Új hozzászólás Aktív témák

• Dare2Live

félisten

válasz buherton #43380 üzenetére

"Viszont továbbra sem értem a felvetést. Ha minden pontosan ugyanaz, akkor miért is várnánk mást?!"

Akkor ha jól értem megtértél :) és mégis hiszel a predesztrinációban? :) És akkor semmiért.

Kérdésed ahogy írtam szerintem az emberiség egyik legnagyobb kérdése amin évszázadok/ezredek óta elmélkednek. Attól félek nem itt fogjuk megoldani.
    Szerintem pl azért várunk mást mert úgy vagyunk születésünktől bedrótozva. Lázad a lelkünk :DDD a pedesztrináció ellen. Mert hinni akarunk abban, hogy sorsunk irányítói vagyunk. Hinni akarunk abban, hogy a döntés/sorsunk a mienk nem csak egy evolúció által évmilliók alatt megírt, kialakult futó bonyolult a túlélésre, szaporodásra összehaxolt program vagyunk.
    btw az europai katolikus-zsidó kultúrkör (kivéve pl kálvinista) amibe mi is felnöttünk egyik alap tézise, hogy isten szabad akaratot adott nekünk. Pedesztrinációval hogy lehetne igazságos a menny és pokol? Neo is hude lázad ellene ezért is a pozitív főhős. Merovingi pedig cause and effect azaz "nem tehet senki semmiről". Mennyire logikus a pedesztrináció és mégis sokaknak mennyire lázad, küzd a lelkünk ellene... Aztán persze ott van a taoista vonal az megint máshogy nézi. És bár 20éve néztem érdemes a japán Ghost in Shell filmet és utána a sorozatot is megnézni. Ott ha jól rémlik keveredik a "japán" értelmezés a katolikussal.
    ---
    A témát itt én lezárom mert full off. Meg mert 20éve olvastam, gondolkodtam rajta nagyon -nagyon sokat és tudásom erősen megkoptak... :)

Új hozzászólás Aktív témák