Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PJónás
csendes tag
válasz Parci #126736 üzenetére
Persze ezt ertem, de szeretnek sokáig kavezni....ezért nem szivesen koltenek annyit ami mar lelektani hatar felett van.
Es egy sima baby gaggiam van...lehet ki sem ereznem a mazzer es mondjuk egy eureka mignon Manuel kozotti különbséget....mazzer vagy semmi, kb ezt mondtak itt, h ha elektormosrol van szo.
Ezt nem sertésnek szanom, de nehezen hiszem el... -
-
rastacsz
tag
válasz Parci #127124 üzenetére
Wilfa svart, régebben volt az valami 25k is
Sosem mertem kipróbálni, de állítólag filterre nagyon patent. Kérdés, hogy milyen kávéhoz, meg akkor minek vannak az ssp brew kések, ha töredékét elég egy komplett őrlőre költeni...@Cathfaern
De a gen1 kés az egy adagos v60-ra sem igazán jó. A gen2 meg Lance kóstolása szerint mp-hez van nagyon közel, JH meg psd alapján mondta, hogy nagyon közeli szemcseeloszlású. Itt írod: [link]
Szóval, ha mp vs gen2 => biztosan gen2 kést vennék.
Kivétel az eredeti brewing profil, mert az megint más.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
kk831228
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Parci #127124 üzenetére
Nekem is volt már ilyen élményem, ugyancsak wilfa svart-al Egyébként svart előnye lehet, hogy elektromos és így fix a sebesség. Arco-nál elég kijött, hogy pusztán az elektromos működés miatt teljesen más őrlemény méretet kell állítani.
Meg utána egyszer C40-el, pont akkor volt nálam teszten, és egy tatai kávézóban olyan tiszta italt kaptam olyan ízszeparációval, hogy letettem a hajam. Csak aztán elfelejtettem rákérdezni, hogy hogyan főzte.De az is kérdés, hogy ha egymás után főz 3 kávét mindegyik jó lesz? Napi 4 filter lefőztem minden nap az elmúlt 3 évben, és tapasztalat hogy ha minden csillag nagyon együtt áll, akkor Hario Skerton-al 3 személyes Chemexen is jó lesz a kávé. De az esetek 90%-ban közelebb fog állni az ihatatlanhoz
De tény, egy Q2/C2/C3 környékével már 70-80%-át el lehet érni annak amit ki lehet hozni egy kávéból. Egy K6-vel már ott vagy 90% fölött. A kérdés, hogy az embert érdekli-e a maradék. Illetve egyáltalán van-e kedve annyit foglalkozni vele, hogy tényleg ki tudja szedni a maradékot. Na meg persze hogy áldoz-e annyit a kávébabra, mert nyilván egy bizonyos minőségi szint alatti kávét ki lehet maxolni K6-al is bőven.
#127127 rastacsz
Ez is jogos Ode-nak még közelében sem jártam életemben, szóval nem tudom mi lehet a valós tényállás.
Lance-t azért szerintem érdemes némi fentartással kezelni, hajlamos mindig a legújabb dologra ami a kezébe akad rámondani, hogy ez most a legjobb a világon. Függetlenül attól, hogy láthatóan mindig beleteszi az időt meg az energiát de valahogy mindig van egy mindent verő cucca, aztán pár hónapra lesz egy másik mindent verő cucc.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Parci #127131 üzenetére
"nekem érdekes tapasztalat volt a wilfa, mert ezexerint akkor annyi elég lehet"
Tényleg az a kérdés, hogy minden nap, minden kávébabbal jó kávét tudsz-e főzni vele. Ha igen, akkor tényleg elég, ha nem, akkor azért van hova tovább lépni."és onnantól sokkal nehezebben veszem rá magamat a több százezres, szuper cuccokra"
Filtert szerintem egy 150-200k-ból ki lehet maxolni. Fölötte kényelem meg hobbi, nem a napi "ittam egy finom kávét"
Aztán ha kiszámolom, hogy mennyi pénz megy el egy évben kávébabra, akkor persze máris más kontextusba kerül egy-egy nagyobb eszköz tétel...
"régóta úgy gondolom, hogy a kávés vonalon is nagyon szűrni kell a "hifizmust", rengeteg hiedelem, divat stb. van"
Igen, ez nagy probléma. Még akik elvileg odafigyelnek arra, hogy alaposak legyenek, azok is elég sok hibát vétenek ha tényleg tudományos kutatás szemmel nézi az ember. Random fórum kommentekből meg kb. lehetetlen kiindulni, csak nagy számok törvénye alapján érdemes nézni.
Plusz alapból nehéz a terep onnan kiindulva, hogy egy farmról két különböző évben nem fog ugyanaz a kávé lejönni. Aztán a pörkölő ugyanazt a zöldet le tudja-e pörkölni kétszer ugyanolyanra. Aztán még őrlőd meg mivel főzöd meg hogyan főzöd... Nagyon nehéz bármit is kétszer tökéletesen megismételni.
Aztán így jönnek a "ha holdtöltekor C40-el két állás közé berakod az őrlőt és a válladon át öntöd a kannából a vízet, akkor lesz igazán jó" állításokEladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
rastacsz
tag
válasz Parci #127265 üzenetére
Le kell vágni a gyárit és outi kormánybandázs, vagy tenisz/squash grip mehet rá a kedvenc színben.
Az összes ilyen ráfröcsizett puha, gumis cucc beveszi a kézről a faggyút, izzadságot, sót, meg magában is elkezd bomlani, talán a lágyítószer miatt.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
senior tag
válasz Parci #127274 üzenetére
Ha tudom hogy ilyen vitát generálok, biztos hogy meg sem említem az öreget
Igen, az ára klasszik vonalon nem túl baráti. 7-10 € egy 250g-os csomag, de van 24 € / kg árú cucc is. ( Itthon 14.500.- / kg-ért mérik a Guatemalát.)
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Parci #127607 üzenetére
Én pont szerdától nem leszek gép közelben, szóval nem ígérem. De elvileg 1zpresso insta oldalán fognak majd posztolni. Mondjuk múltkor is pár hét volt mire elfogyott, szóval nem kell feltétlen annyira sietni vele.
Tavaly novemberben $200 volt a shopban, nekem posta, áfa mindennel együtt itt volt 84k-ból.
"tényleg, a sima, eredeti, eccerű ode v1 hol helyezkedik el a filterőrlők táplálékláncában?"
Elvileg az egyik legjobb késprofil lenne, csak kb. 20g alatt nem őröl elég finomra. Aztán mostanában újra divatba jött a "durvára őrlők csak sok agitáció és/vagy wwdt", szóval ki tudja[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
TDX
tag
válasz Parci #127627 üzenetére
A második generációja viszont jó lehet, az tud apróbbra darálni. Persze jóval drágább, én úgy néztem Woutertől lenne a legolcsóbb rendelni, 375 Eur azaz kb. 140k Ft jelenleg. Mondjuk a szállítás nem tudom mennyibe kerülne ezen felül.
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
TDX
tag
válasz Parci #127693 üzenetére
egyetértek, bár az is igaz hogy ha nem egy review alapján tájékozódsz valamiről (pl. őrlő), akkor még tájékozódhatsz a gyártójának a marketingje alapján. Persze a review nem feltétlen kell hogy influencertől legyen, mert itt a topikban is írnak véleményeket az emberek, de kevésbé valószínű hogy hátsó szándék vezérelné őket.
fórumokon is sokan magasztalják hogy tényleg nagyon unimodális ahhoz képest hogy egy kis kúpos kézi őrlő, itt is Cathfaern aki csak filterezik (?) ZP6-ot használ egy ideje ha jól emlékszem.
De ha valakinek van egy őrlője amivel meg van elégedve, nem biztos hogy megéri váltani. A többi jó kézihez képest nagyobb váltás lenne pl. kétszer őrölni (először nagyon nagy méretűre aztán a ténylegesre), vagy egy high clarity síkkéses őrlőre váltani, mert azok közelebb juttatnak az unimodális eloszláshoz - már ha az a cél hogy minél inkább unimodálisabb legyen az őrlemény..Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
rastacsz
tag
válasz Parci #127699 üzenetére
Engem is érdekelne, de, és, ha csak próbára.
Ez azinfluenceres*LanceHedrick-es dologhoz annyi, hogy ha ő nincs és nem kap kölcsön egyet valakitől, az első szériából, akkor nem nagyon tudni róla, mert nem nagyon futott délkelet Ázsián kívül és azért is került le a kés a kínálatból, mert arrafelé a világos pörkölés nem nagyon dívik.Amúgy azért van kisebb kultusza a zp6-nak, mert aki használja, azok szerint lehet sokkal finomabbra állítani, anélkül, hogy szárítana, vagy keserűbe menne át. Ezt viszont az 1500 usd alatti őrlők+ hozzá a valamelyik ultra low fine, vagy unimodal, bármilyen fantázia néven futó késeken kívül nem nagyon tudja más.
*nekem az influencer, mint valami, úgy van meg, hogy az adott terméket, szolgáltatást "ingyen" megkapja, azért, hogy a követőinek készüljön róla tartalom.
James Hoffmann, legjobb tudomásom szerint, mindent megvásárol és utána vissza is adja a (patreonos) követőinek. Lance már lehet, hogy kap, de nem tiszta, hogy kölcsön kapja, vagy nála is maradhat? De ő is megveszi a cuccok nagy részét és utána ő is patreonos támogatói közt kiszórja a megvett dolgokat.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
TDX
tag
válasz Parci #127754 üzenetére
kb. csak azt, hogy mennyivel jobb a workflow. Kicsit konzisztensebb lehet a hőmérséklet stabilitás/management is a mini+PIDn mint a F58-on, de nem várok igazából ebben kiérezhető különbséget. A F58 workflow nem rossz, de javítana a mini gaggia rajta úgy gondolom. Meg az is tetszik, hogy retró manuális karos amit nem nagyon nehéz használni mert hőstabil és jó a vízeloszlása, tetszik a dizájn, és kevesebb helyet foglal a pulton.
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
Toobee
veterán
válasz Parci #127849 üzenetére
Igen, sztenderd 58, bármi belemegy, az Unifilterem mondjuk pont nem, mert ‘normál’ verzió. VST, gyári kosár 0,0-0,3 állás között működik és kivétel nélkül szuper kávékat ittam vele, de megfogott a Robot workflow és az, hogy a normál kosarakhoz képest nagyon durvára lehet őrölni (0,5-0,7) Szóval vidékre keresek hétvégi gépet, nem akarok most nagyon hifizni Pesten ott az E61 minden földi jóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest