Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- A szovjet és orosz űrhajózás múltja XXIV. rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Régebben próbálgattam is őket, az előző munkahelyemen volt többféle gép is, Saeco és talán Krups márkák. Azt tudom, hogy a Saeco-k állandóan szervizben voltak, egyébként mindegyik jó kávét készített. Az Amazonon csak az értékeléseket olvastam.
Egyébként a jó kávéhoz nem elég jó gépet venni, szerintem bármelyik nagynyomású géppel lehet jó kávét készíteni, ha jó az alapanyag. Az eddigi tapasztalataim szerint a szemeskávé még a kávégép légmentesen lezárt kávétárolójában is pár nap alatt elveszti az aromáját, ezért érdemes mindig csak egy kicsit tartani benne, a többi kávét pedig légmentesen lezárva fagyasztóban tárolni. A bolti csomagolt kávékkal nincs túl jó tapasztalatom, sok helyen árulnak túltárolt kávét, amiknek már eleve elszállt az aromája, azokból nem lehet túl jó kávét főzni, akármilyen márkásak. Legjobb, ha olyan helyen veszel kávét, ahol frissen pörköltet árulnak kimérve. Először a Lehel piaci kávészaküzletben vettem ilyet, az veszettül jó volt, cserébe marhára drága is (125g: 1740HUF). Simán felvette a versenyt bármilyen kávézó kávéjával, minden formában elkészítve finom volt. Utána próbálkoztam különféle bolti csomagolt kávékkal: Davidoff Rich Aroma, Monte Santos a Lidl-ből, Café Blend a Tesco-ból, Tchibo Exclusive. Amelyik friss volt, abból finom kávét lehetett főzni, a Davidoff kivételével teljesítették ezt a kritériumot. Most a Tchibo boltokban kapható kimért kávét tesztelem éppen, ezek relatíve olcsók (250g: 1000HUF). Kaptam ajándékba fél kilónyit, meg vettem is előtte egy negyed kilót, ami még a fagyasztóban várja, hogy bevessem. Sajnos az ajándékba kapottat két hétig szakszerűtlenül tárolták, így sokat vesztett az aromájából, de még így is elég jó. A Monte Santos kivételével mindegyik kávé 100% arabica, amikről írtam, ha már ilyen gépe van az embernek, érdemes hanyagolni a robustát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Tesla topik
- Mozilla Firefox
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyártási gondok a BOE-nél: Samsung kaphatja az iPhone 17e kijelzőit is
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Home server / házi szerver építése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro RC drón szett - 2 akku, táska, makulátlan állapot
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) +szűrők +gyorstöltő
- DJI Air 3 Fly More Combo drón szett - 3 akkumulátorral, táskával
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Garancia, Care Refresh biztosítás
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett (FMC) megkímélt állapotban
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB White Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4448
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest