- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
burgatshow
veterán
köszönöm a vígasztaló hsz-ket. Ez van, na majd 2 ghét múlva kedden olyat kapnak hogy ajjaj.
-
burgatshow
veterán
Hát megvágtak. Ne kérdezzétek, nem én voltam a hibás, szimplán csak én voltam a szopó kuncsaft.
Egyszerűen mentem a zebrán át amikor lelépett a nyomorék gyalogos. 2 választási lehetőségem volt: az egyik, hogy satuzok és megállok a zebrán (bukó) vagy átmegyek a gyalogos előtt és megúszom. Ennyi nem tehettem róla. Ha átmegyek előtte akkor bukó, mert nem adtam elsőbbséget, ha megállok akkor meg azért mert már csak a zebrán tudtam volna megállni. Ennyi.Kicsit elvagyok kenődve, de nem dőlt össze a világ.
Röviden ennyi. Egy idős flaszter volt a vizsgabiztos (60 és a halál között) szal eléggé régivágású volt. Mondta is az oktatóm, hogy ha nem Ő lett volna akkor megvan. De engem ez nem boldogít.
Na mind1, majd 2 hét múlva kedden. -
burgatshow
veterán
Ma 2006. 06. 21-ke van Szerda. Az idő 10:26. A szél kicsit fúj, meleg van, de nem vészes.
Egy óra múlva már úton leszek Vác felé, ahol megteszem azt amire ember még soha nem próbálkozott. Megpróbálok elsőre átmenni a forgalmi vizsgán. Szurkoljatok! -
burgatshow
veterán
Tamtatam! Mindjárt megöl az ideg. Holnap 11-re megyek forgalmi vizsgára és hát már most a torkomban van a gyomrom. Majd lesz valami. Mindenesetre megpróbálok nem megbukni!
-
-
burgatshow
veterán
Ezzel azért vitatkoznék! Miért ne lenne meg a felelősség tudat. Nem mindenki olyan (pölö én sem), hogy csak padló vagy semmi!
Nem kedvelem az ilyen elfogult embereket. Mellesleg, jövőhéten forgalmi vizsgám van. Ma voltam 4 órát vezetni Vácon, hát elég genya egy település...Agyilag meg nagyon leszívott. Kész zokni vagyok.
[Szerkesztve] -
-
burgatshow
veterán
Igen! Az!
Köszi!
Az tetszik az oktatómban, hogy nem az az idegeskedő típus, halál lazán küldi, ugyanakkor meg érezni rajta, hogy ha hülyeséget csinálnék, akkor gond nélkül kiosztana. Pesti csúcsban a Róbert Károly körúton haverom lefulladt a lámpánál induláskor. Oktatónk megszólal: Csak nyugi, kuplung be és indíts!
Imádom!
Majd kap tőlünk valami finomabb innivalót miután meglesz a forgalom. Meg fogja érdemelni. -
burgatshow
veterán
Na átmentem rutinon csont nélkül. Igaz, hogy a nagy izgalmamban a lámpáknál elfelejtettem az indexet, valamint a féknél a kézifék ellenőrzését, aztán mikor szólt a vizsgáztató, akkor már eszembe jutott és csont nélkül elmondtam.
Aztán bementem a suliba 2 órára, majd fél 12-kor újra találka az oktatóval, go to Pest, azt hittem megfogok halni az Árpád-hídnál, de gond nélkül ment az araszolás. Hazafelé pedig a pályán a belső sávba előzök, mikor az oktatóm szól, hogy lépjé má oda neki!
Erre 160-165km/h-val jöttem Gödöllőig.
Überkirály volt... -
burgatshow
veterán
Kedden rutinvizsga!
-
burgatshow
veterán
válasz
SPDeluxe1.0 #4626 üzenetére
Majd rákapsz!
Nincs is jobb annál amikor péntek este elkéred a kocsit és a haverokkal elmentek vhova (mondjuk inni -- persze te nem ihatsz alkoholosat de nem i feltétlen kell persze).
Hidd el, jó lesz az... -
burgatshow
veterán
Fantasztikus! Azt hittem holnap vagy pénteken vezethetek, erre szombat lesz belőle!
-
burgatshow
veterán
Hát még nem volt alkalmam megkergetni, de nagyon szépen gyorsul, szerintem azzal az 1.7-es diesel moci remekül passzol a kocsi súlyához. Szal királyság. Mondjuk az már más kérdés, hogy nem is akarom majd megkergetni, mert azért mégse az én autóm, meg nem is nagyon van hol!
Nem még nem voltam, sztem holnap megyek megint, aztán jövőhét kedden már rutinvizsga...Csak lenne már jövőhét kedd...
Brumi: FÉNYKÉPET azokról a 16''-os kerekekről!!!!
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Ma voltam a másodikon!
Köszönöm nagyon jól ment. Olyan szinten, hogy mikor az oktató begurult a gödöllői műv. ház parkolójába, közölte hogy üljek be a volán mögé, úgyhogy én vezettem az aszódi tesztpályáig, aztán a barátom Aszódról Isaszegre én meg Isaszegről Gödöllőre. Nagyon király volt!
-
burgatshow
veterán
Na, átmentem kreszből 75 pontból 75-el!
Baromi nagy kő esett le a szívemről, az adrenalin szintem is kezd a normál szintre visszaállni! Huhh...
Most értem ''haza''. Holnap már megyek az első rutinórámraHirtelen ennyi...
-
burgatshow
veterán
Na emberek! Ma azaz 2006. 03. 22-én fél 5-kor elkezdődik a kresz vizsgám Vácon. Számítok rátok, mert nagyon nagy szükségem van a drukkolásotokra...
Na ciao! -
burgatshow
veterán
Szerintem, ha a benzinessel nem fulladok le, akkor talán a diesellel sem fogok. Remélem.
Igen, gondoltam, hogy valami ilyesmi lesz a háttérben, de én szeretem, ha van 1 kis hangja a motornak, amikor visszaváltok, megemelkedik a fordulatszám, nyomok 1 gázt és gyönyörű hanggal megindul az autó. Lehet ez az én hülyeségem... -
burgatshow
veterán
Magunk közt szólva, nem rajongok a dieselekért, mert itthon csak benzines kocsi volt/van mióta az eszemet tudom, másrészről pedig, szeretem, ha lehet az autót picit húzatni! Annak meg van a filingje, mert úgy tudom, hogy a dieseleket nem nagyon lehet pörgetni. De lehet h rosszul tudom.
Of course, legyek túl mindenen és legyen kezemben a rózsaszín plasztikkártya.
Az utak meg no comment.
DM-Fan: Ha nálatok két kocsi közé be kell farolni, akkor kérném az iskola nevét!
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Hát nem tom! A leges legelső pedálkezeléstől eltekintve, egész jól megy. Jó nem azt mondom, hogy úgy megy mint apámnak aki több mint 20 éve vezet, de például már gond nélkül megy a váltás, úgy, hogy nem bőg fel a motor. (Az már más kérdés, hogy az új autóknál 1 pici felpörgés váltásnál normális, mert a computer így stabilizálja a fordulatszámot, de van rá kiskapu!
1 hangyányit előbb kell levenni a lábad a gázról, mint hogy lépsz bele a kuplungba!
)
-
burgatshow
veterán
Igen, az iskolánál mind a 12 autó diesel. Szóval kicsit félek, mert egyenlőre még csak az itthonihoz volt szerencsém, az meg benzines és kicsit máshol van a kuplung - gáz egyensúlya, de csak belejövök.
A kreszhez meg köszönöm, nagyon nagy szükségem van rá, mert ugyan tudom, de félek 1 kicsit tőle. -
burgatshow
veterán
Nincs is jobb annál egy frankó téli nap reggelén, amikor a motor még hideg, esik az alapjáratod és fékezésnél 2 lábbal nyomod a 3 pedált, hogy lassulj, ne fulladj le és közben tartsd a fordulatszámot!
Na de gonosszág kikapcs, ügyes vagy te!
Brumi: szép autó, én is ilyenen fogok tanulni nemsokára (jövőhéten ha szerdán kreszből átmegyek).
-
burgatshow
veterán
Köszönöm! Menni fog. Még azért addig 1x, 2x-er átolvasom meg átnézegetem a füzetem, meg tolok 1-2 menetet a tesztprogin. Csak nem lesz má semmi gáz.
-
burgatshow
veterán
Jövő 7 szerdán fél 4. Kresz vizsga Vácon!
Kicsit félek tőle. Nem tudom miért. 10 gyakorlásból 10xer átmegyek 1-4 közti összesített hibapontokkal.
Lesz ami lesz. Gondoltam leírom. -
burgatshow
veterán
Na, örömmel jelentem, hogy az EÜ-ből sikeres vizsgát tettem. Du. már megyek is a kresszre.
Yeahhhhhhh
-
burgatshow
veterán
Ha 26 elmúltál és most szereztél jogsit, akkor nyugodt szívvel vezethetsz külföldön. Ami meg a balesetokozást illeti (kopp kopp nem fogsz(unk)), valóban, 2 évig úgynevezett próbajogsid van ami azt jelenti, hogy ha ezalatt az időintervallum alatt balesetet okozol és te voltál a húnyó, bevonják a jogsid (azt sajna nem tudom, hogy végleg, vagy csak 1 időre).
tiv61us: most magunk közt szólva: meddig tart a határon átadni mondjuk apámnak a volánt, aztán meg visszaülni?Szerinted melyik külföldi rendőr van ezzel a gyökérséggel tisztában?
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Azért írom le a véleményem, mert én még gimibe járok és így elég közelről betudom nektek mutatni mi itthon a nagy helyzet.
Szóval, ahogy biker mondja, itthon a gimi 10-11. osztályától lehet ugye elkezdeni (a bűvős 16-17 éves határ), ami azt jelenti, hogyha szerencsés vagy, akkor az adott város/falu/mittoménmiben található iskola beviszi a tanfolyamot az iskolába. Ez azt jelenti, hogy indítanak tanfolyamot kompletten, tehát a kresszt az órák után az iskolában leoktatják az EÜ-vel együtt. Utánna, a rutin és a forgalom valamint a vizsgák, már az iskola saját pályáján - területén történnek.
Az árakról eléggé megoszlanak a vélemények. Nekem úgy fog kinézni hogy:
5000 az alkalmassági
8000 az EÜ (a díj magában foglalja a vizsgadíjat is)
10000 a kressz (a díj magában foglalja a vizsgadíjat is)
2x19000 a rutin (a díj magában foglalja a vizsgadíjat is)
+ 2x27000 a forgalmi (a díj magában foglalja a vizsgadíjat is)
---------------------------------------------------------------------------------------
115.000 Ft összesen, de én ebből a szüleim révén SZJA-ból visszatudom igényelni a tanfolyam teljes árának a 30%-át ami 34.500 Ft, tehát ha így nézem, akkor végülis a tanfolyam az ''csupán'' 80500 Ft.
Szerintem egész korrektek. A díjakban benne vannak a vizsgára szállítás utiköltségei is, valamint rutin és forgalmi órák után a saját házad előtt szálsz ki a volán mögül.
Szerk: ja és annyi a megkötés, hogyha 18 éven alul teszed le a jogsit (mint én) akkor 2 évig nem vontathatsz, illetve nem mehetsz külföldre (mármint menni mehetsz, csak nem vezethetsz külföldre és külföldön).
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Hála égnek, mostmár 1000%, hogy szerdán iratkozok. EÜ-vel fogom kezdeni, jövő7 csüt; péntek, utánna vas. vizsga eüből és utánna való héten kedden pedig már kressz..
-
burgatshow
veterán
válasz
jerry311 #3817 üzenetére
''én lettem a családi sofőr...''
Nagyobb bajod sose legyen!
Én már nagyon várom, hogy nekem is meglegyen a kis bugyirózsaszín plasztikkártyám, de arra még várnom kell sztem. legalább 3 hónapot...
De már a rutint is tökre várom, de úgy döntöttem, hogy a kressz után - vagy közbe - megcisnálom az EÜ-t, mert akkor már csak az autós cumók vannak...
És még anyám is büszke volt rám, mert lemondtam egy 65000 Ft-os telefonról csak azért, hogy legyen jogsim.
Namost rólam tudni kell, hogy abszolúte tech. függő vagyok, tehát ha vmiből nincs meg a legújabb akkor vérszemet kapok arra, akinek megvan. -
burgatshow
veterán
Na hát ha isten is végre úgy akarja akkor én jövőhéten H/SZ/P-en valamikor beiratkozok B-re.
Már nagyon várom, mert egyszerűen király vezetni
Aktív témák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!