- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris837
senior tag
Szia!
Január 11-én kezdtem az otthoni tanulást és az összes modult végigtoltam január 31-re. Utána nyomtam a próbavizsgákat, kértem vizsgaidőpontot. Nekem annyiban volt "más", hogy én iskolához voltam beosztva, Székesfehérváron, így nekem a vizsgaidőpontot ők rendezték. Március 3-ra kaptam időpontot vizsgázni. (Sikerült, elsőre.)
Az, hogy mennyire haladsz az anyaggal szerintem nincs megkötve. Bedarálhatod egy hét alatt is, vagy akár az általad említett három nap alatt is, ha úgy van időd és kedved és energiád. Egy a lényeg, modulokra van osztva az anyag, minden modul végén "vizsgáznod" kell, csak úgy mehetsz tovább a következő modulra. Mindez persze otthon, tehát nem kell menni sehova. A végén próbavizsga van, amit ha teljesítesz akkor kapsz egy "tanfolyamigazolást", amivel mehetsz vizsgaidőpontot kérni. Ha jól emlékszem, de majd a srácok kijavítanak, ha tévednék.
Sok sikert!
-
Yasuo
aktív tag
Sziasztok!
Azokhoz szól most legfőképpen a kérdésem akik az elméletet e-Titánon keresztül csinálták. Ti mennyi idő alatt végeztetek az egész megtanulásával? Van olyan, hogy minimum tanulási idő? Tehát, hogy pl 1 hétig minimum kell tanulni, annál hamarabb nem lehet befejezni. Vagy akár ha valaki akarja 3 nap alatt is végezhet vele?
A másik, hogy ti mennyi időre rá kaptatok vizsgaidőpontot?
Köszi előre is! -
Sang66
csendes tag
válasz
sityupityu #14397 üzenetére
Szuper köszi
-
-
Sang66
csendes tag
Erősítsetek meg kérlek, itt ugye a tábla/útburkolati jel arra utal, hogy egy egyívű manőverrel visszafelé (az eddig iránnyal ellentétes irányba) is lehet kanyarodni?
(szóval ha mondjuk én vagyok a sárga taxis)
-
pvt.peter
őstag
A mai nap sikeres forgalmi vizsgát tettem
Köszönöm a válaszokat a néha félig vagy teljesen bugyutának tűnő kérdéseimre.Ja és én is megkaptam: "a közlekedési helyzetet lassan ismeri fel" ...
-
.DLL
veterán
Itt egy kicsit szárazabb, adatokon alapuló elemzés, egy adatelemzőtől: Forbes Tök érdekes ez a megközelítés amire egy átlag ember nem gondolna. Tény, hogy sajnos az oktatókról külön nem sok szó esik, pedig ők a legfontosabb láncszem a jogsiszerzésben imho, csak iskolákra lebontva, de akár egy jó kezdőpont lehet.
Mit gondoltok? -
NeoPampalini
senior tag
válasz
haromegesz14 #14390 üzenetére
Facebook-on érdemes még keresgélni, esetleg a google térképen, ott is vannak vélemények. Mondjuk oktatókra bontva még nem találtam ilyet, max. a hozzászólók ajánlanak embereket.
-
Sanki
addikt
válasz
haromegesz14 #14390 üzenetére
Szerintem ilyen oldal nem nagyon van, inkább a helyi topikokban érdeklődj szerintem.
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan weboldal, ahol az egyes sulikhoz tartozó oktatók értékeléséről lehet információt kapni?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Köszi a választ. Látom sikerült triggerelnem még néhány hozzászólást
#14386: SUPREME7 talán néhány alkalommal láttam ilyen táblát ahol a rákanyarodó úton már ki volt rakva, hogy melyik lesz a buszsáv.
De am. igen nem túl sűrűn fordul elő ilyen.#14387: jó taktika
köszönöm a választ. Van úgy, hogy néha nem veszem észre a buszsávot miután rákanyarodtam az adott útra. Leginkább a Szentendrei úton szoktam besz*pni :S
#14388: erre én is kíváncsi lennék
-
SUPREME7
őstag
válasz
SUPREME7 #14386 üzenetére
Najó, lehet tévedek, de akkor se életszerű...
Tipikus eset, amikor mellékutcából kihajtva buszsávot keresztezünk, de nagy a dugó, és nem tudunk besorolni. Haladhatunk-e a buszsávon, amíg beengednek? A KRESZ szerint nem, a buszsávot csak keresztezésre (ez van a kihajtásnál), valamint bekanyarodás előtti felkészülésre lehet igénybe venni.
Kíváncsi lennék egy vizsgára ilyen helyzetben a vizsgabiztos mit szólna, ha mondjuk 70-es útra a tanuló kihagyva a buszsávot, mint "gyorsítósáv", kb 10km/h-val átvágva a buszsávon besorolna
Vagy fél órát állva várna, hogy elfogyjanak az autók.
-
Andris837
senior tag
válasz
pvt.peter #14385 üzenetére
Nézd, nekem az oktatómmal volt egy taktikám erre. Egyrészt az ilyen helyekre gyakran elvitt és tudtam, hogy adott szituációban hova kell besorolnom. Pl.: A képen látható kereszteződés előtt mondta, hogy a következő lehetőségnél forduljak jobbra, majd utána ismét jobbra, akkor tudtam, hogy maradni kell a buszsávban. Ha nem mondott semmit, akkor már előre tudtam, hogy a belsőbe kell húzódnom. Mondjuk a vezetésem elején nagyon rászoktatott arra, hogy figyeljem a táblákat és mindig annak megfelelően haladjak. Ez kialakul majd. Eleinte pl. örültem, hogy egyáltalán tudtam haladni.
Ugye idővel már a technikát megszokod, érzésből tudod, hogy mikor mit kell csinálnod, akkor már több figyelem jut minden másra.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, ha az útvonalad a kereszteződés után ismét jobbra fog menni és ezt mondja neked az oktató akkor maradj a buszsávban, viszont ha nem és véletlenül oda sorolsz akkor igen, szabályosan, irányjelzés, körültekintés után minél rövidebb idő alatt hagyd el a buszsávot.
-
pvt.peter
őstag
válasz
kory24 #14384 üzenetére
Szia, köszi a választ.
Igen, illene észrevenni, de pl. ennél a kereszteződénél ha jobbra fordulok és véletlenül rámegyek a buszsávra akkor mi a helyes teendő?
1. Menjek az első kereszteződésig ahol letudok fordulni jobbra vagy
2. azonnal index balra és váltsak sávot amint lehet? -
kory24
őstag
válasz
pvt.peter #14383 üzenetére
Ilyen kereszteződések előtt kell lennie besorolás jelző táblának.
És a táblákat illik észrevenni, de ha elmulasztod sztem az csak hiba pont és nem bukás, legalábbis ha észre veszed és amint tudsz kijössz belőle (esetleg ugye kövi lehetőségnél jobbra fordulsz, mert akkor kresz szerint jogosan vetted igénybe buszsáv, csakhát vizsga útvonalról akkor letérsz, ami hiba de nem bukás) -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Forgalmi vizsgan bukasi tenyezonek szamit ha keresztezodesnel jobbra kanyarodva epp egy buszsavba erkezek amit korabban nem vettem eszre?
(Nyilvan azonnal elhagyom utana amint tudom.) -
SUPREME7
őstag
válasz
haromegesz14 #14380 üzenetére
Ha az Üllői út felöl nézzük, akkor benzinkút a sarkon van, kicsit tovább a Vas Gereben utcában, kb 100m-re balra van a József Attila utca, és onnan nyílik a vizsgaközpont, nem lehet eltéveszteni, egy bazinagy két sorompós kapu van ott.
A második képen szemben lévő épületbe kell menned, a 2. emeletre.
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok! KRESZ vizsga helyszínnek a XIX. kerületi Vas Gereben út 2-4. címet kaptam, viszont ott csak egy benzinkutat találok ... Pontosan milyen épületet kell keresnem? Tudtok segíteni?
-
pvt.peter
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Igen, egy picit szerencsétlen a helyzet, mert a Streetview mást mutat mint a műholdkép :S
1. Azt hol tudom megnézni, hogy Budapesten mik az aktuális főutak?
2. Amúgy sztem az a helyzet amit @SUPREME7 fórumtársunk írt. Az az adott út már nem főút, illetve valószínűleg ott maradt a STOP felirat az úton miután a STOP táblát kiszedték. (ha egyáltalán volt...)
Mellesleg most már rémlik, hogy amit az oktató magyarázott az vmi főúttal kapcsolatos dolog volt. -
SUPREME7
őstag
válasz
sityupityu #14377 üzenetére
Mondjuk a streetview 2013-as, szóval könnyen lehet, hogy a műholdkép frissebb, és azon van STOP felirat és a kolléga is gondolom látta a feliratot, azért mondta, de akkor is érdekes, hogy nincs tábla mellé, meg hát indokolatlan.
-
válasz
SUPREME7 #14376 üzenetére
Hiszek neked, de én a képet néztem amit belinkeltek, tehát abból indulok ki, hogy az a valóság.
Ha a képet nézzük, akkor nem lehet ott jobbkéz szabály. De ha időközben eltüntették, akkor igen, akkor teljesen más a helyzet.de olyat se láttam még, hogy STOP felirat van, tábla viszont nincs.
Én már láttam olyat, kidöntötték a táblát.
-
SUPREME7
őstag
válasz
sityupityu #14375 üzenetére
Nézd meg a streetview-n, nincs STOP felirat, a műhold képen viszont ott a STOP felirat, nem tudom melyik a régebbi, de olyat se láttam még, hogy STOP felirat van, tábla viszont nincs. Lehet valaha ott is volt STOP tábla, és kint maradt a felirat, de a Gázgyár utca nem főút, szóval indokolatlan lenne a STOP tábla.
-
válasz
SUPREME7 #14372 üzenetére
de ha nem volt semmi elsőbbségadás tábla, akkor lehet az az út már nem főút, és elvileg jobbkéz szabálynak kellett lennie,
Viszont ez sem igaz. Ha az lenne ami mondanál, akkor nem lenne stop felirat felfestve az útra. Ki van zárva, hogy ott jobbkéz szabály legyen. Nonszensz lenne.
-
SUPREME7
őstag
válasz
sityupityu #14373 üzenetére
Igen, most kicsit körbenéztem a streetview-n, a Gázgyár utca már nem főút, az átjáró után nincs se tábla, se útburkolati jel, szóval egyértelműen jobbkéz szabály miatt nem kellett megállnia, ha jobbra kanyarodott. Ha balra, akkor pedig csak a jobbról érkezőnek kellett elsőbbséget adni.
-
-
SUPREME7
őstag
válasz
sityupityu #14371 üzenetére
Az nem sima átjáró, hanem egy felüljáró, a sínek alatt van egy átjáró
A képen látszik az útra festett STOP felirat, de a streetview-n már nem, másik irányba viszont van STOP tábla is a streetview-n, szóval lehet ott is volt ahol a kolléga megállt, de ha nem volt semmi elsőbbségadás tábla, akkor lehet az az út már nem főút, és elvileg jobbkéz szabálynak kellett lennie, tehát ha onnan jobbra kanyarodott, akkor elsőbbsége volt, nem kell megállni.
-
válasz
pvt.peter #14370 üzenetére
Mivel a vasúti átjárónál semmi fényjelzés nincs, és te is bármikor szabadon ráfordulhatsz az útról, ezért innen nézve egyértelmű, hogy meg kell hogy álljál.
Aztán lehet, hogy van valami ami ezen a képen nem látszik, bár nem tudom, hogy mi lehet az. Viszont az oktatód is jó okkal mondhatta azt amit.......fene tudja így. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem:
Ha csak útburkolati jelzésként van feltüntetve a STOP jelzés akkor is meg kell állni, ugye?
Ennél a helynél mentem a nyíl irányába ahol egy STOP jelzés van az útburkolaton a vasúti átjárón túl.Megálltam és utána mentem tovább de az oktatóm magyarázott vmit, hogy ott miért nem kellett volna megállni, csak nem figyeltem teljesen és nem értem, hogy miért volt rossz amit csináltam.
Ötlet-e van vkinek ezzel kapcsolatban?
-
Andris837
senior tag
válasz
szami777 #14366 üzenetére
A június talán belefér, de ez sok tényezős... Én tavaly januárban kezdtem, január végén végeztem az online tananyaggal, márciusban tudtam menni kresz vizsgára. Utána sok sok várakozás, júniusban tudtam elkezdeni vezetni, az oktató ráadásul szabira is ment közben egy hónapot, így november végén volt a forgalmi vizsga. December közepén jött meg a papir.
-
SUPREME7
őstag
válasz
szami777 #14364 üzenetére
A jogsi meg a "gyorsan" sehogy se jön össze. Ha nagy szerencséd van, akkor is legalább 3 hónap. A webjogsi is ugyanolyan mint egy "normál" autósiskola, tehát ha a kreszt lenyomod, utána válthatsz sulit ahol szerződve van a másik oktató, de többnyire az átigazolt tanulóknak a gyakorlati óra drágább. Tehát nincs az, hogy egy random oktatónál nyomod a vezetést, hanem leszerződsz egy sulival, és a náluk dolgozó oktatóknál tudsz vezetni.
-
szami777
addikt
Sziasztok, gyors kérdés.
Rávitt a kényszer, hogy megcsináljam gyorsan a jogsit.
Kresszel kezdenék, azonban, időm nincs, így olvastam az e learningről, rátaláltam a webjogsira, amit fel tud készíteni a vizsgára.(etitan) Ami nem világos, hogy jelentkezek elméleti oktatásra, utána kötelező az ő általuk felajánlott sofőrőkből választanom? Ha megcsinálom a kresszt, utána köteleznek valamire?
Ajánlottak egy sofőrt a barátaim, akinél tudnám csinálni, viszont őt intézhetem teljesen függetlenül a webjogsitól?
Annyira nem tiszta ez a rész. -
1eske
tag
válasz
sityupityu #14362 üzenetére
Köszönőm, így már értem!
-
Magára a zóna dologra mondok egy példát. Ha mondjuk az útkereszteződés elején kinn van egy 30-as tábla, akkor az értelemszerűen azt jelenti, hogy 30 a megengedett legnagyobb sebesség az adott szakaszon. Viszont ezt a következő útkereszteződés rögtön oldja is. Tehát a harmincas szakaszt elhagyva ha a következő útkereszteződés után nincs újra 30-as tábla, akkor a 30-at megelőző korábbi sebességgel lehet ismét haladni. Viszont ha 30-as tábla zóna felirattal van kombinálva, akkor azt a következő útkereszteződés már nem fogja feloldani. Egészen addig tart a korlátozott szakasz amíg meg nem jelenik a 30-as zóna vége nevű tábla.
-
1eske
tag
Sziasztok!
Mi a különbség a „Gyalogos övezet (zóna)" és a „Gyalogút” között?
Összességében ezt a "zóna" dolgot nem értem, hogy mi a hatóköre és mi szükség volt erre? (ez nem valami régi dolog azt tudom)
-
feco70
senior tag
válasz
haromegesz14 #14356 üzenetére
-
gergo5991
őstag
Nah, szeretném bejelenteni, megszereztem a jogositványt, ez év márciusában kezdtem neki októberben lett volna az első vizsgám de le kellet mondani munka miatt, aztán elsőre megbuktam novemberben, igy ma december 21.-én lett meg a vizsga másodjára (picit betojós volt mert tegnap nem volt hó, ma meg bokáig érő hó hullott, de szerencsére nem okozott gondot). Igaz felvidéki vagyok nem tudom igy van-e jelentősége ha részleteket irnék, de akit érdekel privátban szivesen válaszolok minden kérdésre.
saccperkb 180e-be jött ki, bár azóta növekedtek az árak szóval itt most felvidéken olyan 200-210be van egy B-s jogsi
ahhoz képest hogy 3 és fél hónaposnak volt hirdetve eléggé elhúzódott még ha úgy számoljuk hogy ha elsőre meg is lett volna ha nem is halasztom munka okok miatt.
nálunk nem vizsgabiztos van, hanem rendőr, és mit ne mondjak első alkalommal és most második alkalommal is akik előttem mentek hát hogy is mondjam, amiket láttam hallotam, és annak ellenére megkapták a jogositványt, én arra gyanakszom hogy ott egy lefizetés is volt. (gondolok itt arra hogy volt akik piroson mentek át mégis megkapták, volt aki nem tudott elindulni, voltak akik egyszerre 5-6 hibát hibát vétettek mégis megkapták, ennek ellenére először amikor mentem nagyon vicces indok miatt én nem kaptam meg) -
feco70
senior tag
Üdv! Tudnátok valami jó programot, amin lehet gyakorolni, a fiamnak kéne.
-
Andris837
senior tag
válasz
NeoPampalini #14352 üzenetére
Bízom benne, hogy a jövő héten nekem is megérkezik.
-
Andris837
senior tag
Tegnap voltam a kormányablakban. Megvolt a papírmunka. Két hetet mondott az ügyintéző a kiküldésre. Mik a tapasztalatok, valójában mennyi idő mire kézhez kapom a jogsit? (Postán)
-
bundli
tag
Sziasztok!
A jövőévi KRESZ viszgaidőpontokról hol lehet tájékozódni?
Eddig csak a január elejei időpontokat látom (8-10 közöttiek), azutáni időpontok még nem lettek bejelentve. Esetleg aki már tapasztalt a korábbi évek alapján, meg tudná mondani, hogy milyen sűrűn szoktak lenni vizsgaidőpontok? A január elejei lehet kicsit korai lenne, mert csak most kezdem el tanulni az e-learninget, de 1 hónap talán elég lesz rá...nem tudom. Biztosra szeretnék menni.
-
Andris837
senior tag
válasz
zolokas #14342 üzenetére
Nézd, én március 3-án sikeres KRESZ vizsgát tettem és júniusban ülhettem be az oktatóm mellé. Egyszerűen az a helyzet, hogy tényleg rengeteg a tanulóvezető és kevesen vannak az oktatók. Az én oktatóm is már csak 4 órába dolgozna, de nem tud, mert egyszerűen annyi a tanuló, hogy beosszák és ő is ledolgozza a napi 8 óráját. (Persze ez neki csak jó, hiszen kifizetik túlórába a többit.)
-
Andris837
senior tag
válasz
NeoPampalini #14338 üzenetére
Igen, szerintem is nagyjából mindenkinek behúzzák ezt a hibát és mondta is a vizsgabiztos, hogy jó volt, minden rendben volt és ez már csak jobb lesz a kellő rutin megszerzésével.
A helyzetre meg tényleg WTF?! Komoly kis közlekedők vannak.
Engem vizsga napján még a gyakorlás közben próbáltak szívatni az autóstársak. Bevágott elém, majd hirtelen fékezett egy jót. Szerencsére fel voltam készülve és kellően le tudtam lassítani, mert sejtettem, hogy valami turpisság lesz. A 44 óra alatt nem csinálták meg velem ezt, tudtam, hogy vagy a vizsgán, vagy még az nap lesz valami ilyesmi. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
Andris837 #14337 üzenetére
"a közlekedési helyzetet lassan ismeri fel" - ezt szerintem mindenkinél behúzzák, én is megkaptam.
A napi rutin gyógyítja.
Ma reggel érdekes manőverrel tartotta fel egy banya a közlekedőket. A képen látható helyzetben, amikor is normális esetben a zölddel jelzett irányban kellene haladni, simán kitette a zebrán az indexet balra, és ott bénázott, fogalmam sincs, mit akart (parkolni tuti nem, mert tele volt), mindenesetre okozott egy kis dudakoncertet.
-
Andris837
senior tag
A két hiba:
- "a közlekedési helyzetet lassan ismeri fel"
- "a közúti jelzésekre kissé késve, de helyesen reagál"Volt egy ipszilon, meg egy úttal párhuzamosan jobbra előre parkolás.
-
Andris837
senior tag
Holnap vizsga.
A kresz sikerült elsőre, bízom benne, hogy a vezetés is sikerülni fog. 42 órát vezettem, még izgulok, de alapvetően nem megy rosszul az oktató szerint. Ez a fránya izgulás ami zavar... De holnap minden kiderül.
ma még gyakorlás, parkolás, ipszilon, egyívű... Holnap is vezetek még egy órát vizsga előtt. Remélem sikerül.
-
-
gergo5991
őstag
forgami vizsgan megbuktam (felvideki vagyok ha igy is erdekelne a story)
nalunk 20 perces a forgalmi vizsga amit stoperral mernek. a tortenet annyi, hogy a 18. percben leallitott a vizsgabiztos (nalunk ezt egy rendor tolti be), mondvan, hogy szandekosan haladtam lassan hogy kevesebb tavotsagot tegyek meg, es a lassu tempommal veszelyeztettem a kozuti forgalom biztonsagat (hozzateszem senki nem volt az utszakaszon) 35el mentem a varosban ahol ugyebar a maximalismmegengedett sebesseg 50km/h. elottem egy csaj vizsgazott 2esben ment vegig 15km/h maximalis sebesseggel, emelett az ulespozicioja (a feje kb egy szintbent volt q kormany tetejevel, total rafekudt a kormanyra)is gyakorlatilag ellehetetlenitette, hogy akar teljesen kitekerje a kormanyt. a piros miatt 20 perc alatt 2km-t tett meg 2 utcanyi tavot ment, a rendor szerint tokeletesen vezetett es o atment a vizsgan. -
HoaryFox
őstag
Kérem a bátorításokat, holnap KRESZ vizsga A kategória
-
Sanki
addikt
válasz
bundli #14321 üzenetére
Lesz egy felület, ahol be kell jelentkezni és majd ott fog jobb felül számolni, látni fogod, nem kell aggódni.
Sőt még összesítve is kiírja, hogy mennyid van és mennyit használtál el.Amúgy a 60 óra bőven elég, nekem is olyan 15-20 óra alatt meglett az egész, utána csak gyakoroltam.
-
kicsako
őstag
-
-
Sang66
csendes tag
Srácok, buszsávban ha jól tudom nem nagyon szabad haladni, de buszsávnak csak az számít, ami annak jelölve van, ugye? (útburkolaton, táblán). Tehát a sáv, amin halad a busz és megáll a megállókban, az igénybevehető autónak. Vagy ha két sáv van, akkor ilyenkor is tanácsosabb inkább a másikban menni?
Totál kezdő kérdés I know, de hát ez van, lesz még ilyen sztem..Pl ILYESMI
-
-
aaadicsek
csendes tag
válasz
bundli #14309 üzenetére
Szia!
Alkalmasságit megcsinálhatod a háziorvosoddal, ez kell hogy elkezdhesd a jogsit. Az elsősegélyt is megcsinálhatod iskolától függetlenül a vöröskeresztnél (a tanfolyam opcionális, de ajánlott, egyes iskolák is indítanak), ennek fejében adják oda a vizsgaigazolásodat a sikeres forgalmi vizsgáról, és talán az okmányirodában is kérik.
-
bundli
tag
Ekkor értelemszerűen nem is kell kifizetnem se az elsősegély E-learning részét, illetve egyéb vizsgadíjat sem. Igaz?
A vöröskereszt a tanfolyamon ad valami anyagot amit még később át lehet olvasni, vagy csak az a 8 óra, amiből meg kell tanulnia az embernek mindent. Apropó, a vizsgát mennyi időre rá kell elvégezni a tanfolyamtól? Jól tudom, hogy nincs megszabva időtartam?
-
bundli
tag
Sziasztok!
Sok ideje bújom a netet, de azt semelyik iskola honlapján sem tüntetik fel, hogy mennyire "szeretik" azt, ha az ember a Vöröskeresztnél csinálja meg az elsősegély tanfolyamat és vizsgát is.
A legtöbb iskolánál az elméleti díjba automatikusan belerakják ezt, de mi van akkor ha már nekem az megvan? Vagy a KRESZ e-learning mellett csinálnám iskolán kívül? Lehetséges ez egyáltalán?
Ugyanez lenne a kérdésem az orvosi alkalmasságira is. Sok iskolánál azt is meg lehet csinálni, de jobb szeretném a házi orvosomnál elvégezni.
-
Sanki
addikt
válasz
kreszjogsi #14307 üzenetére
A pótóra az egyértelmű, tisztában vagyok vele, hogy kell a pénz.
Az 580 km-t is biztos le lehet vezetni, de vizsgán nem az autópályán kell teljesíteni, hanem a forgalomban.
Nyilván sok függ a tanulótól (vezetett e már, milyen tanulékony, stb.), az oktatótól és még a vizsgabiztostól is. -
kreszjogsi
újonc
Srácok, ne legyetek már naivak...mire megy ki a játék?...vegyél pótórát...
Megsúgom oktató és oktató között is nagy eltérés van abban ki az aki hisz abban, hogy 29+1 óra alatt le lehet vezetni az 580 km-et és ki az aki nem. Aki hisz benne az le is vezeti, sőt többet is (29+1-en belül!! hoppá mi...aki meg nem az rutinpályázik és gyakorolgatnak és pörgetik az órákat...Én olyan oktatókkal vagyok körülvéve akik hisznek benne és rutinpályára csak akkor mennek ki ha nagyon falábú a tanuló...ja és Bp-ről beszélek....30 órával vizsgára jelentik a tanulót...igen kell hozzá egy jó oktató és egy fogékony és ügyes tanuló...szóval nem kamu és ne jöjjön senki azzal hogy 29+1 óra alatt nem kehet levezetni az 580 km-et...igen van benne város (nem dugóban állás) és lakott területen kívül is...szóval MEG LEHET TANULNI VEZETNI 29+1 óra alatt 580 km teljesítésével!
-
Sanki
addikt
30 óra alatt lehetetlen az 580 km városi körülmények között. Ezt maga az oktatóm is mondta, amikor kezdtünk vezetni, nekem az első 6 tanóra kint volt a tanpályán, az azt jelenti, hogy ott a 6 óra alatt (3 alkalom volt nekem, 3x1,5 óra) van összesen kb 20-25 km-ed. Városban pedig nem tudsz folyamatosan menni az általad leírt sebességgel, lámpák megfognak, dugóba kerülsz, stb. (Ha esetleg pedig valóságosan meglenne az 580 km, pl. sok távolsági vezetés, akkor meg a vizsgán húznak meg.)
Nekem az első vezetés június 28-án volt, a 30. tanóra pedig most lett meg október 20-án. Még 5-6 órát biztos vennem kell, egyelőre vizsgaidőpontot még nem néztünk.
Ez Debrecenben amúgy.
-
NeoPampalini
senior tag
"Közúti elsősegélynyújtó vizsga" -> tanfolyam nem kell hozzá, ha tudod, amit kell, csak időpontot kell kérni valamelyik vöröskereszt vizsgaközpontba, és kész. Maga a vizsga fél óra alatt megvan minden adminisztrációval együtt, a kapott kártya (ha jól tudom) 2 évig érvényes, ez kell majd a jogsi kiváltásakor.
Orvosi alkalmasságit nekem az autósiskola helyben intézett, kijött egy doki, és megcsinálta. Ha van ilyen opció, szerintem ez jobb, mint orvoshoz rohangálni.
Így is, úgy is pénzbe kerül...
Ez meg asszem 10 évig érvényes (50 év alatt), mert nem azt nézik, hogy mihez kell (új jogsi, hosszabbítás...), hanem, hogy hány éves vagy.Amúgy nem bírtam ki, megnéztem, hogy mennyi km volt egy rutin útvonal: kemény 10 km. Ezt, néhány kitérővel (parkolás gyakorlás, kávézgatás, anyám kínja...), másfél óra (azaz 2x45 perc, mert itt ennyi az "egy óra"...) alatt tudtuk le.
-
1eske
tag
válasz
NeoPampalini #14303 üzenetére
Igazából azért gondoltam, hogy 30 óra alatt megvan az 580 km, mert ha kiszámolom, akkor 1 óra alatt kb. 20 km-t kell megtenni, ehhez pedig 20 km/h-s átlagsebesség kéne aminek szerintem így vagy úgy meg kéne lennie
De majd meglátjuk, engedjük most el ezt a részét
Egy utolsó kérdés (mára
):
Autóiskola nélkül elkezdhetem az EÜ tanfolyamot és letehetem a vizsgát?
Ugyanez a kérdésem az orvosi alkalmasságira?
Tehát megszerzem mindkettőt novemberben, akkor ezek élni fognak még fél-1 év múlva is, igaz? -
NeoPampalini
senior tag
Keresésre nincs konkrét tippem, guglizz rá bp-i sulikra, aztán külön a kiszemeltekre... Google vélemények akadnak, néha mindenféle fura fórumokról (mit tudom én, nlcafé, de ott is volt egy-két megfontolandó írás), aztán külön az FB-n is érdemes rájuk keresni, hátha van oldaluk...
Nagy suli: a "nagyon nagyok", Csiga, Villám, Talentum (ezeket látom meglehetősen sűrűn), mondjuk én itt azt vettem alapul, hogy mennyi oktatójuk van (ha akad erről infó). Kicsinek az 5 fő vagy kevesebb oktatóval dolgozó sulikat vettem. De ez egyéni döntés nyilván, esetleg ha van ismerősöd, aki nemrég járta végig a jogsit, és tud mit mondani, az is segíthet.
Az óraszám/km dologba szerintem nem sok beleszólásod lesz, mi általában az alábbi "rutin" szerint mentünk:
- oktató ügyes-bajos dolgait intéztük (pl. betonrács vásárlás, boltba menés, meg ilyenek... Ja, meg volt egy OBI-s kör is
)
- a szokásos 3 "vizsga" útvonal közül valamelyiken, minimális variációkkal.Meg lehet próbálni rávenni, hogy esetleg menjetek autópályára vagy valami, de mondjuk ha reggel mész, vagy munka után, akkor kábé mindegyik szopó, mert dugó van. Egyszerűen a sok tötyörgés miatt nem elég a 30 óra, a fővárosban szerintem nem sok ember tudta le 30 óra alatt az 580 km-t.
Szerintem amúgy tiszta hülyeség ez a km játék, attól nem leszel rutinosabb, hogy sokat mész a pályán, azt pikk-pakk meg lehet szokni, sokkal inkább a városi rutinra kellene a hangsúlyt fektetni. Nekem legalábbis jól jött, hogy rengeteg jobbkezes kereszteződésnél mentünk, ilyen-olyan parkolás (asszem talán a 90 fokos "jobbra hátra" már nem is volt követelmény, wtf).
Fél év az nagyon szerencsés eset lesz, mondjuk ahhoz már most el kéne kezdeni, az év végéig letudnád a kreszt, eü-t, aztán a "téli szünet" végén indulhat a vezetés...
Ha jól számolom, nekem durván 8 hónap volt, több hét szünettel: nyáron nem jutottam oktatóhoz egész augusztusban, sőt, csak szept második felétől tudtam kezdeni, dec közepétől jan közepéig is üres volt ("év vége", "év eleje"
), aztán egy betegség miatt csúsztam 3 hetet... Szóval türelem, tornaterem, mert bármi közbejöhet.
Pótvizsgától szerintem nem kell tartani, a kresz sima ügy, gyakorolni kell sokat, az eü. szintén nem nagy durranás, egy jó oktatóval a forgalmi vizsga is könnyen megy. A vizsgabiztosok szigorúak, de nem kötelező őket megkenni egy húszezressel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest