Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Régebben próbálgattam is őket, az előző munkahelyemen volt többféle gép is, Saeco és talán Krups márkák. Azt tudom, hogy a Saeco-k állandóan szervizben voltak, egyébként mindegyik jó kávét készített. Az Amazonon csak az értékeléseket olvastam.
Egyébként a jó kávéhoz nem elég jó gépet venni, szerintem bármelyik nagynyomású géppel lehet jó kávét készíteni, ha jó az alapanyag. Az eddigi tapasztalataim szerint a szemeskávé még a kávégép légmentesen lezárt kávétárolójában is pár nap alatt elveszti az aromáját, ezért érdemes mindig csak egy kicsit tartani benne, a többi kávét pedig légmentesen lezárva fagyasztóban tárolni. A bolti csomagolt kávékkal nincs túl jó tapasztalatom, sok helyen árulnak túltárolt kávét, amiknek már eleve elszállt az aromája, azokból nem lehet túl jó kávét főzni, akármilyen márkásak. Legjobb, ha olyan helyen veszel kávét, ahol frissen pörköltet árulnak kimérve. Először a Lehel piaci kávészaküzletben vettem ilyet, az veszettül jó volt, cserébe marhára drága is (125g: 1740HUF). Simán felvette a versenyt bármilyen kávézó kávéjával, minden formában elkészítve finom volt. Utána próbálkoztam különféle bolti csomagolt kávékkal: Davidoff Rich Aroma, Monte Santos a Lidl-ből, Café Blend a Tesco-ból, Tchibo Exclusive. Amelyik friss volt, abból finom kávét lehetett főzni, a Davidoff kivételével teljesítették ezt a kritériumot. Most a Tchibo boltokban kapható kimért kávét tesztelem éppen, ezek relatíve olcsók (250g: 1000HUF). Kaptam ajándékba fél kilónyit, meg vettem is előtte egy negyed kilót, ami még a fagyasztóban várja, hogy bevessem. Sajnos az ajándékba kapottat két hétig szakszerűtlenül tárolták, így sokat vesztett az aromájából, de még így is elég jó. A Monte Santos kivételével mindegyik kávé 100% arabica, amikről írtam, ha már ilyen gépe van az embernek, érdemes hanyagolni a robustát.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 10. nap: Cassette Beasts
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Raspberry Pi
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S24 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest