- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Tóth Olivér: Tudtátok hogy ez ma már RETRO?
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
waT
csendes tag
válasz
Manitou
üzenetére
Én benne voltam nyakig egy ilyenben. Nem kaptunk fizetést és ezzel szemben rájöttünk hogy át is vert minket az egész vezetőség a projektekkel kapcsolatban-kvázi semmiért dolgoztunk mert nem sikerültek az új szerződések aláírásai… (IT, kkv, ekkor már 3 éve a cégnél). Ügyvédhez fordultam és javaslom neked is, sokmillió apró dolog lehet ami később befolyásolhatja az ügyed, ne sajnáld azt a 20-40k konzultációs díjat.
Mi fizetési meghagyást küldtünk, viszont a cégből kiszedtek minden pénzt, illetve mint kiderült 5 végrehajtás is folyamatban volt velük szemben. Viszont ez nagyon hosszadalmas folyamat.
Mi megegyeztünk az ügyvezetővel egy összegben és egy határidőben, amit kb 2.5 hét csúszással ugyan de végül tartani tudott. Így az első fizetés nélküli hónapot követő 3. hónap múlva a hiányzó összeg 80%-át megkaptam. Ha pereskedek talán évek alatt meglehetett volna az egész, de akkor már olyanokat kellett volna bizonyítani, hogy a fizetés meg nem érkeztével, abban az időszakban amíg hitegettek és vártuk, hogy rendeződjön a helyzet, addig volt-e egyezmény arról, hogy milyen munkát folytassunk, refaktoráljunk-e, vagy nem csinálunk semmit értelemszerűen kevesebb bérért. Ilyen nem történt, és nyilván mindannyian sértődöttségtől és dühtől vezerélve teljes havi pénzt kértünk mert vártuk, hogy megoldódik a szituáció és lojálisak maradtunk.
Remélem jól jössz majd ki belőle. Én sokat tanultam, mert a munkaszerződéseket nem vettem eddig az esetig olyan komolyan. Viszont itt a fizetésemelésem és a bónuszaim egy egyszeri fizetésen felüli pluszként voltak feltüntetve. Tehát volt egy alapbérem amivel felvettek, majd x idő és x emelés elteltével már amit megkaptam az az alapbérem majd háromszorosa volt (alapbér+mozgóbérként), viszont ha bíróságig ment volna az ügy vagy az állam kárpótolt volna csődeljárás keretében akkor csak és kizárólag az alapbért vették volna alapul. Egy életre megtanultam ezt is és azt is hogy egy magyar kkv vezetőjének már a bemutatkozását is meg kell kérdőjelezni (tisztelet a kivételnek).
Új hozzászólás Aktív témák
- Meta Quest 2 128GB Full Extra csomag (Elite Strap akkuval és tok, Kiwi grip, Fit Pack)
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- Noctua NH-U9S chromax.black (teljes gyári szett)
- Zbook Studio G8 15.6" 4K OLED érintő i7-11800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Garanciális Gamer PC Ryzen 5 5600GT Rtx 3060ti 8GB 16GB RAM 512GB SSD
- Lenovo Legion Slim 5 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 -2 év gari
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / RX 580 8GB / 500GB SSD + 2TB HDD / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest