- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fecogame: A csámcsogás
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
Ejjj, ennyire hgoy lehet nem tudni vezetni
Jövök haza suliból, előttem 2 autó. Egy rönó meg egy szuzuki. Namost a szuzukis az büntetett nagyon, mintha nem is ismerné a szabályokat
Lakott területen kívül max mehetett 50-el, nem tartott fel, ááá dehogy. Aztán jött a körforgalom
Odaért, és balra indexelt.
Azthittem be is megy balra. Az előttem levő rönós boldog lehetett, lehetett rajta látni
Aztán szerencsére a szuzukis tovább ment a körforgalomban
Szalnem zavart tovább. Azért ez duuuurva volt.
-
amargo
addikt
válasz
Calogero #4798 üzenetére
Milyen optika van ezen? Éjjel mennyire látható jól?
Más: tegnap kaptam egy régi ismerőstől fejtágítást, miket kell megtapasztalnom még.
pl:
- 2esben kihúzva mit bír
- 3asban
- 4ben
Ha ezek megvannak akkor mártudod előzésnél hova váltsál és hol tudod a legnagyobb nyomatékot elérni.
Autó ingás: látsz egy 60as táblát, megpróbálod 70, 80, 90.. stb bevenni így a futóművet és az autó konstrucióját is tesztelheted.. így esetleg ellehet kerülni azt a bizonyos b@zdmeg érzés, ha gyorsabban rongyolsz a kanyarba.
Meg még volt pár apróság.. de most ennyi.
Szerintem hasonló dolgokat is lelehetne írni.. mert pl nekem ez a váltás előzéses dolog tök új volt. Mert teszem azt 3asban 120bír az autó húzni 5ben 80el megyek, akkor nem 4be rakom, hanem 3ba. Lehet csak nekem új ez a dolog.. -
KrAt
veterán
Huh tök jó volt ma. Mentem autóval, halál meleg, lehúzott ablak. Kinn a kezem az ablakban, döngetek vagy 40-el. Nem tartottam fel senkit, csak élveztem az autózást. Semmi sietség, csak mentem, kikapcsolva, semmi másra nem figyelve, csak a körülöttem lévő autókra, táblákra. Totál kikapcsoltam. Semmi gondom nem volt. Asszem ez az élményautózás. De kurva jó érzés volt.
Bocsi, csak meg akaram osztani vkivel az örömöm -
amargo
addikt
-
nagash
senior tag
válasz
tiv61us #4785 üzenetére
Tökéletesen igazad van szerintem.
Én hátrafordulva tolatok amivel kapcsolatban még annyit, hogy érdekes módon nem zavar az sem hogy mindig be van kapcsolva az övem.
Tükörből csak azt szoktam belőni, hogy milyen közel, illetve hogy párhuzamosan parkolok-e a padkával. Távolságot nem lehet felmérni tükörből (legalább is kezdő szinten). -
Brumi
senior tag
Szia!
Szerintem az a lényeg, hogy elégedett vagy vele. a Totalcaron a Gumidoki azt írta, hogy egy harmadvonalbeli márka, de ha nem versenyguminak vetted, akkor biztos, hogy jó lesz. Nyilván nem lehet vele esős időben 130-cal menni, de ha ésszerű keretek között használod nem lesz vele semmi gond. Az ár egyébként tényleg jó volt, én nem láttam ennyiért sehol.
Bár kétségtelen tény, hogy a gumi az egyik legfontosabb alkatrésze a kocsinak, hiszen ez teremti meg a kapcsolatot az úttal, de ésszerűtlen darabonként 20-30k-s gumit felrakni egy olyan kocsira, ami nem nagy teljesítményű és 5-600 ezer forintnál olcsóbb. MÉg a végén a gumik miatt lopják el a kocsit
Amikor én vettem nyári gumikat nagyon sokat filóztam, hogy milyet vegyek, aztán megszánt egy jótündér és majd' 50%-os kedvezménnyel tudtam vásárolni -
amargo
addikt
Mi a véleményetek ezekről?
Dayton D110
175/70 R 13 82 T 8 000.-
[link]
Ma került fel az első tengelyemre, szerintem elég pöpecek oriási változást érzek a kormányazhatóság és tapadás szempontjából is. Bér tudom, hogy nem valami komolyabb gimu.. de vélemény?
szerk: Én 7500ért vettem.
[Szerkesztve] -
tiv61us
őstag
jajj tusi nem errol van sszo
mindenki jo ha megtanul tukorbol, es hasznalni is kell, de mint tudjuk meg eloremenetben is van holt tere akarhogy allitod be
en vezettem mar Rigatolkezdve nagy dobozos teherautoig, majdnem kamion meretben mindent, tehat azert tudom
na most ha szgk-val tolatsz akkor egyszeruen a jobb valad folott nezz ki, mert esetleg elutsz valakit ha tukorbol megy
mit gondoltok miert van a teherkocsikon a rukvercnel az a hangos figyelmezteto sipolas?
meg rajuk irva nagy betukkel, ha nem latod a fejem a tukorben en sem latlak teged?
s otthon is, itt amerikaban is meghuznak erte ha csak tukorbol tolatsz
a teher az mas teszta, de a vizsga is mas, meg a kozlekedesben reszt vevok is maskeppen allnak hozza
szoval higgyetek el, nem snassz hatranezni es sokkal biztonsagosabb, nem azert mert nem tudsz tukorbol, hanem mert nincs holt tered
[Szerkesztve] -
Kokkantas
senior tag
válasz
sasa311 #4776 üzenetére
Én pl szinte mindig tükörből tolatok. Amikor vezetni tanultam akkor is ezt tettem jól le is b*szott az oktató, apám viszont azt mondta hogy használjam a tükröt.
Sajnos azt tapasztalom, hogy az olyan embereknek sem megy a tükrös manőverezés akiknek már több évtizede van jogsijuk. (Ez szerintem szomorú)
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
Ááá ezaz! Köszi
Viszont!
Szvsz ez a kezdő jogsis állatság megkerülhető azzal, ha külföldön vezetsz utánfutót, kezdő jogsival. Yardnak fingja nemlesz róla.
Sasa:
Érdekes ez a tolatás egyébként. Én mindig úgy tolatok,hogy hátranézek, nincs e valaki/valami mögöttem, és onnantól már tükörből tolatok.
Megvan a kihívás is: Daewoo Matiz ált. nagyon szépen parkol (úttal párh.), nála kell szebben (ergo közelebb, minél párhuzamosabban az útpadkával) parkolni. Olcsó játék, de parkolni tanulni tök jó.
skera:
[Szerkesztve] -
skera
tag
Nekem a jogsi november óta megvan, azóta vezetés hanyagolva. De most nyáron majd
-
sasa311
veterán
Én pl szégyen, nem szégyen még sosem vezettem olyan autót, amiből ne láttam volna ki hátra...
Ma pedig bajban voltam, mert úgy kellett parkolnom, hogy a kombinkba beraktunk hátra egy üres 200-as hordót és semmit sem láttam, csak a jobb és bal tükörre kellett hagyatkoznom. Hát nem volt egy lányálom -
Pópa
senior tag
Ha kezdő jogsival balesetezel, vagy komolyabb szabálysértést követ el az illető, akkor a 2 év 'kezdő státusz' újraindul.
Szomszéd gyerek pár hete meghúzott egy punto-t a transporter-rel, és újra ''kezdő'' lett.
Mondtam neki, hogy jó nagy idiótaKi az a barom, aki tükör használata nélkül tolat? LOL.
Látszik, hogy sosem ült tehergépen, vagy kombajn-on..
[Szerkesztve] -
Pópa
senior tag
Nevetséges az egész...
Most csinálom a Páv-ot (meg majd ADR), de röhej az egész magyar rendszer...
Lehúzás. -
padee
tag
Megvan a jogsid es vagy 18, masnap mar mehetsz kulfoldre, utanfutot viszont kezdo jogsival nem vontathatsz. Ami alapesetben 2 ev. ahogy latom ezt mar irtak. bocs
szerk: OFF
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Az életed is tennéd rá?
[link]
A B kategóriára érvényesített vezetői engedély a járművezető 18. életévének betöltéséig csak belföldön történő járművezetésre jogosít. A kezdő vezetői engedéllyel az ''A'' az ''A'' korlátozott kategóriára és az ''A1'' alkategóriára érvényesített bejegyzéssel utas nem szállítható, a ''B'', ''C'', ''D'' kategóriára és a ''C1'', ''D1'' alkategóriára érvényesített bejegyzéssel - a fegyveres erők kezelésében lévő járművek kivételével - pótkocsi nem vontatható. Tehát a külföldi vezetést nem a kezdő jogosítvány akadályozza, hanem a 18. év alatti életkor.
Tisztelettel:
Dr. Koszoru István -
tusi74
őstag
Én meg biztos, hogy igen. A tanfolyamon is ezt mondták, meg már vezettem is, és semmi gond nem volt. Szép is lenne, ha 32 évesen nem vezethetnék. Sehol nincs erről szó. Ez is egy urban legend.
''Ki számít kezdő vezetőnek, és milyen szabályok vonatkoznak rá?
A vezetési jogosultság megszerzésének napjától számított két évig a járművezetőnek több korlátozó előírásra is tekintettel kell lennie. A kezdő vezető motorkerékpáron nem szállíthat utast, illetve a gépjárművel - a fegyveres erők kezelésében lévő járművek kivételével - nem vontathat pótkocsit . A ''kezdő'' minősítés két éves próbaidejének számolása a szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen kiszabott eltiltás, illetve a vezetői engedély ideiglenes visszavonásának letelte után nem folytatódik, hanem újrakezdődik . A kezdő minősítést harmadszorra már nem lehet meghosszabbítani - ebben az esetben a tanfolyamot és a vizsgát meg kellett ismételni. ''
Forrás: [link] -
mm00
aktív tag
Oké, kösz!
Nem értem mit kavartak a határőrök... Ezt azért illene tudni nekik... -
tusi74
őstag
Na de valahogy csak át kellett jutni. Egyet tudok, mostanában én arra nem megyek. Inkább továbbmegyek, megfordulok, és jobbra kanyarral megyek tovább.
Mod: Ezt a telizöldet ott nagy szemétségnek tartom. Felhívtam a IX. kerületi rendőrkap. közlekedésügyeletét, és azt mondták, hogy ott! tehát a Soroksári úton!, nincs akkora forgalom, hogy ezért fel kellene tartani a forgalmat.
[Szerkesztve] -
mm00
aktív tag
Hello!
3 napja jött meg a jogsim! Most 17,5 éves vagyok!
Az lenne a kérdésem, hogy Ausztriában vezethetek-e autót?
Mert ma mentünk és úgy volt a határig vezetek és átadom anyámnak, de ő rákődezett, hogy vezethetek-e és azt mondták, hogy szerintük van vami megegyezés, hogy felnőtt felügyelete mellett vezethetek ott is, de nem voltak benn biztosak! Valaki tud erről valamit?
Előre is köszi!
(Amúgy vezettem Ausztriában...) -
-
I_Am
veterán
Rámenősség. Mindenki félti a kocsiját, fékezni fognak.
Tedd ki a kocsi elejét lassan araszolj és elengednek.
Ha meg ''integet'' valaki, akkor mosolyogva visszaintegetsz.
Amikor mellettem ül kollégám és egyben jóbarátom akkor a Váci útról dugóban is max 35 perc alatt hazaérünk, ha Ő vezet akkor 1 óra, 1:15 perc. (én meg idegbajt kapok)
-
sasa311
veterán
Ez miért nekem?
Amúgy ezzel én sem értek egyet, apám is, anyám is, nővérem is és én is 17 évesen tettük le a jogosítványunkat és még nem öltünk meg senkit.
Hogy kinek van felelősségtudata az meg egyénfüggő. Nekem pl. szerintem már 15 évesen is több volt, mint 1-2 átlagembernek... -
burgatshow
veterán
Ezzel azért vitatkoznék! Miért ne lenne meg a felelősség tudat. Nem mindenki olyan (pölö én sem), hogy csak padló vagy semmi!
Nem kedvelem az ilyen elfogult embereket. Mellesleg, jövőhéten forgalmi vizsgám van. Ma voltam 4 órát vezetni Vácon, hát elég genya egy település...Agyilag meg nagyon leszívott. Kész zokni vagyok.
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Nálunk Csepelen van egy nagy kereszteződés.. amolyan gyilkos féle.. mára már kezdik egész jól beállítani a lámpákat. Szitu, mint Nálad balra kanyarodás közben szemből ezerrel jönnek, innen csak úgy tudsz kijönni, ha mindig résen vagy.. megpadlózod, hogy átérj (vagy bevárod, amíg szemben pirosat kapnak és gyorsan átslisszolsz a rád merőleges forgalom elől..), erre a gyalogosokat lehet kerülgetni/fékezni, akik persze anyáznak.
Gyalogosként persze én is szívom a fogam a suta vezetők miatt
Persze volt itt már olyan eset, hogy gyalog mentem át és a mögöttem lévő kisgyereket elütötték.. miközben az anyja a kezét fogta, de szerencsére nem lett baja.. inkább csak koppant.
Szal ilyen helyekre kell megszerezni azt a páréves rutint..
Múltkor jövök haza este, szembejövő lámpája össze vissza csillog az ablakomon, hogy a bal oldalt nem is látom, na szép.. erre beérek a városba és azonkapom magam hirtelen semmit nem látok.. olyan zápor jött, hogy elsőnek azthittem letakarták a szélvédőm -
-
tusi74
őstag
Na, hogy jártam ma. Ilyet még nem is láttam.
Szitu: Soroksári út befelé a város felé, OBI áruháznál. Be szeretnék kanyarodni balra. Lámpás kereszteződés. Amikor a balra kanyarodók megkapták a a zöldet, egyben megkapták a szembejövők is. Akkor tudtam kb. 5. lámpaváltásra átmenni, mikor sárga volt, és váltott már pirosra. Addig, már 2x el akartam indulni, már a kocsi ferdén bent volt a sávban, de csak jöttek szemben ezerrel. Amikor átjutottam, remegő lábakkal leparkoltam a benzinkútnál, majd lenyugodva visszamentem gyalog, és láttam, más is így szív. Egy SEAT-os, is marha soká tudott befordulni. Rossz a lámpa, vagy van ilyen? -
amargo
addikt
válasz
o0tomy0o #4741 üzenetére
Mivel én is Csepeli vagyok és mostanában rengeteget voltam abban a bizonyos épületben/sokat használtam az internetes foglalást is avagy személyesen.
Megteheted azt is, hogy bemész, de akkor is csak foglalást kapsz! Míg ha személyesen mész be akkor csak 10utántól adnak neked időpontot és, amikor megjelensz a lapra leírt időpontban sorban is állhatsz.. tapasztalatom szerint.. igaz elég 5percet... vagy néha többet, de előtte, hogy időpontot kapj, ahhoz is sorba kell állni
Ha interneten rendeled meg, akkor 8'15tól (asszem) kaphatsz időpontot, nem kell sorban állnod! Bemész a feltüntetted időpontban (itt figyelni kell, hogy pont ott legyél!) Majd pont abban az időben elkiáltják a neved és kapod a sorszámodat. Szerintem sokkal egyszerűbb! Sajnos a Csepeliben kizárólag sorszámmal tudsz bármit is elintézni, néha ugye intézkednek a kint üllő emberkék és így lassul az egész sorszámos dolog.
Ha meg keddig elfelejtet, hoyg időpontod van, akkor készülj fel rá, hogy az életben sokat fogsz még szenvedni. Ennyit meg kell tudnod jegyezni! Esetleg elmehetsz a központiba is.. de ott is gondolom hasonlóképpen megy ez az egész.
Csak elárulom, azért van a sorszámos logika, hogy ne kelljen 3órát ott ülnöd, hanem szinte egyből sorra kerüljél. -
o0tomy0o
tag
Sziasztok!
Sikerült időpontot foglaltatnom itt a 21. ker-i Okmáényirodába (itt lakom), jövőhét keddre. Azt írja nekem hogy ekkor soron kívül fogadják az ügyem. Dehát egyem a kis szívüket, csak úgy nem lehet hogy bemegyek, húzok egy sorszámot, végigseggelek 3 órát, sorrakerülök és ott el van intézve? Tudom, hülye vagyok, régen voltam már okmányirodában, de nemigaz hogy most 5 napot kell várnom rá hogy bemehesek oda. Valaki mondja nekem hogy csak én gondolom ilyen szarnak ezt a rendszert, és nyugodtan bemehetek oda és elintézhetem. Nem izgat ha 3 órát kell végigülnöm ott, dehát ezt netegyék velem, keddig elfelejtem hogy időpontom van -
Kiskokó
veterán
Helló! egy kis felivlágosításra lene szükségem.
több mint 16éves múltam ( 7hónappal) és már szeretnék személyautóra jogosítványt szerezni ! namármost én hallotam oylanról hogy miután beléptünk az EU-ba érvénybelépett az a trövény hogy a jogsi megszerzéséhez vagyis a forgalomban való tanuláshoz mjad a vizsgázáshoz má 16év 6hónap elé(magyarul 16és fél év). szóval ez tényleg igy van mert régen soakt irták ezt de most akárkit megkérdezek aki nemérg volt jogisit szerezni mindig cask 17éves kortól vezethettek!Szóval akkor ez mos mégsincs érvényben vgay mi a helyzet ! mert jólenen ha érvényben lenne igy pont nyáron meglenne a jogsim és nem pont sulikezdéskor kellene mg elmeni forgalomba aztán vizsga!
Kösz előlre is
bye -
amargo
addikt
válasz
o0tomy0o #4729 üzenetére
Felettem leírták már.
De nem gondolod azt komolyan, hogy nem kerülsz semmilyen adatbázisba?
Mert akkor mindenki forgalmi vizsga eredményeket nyomtatgatna...
EÜ-nél szerintem sincs.. bár tudja fene.. kicsit komolytalan volt azért.. de szerintem csak egy szimpla bizonylat.
Más tud Valaki valami olcsóbb futómű beállítós emberkét? Meg alul a gömbcsuklónál az a gumi védőke is szétszakadt.. azt is cserélni kell. Hogy hívják? -
sasa311
veterán
válasz
o0tomy0o #4729 üzenetére
Na ácsi...
Amikor levizsgáztál arról ha jól dereng ott helyben a VB-től kaptál egy vizsgalapot, amin rajta van, hogy miket hibáztál, és optimális esetben az, hogy Megfelelt.
Ezt kell bevinni a forgalmi főfelügyelőséghez, ott kapsz egy stóc papírt, amit elviszel az EÜ igazoló lappal együtt a helyi okmányirodába és onnan kapod majd a jogsidat... -
o0tomy0o
tag
Forgalmi ügyelet? Mondom nekem csak az elmélet, a forgalmi és az EÜ-s vizsga van meg. Mármint akkor több vizsga nem kell ugye? Elvileg akkor most el kéne mennem a közlekedésfelügyelethez, majd az okmányiroda . . Nem hiszem hogy adtbázisba kerülne, csak sema igazoló lap hogy megfeleltem. Sztem
-
amargo
addikt
-
o0tomy0o
tag
Gyors help! Ha megvan az összes vizsga (Elmélet+gyakorlat+EÜ) akkor hova kell menni először? Okmányiroda?
-
Calogero
addikt
orvosnak kellett volna mennem
Szerintem nem volt jogos.
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
válasz
tomcsi23 #4721 üzenetére
Ez attól függ, hogy mennyire kellett nekivetkőznie.
Ha jól néz ki, és nagyon levetkőztették, akkor
Ha nem épp, akkor valszeg az.
Nekünk viszont nem kellett nyáron: szemvizsgálat, szín megkülönböztető vizsgálat, illetve vérnyomásmérés volt.
Szvsz nem volt jogos, az orvos szerzett magának 1 jó napot. -
tomcsi23
veterán
Üdv,
most újságolja egy hölgyismerősöm, hogy a jogsiját hosszabbította meg és az ellenőrző orvos levetkőztette. Jogos ez? Én nem emlékszem, hogy le kellett volna vetkőznöm. -
SPDeluxe1.0
aktív tag
Na,má 3.-ik alkalommal megyek holnap vezetni,az a kibeb@szott EÜ vizsga is összejött másodszorra :B ,úgyhogy már csak a és a rutin és a vezetés vizsgák,amik hátra vannak.A KRESZ viszont sikerült elsőre,de azér 8 hibapontot ott is beszoptam :)Sztem eléggé kényelmes,és jól vezethető kocsi ez a Seat Cordoba,csak az oktató találja nagyon kicsinek belül a verdát :))
-
Gomezz
senior tag
Tényleg nem!
Nekem is az agyamra megy már, hogy senki nem hiszi el, hogy nem hiába van ott az a maci sajt!
Sokk embernek ugyanolyan bonyolult ez minta mikor a főutvonal elkanyarodik, és mégis indexel bezzeg ha egyenesen kimegy a főútvonalról akkor biztos nem idexel 10ből 9 béna -
tildy
nagyúr
Megvolt az első hosszabb utam, teljesen egyedül
Jó volt. Leugrottam anyámékhoz vidékre, felfele meg felhoztam hugit is
Aktív témák
- Revolut
- iPhone topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Netfone
- WHQL aláírást kapott a legutóbbi gyorsjavított GeForce driver
- Windows 11
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Hyundai, Kia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Xbox Series TMR analóg és PS5(DS5) Hall effect analóg csere
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- ASUS 18W USB ADAPTER
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest