Új hozzászólás Aktív témák

• Én zöldfülű koromban még hittem a bónuszban, és örültem neki nagyon.
    Az akkori helyemen ezt profit sharenek hívták, ami azt jelenti, hogy az év végén a cég profitját szétosztották a dolgozók között a fizetésükkel arányosan. Kaptam is, örültem is. A pontos összegre már nem emlékszem, de talán 2 havi bér környéke volt.

Dolgoztam egy másik helyen, ahol azt mondták, hogy 2 év szolgálati idő után jár bónusz homályos paraméterek alapján és értékben.

Később kiderült, hogy ezt úgy kell értelmezni, hogy 2 ledolgozott pénzügyi év után vagy rá jogosult. Ami azt jelenti, ha a pénzügyi év kezdete után egy hónappal kezdtél, akkor majdnem 3 évet kellett dolgozz, hogy először bónuszt kaphass, kitudja mennyit, mert nem volt bér százalékban megadva vagy a cég profitjához arányosítva.

Ez a cég majdnem 2 ledolgozott év után felmondott, mert nem ment úgy a biznisz, és drága voltam.

Azóta nem hiszek a mesékben akarom mondani a bónuszban.

A jelenlegi helyemen amikor pénzre került a szó, mondtam amennyit kapni akartam.
    Egyből bekapcsolt az alkudozó mód, hogy ők inkább kevesebbet szoktak fizetni, és bónuszt adnak.

Ekkor közöltem, hogy én a havi fizetést jobban preferálom mint az ígéreteket, az igényemet tudják, gondolkozzanak.
    Most ennél a cégnél dolgozom, annyiért amennyit kértem. Nem kértem keveset, de irreálisan sokat sem. Annyit kértem amennyi ezen a környéken megfelel a szakmai tapasztalatomnak.

Nem kell a mese, nem érdekel a cég profitja és más tündérmesék.
    Ha van pénz fizessenek, és jövök dolgozni, megcsinálom amit kérnek, ha nincs pénz, akkor mondjanak fel, és én elmegyek máshova több pénzért.

Tanulság: Always prefer cash. Always.

Új hozzászólás Aktív témák