Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mi történik egy netes csalás után?
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- LDNIO A6140C 140W GaN Super Fast Desktop Charger
- Szólánc.
Aktív témák
-
Muton
addikt
húsikra várva
husikkal
végeredménynagyon finom volt
van még egy, kéri valaki?mod: Ariadne: semmi bajom sincs a fókával, szerintem is aranyosak, csak az a baj, h az emberek fókát vizivilágban, természetfilmben, vagy az élőhelyükön szeretnek látni, nem pedig biciklin
[ Szerkesztve ]
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Ariadne #31840 üzenetére
Hát, nem hülyeség. Szerintem most pihentetem az ügyet, a hsz. végén leírom mire jutottam. Nyarat szépen végigdolgozom, és hátha összegyűl valami jobb montira...majd meglátjuk.
rétisün: De mi a baj a hosszabb nyeregcsővel? Biztos lehet kapni, kb. 1k-ba fájna. Nem tervezek gugolva bicózni sokat, hosszútávon tudom, hogy rossz. Volt már, hogy kipróbáltam, rendesen bedurrant a combom
Egyébként az itt írt hsz.-ek az hova mennek? Szakmai vagy közösségi kat.-ba? Gondolom, Te mint hsz. vadász meg tudod mondani
Xantomas: Én nem azt mondtam, hogy a hegesztések csúnyák, vagy nagyok rajta, csak pl. a mostani vázaméhoz képest ég és föld. Szép, egyenletes és a hegesztési felület is legalább 2x akkor mint a mostanin.
ludsimon: 1 nap alatt kb. (reggel indultunk 9-kör és 16:00-ra értünk haza kb.). A cateye km óra nem hazudik, be volt kalibrálva. Jah és nem DH-s üléshelyzettel volt, mindenkinek meg volt emelve jócskán az ülése.
Szóval arra jutottam, hogy lehet inkább visszarakom a régi winner vázamat, az jól is néz ki és alacsonyabb is. De, lehet marad ez...még meglátom.
-
ludsimon
veterán
Vacsi?
Nézek automatice az órára, fél 6.
Hol van még az este! Irány tekerni!De még nincs kész a Scott.
Azt hiszem lesz mit pótolni a tavaszi szünetben az biztos!
Scottal kapcsolatban. A bike-market-ben összeírtam mi kell, írtam egy mail-t, hogy személyesen megyek érte, és a Berguson kerékpárszaküzletbe kell majd érte mennem, nagy valószínűséggel holnap, végre!! Már nagyon vártam. Acor láncbontó, patentszem, meg 5 db stift a biztonság kedvéért. Van ára a stiftnek, 270Ft 1 db ilyen kis biszb*sz.
Már nagyon kéne ide Bp-re Meméék boltja.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
venember83
nagyúr
Vigyázat, az Easton kitalálta a kb. nulla tömegű anyagot, eszméletlen.
-
ludsimon
veterán
-
greenmukk
tag
Na edzésre bringával mentem (Felsőgöd-Vác) odafele egész király volt merugye a déli szél akkor még a hátam mögött volt visszafele mocskos szar volt, de még leugrottam alsógödre és onnan fordultam vissza, hogy hátszéllel érjek haza
Jótanács:
Ha valaki Göd felől megy Vác felé ,mielőtt beérünk a ligetbe figyeljetek oda mert rohadt nagy "kidudorodás" van az útba ,biztos a fák gyökerei nyomták föl ennyire, csúnyán odalehet verni a kereket Meg Felsőgödön a töltésen is figyelni kell, ahogy haladunk Alsógöd felé a zsilip előtti balkanyar előtt van egy jókora gödör az úton az is odavág elég szépen a bringának.más
Írtam a KTMeseknek egy mailt hogy a montenbájkjaikra tudnak e adni csomagtartót amire ezt küldték vissza:
A KTM gyári csomagtartója, melyet MTB kerékpárokra is fel lehet szerelni 5.800 Ft, fekete színben kapható.
Kérésére az alkatrészt postán tudjuk küldeni.Üdvözlettel,
KTM MagyarországKépet nem küldtek pedig kértem ha tudnak küldjenek , esetleg valaki tudna adni egy linket erröl, vagy egy táskákkal felszerelt ktm montirol? nemnagyon tudom elképzelni hogy hogy nézhet ki pl egy KTM ULTRA SPORT csomagokkal fölpakolva
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #31857 üzenetére
link?
-
venember83
nagyúr
válasz KaraDani #31860 üzenetére
ludsimon: Nem tudom, de all mountainra is ajánlják ("the XC is a great do-everything carbon riser"), és van ennél könnyebb változatuk is, szóval nem félek attól, hogy önállósítaná magát egy lejtőn. Remélhetőleg esések alkalmával sem sikerül az önállósodás.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz venember83 #31861 üzenetére
Hát, végülis lehet bátran és vakmerően élni, pláne ha valaki pillesúlyú. Azért én paráznék egy ilyentől rendesen, félteném a fogaimat meg a fejemet.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
greenmukk
tag
ómájgád seggfej vagyok küldtek képet is csak nem vettem észre, hogy van csatolt fájl de azért egy felpakolt ktm röl jöhet kép
rendőrök vs bringások
[link] -
rii
nagyúr
robógós mehet keróúton?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
dqdb
nagyúr
13. § (1) e)
Kerékpárút” (26. ábra); a tábla a kétkerekű kerékpárok közlekedésére kijelölt utat jelez; a segédmotoros rokkantkocsi, a gépi meghajtású kerekes szék és a kétkerekű segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzőtábla nem tiltja. A kerékpárúton más jármű közlekedése tilos;54. § (8)
Az (1) és a (3) bekezdésben, a (4) bekezdés b) pontjában, valamint a (7) bekezdés b)-f) pontjában foglalt rendelkezéseket a segédmotoros kerékpárok - a quad és a mopedautó kivételével - közlekedésére is alkalmazni kell azzal, hogya) lakott területen a kerékpársávon segédmotoros kerékpárral közlekedni,
b) kétkerekű segédmotoros kerékpáron utast szállítani,
c) segédmotoros kerékpárhoz utánfutót kapcsolni
nem szabad.
#31868: ott meg duplán szabálytalan volt, mert az gyalog- és kerékpárút, ahol eleve nem közlekedhet ...
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
rii
nagyúr
válasz FixY67 #31866 üzenetére
csak mert az elôbb állítotam meg kettôt a battyányinál 100 m belül .... és a másiodiknak az volt a válasza, hogy renddszám nélküli robogóval lehet keróúton menni, miután megkérdezte, hogy mit akarok, verést-e vagy mást, mert siet.
gyökerek
szombaton meg a lágymásoi had elôttvolt a négysávos (tök üres úttest) (!!!) és a robogós a vörös-szürke egybe-járda-keróúton ment.
(#31867) dqdb: köszi, ez hasznos!
[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
Láttam egyszer pár motorost, az egyik gondolta felmegy a kerékpárútra, mert nem jön senki... Szegélyről lefele nem kicsit csattant, de megérte biztos..
Holnap csinálok képeket egy bicóról, 15 év után kellene már valami frissítés. El kellene adni, csak nemtudom mennyiért. 20-nál többet tuti nem ér.
-
CHIPman
nagyúr
válasz Vasinger! #31828 üzenetére
Köszi a választ. Az a baj, hogy gyakorlás egyedül unalmas, de ha valakit elhívok, akkor az menni is akar, nem csak ott álldogálni. Dirtösöket meg itt nem ismerek.
De már 4-5 éve folyamatosan próbálkozom, és sehogy sem akar menni.
rii: Lakott területen kívüli kerékpárúton(!) max 20km/h-val. És ott is csak a KRESZ szerinti segédmotoros kerékpár.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
Tamoo
MODERÁTOR
Na megvolt a mai tekerés.... Élő halott lettem.
Táv 75km!!!!! Tudom, vagytok itt jópáran, akik ettől sokkal többet mentek, de engem ez teljesen kivégzett. (térdem is megfájdult, amikor még féltáv se volt ) Volt ahol vállon vittük a bringát úgy másztunk 100m szintet mert elfogyott az út (rosszfelé mentünk)
Amit még tudni kell: Odafelé 40km (abból 30terep ~1500m vagy több szinttel) Haza aszfalton legurulás (35km) + aztán végig szembeszél... Amúgy Kékesen voltunk. Sípályán még hó volt, azon RAKTUK lefelé. (na nem a havon)
Majd dobok fel képet, ha én is megkaptam -
dqdb
nagyúr
Tudom, vagytok itt jópáran, akik ettől sokkal többet mentek
Na de az mennyiség, ez pedig minőség A havas képeket várom, nem semmi teljesítmény volt ez a részetekrőlSzerintem a következő "raktuk"-os hozzászólásra moderálást kellene kérni
[ Szerkesztve ]
-
FixY67
senior tag
Najó, kezdem feladni az idei bringaszezont is.
Felújításra egy új bicikli árát elkölteni, kissé túlzásnak tartom.
Újat meg egyszerűen nem találok olyat, ami tetszene....
-
Ariadne
őstag
válasz CHIPman #31871 üzenetére
Régebben az extreme sportcsatornán ment egy pár perces"oktatófilm" erről, ha valahol még megvan (youtube, csak itt most nem tudok keresni), az lehet hasznos lenne. Ha megtalálom, belinkelem neked.
Tamoo: Részben terepen meg Kékessel, bravó, az nem semmi! Kemény vagy, mint egy lexikon. (by ludditák , a keró című örökbecsű számot ugye mindenki ismeri tőlük? )
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
FixY67
senior tag
Van itt valakinek össztelos MTB-je? Ugye az nem teljesen normális, hogy ha ráülök, akkor kb. 10cm-t süllyed a nyereg? (fél lábbal a földön állva)
Gondolom, ez csak attól van, hogy nem volt a súlyomhoz állítva.
Ha viszont keményebbre állítják, akkor gondolom az egyenetlen úttestet is kevésbé "simítja". Ha puhára, akkor meg gondolom, túl mélyre ereszkedik az egész, ami nem tudom, mennyire "egészséges"......
-
venember83
nagyúr
válasz FixY67 #31876 üzenetére
Ereszkednie kell, amikor ráülsz. Pontosan be kell állítani, ha túl sokat ereszkedik, akkor fel fogod ütni terepen, ha pedig túl keveset, akkor nehezebben indulhat meg, és nem is használod ki a teljes rugóutat. Szóval mint sok esetben, illik megkeresni a kompromisszumot.
-
rii
nagyúr
válasz ludsimon #31869 üzenetére
ez nem bátorság kérdése - sajnos - hanem ilyenkor kib*sszák a fejemben a biztosítékot, és csak utána döbbenek rá, hogy össze is csomagolhattak volna, és feladnak postán véres pépnek.
egyszer nekimentem már hasonló szitu miatt két rakodómunkás kedencszekrény utánzatnak. Meg egyszer 3 kukásnak. szerencsére csak mind pislogtak ki a teherautó dobozából mint az ázott verebek ... az autósok meg vannak lepve, mert magukból kindulva mindekit gyökérnek hiszenk, és nincsnek hozzászokva, hogy visszaszólnak, bekopogtatnak az ablakon.
de kerósoknak is utána szoktam menni, meg beszólni, ha járdán keménykedik ... ilnykó'mondom neki, ha akkora fasza csávó a kocsik közt jaffázzon meg farolgasson meg szlalomozgasson ... mikor jóeséllyel egy másféltonnás kocsi segébbe haraphat bele, nem pedig egy kétlábon botorkáló öregnénébe ..... sajnos ez a magyar módi ... az autós a kerósal szemben szabálytalnkodik, a kerós meg a gyalogossal. Mindig mindenki csak a gyengébbel.
-
-
Ariadne
őstag
válasz FixY67 #31876 üzenetére
Nem tudom, milyen márkájú az össztelósod, ezek ugyanis olyan szerkezetek, ahol sajnos az a tapasztalatom, hogy az ár és a márka iszonyúan sokat számít. Ott vannak a nagyáruházas összetelósok, amelyek kifejezetten életveszélyesek legtöbbször, de egy alap össztelós, ami már normális, használtan is több százezer (mondjuk talán kettő legalább) forint.
A rugóstag lehet levegős vagy rugós, az előbbi XC-maraton felhasználásnál játszik, rugósak meg egyrészt a noname össztelósokban vannak, másrészt a durva felhasználású DH bicóknál. A noname összetelósokban gyakorlatilag mindegy, mit csinálsz a telóval, akkor is pogózni fog (mozog oldalra meg fel-le ezerrel), ezek tkp nem sok mindenre jók boltbajáráson kívül, plusz a gyatra anyagminőség miatt életveszélyesek lehetnek a mozgás közben kilazuló forgáspontok.
mod: Általában meg van adva a rugóstagokhoz adott típusra jellemző SAG, vagyis a beülés mértéke. Ez a bringás súlyától függ, levegős telónál (ezt ismerem) adott súlyhoz adott nyomásérték tartozik, amit a telópumpán lát az ember fújás közben (telópumpával ereszteni is lehet belőle).
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Köszi! Pár napig nem nézek a bringára mondjuk a térdem is pihentetni kell mert már alig bírom hajlítani.
Felfelé 600-700m fölött már nagyon rossz volt az út, fakitermelők is széttolták + kb 1hete olvadt el ott is a hó és dagonya volt sokat kellett tolni, meg tekerni is nehéz volt mert ragadt le meg süllyedt a gumi. Lefelé már siettünk haza ezért volt aszfalt, így is 9kor indultam itthonról és 3ra értünk a csúcsra. Pedig a terv lefelé is terep lett volna ha nem húzódik el a felfelé menet. Mondjuk a sípályán 60-el lefelé terepen nem volt semmi. Kis halálfélelem. Elengedtem a féket, 1-2mp alatt 50 fölött volt.detroit17: szvsz 3naponta mindenképp pihenj legalább 1 napot, esetenként akár kettőt is. A végén még túledzettség miatt nem fogsz fejlődni.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Azért nehogy azt hidd, hogy a kerékpáros ki van tiltva a járdáról..
10 km/h mellett mehet a járdán.Mellesleg én, aki útálja a járdát, a rossz bringa utat, napi szinten a 10 km-ből 200m-t járdán kell megtennem.
Semmi kedvem, de inkább nem próbálkozok a Rákosi keskeny útján, mellesleg egy elég nagy emelkedővel szépítve.
Lefelé természetesen simán bevállalom, mert ott közel ugyan olyan sebességgel száguldok, mint az autósok.undefined
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz amargo #31888 üzenetére
Ilona völgy - Várbükk - Domoszlói kapu - Hármashatár eh - Markazi kapu - Négyeshatár eh. (+egy eltévedés)
Ettől jóval messzebbről indultunk, mint ami a térképen van. Nagyon sokat mentünk le-fel-le-fel. GPS-en nézegettem a szintet, meg a "társam" órája is mérte. A kéktúra útvonala Siroktól oroszlánvár felé 1500m szint (de ezt is mondták, én nemtom). Szerintem nekünk is megvolt ennyi, főleg hogy nagyot kerültünk... de nem esküszöm meg rá. Ha meg nem akkor nem lényegtelen. Örülök h fel bírtam menni (ilyen szar körülmények közt). -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz amargo #31892 üzenetére
Ez volt az első próbálkozásom. Többnyire nem erre szoktak felmenni. Erre szerintem még bringás se járt. Legalábbis az idén tuti. Majd ha jobb idő lesz megnézek még más útvonalakat is. Ez nagyon nehéz volt most nekem, bár ha nem tévedünk el (nem néztem rá a gps-re az út meg adta magát, lehet kihagyjuk a legsz*rabb részeket. De rövidebb úgy se lett volna.
amúgy kb. 15 őzzel találkoztunk
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz FixY67 #31889 üzenetére
Én valahol olvastam erről, hogy nincs a Kresz-ben meghatározva, hogy konkrétan az mit jelent, mi határozza meg, hogy az úttest széle alkalmatlan a kerékpározásra.
Szóval a nincs meghatározta, hogy mekkora forgalomtól számít, vagy mennyi kátyútól számít alkalmatlannak, szóval elég kesze-kusza.
Ez alapján betartva a 10km/h-t, ahol veszélyesnek tartom az adott útszakaszt, jelzem, nagyon ritkán fordul ilyen elő, csak akkor járdázok.
Például a Rákosi emelkedő, ott három busz is közlekedik, 144, 244, Csömöri busz, és nem teszi lehetővé az útszakasz, hogy szabályosan előzzenek, mivel emelkedő előtt záróvonal. Bár igen kevés autó van, aki képes szabályosan megelőzni, inkább sávon belül előznek.
Itt megjegyezném, hogy mivel a kerékpár jármű, ezért szabályosan kéne megelőzni, nem sávon belül!undefined
-
KrAt
veterán
Basszus mire jöttem ma rá (alap dolog)
Eddig nem emeltem meg annyira az ülést, mert miért..
Viszont ma amikor mentem, éreztem, hogy nem jó ez így, a felső combom fáj.. Megemeltem annyira az ülést, hogy a pedál lenti helyzetében éppen ki van nyújtva a lábam, és hazafele már egész megnőtt a nyomaték a lábamban, és kevésbbé' is volt fárasztó tekerni..Na leültem magamtól is
Plusz egy kép a bringáról, lemosogattam picit:
[ Szerkesztve ]
-
detroit17
tag
megújult a bike piactér vagy most mivan a régi hírdetések eltűntek??
-
Thulcandra
senior tag
Na igen, a lábnak ki kell nyúlnia majdnem teljesen tekerés közben, hogy effektív és kényelmes legyen a száguldozás, de... milyen hosszú kezeid vannak neked? Hülyeséget félretéve gondolom jól előre dőlve tekersz most ezen a bringán (vagy csak a fényképezés szöge miatt tűnik úgy?), azzal sem árt vigyázni, mert az meg komoly hát - derék fájdalmakat hozhat az embernek.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
ludsimon
veterán
Igazából az se kényelmes, hogy ha lábujjheggyel éred el a pedált.
Majd ezt is észlelni fogod majd ha tekersz egy hosszabb távot.
Szerintem az a jó, mikor legalul van a pedál, és nem tudod teljesen kinyújtani a lábad, viszont ülve lábujjheggyel leér a lábad a földre. Így nekem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #31897 üzenetére
Ennek a hirdetésnek a látványa fizikai fájdalmat okozott. Ilyen kevés szóban ennyi hejjjesírási hiba elkövetése már művészet
"csá elado a képen láthato kerél
csá elado 26 tos 36 jukas kerék"
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest