- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz
ludsimon #32347 üzenetére
Arra leszek kíváncsi, hogy ha kevesebb pedálfordulatot teszek meg, akkor később fáradok e el, vagy hamarabb.
De azt azért ugye tudod, hogy az ideális pedálfordulatszám 80-100 körül van percenként? Épp ezért kell váltani, hogy emelkedőn és lejtőn is hasonló legyen, ez a szakirodalmi adat országútira, ha jól emlékszem.
FixY67: Sima állványra gondolsz? Úgy elég sok helyet foglal, de persze vannak ilyenek.
mod: Hopp, na most épp 70-85/percet olvasok ideálisnak egy cikkben, ennek utána kellene járni, melyik a pontos. De az egészen biztos, hogy nem mindegy, mennyi, egyenletes tempójúnak kell lennie.
amargo: Volt szó az ülve/kiállva mászásról, ez a cikk nem pont az, amit kerestem, de arról szól a mászás művészete.
A bikemag számot már megtaláltam, "AM akadémia" néven fut a sorozat. -
FixY67
senior tag
Bicikli tárolás lakásban: létezik olyan eszköz, amit nem kell fallra/mennyezetre/stb szerelni, megáll a padlón és nem károsítja a rajta tárolt bringát?
-
törölt tag
válasz
ludsimon #32347 üzenetére
Akkor megnyugtattál, most gyorsan megnéztem (szobámban mögöttem jobbra a bringa
), alattam is egy picit lapul (legalábbis amit az üléspozícióból látni, hogy "szélesedik"), akkor biztos van benne 7-8 bar közötti. Minipumpával!
Benzinkútra már nem is járok egy ideje.Egyébként egy helyen afféle iránymutatónak azt olvastam, hogy akkor jó még a nyomás (azaz nem túl sok), ha egy picit lapul alattunk a gumi.
-
ludsimon
veterán
válasz
#56474624 #32346 üzenetére
Van egy nagyon szuper BBB nyomásmérős pumpám, már meg van pár éve, és tökéletes, valami 5 ezer forintért vettem.
Ha ráülök a kis súlyom alatt egy nagyon keveset lapul.Arra leszek kíváncsi, hogy ha kevesebb pedálfordulatot teszek meg, akkor később fáradok e el, vagy hamarabb.
/Most ebédelek, aztán dobok be pár szendvicset, és indulás./ -
törölt tag
válasz
ludsimon #32342 üzenetére
Hány bar-t tolsz a conti-ba?
Túl sokat természetesen nem érdemes, mert több hátránya lesz az átlag magyar utakon, mint előnye, de szerintem 7-8 közöttit jó. Mondom ezt úgy, hogy csak sejtésem van, az enyémben vajon mennyi az annyi.
Tapintásra mindenesetre kemény, na meg a fenekem alatt is érzek mindent. -
rétisün
veterán
válasz
ludsimon #32340 üzenetére
"Miben jobb nyomatékkal tekerni??"
ööööö...nem tudom...mióta az eszemet tudom outi hajtóművel tekertem, ezt szoktam meg. persze ez nem azt jelenti, hogy inkább megszakadok, de akkor is ilyen áttételt használok, csak éppen ezt használom leggyakrabban.
meg amit írtam feljebb, ilyen szélben (mint ami persze ma is van
) én is gyakrabban használom a kis lánckereket elől
-
ludsimon
veterán
válasz
rétisün #32339 üzenetére
Akkor Te is nyomatékkal tekersz.
Én akkor ezek szerint nagyon pörgetek, mivel én a 28-29-30 km/h-t középtányéron tolom.
Nálam ez annyit jelent, hogy
42/19
42/17Meglepődtem amit írtál, mert nekem a nagytányérra csak 40 km/h felett van szükség, alatta vígan elvagyok közép tányéron.
Miben jobb nyomatékkal tekerni?? -
fpeter07
veterán
válasz
#56474624 #32334 üzenetére
Nem tudom hogy nekem mekkora a kistányér, de már szinte elporosodott... Ha 2/3-ban nemtudok felmenni valahova, akkor már inkább tolom.
Ezelőtt volt egy qva meredek lépcsősor, háton felvittük a bicajt
Végén gondolkodtam rajt hogy ledobom, de megvolt az elszántság
Valahogy nem tudom elképzelni hogy egy bringával le lehetne jönni ott. -
törölt tag
Egyelőre nem értem, miért olyan fontos a kistányér. Nekem 42-es, és szinte sohasem használom. Hegyre felmenet lehet használnám mondjuk (egy-egy felüljárónál meg, hídnál sokszor le sem váltok még az 52/16-ból sem), dehát bőven elég lenne. Ma meg már outikra is 39-es kistányért pakolnak...
-
rétisün
veterán
őszintén szólva, nekem volt 170-es, 172.5-ös, 175-ös hajtókarom, nem igazán vettem észre különbséget.....
amit viszont figyelembe kell még venned, hogy a 105-ös hajtóműhöz más monoblokk kell, mint az LX-hez, tehát akkor azt is kell cserélned.KaraDani: igaz, hogy a kis lánctányér 39-es lesz, viszont hátul nagyobb lánckerekek vannak egy crosson, tehát még mindig jobban jön ki az áttételekkel, mint egy outival.
-
sbazsi
veterán
és ez csak ebben a narancssárgás színben van? nem tehetek róla, de nem tetszik
még egy kérdés, 190 cm magas vagyok, mekkorát vegyek
ja, meg lehet kell hátra gyerekülés, azt ügye mindegyikre fel lehet tenni.egyébként ez a 60 ezres ár sokkal barátibbnak hangzik, ha kibírja pár évet, akkor teljesen rendben van. ha keveset használom, akkor nem dobtam ki 100 ezret, ha meg sokat, és nem bírja, akkor még mindig vehetek valami jobbat.
-
Fáraó
őstag
válasz
rétisün #32223 üzenetére
"apropó, eladó fekete 105-ös cuccok:
hajtómű, 52/39, 172,5-es hajtókarhossz, új, 14000 ft"
Szia!
Ez engem érdekelne, csak egy kicsit hezitálok. Cross-ba szeretném beletenni, és abban most egy 175-ös (48-as) LX van.
Kérdeznélek téged és a többieket, hogy ez a 2.5mm hajtásnál mennyire fontos? Mert sztem nem elhanyagolható, mivel outinál más a geo is, kicsit másképpen teker az ember is, testmagassághoz is kell igazodnia.
Fényképet tudnál küldeni róla?Üdv!
-
KaraDani
addikt
válasz
sbazsi #32324 üzenetére
Az 50% ot el is hiszem. De te egy "tescos" bicajt akarsz megvenni 250 euroért egy deore váltóval. Ennek semmi köze a külföldhöz, itthon is találsz 30 ezerért hulladékot.
Példa, ha ennyi egy jó webshopban egy nagyon jó rugóstag, akkor milyen össztelós bicajt árulnak ennél olcsóbban?
-
sbazsi
veterán
lockolható első teleszkópra van szükségem, ha városban tekerek?
az a baj, hogy nem csak a "hardverekkel" nem vagyok tisztában, de azzal sem, hogy mire van szükségem. és nem akarok iCore7-et venni passzánszhoz, se celeront hd videoszerkesztésre, ha értitek...
ha sokat vásárolsz kint, akkor ez igy is marad. ahol többet vesznek ott tudják tartósan olcsón adni a motyót.
Nagyon sok esetben tapasztalom, hogy Bécsben annyival olcsóbban vannak cuccok, mintha a kereskedő ott venné meg, rátenné az áfát, és a hasznát.Szerk: KaraDani:
Milestone-at és Milestone-hu
Ott 380 eurotól, ami 100.000 Hufnak felel meg kb, itthon meg 149.000 Huftól indul.
És most a használt 0 perceseket, és a különbözeti adóval trükközőket felejtsük el... -
KaraDani
addikt
válasz
sbazsi #32317 üzenetére
Ez a nagy marketingfogás, hogy a hátsó váltó kalsszisukkal jobb, mint maga a bicaj. És csomóan max addig jutottak el, hogy halották a deore szót, meg hogy az jó. Ezt szépen kihangsúlyozzák és kész, a user szalad boltba, mert deoreos bicaja lett occsón.
Ennyivel olcsóbb nem lehet külföld se: egy jó rugóstag simán kerül annyiba mint ez a komplett bicaj. -
FixY67
senior tag
Kinek hihetek? Aki azt állítja, az SLX tartósabb a több acél alkatrész miatt, vagy aki azt mondja, hogy az XT bírja tovább?
szerk: válaszolhattok is rá, de valójában költőinek szántam a kérdést. Megkérdeztem két aktív versenyzőt. Az egyik ezt mondta, a másik azt.
-
Irány Tokaj, juhhi
-
Hasaggymeg
veterán
ANNYIRA....már késő van
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
sbazsi #32317 üzenetére
Csali.
Ha rákeresel arra a McKenzie kerékpárra,rájössz,hogy tulajdonképpen nem is létezik,vagyis amolyan "nónéjm".Ugyanazt csinálják mint a számítógépekkel,jó proci/gyenge videokártya vagy jó videókártya/gyenge alaplap stb.társításokkal adják el őket a balekoknak.Ha vásárolsz egy sz@r vázat+kuka lengéscsilapítókat de jó váltó+váltókarokkal még mindig nem vagy sehol.Ez fordítva is igaz.Ha mindent le kell cserélj,hogy "jó" bringád legyen végül ugyanott 100-150e-nél leszel és nem biztos,hogy jól összerakhatod.
Minden lánc csak erős mint a leggyengébb láncszem.(#32316) hakos1987 ...hasonló árkategóriában vannak már elég jó Kelly's és Meridák is.
-
Meme
aktív tag
válasz
hakos1987 #32294 üzenetére
valoszinű nem véletlenül szakadt el a bowden.
igy látatlanban azt mondanám, koszos az egész, és szorult. ettől ment szépen lassan tönkre.
namost ha a tropára ment házba berakod az uj bowdent, elég hamar megadja magát az is...ennyi.sbazsi:reklám miatt raknak mindig jobb hátsó váltót, mert aki nem ért hozzá azt nézi- mint most te is. Ha ujat szeretnél, a "gepida albion 300 crs" elég jo választás, a héten adtunk át mi is egyet a boldog tulajdonosának. jól néz ki, és jol is van összerakva.
ui.: ha sokat vásárolsz kint, akkor ez igy is marad. ahol többet vesznek ott tudják tartósan olcsón adni a motyót. -
sbazsi
veterán
válasz
KaraDani #32315 üzenetére
akkor egy keresztkérdés (visszatérve a bécsi metrós ajánlathoz): felejtős biciklikbe miért raknak Deore váltót
Illetve ugyanazon oldalon igaz drágábban, van Deore XT váltós bicaj is. Az már 400 euro felett van, ami 110hufnak felel meg.Sok esetben tapasztaltam már olyat, hogy a kinti árak messze a hazaiak alatt van.
pl fényképezőmhöz vaku itthon 75eft körül mozog, kint 200 euro. -
KaraDani
addikt
válasz
sbazsi #32314 üzenetére
Alivio váltókar hátsó váltó fogaskoszorú, altus első váltóval. A másik kettő Alivio/Acera hátsó váltó, és aceránál gyengébb első váltó.
Shimano termékpalettája valahogy így néz ki: Acera-Altus(ebben nem vok biztos hogy ide kell tenni?)-Alivio-Deore-LX/SLX-XT-XTR.
Növekvő sorrendben javul a teljesítmény, az alivio már egy megbízható szerkezet városba, és túrázni könnyebb terepen is.
Plusz egy fokkal jobb első teleszkóp van a Crosstwoban, ez már lockolható (kikapcsolható a mozgása, ez sima aszfalton jöhet jól).
Szerintem 20k t simán megér a bringák közötti különbség, hosszab távon szervízköltségen visszajön a difi. De keress még más modelleket is van választék.szerk.: Trekking kb egy agydinamoval, lámpával, fém sárvédőkkel, csomagtartóval felszerelt városiasított cross. KTM megbontása a megnevezésben jól mutatja: Off Road Trekking (ezt hívjuk Crossnak) - On Road Trekking (ezt trekkingnek)
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Milyen jó, de nem túl drága trialbringát érdemes venni? Érdeklődés szintjén, árban nem mondok határt, de ésszerű kereteken belül kéne. Van montim, csak mostanában inkább a lassú tempót preferálom, így felesleges, inkább a trükköket szeretném megtanulni. -
KaraDani
addikt
válasz
sbazsi #32308 üzenetére
Cross bicajjal, indultunk többen is montis versenyen. Olyan terepen bárhol elmegy ahol hobby városibringás kirándulgat esetleg az erdőben. Úgy képzeld el, hogy 26" helyett 28" a kerék átmérője. És kb. 2/3 vastagságú a gumi mint az átlag mtb-ken. Amúgy laikusként nézve nagykerekű mtb.
-
sbazsi
veterán
válasz
peugeotmate #32307 üzenetére
jó kérdés. nem hiszem, hogy kimennék, de mi van, ha mégis?
városliget be a fűre is jó a cross/trekking -
sbazsi
veterán
mondjuk nagyon nagyon max 100, de örülnék, ha kozelebb lenne az 50hez
és inkább város, városliget, és beton.szerk: ha mondtok néhány típust, amit érdemes, már előrébb vagyok. főleg ha mondjuk elmegyek egy hervisbe, akkor nagyjából már be tudom lőni, hogy melyiket kb mennyiért adnak a boltok. (mintha csinálnék egy árlistát) főleg ha kimegyek bécsbe (mert elvileg megyek a közeljövőben) akkor nem árt, ha nálam van néhány javasolt típus neve árral.
peugeotmate: és nem ezek közül?
-
peugeotmate
őstag
válasz
sbazsi #32302 üzenetére
Ezek közül a Gepida Sirmium a legjobb, persze drágább is, mint a többi! Hervisben volt tavaly KTM Chicago 80-90k között, igaz, az őszi vásárban... Nah az például megérte akkor az árát!
Egyébként mennyit szánnál rá maximum? Ha jól vettem ki, 100k alatt. Mert ha igen, akkor 100-ért már elég korrekt bicajt lehet kapni!
Intersportban nyugodtan nézelődhetsz! Szvsz elég jókat lehet kapni ott 100 környékén! Azok a bicajok nem esnek szét hamar!Szerk.: részben beelőztek, bocs.
-
sbazsi
veterán
tudsz javasolni 1-2-t? vagy ezek közül melyik javasolt?
X-FACT Extreme Pro
Gepida berig 100
Gepida berig 300
GT Agressor 2009
Gepida mundo 2010
Gepida sirmiumvan ezek között 1-2 első teleszkópos, azokat is kerüljem? mind 100k alattiak.
továbbá melyik biciklimárkát kerüljem, melyik számít jónak?
annyit tudok, hogy váltó csak shimano
meg mire figyeljek, mit keressek, mit kerüljek?szerk: esetleg az intersportban nézelődjek
-
Ariadne
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest