Új hozzászólás Aktív témák

• nmate91

tag

Hali, eddig csak olvasgattam a topikot, most viszont nagy lelkesedéssel írok is kicsit :D
    Nincs nagy felszerelésem, V60-02 meg egy Bialetti Moka Induction (2) majdnem teljeskörűen kielégíti igényeimet (mindig 2 főre főzök és egy nagyobb kotyogóst még beszerzek majd, reggeli adagnak nekem kevés lenne a 2-es). Nem releváns most, de tejhabosításnak egy kicsi Ikea frenchpress a kis lifehackem és egy AVX Café KC200 felel az adagok méréséért.

Még régen kutatómunka nélkül vettem egy Hario kézi darálót, azzal toltam eddig. Sokáig szkeptikusan álltam hozzá, hogy jó ez ami van, minek ennél jobb, ledarálja vagy nem?
    Na, aztán most vettem egy Kingrinder K6-ot és csináltam egy kotyogóst vele - még az én nem túl kifinomult ízlésemmel is érezhető a különbség. :D Az meg, hogy 2 perc helyett kb. 20 másodperc volt a darálás, a másik csoda.
    Szóval vegyétek, ha daráló kell, átlag ember igényeit maximálisan kielégíti. Én napi 2 kávéra nem látom, hogy ilyen paraméterek mellett hol kellene NEKEM elektromos daráló? :B

Kotyogósba:
    - 115g 95 Cfokos víz
    - 12g kávé
    - papír filter
    Most 65 klikkre raktam, majd elkezdek még esetleg lefelé menni, felfelé nem gondolnám. 9 fokozatos az indukciós lapom, 4-esen kezdek, amikor már jön az illata és egy kis hang is, akkor 3-asra leveszem. Pörköléstől függően max. 60-75ml amit kiengedek belőle, utána eddig mindig elkezdte odaégetni nekem, akármilyen babbal akármit csináltam (most épp Mathias Rex - Cauca Popoyan volt az áldozat).

Tldr: Érdemes hallgatni az itt leírtakra! Én is ajánlok egy K6-ot annak, aki épp darálót keres és bizonytalan, már az egész kávékészítés élményét feldobja és az ízeket is kiérezni, amatőrként is. :K

Szerk: kimaradt szavak, typo.

Új hozzászólás Aktív témák