- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
-
Gyula84
veterán
Hello
végig toltam az eTitan-t végén csináltam kb. 10vizsgát és mind 90% feletti lett átlag olyan 95% aztán kipróbáltam a régebbit még ami PC -re volt nem webes ott meg kapásból 2-ből 2x nem feleltem meg
utána már 2 teszt megfeleltem, aztán toltam szakoe.hu-n is ott kapásból 96% szóval most a PC program elbizonytalanított
nem tudom elmenjek-e tesztet írni vagy nem
nektek milyen volt a teszt?
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Szolnokon melyik iskolánál érdemes elkezdeni a B-s jogsit? (Besenyszögről járnék be,tehát jó lenne,ha támogatnák az útiköltséget)
Nem feltétlen a legolcsóbb helyet keresem,mert ugyebár az lehet végül a legdrágább..Esetleg tapasztalatból a legolcsóbb,és normális..Illetve: Mi az,amivel előre fel tudnék egy kicsit készülni? Gondolok itt KRESZ oktató programra,stb.
Köszi előre is.
-
deicide
veterán
válasz
VegyesTamás #12795 üzenetére
Természetesen. Szeretem a hangját és ahogy ránt egyet rajtam és belenyom az ülésbe utána.
Hogy ontopic is legyek, úgy játszom vele, mint egy kezdő vezető, próbálgatom, milyen fordulatról érdemes ráengedni lámpánál a kuplungot, hogy ne villogjon a kipörgésgátló és kijöjjön a gyári 5.9-es 0-100.
Nagyjából 3000-nél a legjobb, úgy tűnik, viszont még várni kell, hogy legyen egy jó 20-25 fok legalább, mert nem akar igazán jól tapadni a gumi. -
Gyula84
veterán
hello
etitanon valaki tanul?
ha igen talált hibákat? -
bovi0516
újonc
Ugyanezt adja nekünk is. De mi beírtuk a gmail.com-ot persze. ettől függetlenül így is. Már próltuk explorereon, mozillán meg chromen is
-
bovi0516
újonc
De nem fogadja el a regisztrációt. Valami error van
-
bovi0516
újonc
A szakoe. hu-ra , hogyan lehet regisztrálni? Tudja valaki?
-
deicide
veterán
válasz
westcoastog #12769 üzenetére
Direkt csináltad, előzni akartál nagy gázzal.
Városban én is így szoktam, 3-ban poroszkálok 60-65 körül, aztán ha előzni kell, néha visszaszúrom 2-be. -
Zsolt1
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy aki mostanában vizsgázott, annak mennyi időbe tellett amíg megkapta az okmányirodás ügyintézés után a jogsiját? Tudom, hogy ez helyileg eltérő, ezért ha esetleg van valaki pécsi, akkor az mindenképpen írja le a tapasztalatait ezzel kapcsolatban, de igazából akárhonnan jó
. Itt szoktam megnézni hogy áll a dolog: [link], most péntek óta végre azt írja, hogy az igényelt vezetői engedély kiállítása jelenleg folyamatban van és nem csak azt, hogy az igénylés beérkezett, innen már van esély rá, hogy megérkezik még húsvét előtt (a jövő héten)? Mik a tapasztalatok?
Még tavaly augusztus legelején kezdtem az egészet, minden meglett elsőre és mégis 7 hónap volt eljutni a forgalmi vizsgáig, ami már szintén 3 hete volt szóval már kicsit kezdek türelmetlen lenni, mert mindenhol ilyen 2-3 hónapokat olvasok az egészre és valami azt súgja nekem, hogy nálam csak ez a papírozásos része lesz még annyi -
HoaryFox
őstag
válasz
westcoastog #12777 üzenetére
Igen, a jobb oldala az autónak egy kis megszokást igényel, nemcsak hogy bringásokat nem kéne megtolni, hanem ugye parkolásnál is padkaérintés = bukás, nincs kecmec. Az is menni fog idővel, bár gondolom a Saab nem egy kisautó
Én H Astrával tanultam, az egy picit rövidebb volt, de az is megvolt lazán 4 méter.
-
jerry311
nagyúr
válasz
westcoastog #12774 üzenetére
Fordítsuk meg a kérdést: hány óra vezetés kell ahhoz, hogy bemenj dolgozni anélkül, hogy emlékeznél rá?
-
HoaryFox
őstag
válasz
westcoastog #12774 üzenetére
Nekem a 29 óra kötelezőn kívül 2 pótórát vettem, vizsga meg easy mode volt, semmi hibavonal. Ha jó az oktatód, akkor nincs min aggódni. Meg azért fejben is oda kell tenned magad, mert igen sok mindent kell fejben tartani (tükrök használata, forgalom figyelése, táblák, útburkolati jelek, részeg biciklisek, stb.)
-
westcoastog
veterán
válasz
jerry311 #12772 üzenetére
Ja valahogy úgy, meglököm hogy beugorjon üres állásba magától, onnan meg már csak bekell tolni/húzni a megfelelő fokozatba.
(#12773) necsak
Párszor megrecsegtettem én is ma.Amúgy hány óra vezetés kell ahhoz hogy kialakuljon hogy mindenre tudjak figyelni? Lássak mindent szépen? Mert azt veszem észre hogy szinte csak az utat lesem, csak magam elé, más mintha nem lenne körülöttem.
Volt egy útszűkület, szembejövő villogott hogy megadja az elsőbbséget, pedig neki volt akadálymentes az út, csak normális volt, látta a T betűt, de valamin sikerült eltökölnöm aztán elengedtem.
Már amióta az eszemet tudom autóbuzi vagyok, hihetetlen jó volt végre vezetni.
-
HoaryFox
őstag
válasz
westcoastog #12768 üzenetére
Menni fog az
Nekem olyan nagy visszaváltás nem volt, de olyan már igen, hogy nem nyomtam be tökig a kuplungot, aztán volt is szép hangja a fogaskerekeknek
-
jerry311
nagyúr
válasz
Ha nincs nagyon elhasználódva, akkor 3. és 4. fokozatba hagyhatod, hogy a váltó rugója húzza be középre. Tehát neked csak előre vagy hátra kell mozdítani, jobbra-balra részt megteszi magától.
-
dunc
nagyúr
válasz
Azért ez elég nagy gáz
Miért nem hátramenetbe?
-
westcoastog
veterán
Haza is én vezettem, egy 4-es helyett 2-esbe váltáson kívül nagyobb gond nem volt.
-
westcoastog
veterán
Na megvolt az első vezetés.
Elsőhöz képest egész jól ment, tettünk egy jó utat, váltás egész jól megy, 2-3 reccsentés volt, ki-be kanyarodásnál még elgondolkodok, de jó lesz ez.
Úgy vettem észre, hogy még annyira az utat figyelem hogy mást nem is látok a kocsiban.
Kanyarodást még bőven kell gyakorolni, de na, tökre örülök. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
westcoastog #12766 üzenetére
Szoktam látni, bár eddig csak a világos színre emlékeztem a márkán kívül.
-
westcoastog
veterán
válasz
molnarpeter #12765 üzenetére
2000 körüli.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
westcoastog #12763 üzenetére
Balassagyarmaton? Mikori évjárat?
-
thEndeR
aktív tag
válasz
westcoastog #12763 üzenetére
Feketét szoktam látni. Pont ma jártam Őrhalomba, láttam hogy ott áll a szürke, azt hittem, hogy csak megint át lett festve. De akkor nem.
-
thEndeR
aktív tag
válasz
westcoastog #12757 üzenetére
Látom te is Nógrád megyei vagy.
Sokszor szoktam látni azt a Saab-ot. Aztán csak óvatosan.
Még mindig a Szt. Imre autós sulinál van?
-
dunc
nagyúr
válasz
westcoastog #12759 üzenetére
Menni fog, szinte nem is kell majd nyomnod, csak rajt tartani a lábad!
-
westcoastog
veterán
-
dunc
nagyúr
válasz
westcoastog #12757 üzenetére
Te állat!
Csak óvatosan!
-
westcoastog
veterán
Holnap vagy holnapután vezetés.
De várom már. Jó kis nyomatékos 2.2-es dízel Saab 9-3. -
dunc
nagyúr
válasz
westcoastog #12754 üzenetére
-
HoaryFox
őstag
válasz
westcoastog #12754 üzenetére
GJ!
-
westcoastog
veterán
Kresz pipa, 70 pont.
-
BMWFan
senior tag
válasz
BMWFan #12751 üzenetére
Még azt kifelejtettem, hogy az egész procedúra, a beiratkozástól az okmányirodáig nálam 7 hónapot vett igénybe. Lehetett volna kevesebb idő is, ha a tanfolyam után rögtön kérek KRESZ vizsgaidőpontot (én ezzel 1 hónapot vesztettem). A KRESZ vizsgára kerek 1 hónapot kellett várni, utána hogy autóra kerüljek, megint egy szűk hónap volt.
-
BMWFan
senior tag
Sziasztok, nem írtam még ide, de megosztanám a tapasztalataim, hátha valaki most fogja kezdeni a tanfolyamot.
Először is, a költségek, egy budapesti autósiskolában:
KRESZ tanfolyam, elsősegély tanfolyam, 2 óra gyakorlat (Kuponos akció) - 4000 FT
Orvosi alkalmassági - 7200 FT
KRESZ vizsga - 4600 FT
28 óra gyakorlat - 28 x 2600 FT
13 pótóra (ebből az utolsó a vizsgaóra) - 13 x 2800 FT
Forgalmi vizsga - 11000 FT
Parkolóhasználati díj - 1200 FT
Elsősegély vizsga - 6850 FT
Jogosítvány kiállítási díj - 4000 FTÖsszesen: 148050 FT
Szerencsére semmiből nem buktam, minden meglett elsőre, kenőpénz nélkül.
Az oktatóm és a suli is teljesen korrekt volt, ha valakit érdekel, privátban szívesen elmondom, melyik suli, illetve hogy ki az oktató.A KRESZ vizsga könnyű, járni kell tanfolyamra, meg otthon olvasgatni a könyvet, illetve amikor én vizsgáztam, még a régi rendszer volt, amihez volt gyakorlóprogram, sok gyakorlással, de végül 75/75 pontos lett.
A vezetéshez csak annyit fűznék hozzá, hogy mióta bevezették az 580 km-es szabályt, nagyon sokaknak nem elég erre a 30 óra, általában egy 10-15 pótórával érdemes számolni, nagyvárosokban főleg.
A forgalmi vizsga már nehezebb volt, szokásos 4 feladat, meg a vezetés, de szerencsére ez is meglett 2 hibaponttal. A vizsgabiztos nagyon korrekt, kedves figura volt, akad még ilyen is Budapesten.Legutolsóként hagytam az elsősegély vizsgát (ami nagy hiba volt), ismerősöktől. barátoktól hallottam, hogy nagyon laza, kb. semmit nem kell tudni, simán átmegy mindenki. Nos, ez így nem igaz. Nekem rendesen be kellett mutatni az újraélesztést, a stabil oldalfektetést, illetve a végén húztam egy szituációra épülő tételt, és ott is volt elméleti, illetve gyakorlati rész is. Kötözéseket, fektetéseket, fogásokat nagyon jól kell tudni. Kettesével kellett bemenni, a gyakorlati részt a páromon kellett bemutatni. Nem nehéz megbukni, az utánam lévő nem tudta tökéletesen az egyik fogást, pedig előtte a 2 kötelező feladatot megcsinálta, mégis megbukott. Az elsősegély vizsgához még annyit fűznék hozzá, én a vizsga előtt 5 hónappal voltam egy 3 órás tanfolyamon, ami nem ért túl sokat. Szerintem tanfolyam nélkül is simán megoldható, a neten fent van hozzá minden anyag, illetve videó. Ezeket az oldalakat ajánlom a tanuláshoz: [link]
[link] -
dunc
nagyúr
válasz
jerry311 #12746 üzenetére
Szerintem én alapba normálisan kérdeztem valamit, nagyon sokat írtak privátba, és sajnos az arány olyan 70/30 az olajozott vizsgák javára.
Nagyon zavarna ha tovább emelném az arányokat!
De nem haragszom az elmés hozzáoszlásod miatt, mert picit vicces volt, és gondolom unatkoztál!
-
jerry311
nagyúr
Első körben nekem kell utalnod 10k HUF-ot, majd küldöm a számlaszámot privátban.
Aztán ha nem akarod, hogy az oktató szívózzon a pót pedálsorral, akkor neki is.
A vizsgabiztosnak is kell legalább egy tízes.
Meg aztán "véletlenül" majd arra kanyarodtok, ahol a lányaim futtatom, na ott mindegyiknek legalább egy 20-as különben még "véletlen" elütöd valamelyiket és azonnal bukó.
Sokba lesz ez, de aztán ha még marad pénzed, abból fussa majd egy rozsdás talicskára, amit szabadon tologathatsz vagy ha komolyabban "vezetni" támad kedved benyúlhatsz egy konnektorba is. -
HoaryFox
őstag
Kisváros, de megnyugtatott az oktatóm, hogy kicsoda-micsoda lesz a vizsgabiztos... de egy hibavonal nélkül mentem át a forgalmin, utána meg is jegyezte az oktató, hogy hibavonal nélkül átmenni ennél a vizsgabiztosnál... na az valami. Pedig nem "zsíroztam" meg senkit. Mindenből elsőre átmentem (KRESZ, forgalmi, elsősegély).
-
thEndeR
aktív tag
válasz
molnarpeter #12742 üzenetére
Szinten Bgyarmaton vizsgaztam.
-
dunc
nagyúr
válasz
molnarpeter #12742 üzenetére
Majd kiderül!
Majd megírom a tapasztalatim.
-
nero2006
csendes tag
Üdv! Én is szintén egy vidéki városban vizsgáztam le idén január végén. Meg lett elsőre. Bennem fel se merült ,hogy fizessek. Hogy mennyire korrupt a rendszer nem tudom, valószínű az, sok mindent hallani. Bár én ebből semmit nem érzékeltem. Nem tudom máshol hogy mennek a dolgok. Én is igencsak pénz szűkében voltam ,de ez csak inkább plusz motivációt adott számomra, hogy minden elsőre meglegyen. Én a helyedben "látatlanba" nem is gondolkodnék ilyenen amikor még át sem estél az első forgalmi vizsgádon.
-
dunc
nagyúr
válasz
lsebestyen #12738 üzenetére
Megy a vezetés, de ha akarnak megvágnak, és akkor nagyon morcos voltnék, megszűnt a munkám tavaly októberbe, és ahhoz, hogy legyen munkám kell a jogsi, addig nem tudom elvállalni a munkát, tartalékaim fogytán, nincs időm.
Amúgy kifordul a gyomrom ettől az undorító korrupt rendszertől! -
lsebestyen
addikt
Elmondom velem hogy volt, mert ugyanabban a szituban vagy te is. Kezdődött azzal, hogy nekem az ismerőseim, barátaim 70%-a fizetett egy kis kenőpénzt, ami valljuk be, sok. Mikor elkezdtem csinálni a jogsimat, én megfogadtam, hogy biztosan nem fogok lefizetni senkit, nekem úgy lesz jogsim ahogy a nagykönyvben meg van írva!
Aztán elérkeztünk a vizsga előtti utolsó oktatóórához, amikor is az oktatóm megjegyezte, hogy ugyan nagyon jól megy a vezetés, de ha be akarom biztosítani a tuti sikert, akkor ő segít. Mondtam neki, h nekem ilyen eszembe sem volt, de azért még hétfőig meggondolom. Na ezekután egész hétvégén azon gondolkoztam, és vergődtem h most mi legyen. Csak 10k-ról lett volna szó, ha azt nézzük nem pénz. VISZONT az elvek!! Megkérdeztem sok mindenkit, hogy mitévő legyek, de innen a ph!-ról egy tag nagyon jól megfogalmazta, röviden annyi a lényege, h ne legyek ennek a korrupciónak a része, máskülönben, hogyan is tudnék nyugodtan lefeküdni aznap?! Ekkor rájöttem (újra), hogy tökéletesen igaza van, tartom magam az eredeti tervhez, inkább bukjak meg, de fizetni nem fogok. Már így túl sokat írtam, lényeg a lényeg, hogy simán átmentem (oké lett 4 hibapontom, de szerintem az ilyen kötelező kör volt, illetve annyira izgultam, hogy fúú nagyon... ) és büszke voltam magamra. Ha fizettem volna, akkor most nagyon bántana a dolog...Szóval én azt mondom ne fizess, sokkal jobb lesz neked is.
Persze, ha nem vagy az elvek embere akkor fizess, biztos átfogsz menni, valakit ez nem zavar, megértem.
-
thEndeR
aktív tag
Én egy vidéki városban vizsgáztam több barátommal együtt és egyikőnk sem fizetett egy forintot se a kötelező dolgokon kívül. Volt olyan, aki megbukott, de Ő is csak a saját hülyeségéből. Szerintem nem kell félni, ha jól csinálod a dolgokat úgysem fog megbuktatni. A másik meg az, hogy lehet, hogy a vizsgabiztos sem nézi jó szemmel a "lekenyerezést". Szerintem ne fizess senkinek, én az oktatómnak vittem a vizsga után egy üveg italt és ennyi.
-
dunc
nagyúr
Srácok elég sok helyen hallok "rémhíreket" , hogy forgalmi vizsga akkor sikeres ha megolajozod a dolgot némi kis pénzzel.....ez igaz lehet? Én nemsokára készülök vizsgára, egy vidéki városba, és nem szeretnék csúszni bukás miatt! Az a kérdésem ha igaz a dolog, akkor vidéken mi a jellemző összeg?
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
Because #12731 üzenetére
Ez vicces (mármint nem úgy
) én 3-4 es voltam töriből, érettségire 1 tételt dolgoztam ki (az összes tárgyból összesen (azt is telóval 15perc alatt összeollóztam powerpointba) az a töri volt az is lett a legjobb (mondjuk pont azt az egyet dolgoztam ki
) mert úgy gondoltam, ha négy év alatt, meg az ismétlések közepette nem maradt annyi az agyamban, hogy átmenjek/meglegyen akkor nem vagyok érett
halálos nyugalomban sok melóval jött el az érettségi. Minden királyul ment, egyil tanár nem hitte el, hogy nem tanultam semmit. Mutattam neki a beosztásomat, mikor? Persze hozzáfűztem, hogy négy évig halgattam és aktívan részt vettem az órákon, nehogy már ne maradjon meg ennyi. Valszeg te is tudtad az anyagot, csak nem hitted el mert egyrészt bsszák az ideget az emberbe, hogy hüdenehézjuj, meg a vizsgadrukk, viszont kell a magabiztosság és az önbizalom, el kell hogy hidd, hogy meg tudod csinálni. Állandóan úgy mennek oda az emberek, hogy á úgyis megbukok most..nem, ez pszichésen el kell döljön, és ha fejben megvan, akkor már tényleg csak a tárgyi tudás dönt a vizsga kimeneteléről, semmi zavaró tényező, ha meg bukta, lehet mérgelődni, felkelni, és legközelebb jobbat csinálni.
-
Because
őstag
kicsit félre értelmezted a dolgot... po1son írta, hogy volt az oktatójánál 3-4 bukással rendelkező, konkrét esetet fel se hoztam! csupán azt taglaltam, hogy a 3. vizsgán már annyira görcsöl a tanuló, hogy mindent szabályosan csináljon, hogy ezzel rontja el.... erre magamat tudom felhozni, aktuális is a téma: négy évig jeles voltam töriből, érettségin elégséges (még szerencse, hogy nem csak ez alapján számolják a felvételi pontokat)
-
jerry311
nagyúr
válasz
po1son #12728 üzenetére
Nyilván vannak rosszindulatú vizsgabiztosok is. Engem másodjára egy ilyen buktatott, az oktatóm előre figyelmeztetett, hogy nagyon figyeljek mindenre, mert egy köcsög. Simán beszívtam a buszmegállóból elindulni akaró helyi járat gumiszabályát. Ugye ha nem jár hirtelen fékezéssel, akkor ki kell engedni, ha hirtelen fékezéssel járna akkor nem. Na hát itt a vizsgabiztos szerint nem lett volna hirtelen a fékezés és kiengedhettem volna. Sőt még azt is a fejemhez vágta, hogy nem figyeltem eléggé, mert ha jobban figyelek akkor láthattam volna, hogy hamarosan indul, mert az ajtók felett világított a záródásra figyelmeztető piros/sárga lámpa.
