- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
Nem rossz az, szépen megsültek a csirkecombok
Fér oda oldalas is bőven, ráadásul teheted állítva is és kisebb darabokra vágod az oldalast
Enyém se lesz valami óriási 700X390 re terveztem a rácsot, 8 - 10 fős baráti társaságot remélem hogy kiszolgál majd, akinek meg nem jut az átballag az utca végére a pecsenyesütőhöz
Nincs az a kazántest annyira bent, szerintem jó helyre tetted, de ha találsz nagyobb tartályt akkor ezt a kazánt átépítheted, nem kis munka de megéri mint hogy kidobd.
Az ajtót meg megmerevítheted ahogy javasoltam, plusz a kazántestbe belülre hegeszthetsz körbe 20X20 szögvasat ha elfér, az már jól megmerevíti
Nekem nagyon lassan halad, ma elkészítettem a lábakat a kerekkel, hátul nagy kerék elől egy pár centivel kisebb, 20X40 -s zártszelvény lábak 32 centis terpesztéssel de a kerekek még 8 - 8 centit kijjebb jönnek, remélem nem lesz borulosMára az asztalos barátom megcsinálta a kőris deszkák tömbösítését, az a fa is van vagy cirka 40 - 50 éves vagy több, a smóker minden egyes darabja valami régi anyag "emlékből készül" minden része egyedi, ezért is halad ilyen lassan
-
gu007
aktív tag
Szén eléggé vegyes. Vannak nagyobb darabok meg egész aprók is. Talán nem poros. Jobbnak gondoltam ha már menő bbq helyeken is ilyennel sütnek. Alma füstölő fát használtam, ami hatékonyan működött. Az ajtót elmatekoltam de valószínűleg így marad. Ezt a szezont kihúzom ezzel a sütővel (télen nem hiszem, hogy sütök benne) és jövőre ha minden jól megy akkor szekrény szmóker. Majd ha kirepültek a fecskék akkor el is tudom kezdeni építeni. Sajnos ez kicsi lett. Szerintem kettő oldalas nem fér bele még állítva sem. Meg a kazán is nagyon belóg a sütőtérbe és nagy a hőmérséklet különbség a két vége között.
Húst nem tettem jeges vízbe. Estétől másnap délutánig hűtőben volt és ázott a sós vízben.
Első hozzászólásban lévő leírást én is elolvastam. Többször is. De valahogy ez az ajtó állt össze a fejemben. -
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Mivel a hétvége időjárása csodálatosnak közel sem volt mondható ezért ismét barkácsoltam kicsit.
Csináltam egy faszénbegyújtót lomokból. volt egy régi törött minigrillező, ezt toldottam meg egy régi (szerintem konvektor) csövével. Kapott egy nyelet, már csak festeni kellene.
Valamint a saslikpálcáknak is csináltam a grillsütő sínjére rakható adaptert.
A hét folyamán ki kell próbálni úgy érzem. -
lemmy71
Topikgazda
Én elolvastam, de nem úgy fogom csinálni mert az nekem nem tetszik.
Az hogy lapjában rajta van még egy laposvas egy akkora felületen, még nem biztos hogy stabillá is teszi. Élben sokkal több tartást adna, de ha megnézed az amerikai építőket szinte mindenki benne hagy élben 2 - 4 centit, pedig ott combos anyagokkal dolgoznak 6 - 10 mm lemezre gondolok, amik alapban is tartanak.
De így jönnek a tapasztalatok és legközelebb már elmaradnak ezek a gyermekbetegségek -
Essejó
Topikgazda
Tudnám mi a csudának tettem be az építési leírást az összefoglalóba, ha nem olvassátok el?
"Ezt mi két dologgal ellensúlyozzuk. Egyik, hogy csak pontokban fogjuk össze a lapokat először, majd később a kazánajtó köré kap a kocka körbe egy extra lapos acél csíkot, ami merevséget ad, ezáltal nem fog deformálódni a kazánunk és az ajtót is fel tudjuk majd rá tenni kényelmesen. Ez később is fontos, mert a nagy hő miatt deformálódhat az acél." -
lemmy71
Topikgazda
Ó igen vannak árak vidáman, pár hónapja néztem ezeket a zöld kamadókat, és arra a következtetésre jutottam hogy ha én ilyenre vágyok akkor magamévá teszek két nagy virágcserepet
Szépek és biztosan jók is, de ott van az a "de".
Ha már az árazásról esett szó akkor a JOE' S sem szerénykedhet, vagyis inkább a forgalmazó
Hopp ezt most nézegettem hátha valakit érdekel Klarstein -
Essejó
Topikgazda
válasz
Steady74 #828 üzenetére
A Kamadoban Mindent is csinálhatsz.
Lehet alacsony hőfokon füstön sütni - BBQ. Lehet közvetlenül a parázs felett Steaket grillezni. Illetve lehet a pizzakő felett közvetetten is húst sütni. Mi több kemencének felfűtve 400 fokra, pizzát sütni vagy kenyeret. Vagy akár füstölt húsos hagymás bab vagy akár töltött káposzta is készülhet benne. -
lemmy71
Topikgazda
Ott maga az anyag vékony, hiába csiszolja elhúzza a hő, egy nagy S betű lesz az egész
Két keretet kell készíteni egyiket a kazántestre másikat az ajtóra, plusz az ajtóra egy keresztmerevítést úgy talán van esély hogy normálisan záródjon, de még úgyis necces dolog.
De ügyelni hogy nelegyen végig hegesztve, mint ahogyan a képen van. -
Essejó
Topikgazda
Ha már a Joe Junior-t drágállod akkor mit mondanál a Green Egg-re?
Alig kisebb a MiniMax belőle, és csak 160K-val kerül többe a Juniornál.
Az meg hogy egy tisztességesnek mondható töltény is 100K-nál indul, egy kicsivel na jó minimum a duplájával több pakolható bele mint a Joe-ba, de akkor is. Mennyivel másabb érzés egy Kamadóban grillezni, tudva hogy a Japánok az edény ősét kb. 2000 éve használják már. -
Steady74
addikt
Köszi. Mivel ajándék lenne, jó lenne telibe találni vele. Itthon eddig csak tárcsán sütöttünk és borgácsoztunk. Most, látva-olvasva sokmindet egy kérdésem lenne: kamadoban bbq-zni érdemes/lehet/kell, grillezni inkább más való? Mindenes, all-in-one a töltényszmoker lenne? Köszi
-
lemmy71
Topikgazda
Azt akartam is a múltkor írni hogy a kazántér ajtóddal gondod adódhatnak. Én két centivel beljebb vágom majd ki az ajtót és magára az ajtóra körbe egy vastag laposvasat teszek. Láttam amcsi megoldásoknál hogy az ajtó belsejére keresztbe hegesztenek T acélt X alakban, azzal jobban bírja a hőt.
Valami ehhez hasonlóra gondoltam, bár ebbe nem rakott merevítést az ember.
Az a sós pác, csak sós víz, vagy mi -
gu007
aktív tag
Tűztér ajtót át kell alakítani teljesen. Ez a szögvasas megoldás nem vált be. Alig lehet becsukni az ajtót ha megmelegszik. Határozott erőszakot kell alkalmazni. Tömítés bevált, rátettem a zárat az ajtóra, szépen felfekszik mindenhol. Sütés idő volt vagy 3 óra, sikerült 110 fok körül beállítani a hőfokot a sütőben. Egy éjszakát töltöttek 5%-os sóoldatban a combok és annyi volt a fűszerezés. Meg a sütés vége felé megkentem szósszal. Vizes edény nem volt, de ha kell majd akkor öntök a terelő lemezre vizet
Kukorica nekem sem jött be, többet nem is csinálok. Szénből fogyott kb 5 kiló de ebben benne van az is, hogy felfűtöttem 300° -ra az olajjal kezelés miatt.
ez a megoldás nem jó a tűztér ajtónak
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Steady74 #817 üzenetére
Az a Joe Junior sem valami nagy, annyi pénzt én nem adnék érte akkor már amit itt linkelt a fórumtárs, méretre szinte ugyan az
Esetleg [töltényszmókerben] nem gondolkoztál, méretre még jobb mint a joe junior, igaz a kamado megjelenése exkluzívabb, bár ez nézet kérdése csak -
-
Steady74
addikt
Sziasztok. Szüleim 50. házassági évfordulójára szeretnénk venni egy kerti szeges grill-t. Lázár séf yt oldalán megakadt a szemem egy Kamado grill-en, de az 5-600 ezres árak kicsit lehűtöttek. Van ennek valami emberi árú alternatívája? Köszi
-
kk831228
addikt
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
hegegabi80 #809 üzenetére
hát van rajta egy két dolog amiben megakad a kupak
bár én már vagy húsz éve csak dobozost iszok, rákaptam az alu izére, de ha kész a szmóker akkor leporolom a kaiseres rekeszemet
-
FerNandor
őstag
Üdv,
ha már van ilyen topic is
A hétvégén jól megszivatott az ikea, mert egy darab fantast hőmérőjük sem volt, persze előtte 16db-ot mutatott az oldal.
Végül villámgyorsan sikerült rendelnem, mert természetesen helyben azt sem tudták, hogy miről beszélek. [link] Az olcsó Alis meg tönkrement...
Pénteken este indítom be az UDS-t. Pulled pork lesz. Használtatok itt már Memphis dust rubot? Nem túl cukros?
Tavaly októberben csináltam először az UDS-ben, miután kész lett a hordó, de több szempontból nem lett igazán jó. Remélem majd most sikerül, mert vendégek is jönnek és nem lesz B terv -
jozsi252
veterán
válasz
kk831228 #801 üzenetére
Nekem már fel is adták a csomagot. Itt tudod nyomonkövetni
http://parcelsapp.com/en
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest