- LG OLED48CX TV mint monitor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
Aktív témák
-
dantes
tag
válasz
sanyixXx #3090 üzenetére
Eddig egy olcsó mountainbikeom volt, azzal meg voltam elégedve, de azt olvastam városban tényleg azok jobbak, amiket te írtál. Outit nem szeretnék, inkább fitness vagy trekking.
Ezen a honlapon szerinted érdemes nézelődni? http://www.bicikli.hu/
Az a baj hogy én csak az árat és a kinézetet tudom megítélni.
[Szerkesztve] -
Joló
tag
válasz
sanyixXx #3077 üzenetére
Nem szoktam szakadgatni barátom!
Egyszerűen arról van szó, hogy XTC akartam venni, de egyszerűen nincs az országban nagyobb méret az idei modellből.
Alternatívaként ajánlották a Meridát, de mivel azt nem ismerem egyáltalán azért kérdeztem itt meg!
Vagy esetleg marad az NRS... -
kiszu
senior tag
válasz
sanyixXx #3039 üzenetére
Na,megvettem.
Egyáltalán nincs lestrapálva.
Minden része tip-top,egyedül a hajtókar Shimano LX felirata van kopva rajta,az spd pedál miatt.
Nem karcos,gyönyörü állapotú.
Hibátlan a teló,szépen mozog.
Egy dolgot kell rá vennem. Egy pedált,mert Spd pedállal kaptam sajna. Ennyi.
Holnap csinálok képeket is. -
rudi
nagyúr
válasz
sanyixXx #2810 üzenetére
Megtaláltam a jelöléseke. Egyszer van az ETRTO jelölés [link], ami az ISO 5775 szabványban írja le a kerékméreteket, milliméterre alapozva [link]. Aztán van a ''régi'' jelölés. A linken van táblázat az átszámoláshoz, egy példa:
A hüvelykben 28 x 1,40-as köpeny milliméterre átszámolva 700 x 35C (a C a felni típusára utal, annak nem néztem utána), és ETRTO-ban 37-622. Gondolom, azért kell az ETRTO mert a 28 x 1,40-es köpeny egészen pontosan 28 x 1 3/5-as mer ott nem tizedesek, hanem törtek vannak. A milliméteres mókát meg 1'' = 25 mm alapon csinálják, ami 28''-os már kicsit több mint 11 mm-rel több mint a 700.
Lényeg a lényeg, nekem most 1,4''-os Continental Contactom van, amiből 99% hogy 1,6''-os Schwalbe Marathon XR lesz, amikor ősszel visszakeveredek Veszpréme. Addig meg itt a Kisalföldön jó lesz a Conti is. -
rudi
nagyúr
válasz
sanyixXx #2790 üzenetére
Köszi
egyelőre ezek vannak versenyben - reflexcsíkosakat részesíteném előnyben:
Schwalbe Marathon XR 622 - [link]
Continental CountryRide - [link]
Schwalbe Land Cruiser 622 - [link]
Schwalbe Fast Fred 622-35 - [link]
Szélességben milyet érdemes? A mostani Conti 37-es, ez pontosan mit jelent? Én kicsit vékonynak érzem, bár lehet, hogy csak a mintázat miatt. -
Szabesz
őstag
válasz
sanyixXx #2718 üzenetére
Végülis beadtam tegnap szervízbe bowden állításra, mellé még megemlítettem hogy elég erős nyikorgás hallatszik a hajtókarok felől. Mondják, OK, megnézik azt is, mára kész lesz. Ma délután hívnak, hogy megnézték és biza gyári hibás, vissza kell küldeni a gyártónak, s rendelnek új vázat... grrr -
venember83
nagyúr
válasz
sanyixXx #2783 üzenetére
Nem sok, nem elrontani itt a kedvem s almom
Nem kell semmi a bringamra, csak uj pedal, plusz hatra majd idovel uj fogaskoszoru, meg hatha kapok valahol majd vmi jo kis lx dualfire vagy mittomenmilyen elnevezesu fekvaltokarokat... Kar, h most eszembe jutott a SID, fene vigye el... Fekszek is le, ott almodok tovabb.
13at kulonben azert irtam, h biztos ne hazudjak, szvsz inkabb 12 az, de majd ha lesz ra lehetosegem lemerem pontosan a kedvedertKulonben azert sem sok a 12 vagy 13, mert vazon kivul semmi se olyan hu de milyen konnyu rajta, inkabb jo ar/ertek/suly aranyu
Es jelentem mar megszerettem
[Szerkesztve] -
Bikeman
aktív tag
válasz
sanyixXx #2729 üzenetére
A jó bringákat pedál nélkül adják, a gyagyikra meg tesznek egy 500Ft.-os műanyagot.
Én próbáltam wellgo-t, nem csak szubjektív véleményem van, a spd csukám 4-5 évesen lett csereérett, de hidegebb időben még most is használom, mert melegebb, mint a mostani. A pedálomat (nem ilyen feles, hanem ''rendes'' stoplis) 3 éves korában csak puccból cseréltem.
A bringák között meg vannak stílusbéli különbségek ez igaz, nincs is ezzel baj, de a stílustörés az más dolog. Tudni kell (kéne), hogy mi mire való. -
Pinya007
aktív tag
válasz
sanyixXx #2746 üzenetére
Hatttalmas szíve volt a csajnak?!
5-15 fok közt használatos hosszú nadrágok, meg felsők is vannak leárazva? Meddig tart akció? (Mert mostanában nem megyek Bp-re.)
Mindegyik üzletre érvényes akció? Fehérvárra el tudnék utazni ha nagyon megéri...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bikeman
aktív tag
válasz
sanyixXx #2727 üzenetére
Szerintem viszont állati jó megoldás, aki csak később tervez SPD-t, de nem akar újat venni.
Haveromnak valami ilyesmi wellgoja van évek óta, semmi gond vele, csapágya is jó, az SPD része tök ugyanolyan mint bármely más SPD pedál.
Az 545-ös meg elég érdekesen nézne ki egy túra/cc bringán, és az árán kívül el nehéz is. -
rétisün
veterán
válasz
sanyixXx #2631 üzenetére
nekem egy defekt is sok
főleg ha utána tolhatom haza a bicajt (nem a gyaloglással van bajom, az elrontott bicajozással) tehát, ezt a szalagot beteszem a belső és a külsö közé, és valamennyire véd a különböző tüskék, csavarok,szögek, ilyesmik ellen? csak a külsőt tudja kilyukasztani az az akármi, ami egyébként a belsőt is kinyirná? (nem vagyok ennyire hülye
csak még nem láttam ilyent)
-
-
Jeannie
senior tag
válasz
sanyixXx #2495 üzenetére
Tőled? Neked? Születésnapra életet ajándékozni becsülendő dolog
Kephamos: Szerintem ha eközött és az U lakat között kell dönteni, akkor az U lakat egyértelmüen. Nagyon kevés hely van ahová ne tudnád azzal is kikötni, ahová meg nem fog menni azzal, ezzel az összecsukható izével sem. Egy nagyobb méretű U-val simán át tudsz bújni a kerítés rácsai közt, biciklitárolóban, ami meg olyan vékony hogy nem fér át közte a lakat, ahhoz meg ne kösd a bringát, villanyoszlop és korlát még ott is van ahol biciklitároló nincs. Könnyebben is magaddal viszed, a vázra fixen fel lehet szerelni, nem veri szét a vázat, nem zörög, nem kell széthajtogatni, és sztem sokkal jobban véd mint ez a colostokÉn napi közlekedés szinten használom a bringát a belvárostól Vecsésig, sehol nem volt olyan gond hogy ne tudtam volna kikötni valami fixhez a gépet, azért mert nem volt elég vékony/hajlékony a lakatom. De az is fontos hogy mindig szem előtt legyen a gép, pár percnél többre ne hagyd magára. Egy csomó helyen be lehet vinni az épületekbe is, és az autós parkolókban is figyelnek rá.
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
válasz
sanyixXx #2471 üzenetére
Huha, kosz szepen az infot, akkor olcsobb varians ugrott
Mindegy, marad a Cube meg a Merida, illetve az altalad linkelt Ghost, ami gyonyoru, de ketlem, h az en arregiomban -max 90k- ideadna, pedig szep es jo lenne. Irok is neki 1 mailt, oszt meglassuk. Gondoltam, h Kelly's elkelt, mert nem valaszolt a srac a levelemre...
-
venember83
nagyúr
válasz
sanyixXx #2439 üzenetére
Mint eleg laikus fogalmazok velemenyt, nem eszosztas! Nem is akartam indokolni, mivel nem vagyok eleg jartas a temaban.
Marzo zuzosabb telokban szimpatikusabb, xc-re inkabb manitou black, nem hiaba legendas, meg: [link] - ha nem ereszt, akkor tuti vetel, mindenki elegedett volt vele. MX Comprol is jot olvastam, szo se rola, de inkabb Black.
Kosz a jotanacsot ar ugyben! Meridanak eleg ronda a szine, de teny, h felszereltsegben jo, keprol nem latszik, de hirdetes szerint uj, vajon 100%osan uj lenne?
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
válasz
sanyixXx #2390 üzenetére
Azért tartanál burzsujnak mert mertem azt mondaniu hogy mach nem megbizható márka? vagy mert merem azt mondani hogy egy ditc wich, Rhyno light, single track. Nem drágább annyival, mint amennyivel jobb? Tudod ár/minőség. Valahogy a MACH bennem nem felsőkategoriás gyártóként van meg. De persze a Mavic az már tekinthető prémium márkának is. Amugy a DT swiss kerekekkel nincs baj
Sőt az XTTR kerékszett sem sikerült annyira rosszul
csak azok nem az én ''burzsuj'' pénztárcámhoz lettek kitalálva. Épp ugy ahogy a CL-es drága Shimano agyak, abba miért nem köztözz bele senki hogy emberünk vegyen inkáb Hone agyat? 'me'jooaz?!
Több ez a burzsujságnál, amikor alattad is törni fognak a felnik ( persze önhibámból not offense) akkor majd rájössz menynire fontos hogy egy könnyü és mégis strapabiró kereked legyen, az agyban atengelyt ne keljen hetente cserélni mert eltört,stb. -
sekli
addikt
válasz
sanyixXx #1880 üzenetére
no egen..., a hatso ereszt le eleg hamar..., az kb egy nap..., vagy annyi se, de aztan beall szepen..., ezert gondoltam, hogy kicserelem az elsovel aztan kesz...
nem lesz nekem olyan gyorsan defektem..., nincs annyira kihasznalva..., ha meg szel van..., akkor nem lejjebb valtok, hanem vitorlazni megyek..., az magasabb prioritast elvez meg...
-
sekli
addikt
válasz
sanyixXx #1861 üzenetére
na megneztem a decathlont, hat nem mondanam, hogy meglepodtem azon, hogy huszast nem is lattam..., szerintem az lesz, hogy kimegyek es veszek egy hutchinson (eljen a markahuseg
) tubeless defektvedo trutymot..., ugy sincs kedvem, meg idom most sokat politechnikazni a tura elott azt belenyomom es kesz... batrake a...
...defekt -
sekli
addikt
válasz
sanyixXx #1861 üzenetére
koszi..., nekem is gyanus volt a mm, de miert irt inchet...
majd lemerem azt a 700-at...majd ha kiderul, hogy milyen a felni, majd akkor 22-esre valtok esetleg..., de ez a 0.8'' nagyon komoly..., ez tetszett , hogy igy sokkal jobb, mint masnak a sokszordragabb bringaja 1''-lal...
[Szerkesztve] -
Pinya007
aktív tag
válasz
sanyixXx #1817 üzenetére
Gondoltam hogy monoblokk is fogyó eszköz, csak biztonság kedvéért megkérdeztem,mivel boltban is csodálkoztak, hogy ilyen hamar tönkrement.
Meg egyből ajánlottak erősebb bringát 200k-ért!
Aztán gondolkoztam azon, hogy erősebb hajtóművet kellene venni bringába, de egyelőre pihentetem ezt az ötletet, most új négyszögtengelyes mono-t fog kapni, lehet úgysem lesz elég időm jövőben tekerni...
Ha mégis, akkor meg cserélek sokmindent apránként majd. LX, XT hajtóművekhez szuperkeskeny HG láncokat ajánlanak, ezért kérdeztem, hogy 7s UG lánccal menne-e. -
venember83
nagyúr
válasz
sanyixXx #1667 üzenetére
Nem tudom, csak nezelodok, erdeklodok, most diplomadolgozatom az elso, majd csak ezutan (juli eleje) lesz vmi a dologbol... De kosz, megmutatom
En is ugy gondoltam, mert annyira nem ertek hozza, viszont igy netes leiras alapjan se nagyon konnyu velemenyt mondani, szvsz ki kell probalni s akkor erzi/erezheti az ember, ha vmi nem jo (lotyog, zorog, telo nem jar siman, jatekuk van a csapagyaknak, stb)
-
Cs1bu
tag
válasz
sanyixXx #1500 üzenetére
Hát nem igazán tervezem a buherálását
annál jobban féltem. Tán életem legjobb cangája van most a popsim alatt
Csak kéne valami Hajtokar, mert elöl ugrik a láncom, hátul meg uj fogaskoszoru, meg lánc. szal kizárásos alapon az maradt
szal valami használtas megoldást keresek hogy ne kerüljön sok pénzembe...
Szerk: Lehet bebuktam mert az enyém oldalára XC van irva nem Race
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
-
Pinya007
aktív tag
válasz
sanyixXx #1128 üzenetére
A túrázásra alkalmas cipők is szorosan tartják lábat mikor felfele húzod pedált? Azért gondoltam merevebb talpúra, mert szerintem jobban tartanak ránézsre és szellőzésük is jobbnak tűnik. Én tényleg akkor szállok le csak bringáról, ha muszály.
Viszont cipőt sisakot mindneképp kell próbálnom valahol méret miatt, aztán max vhol web shop-on keresztül rendelem meg ha úgy jóval olcsóbb!
Sipi16 körülnézek sisakügyben, Cratoni Zethos-on már több a nyílás. Nekem sisak alá egy fejpánt, vagy kendő kell majd sztem, fejem nagyon tud izzadni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
válasz
sanyixXx #996 üzenetére
Nem baj, ha keresztezik egymást a bovdenek, nem tudják egymást felsérteni, meghúzni.
For All: alulhúzós első váltó esetén, ha a váltóbovdeneket az alsócsövön vezetik, a monoblokkház alatt egy kis műanyag idomban egymás mellé fut be a hátsó és az első váltó bovdenje. Mivel az első váltóhoz a láncvillák tövénél, lehetőleg azok között kell elindulnia felfelé, így a hátsó váltó bovdenjének mindenképpen kívül, a lánctányérok felé kell néznie. Ez ugye alapvetés, nem felcserélhető a sorrend. Namost a kormányon pedig pont fordítva helyezkednek el a váltókarok, tehát a bal kezednél lesz az első, a jobb kezednél pedig a hátsó. Teheted azt, hogy a bovdenházat csak enyhén hajíltva a fejcső másik oldalán viszed le az alsócső alá a bovdeneket, ám ekkor azzal szembesülsz, hogy az első váltóé lesz jobb oldalt, a hátsóé pedig bal oldalt, ergo nem fognak a helyükre menni. Ienkor a két bovdent keresztezed, és oan lesz, mint Fasyrt gépén. A máisk lehetőség, hogy a fejcső azonos oldalán vezeted a bovdeneket, tehát teszem azt, mindkettőt a jobb oldalon. Ebben az esetben valóban nem fogják egymást keresztezni az alsócső alatt, ám a fejcső előtt éles szögben meg fog törni bovdenház íve, ami enyhén szólva rontja a váltáshatékonyságot. A két megoldás közül mindenképpen az első a jobb. Nem véletlenül szerelik így a gyárban, nagykerben, bringás boltban az ien kialakítású bringákat. -
válasz
sanyixXx #950 üzenetére
Nekem mondjuk nem fér el egy belső a ''láncvillán'', mert nagyon közel van a lánc, meg a végén a bovden csatlakozás, ezért oldottam meg én is kábelkötegelővel. Mondjuk randa, de oan szép a bringám, hogy ez nem tudja elrontan.
Persze az is igaz, nekem nem a láncvilla felső részét kell védenem a lánctól, hanem az alsót.
-
TexT-BoY
addikt
válasz
sanyixXx #887 üzenetére
Hidd el vannak kivételek, magamtol se vennék CC-telot dirtre használva. De amugy a black eléggé nehézresikrtült CC villa szal birja az a krest.. SID na az már kicsit müszeresebb
.
Hm hajlitott kontra egyenes: ált. a hajlitott kormányok hoszabbak az egyenesek azok rövidebbek.mást hirtelen nemtudok mondani..
-
TexT-BoY
addikt
válasz
sanyixXx #884 üzenetére
25k black comp az eggyik srácé geometrobol.. Dirtre hazsnálta,de nem csöröst ugrott vele
elöbb venném meg töle a telot, karbantartva okosan dirtre hazsnálva mint valami sufnibringástol aki sose tartotta karban és csak csöröst ugrott vele bármerre járt. A SID igen az a világos kék amiröl beszélsz, holnap megtekintem élőben is, ha jó a cucc akkor elvan hozva
-
sanyixXx
senior tag
válasz
sanyixXx #860 üzenetére
na, ma felkerült a hutchinson csoda. ennyit még nem káromkodtam bickliszerelés közben
annyi volt csupán a baj, hogy nem volt 3 kezem. ezeket a rohadt kevláros hajtogatott gumikat képtelenség rendesen elsőre felrakni. olyan volt, mintha 1 számmal kisebb zoknit akartam volna rányomni.
viszont végre nem kaptam defektet az első kanyarban -
Móci
addikt
válasz
sanyixXx #575 üzenetére
Régi bringárol van szó. 27-es a kerék mérete, ha jól emlékszem. De lehet nagyobb.
Abból meg csak egyszerű alu felni van, a duplafalus kerék jóval kisebb. Sajna.
Na meg a fékekkel is gond lenne, mivel nem érnének el normálisan a felnihez, ha az eleve jóval kisebb, mint a gyári. -
Pinya007
aktív tag
válasz
sanyixXx #506 üzenetére
Írtam srácnak, 8-as sor jár a kerékhez, ezt hátsó Shimano Altus váltóm kezelné is:
[link]
Csak ugye fékváltókatom van 7-ig skálázva, de ha csak ennyi, az nem vészes, 5,6e Ft-ért láttam Alivio-t ami kezeli 8-as fogassort.
Holnap leinformálom magam egy kerékpárboltos ismerősön keresztül!
Köszi a tippeket, ha sor kerül bizniszre ezekre mindenképp figyelek, felütést hogyan veszem észre? Fizikai nyomai vannak gondolom flenin, valami konkrté deformáció mutatkozik?
Kerámia bevonatú felnik-hez csak speciálisan hozzá gyártott fékpofákat lehet használni, vagy hagyományossal is működik jól?
[Szerkesztve] -
Pinya007
aktív tag
válasz
sanyixXx #472 üzenetére
Ezek tényleg jól néznek ki! Köszi!!
Rámozdultam!
Bár mint mondtad és utána is olvastam, időtállő konstrukció, azért óvatosság nem árt, szóval ha összejön biznisz és szemrevételesére kerül sor, mire kell odafigyelni?
Agy koytogás, felni felületen nincs-e repedés, még valami?
[Szerkesztve] -
sekli
addikt
válasz
sanyixXx #398 üzenetére
a fogyasztoi tarsadalom...
Egyebkent regebben hallottam egy spray-rol, amit akkor egy kicsit humbuknak hittem, de most ilyen gumiarak mellett esetleg megprobalom... A lenyege az, hogy az uj belsobe a szelepen keresztul belefujod, es amikor defektes lesz, akkor ''odamegy'' es egy kis ido utan betomiti, ekkor ertelemszeruen ra kell meg pumpalni, es lehet menni... Kerdes, hogy ez mennyire mukodik...? Meg, hogy 7BAR-nal mennyire mukodik...? Van valakinek valami tapasztalata ezzel?
Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon meghúzza a nadrágszíjat az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Új Zebra Symbol LS2208 LS2208-SR20007R vonalkód olvasó eladó, több db.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Dell Inspiron 7577 GAMER LAPTOP
- Xiaomi 14T Pro 12/512GB Titán ezüst színű 3év Vodafone garanciával dobozával + 120W gyári töltővel
- HOPPÁ! SUPREME7 Turkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged