Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
én maradok a tabatásnál most, nekem ez bőven elég. ma durván megszenvedtem vele, minden kör végén 200-210 közötti pulzussal. szerintem idén már nem is csinálom ezt másképpen, maradok a 16-os ismétlésnél, majd jövőre.. ez is hatékonyabb mint amire számítottam, elégedett vagyok ezzel a gyakorlattal
10/10 és akkor ebből 5 kör? 10? elég pusztulatnak hangzik
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ájvé
veterán
válasz Integra #4151 üzenetére
Nekem elég volt, nem azt módon hogy durvább mint a Tabata, de ha jól csináltam elég megterhelő volt. Akkoriban swiggel melegítettem be és arra bővebb jó volt, rövid idő alatt felpörgetett, vagy köredzésbe is bele lehet tenni.
A lényeg az volt, hogy 10 másodpercen belül minél hamarabb meglegyen a 10 ismétlés, ha lehet 8-9 alatt még. Ezt nem lehet olyan hosszú ideig csinálni mint a tabatát az tény. Aki nem akar sokat swingelni vagyis nem a mennyiség a lényeg annak jó.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Mi a hétfői edzést zártuk 10 perc folyamatos swinggel, na mondjuk kétszer azért le kellett tennem, különben elég gyilkos lett volna, már így is teljesen beállt a hátam, mármint jó értelemben. Így végül 350 ismétlés sikerült (@24kg).
Jövő szerda challenge, 1000 swingTheoretically, this damn thing oughta work now.
-
Integra
titán
deadlift-hez jó
-
natran
csendes tag
-
harry
veterán
válasz Integra #4158 üzenetére
Snatchnél necces, vagy pont körbeöleli a karod, vagy megszúr
Ájvé - köszi!
Ma annyira nem ment jól, mondjuk egész nap folyt az orrom meg álmos voltam, annyira nem csoda... de ma végre ki tudom pihenni magam, ami szintén nem egy mellékes dolog.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Ájvé
veterán
Végre sikerült ma (tegnap már) a 600 swing az 5 tabatában. Igaz a végén nem voltak egy szépségdíjas mozdulatok, nem is szállt el a bell az erőfeszítéseim által, de legalább megvan.
-
Integra
titán
zsír, gratula
mérj körök végén pulzust ha tudsz, kíváncsi vagyok hogyan alakul nálad.
én kezdek konstans 200-ra beállni 3 hónap után, már az első kör végén 180 körül vagyok és az összes körben 200-on dübörgök a végén. megkockáztatom, hogy nálad alacsonyabb lesz a pulzus, fiatalabb vagy nálam, könnyebben kell bírnod
igyekszem az elsőtől az utolsó swingig tartani a tempót és a technikát, hogy végig azonos legyek, nem nyomom meg az elejét, beosztom....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ájvé
veterán
Köszönöm!
Integra:
Rendeltem pulzus mérős karórát (úgy is akartam órát, így meg legalább még inkább lesz haszna) csak még nem ért ide. Egyszer mértem saját magamnak úgy első kör után nem volt valami magas, alig 120 felett vagy 130. Második után már 160 a többi után 180 körül alakulhatott, de ez csak saját magamnak mért értékek, ami nem olyan pontos. Az 5. kör után már épp a fülemen is levegőt szívok be, akkor pont nem élvezett nagy prioritást, hogy mérjem magamnak a pulzust is. -
Integra
titán
csak ki ne szakadjon a dobhártyád
lenyomtam a mai adagot is fél órája, nálam az alkarom a gyenge láncszem az egészben már. érzem, hogy derekam, tüdőm, lábam, hátam, minden ok, stabilan tartom a tempót. de az alkarom... már az autóban is marokerősítő gumit markolászok, hogy fejlődjön valamit..
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Előbb kicsit ferdén hajoltam egy asztal fölé, és kissé megfájdult a hátam... pedig nem emeltem semmit. Mondjuk most úgyis pihenő van, de szerintem a nagy súlyt félrerakom. Amúgy sem terveztem már sokat használni, mert mindjárt 1000 swing meg hónapváltás, nyomások jönnek, ezekhez meg elég a 24.
Ilyen "asztali" vérnyomásmérőnk van itthon úgy tudom Ahhoz jó, hogy tabata alatt a 2 percben magamra akasszam, vagy valami hasonló nagyobb blokk után, pl. 5p snatch. Ezt ki is próbálom majd.
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Ájvé
veterán
Megvan végre a 10k swing kihívás, már vártam nagyon. Gondoltam egész hónapot végignyomom, de inkább nem, ez úgy is kitartásról szól, minden áldott nap nekiállni és nyomni, rohadt nehéz, monoton és fárasztó.
Majd keresek valami más elfoglaltságot a sok swing helyett, azért 1-2 kör tabaták maradnak, majd intenzívebben nyomom, most már van hozzá elég kitartásom, ez előtt 1 se volt könnyű, szóval sokat fejlődtem. -
MODERÁTOR
Ma rámókoltam a 32-esre 2db 2,5-es tárcsát és meglepően könnyen military pressben, vár a beast
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
Integra
titán
kár, jó buli, iszonyú tol állóképességre.
jövő hónapban már 6x8-ra állok átviszont kéne egy jó pulzusmérő óra, amit rátudok dugni majd laptopra is kiolvasni az edzést kompletten, ugyanis amit apumtól kölcsönöztem, azt mindig megkell állítani meg újra indítani, nem igazán kettlebell-hez való. vagy pedig nem lesz pontos a mérés, mert a cooldown-t is ugye beveszi és azzal együtt átlagol. nem intervallumos edzésre találták ki, ez bringás óra+mellkas pánt.
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz Integra #4178 üzenetére
Pedig csak azok pontosak és tudnak folyamatosan mérni. Én csak egy egyszerű szenzoros órát rendeltem (de nem akar ideérni, holnap rájuk telefonálok, mert még e-mailre se válaszolnak) amit ha megérintesz méri az aktuális pulzusod. Egyébként nem mér, mint a mellkasi pántosok. Ezzel a pánttal az a baj, hogy rajtad kell legyen, nagyon nem is mozoghat el talán, nem tudom mennyire lehet zavaró egyébként. Én inkább az egyszerűbbnél maradtam (meg olcsóbbnál).
Próbáltam ma power swinget tabatába "átültetni", hát 20/10-be nem lehet, elsőre 18 ismétlés még sikerült, de utána 16 majd csak 15, negyedig körben 65-nél voltam (15-ös köröknél ügye 60 lenne mert pont egy tabata fele), de nem tudtam volna megtartani a power swinget, visszalassultam 15-re (ez van nem bírom) így ennek nincs értelme. Utána lefeleztem a tabatát vagyis 10/5-ös köröket nyomtam 5 kört, 70 sec (utolsó pihenőt nem számolva) alatt 47 ismétlés (10,10,9,9,9) és elég rendesen felpörgetett. Nem volt mondjuk az igazi mert előtte 10 percig clean&jerk-et csináltam ami azért sokat kivett, meg ügye megpróbáltam előtte tabatával, szóval nem voltam üde és friss, de majd még kísérletezgetek, meglátom mire jutok.
-
MODERÁTOR
Félig off
Ma sikerült belehúznom 182,5-be, ami baromi érdekes, hogy könnyen ment, se a derekam sem pedig a fogás nem adta meg magát, ugyanakkor swingelek 24 kilóval 2-3 sorozatban 10-eket és megfájdul a derekam..pedig eddig nem volt ezzel gondom, nem értem.
-
Integra
titán
most, hogy lassan 3 hónapja csinálom heti 5x a tabata swinget, most kezdem el érezni, hogy alkalmazkodott a derekam hozzá, de 2 hónapon át olyan szinten kikészült, hogy elmondani is nehéz, nyújtottam, hengereltem etc, megjegyzi a derék..
súlyemelés meg rövid idő és töredékét sem ismétled annyit mint tabatánál. ha elkezded csinálni te is így a tabatát, pár hónap és igazából nem fog gondot jelenteni. az alkar lesz a gyenge láncszem. gyakorlatilag olyan átmozgatást kap a derekad, a csigolyáid, mint semmi más, teljesen kimozgatod és minden nap. legalábbis én ezt másnál így még nem éreztem.
ettől függetlenül minden edzésnél érzem a derekam, mert mindig újra és újra terhelem, picit többet, picit jöbban, picit pontosabban, mert fejlődni csak így lehet. de ahhoz képest, hogy honnan indultam és most hol vagyok, zongorázni tudom a különbséget.repetitive stress injury (rsi) - eredetileg ez ugye irodai munkánál elszenvedett sérüléseket jelent, ugyanakkor szerintem ezt a sportra is le lehet és érdemes vetíteni, főleg az ilyen dolgokra mint a tabatázás is, hatványozottan érvényes. most kezdem azt is érezni, hogy a swing technikám kezd alakulni, mert több erőm van már a technikára és a légzésre is figyelni. magam sem gondoltam volna, hogy ekkora fába vágom a fejszémet, de most már kezdek nagyon másképp gondolni erre a tabata swinges történetre. egyre nagyobb a tisztelet azok felé, akik 1 óra alatt 1200+ swinget simán megcsinálnak... az 1 óra alatt 1200-at én is megfogom tudni fél év múlva csinálni a mostani tapasztalataim alapján és ahogyan bírom. de kezdőknek semennyire sem fogom ezt ajánlani, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
elolvastam újra a peti cikkét a power swingről.
igazából arra a következtetésre jutottam a görbéket nézegetve meg az egészet átgondolva, hogy ezt ugyanúgy eléri az ember tabata swingnél is, hiszen ugyanúgy ismételsz, ugyanaz a mozdulat, ugyanaz a légzés. maximum az intenzitás tér el. hogy mennyire? ezt nem tudom, minimálisan vagy kicsit?
ahogy írod, neked is beletört hamar a bicskád, nem lehet belőel sokat csinálni. na de ha ezt a keveset összehasonlítod végeredményben a tabata swingeléssel, vajon a power swing jön ki győztesnek? nem vagyok benne biztos. az tuti, hogy power swinghez még bikábbnak kell lenni...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
MODERÁTOR
válasz Integra #4181 üzenetére
Igen, muszáj lesz visszaerősítenem ill újra hozzászoktatnom a derekamat az efajta intenzív terheléshez, mert ez így nem állapot TGU-zni kezdtem el most rendesen instruktor mellett és egyre jobban tetszik a dolog
-
Ájvé
veterán
válasz Integra #4182 üzenetére
Persze ez igaz, folyamatosan csinálod javítod a technikád egyre jobban hozzászoksz és beletanulsz, egy idő után el lehet jutni erre a szintre, mint írtad már tudtad növelni 16-ra az ismétlést is. Erre a szintre is el kell jutni és az elején biztos hogy nem is lehet ilyen intenzitással nekiállni (technika és erőnlét sincs meg hozzá). Én leginkább változásra vágyok, minden tiszteletem a tiéd, hogy hónapokig tudod csinálni ugyan azt, de nekem változtatnom kell, mert beleunok, belefásulok. Fogok még tabatázni, csak idő kérdése. Most igazából nyomás irányba megyek, ez mellett meg swinget megtartsam vagy netalán valami már irányba fejlődjek próbálom kikísérletezni a power swing intervallumos edzését, ami nagyon rövid és velős kell legyen.
ui.:
A pulzus mérő órám elvileg lassan meglesz, akkor mérek pontos swing tabata pulzust azért[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
ha nem edzenék mást is, meghülyülnék ettől, az biztos
viszont egyre kevésbé cserélném le az edzés intenzitása és keménysége miatt másra, most kezdem azt érezni, hogy az erőfejlesztő kettlebellezés mellett ez is nagyon kell. a kettő egymás mellett. meg ott a bunyó, sokkal jobbakat ütök érzésre meg technikára a tabatázástól, több az erő a törzsemben, megéreztem a vér ízétma először tudtam megcsinálni esti edzésen a fejkörzés-nyomást 28-as golyóval úgy, hogy a 2x5 ismétlés alatt nem tettem le, örülök nagyon eddíg max az első kört tudtam megcsinálni folyamatosan, a második körben legkésőbb 3 után letettem és a maradék kettőt kis pihenő után fejeztem be..
persze ma is én voltam az utolsó edzésen, közel negyed órával később fejeztem be az egészet[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Délután én is toltam egy kis edzést. 2x20kg kiment 2x is militaryban 32+16 lesz a következő, most elég nehéznek éreztem, de meglesz. Elkezdtem megint gyakorolni a windmillt, nemrossz. Bent presst ti szoktátok vagy próbáltátok?
-
Integra
titán
jó de te ufo vagy
hány kg vagy? 90? meg vagy 2 méter?én szoktam, igen, nagyon szeretem, windmillt és negatív windmillt is komálom
viszont a bent press-t csak 24 kilóssal tudom megcsinálni, az brutál kemény. ahogy a seated press-t is. hihetetlen mennyivel másképp dolgoznak az izmok terpesz ülésben, nem tud az egész test úgy felfeszíteni, mint állva[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Integra #4189 üzenetére
95kg vagyok és csak 1,92Most nézegetem a bent presst, csak ugye jó lenne ha vki megmutatná rendesen, de brutál gyakorlat ez is ahogy a windmill is.
Brett Jones 60kg bent press és tgu, na igen.. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
annno a brett csoportjában voltunk. egy állat. ennyi.
azért ő is már keményen kűzd ekkora súllyal ahogy látom.ja, érdemes, a windmill-t nagyon eltudja rontani az ember és szét is veri a derekat könnyedén..
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Az igen
Ma edzésen próbaképp ránéztem én is a 40-esre, de egy clean elég is volt Nem, hogy kinyomni... Nehéz dög az. A 32 nem vészes (egyszer-kétszer), valahogy a kettő között lehet a maxom.
Deadliftet próbáltam, fogtam a 32-est meg a 40-est, így 72-vel csináltam ~5 ismétlést, és több sorozatot, jó volt. Meg egy kis 40-es swing. Szerdán úgyis 1000 swing, utána nyomások, szóval több nagy súlyos edzés úgysem lesz most egy darabig úgy látom.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Szerintem pont ezért nem könnyű, nagyon figyelni kell a technikára, ha nem ért hozzá az ember, annyit sem fog tudni nyomni, mint katonai nyomással - tapasztalat
De, ha rendben van a vállmobilitás, megvan az útja, a technika, akkor nyilván lehet nagy súllyal is játszani, hiszen nem kinyomni kell, hanem behajolni alá, ami ugye elvileg könnyebb, ha tudod, hogyan kell. De engem annyira nem vonz a dolog.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
MODERÁTOR
Így van, nagyon nem könnyű. 24-essel próbáltam (bénáztam) de majd bexartam 24kg militaryban pedig gyerekjáték. Nem lesz kedvenc gyakorlatom az egyszer biztos. Amit imádok, dupla 24 ill 32-vel clean and jerk, ki tud készíteni rendesen.
Nyári kép, 20+24kg. Na ezt is szeretném militaryban ill a 24+24-et. [link]
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ma rájöttem, hogy a Jerk rohadt nehéz 2x32-vel
-
Ájvé
veterán
Ma megint tabatáztam. Pár nap alatt azért elég rendesen visszaestem teljesítményben (ez lehet olyan könnyen jött könnyen megy módon zajlik). Azért lenyomtam persze az 5 kört, de csak 3 körig ment a 120-as tempó, utána tönkrement a tempomat és visszaestem.
Azért félelmetes milyen állóképességet ad a swing (tabatával). Vagy csak nagyon jó formában voltam minap edzésen (küzdősport), de remélem nem, hanem swing hozománya, mert ha igen akkor jó eredményt lehet vele produkálni. -
Integra
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- Lego(bontatlan)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest