súlynövekedést tapasztaltam -ahogy mondtátok is- a kezdeti 12-16 is megéreztem, most meg érzem, hogy igénylem a 24-et :)
marha jó volt kitolni a határokat és még jobban bepróbálkozni ilyen nagy súlyokkal :)

(#3320) francois72


francois72
csendes tag

Az megvan, hogy kapható vibrációs(!) kettlebell is aranyáron? :Y

Kellemetes "kerti bell-es" nyúl ünnepet mindenkinek! :)

(#3321) Integra válasza francois72 (#3320) üzenetére


Integra
titán

muhaha, vibrációs bell, wtf? :DDD
elektromos izomsokkoló mikor lesz benne? :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3322) radi8tor válasza Integra (#3321) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ha megunod, jó lesz a terasz betonozásához is. :D

⭐ Stella

(#3323) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

A lehetetlen nem létezik - Impossible is nothing
motiváló videó

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#3324) Integra


Integra
titán

nem lehet megunni :DDD

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3325) koxx válasza Integra (#3324) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A vall mobilitasa viszont rendben van :D

(#3326) Krike


Krike
aktív tag

Sziasztok, közben míg én nem voltam, el is mentek a golyók, így nem aktuális már :(

A lélek Isten üzlete, enyém az Ember

(#3327) koxx


koxx
MODERÁTOR

Ez ugyan nem kettlebell, megpróbáltam egy teljes kigurulást haskerékkel úgy, hogy a felső holtponton megtartom kicsit, nem könnyű :) [link]

(#3328) Integra válasza Krike (#3326) üzenetére


Integra
titán

nekem egy piros 28 kg-os golyó kéne... de sehol nem találok jelenleg eladót

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3329) koxx válasza francois72 (#3320) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

"Csúszásmentes fogantyú" ezt használja a feltalálója, sok sikert hozzá :D

Ez a swing... sírok :W [link]

[ Szerkesztve ]

(#3330) Integra válasza koxx (#3329) üzenetére


Integra
titán

bámulatos :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3331) francois72 válasza koxx (#3329) üzenetére


francois72
csendes tag

Nem is tudom, miért vannak letiltva a megjegyzések annál a videónál... ;) De dizájnos az állítható KB, úgy néz ki, mint egy vízforraló kanna. :)
Eltűnődtem, hogy annyiféle marhaságot meg(v)etetnek a jónéppel, és az ezektől szerzett esetleges sérülést mind ráfogják a nem megfelelő használatra.

[ Szerkesztve ]

(#3332) harry válasza francois72 (#3331) üzenetére


harry
veterán

Amúgy alapvetően nekem tetszik az állítható KB ötlete, no nem annyira a tölthető, de mondjuk egy hasonló golyó, amiből tárcsákat lehet kivenni, szerintem nem rossz ötlet. Más kérdés, hogy én inkább 16-32kg közé lőném be.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3333) francois72 válasza harry (#3332) üzenetére


francois72
csendes tag

Az állíthatóakból van választék, csak némelyik közülük kívülről úgymond nem "golyó", mint például ez.

(#3334) harry válasza francois72 (#3333) üzenetére


harry
veterán

Ez elég bizarr, hogy fekszik ez fel mégis a kezemre? Snatchnél milyen lehet? Azért a golyó formánál maradnék... Azt az elképzelést tartom érdekesnek, amikor (mint az egykezes, kézi súlyzónál), van egy tengelyed, csak itt függőlegesen, és arra lehet kör alakú tárcsákat pakolgatni.
No mondjuk nem érint a dolog, szóval szinte mindegy is.

Más: hétfői edzésen két golyó volt, eléggé kikészített, sajnos néha lehet a kelleténél jobban belegörnyedtem racknék / nyomásnál, kissé fájlalom a gerincemet... na igen, itt nem árt fokozottan vigyázni már, főleg 48 kilónál :-\ De legalább legközelebb biztos jobban figyelek.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3335) francois72 válasza harry (#3334) üzenetére


francois72
csendes tag

Kérésed számomra parancs: íme, tessék! ;)
Jobbulást!

[ Szerkesztve ]

(#3336) koxx válasza francois72 (#3335) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Kívánom a tervezőjének, hogy sokat snatcheljen vele.

(#3337) francois72 válasza koxx (#3336) üzenetére


francois72
csendes tag

Ahol eddig utánaolvastam ennek, az "erős" emberek közül, aki nem kifejezetten KB-ezik, az szinte mindenki csak swing-el ezekkel. Létezik sokkal nagyobb, amelynek a tengelyvastagsága megegyezik az olimpiai rúdéval, és bármilyen súlytárcsát rá lehet rakni.

(#3338) harry válasza francois72 (#3335) üzenetére


harry
veterán

Köszi!

Súly: még esetleg ha egy burok lenne rajta :D Azért a snatchet tényleg kipróbálnám, mégis mennyire rossz, mert ugye ha szépen csinálom, nem igazán üt, na de azért mégis csak lendülettel fekszik fel, nyom, érdekes lehet.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3339) tomtrial


tomtrial
tag

Most hívtam a tacticalshop-ot és sajnos nincs raktáron neki az újfajta 360 Elit bellekből :( 2-3 hát mire beérkeznek ...

Ezúton 24kg-os súlyokat vennék :D

(#3340) agent2.0 válasza tomtrial (#3339) üzenetére


agent2.0
tag

ha felmész a honlapra láthatod mi van raktáron.. ha szürke ts1 ts2 ts3 valamelyik akkor ott nincs:) egyszerűbb mint telefonálni legközelebb.

(#3341) harry válasza agent2.0 (#3340) üzenetére


harry
veterán

Azért néha egyszerűbb egy félperces telefonhívás, mint kibogarászni, mi, hol, mennyi, mikor... Bár tény, hogy itt ha ránézek a listára, legalább egyből látszik. No de így legalább tudja, hogy 2-3 hét még :D

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3342) agent2.0 válasza harry (#3341) üzenetére


agent2.0
tag

Ez igaz :) én mondjuk nem szeretek várni, ránézek és ott a megoldás. Egyébként csak szólok a srácnak,hogy állítólag 3-4 hét múlva más színű kettlebellek is jönnek.. feketék :) picit drágábban.

(#3343) harry válasza agent2.0 (#3342) üzenetére


harry
veterán

Tegnap próbáltam egy ilyet (piros), noha most nem volt sok gyakorlat, inkább a swingeket néztük át, de nem tűnt rossznak, amúgy a DD-hez tényleg eléggé hasonlít a felülete, melléraktam azok közül egy 16-ost, de sok különbséget nem éreztem... talán picit ezt mondanám jobbnak, de ennyi alapján nem tudom, snatchet kéne kipróbálni, majd pár hét múlva talán meg tudom nézni megint, és akkor kipróbálom.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3344) francois72 válasza harry (#3338) üzenetére


francois72
csendes tag

Most nézem, hogy már megoldották a problémát. :) Itt írják, hogy ezek a "verseny" KB-ek kívülről mind ugyanabban a méretben készülnek (210 mm. gömbátmérő, 280 mm-es összmagasság, 35 mm-es fogantyúátmérő), csak a töltetük különböző súlyú. Más kérdés, hogy ki áll neki fel-le-ki-be-töltögetni egy ilyet más súlyúra.

(#3345) g4bb3r válasza harry (#3343) üzenetére


g4bb3r
tag

nekem teljesen bevált a piros 1db 20 kilósat vettem. Van még rajta kívül egy 20as Spartan plusz edzésen a szürke 360Gearst használjuk. Szóval van viszonyítási alap.

[ Szerkesztve ]

(#3346) harry válasza francois72 (#3344) üzenetére


harry
veterán

Azt írtam is, hogy a tölthető golyó létező megoldás, csak macerásnak tartom, meg mozog is benne a töltelék, egy tárcsás kényelmesebb lehet, csak azt meg elkészíteni nem egyszerű.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#3347) agent2.0 válasza harry (#3343) üzenetére


agent2.0
tag

Kiváncsi leszek a tapasztalataidra, írd majd meg.

(#3348) Csarlee válasza harry (#3346) üzenetére


Csarlee
tag

A mozgas nem jelentkezik ha teletoltod! Persze, snatchelni azert nem tul jo... Nekem 2 tolheto 360gears van, toltelekuk apro vassoret. Meretuk akkora mint a normal 36 kg-os. Eleinte azt hittem, hogy majd kimert adagokkal toltogetem edzes kozben de macera. Vegul mindig egy adott sulyra toltve hasznaltam oket. Most mar tele vannak (28 kg), kezdem "kinonni" oket. Sajnos a meretukbol adodoan paros gyakorlatokhoz nehezen hasznalhatok, kenyelmetlenul nagy terpeszbe kell allni...

(#3349) BajzáthA


BajzáthA
csendes tag

Igen a verseny kettlebellek fix méretűek - és komoly előírás van a pontos méreteikre. Aztán ha könnyebb jobban üreges.
A tölthető KB-el kapcsolatban más is arra jutott, hogy egy fix méretre feltöltötte...
Az eleiko val beszéltem verseny kettlebellekkel kapcsolatban. Horribilis áron van. Még az olimpiai súlyaiknál valamennyire ok de egy kettlebellnél. Angliában olcsóbb a verseny KB..
A sima KB-jeik is elég húzósak. Most látom levették az árakat:
http://kopefit.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=37&Itemid=79
Az art of strenght nál találtam ezt az ötletes megoldást. Kár,hogy más KB-ek aljára nem lehet rögzíteni.
Én pár alkalommal tárcsát ragasztottam a KB aljára.
Van valahol 2 kg-os is belőle:
http://www.artofstrength.com/products/4kg-kettlebell-buddy.html

(#3350) francois72 válasza BajzáthA (#3349) üzenetére


francois72
csendes tag

Az a vicces, hogy a németeknél kb. ugyanannyiba kerül (esetenként még olcsóbb is) az Eleiko, mint az RKC (volt). Összehasonlításképpen egy 16 kg-os 68 ajró az RKC 75 ajrójához képest, a 20 kg-os 85 ajró a 90 ajró helyett, és a 24 kg-osnál egyenlítődik ki a mérleg, mert az Eleiko 102 ajró az RKC 100 ajrója helyett.
Egyébként az is érdekes, hogy egy svéd KB-es blog leírása szerint a "normál" Eleiko KB-eknek (részben) pont az a hátrányuk, amit az előnyének szántak: hogy mindnek ugyanakkora a fogantyúja, mert bár ennek köszönhetően bármilyen gyakorlat ugyanúgy végrehajtható (lenne) bármekkora súlyú KB-lel, a valóság az, hogy emiatt a kisebb súlyúaknál jelentősen romlik a súlyeloszlás a golyó és a fogantyú között. Ugyanez a blog az összehasonlításban az RKC-t hozta ki győztesnek, a "verseny" KB-ek közül pedig a finn Leoko-t. Bár az összehasonlítások máshol mást hoznak ki győztesnek, például a Júöszében az Ader KB-eket.
S még annyit tennék hozzá mindehhez, hogy a hazai forgalmazóknak fel kell kötniük a gatyát, vagy legalábbis jól átgondolni az árképzést, illetve a forgalmazást, mert az EU-ban is találni olyan forgalmazót (például őket), ahonnan közel ugyanannyiért rendelhetünk KB-t, mintha a fővárosból szállítási költséggel rendelnénk vidékre - természetesen súlytól függően, elvégre attól függ a rendelési összeg, és az összeghatártól, hogy ingyenes-e a szállítás.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.