Na mindegy, helyet cseréltem az oktatómmal, aki aztán vörös fejjel sportosan vezetve visszavitte a 12 tonnás jószágot a rutinpályára.
Majd felhívta a többi diákját, hogy ma inkább ne jöjjenek, mert ha nagyon jól vezetnek akkor is esélyesebb a bukás.
Viszont a többi vizsgáztató B rutin és forgalom, C rutin és 1., 3. vizsgán teljesen korrektek voltak.Akárhogy is nézem ez csak 1 köcsög 6 vizsgáztatóból.
Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy 4 vizsgából 4-et nem lehet a vizsgabiztosra fogni.Gond van a tanulóval vagy az oktatóval vagy mindkettővel.
Azért is írom az oktatót is, mert húgomnak is nehezen ment az első oktatójával. Aztán 10 óra vezetés meg pár óra hidegben várakozás* után oktatót váltott és minden nagyságrendekkel jobb lett. Máshogy magyarázott, más stílusban mondta ha valami nem jó, azt is hozzátéve, hogy miért és mi lenne a jó. (* Az első oktató nem jelent meg pár alkalommal, aztán behazudta, hogy ő ott volt, de hugi nem.) -
jerry311
nagyúr
válasz
Because #12724 üzenetére
Kb. 320k HUF-ot fektettem jogosítványokba. C kategóriára 3. forgalmi vizsgán mentem át. NAgyon is átérzem, hogy mennyibe kerül egy bukás, de sosem stresszeltem magam rajta.
Ha a tanuló nem bírja az ilyen jellegű stresszt kezelni, akkor menjen sírja ki magát valami pszichomókusnak, aztán amikor képes lesz stressz nélkül elviselni, hogy valaki rádudált egyet, akkor vezethet tovább. -
Because
őstag
látszik nem tudjátok beleképzelni magatokat azok helyébe akik a 4. vizsgán vannak túl és már 2-300000 felett öltek bele... itt már hiába tudná is megcsinálni az a nyomás ami az emberen van nagyban rontja a teljesítményt
hozzáteszem nem magamról beszélek! én az első bukásom után abbahagytam az egészet majd pár év múlva másik városban esetleg
-
jerry311
nagyúr
válasz
Because #12721 üzenetére
Aki megbukik jogosan és nem képes beismerni a saját hülyeségét, na annak a véleménye pont nem érdekel.
Húgomat is megvágták első vizsgáján. Egy ívben kellett volna megfordulnia csak rosszul választotta meg a helyet. Engem is megvágtak, benéztem egy táblát. Egyik esetben sem a vizsgabiztos volt hülye. -
po1son
addikt
válasz
Because #12715 üzenetére
Én egy elég szigorú vizsgabiztosnál voltam az oktatóm szerint, de teljesen korrekt volt velem. Elmondta, hogy tartsam be a kresz-t és ne okozzak veszélyhelyzetet. Én szerintem, aki nem tud 5-6 km-t szabályosan megtenni és pár parkolást megcsinálni az nyugodtan gyakoroljon még. Persze senki sem fog tökéletesen levezetni egy vizsgát, de erre van kitalálva a hiba pont rendszer.
-
westcoastog
veterán
Kaptam hozzáférést a teljes, fizetős kreszhez, nem semmi, azt hiszem még tizedjére is elolvasom a könyvet.
-
jerry311
nagyúr
válasz
caprine #12707 üzenetére
...volt egy vidéki sutyó, esküszöm, hogy azt nem néztük ki belőle, hogy a nevét le tudja írni, és hibátlanra vizsgázott...
teleszkop
megelözött
falú
Jogsí
sülyedünkSzerintem mielőtt elkezdesz vidéki suttyózni, előtte vedd ki a gerendát a saját szemedből.
Hogy érdemben is hozzászóljak...
Igaz, a KRESZ teszt nagy része logikus gondolkodással megoldható. Statisztikailag mégis igen kicsi az esélye, hogy nulla felkészülés mellett nulla hibaponttal átmenjen az ember egy teszten. Nyilván nem lehetetlen, csak nem valószínű. -
caprine
senior tag
válasz
jerry311 #12699 üzenetére
Tudtommal nem kell, gyakorlatban nagyon kevesen de csinálják. Értelme egyedül akkor van, ha a megelözött autó előtt is megy egy másik autó és a kettő közé térsz vissza. De én nem vagyok mérvadó, mert 20 éve voltam utoljára kresz vizsgán
Van egy falú (nem árulom el a nevét) a helyiek nem használják az indexet, tehát ha valaki indexel akkor az tuti nem odavalósi
) Ja (úgy se hiszitek el de) olyan a közfegyelem, hogy ha megállnak a bolt/kocsma bármi előtt néhány percre, akkor az autót nyitva hagyják és a kulcs is ott ficeg a kormányzárban
-
caprine
senior tag
válasz
barnam_ #12705 üzenetére
A "könnyen meg lehet csinálni"-val kicsit vitáznék. Szerintem a technikai jellegű kérdéseket a bocs érte de a műszaki analfabéták, pláne a nők ha nem tudják a kész választ, akkor elhibázzák. Én például anno amikor vizsgáztam, már volt elég komoly műszaki ismeretem autó terén a saját kispolszkinkat (Jeszusom milyen rég óta van jogsim) darabokra szedtem és össze, pontosan tudtam mi hogy működik, nekem nem is nagyon volt gond a műszaki vizsgával. De ugyan az fordítva, aki eü suliba járt, annak az eü vizsga megy könnyen.
Egyébként meg a fene se tudja. Motor vizsgán volt egy vidéki sutyó, esküszöm, hogy azt nem néztük ki belőle, hogy a nevét le tudja írni, és hibátlanra vizsgázott, tuti csak ráhibázott a jó válaszok többségére. Ezért utálom az ilyen amcsi típusú xelgetős vizsgákat, nem méri a tényleges tudást, és ha mákod van, akkor zéró tudással is átmehetsz. Kíváncsi lennék, ha mondjuk valakitől megkérnék magyarázza el hogy épül fel egy sima teleszkop el tudná-e magyarázni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
jerry311 #12704 üzenetére
Egyetértek veled, csak idegesítő ez a hype, ami körülötte van. Totalcar.hu-ra is kiraktak egy cikket amiben szegény megbukott diákokat interjúztatták...
Holott csak tanulni kellene, és simán át lehet menni. Nyilván nehezebb bemagolni +200 kérdést, de ha valaki tisztában van a szabályokkal, könnyen meg lehet csinálni.
-
jerry311
nagyúr
válasz
barnam_ #12703 üzenetére
A KRESZ alapvetően nem nagy szám.
Szerintem nem az új KRESZ teszttől lesz biztonságosabb a friss jogsisok vezetése. Gyakorlati órák és forgalmi vizsgák alatt eddig is elvált a szar a májtól: hiába magolta be valaki a kérdéseket és válaszokat, ha utána képtelen volt forgalomban alkalmazni azokat. -
barnam_
nagyúr
Ez az új kresz teszt... hát nem volt nagy szám, 3 hibám lett összesen, azok is hülye kérdések voltak.
Nekem decemberben volt 1 hetes napi 4 órás tanfolyam a Csigajogsinál. Szerintem az alapokat jól meglehetett tanulni, bár igaz az sem mindegy ki mennyire van tisztában a dolgokkal. -
po1son
addikt
válasz
szabifotos #12700 üzenetére
Minden nulláról kezdődik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Nők, nőügyek (18+)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NBA és kosárlabda topic
- PlayStation 3
- PlayStation 5
- Vallás
- További aktív témák...
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest