- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
Az orvosi alkalmassági kiállítási dátuma is számít. Mondjuk a 8,5 év így is kevésnek tűnik. Én 2012. szeptemberében kaptam orvosit, 2013. februárban tettem sikeres vizsgát. 2022. szeptemberig érvényes. Azóta mondjuk változtattak biztosan a metóduson. Tudom, hogy a szülinap is számít.
Feleségemnek is sikerült egyébként minden, múlt héten csinálta a Vöröskereszt vizsgát, az volt neki az utolsó. Csütörtökön volt okmányirodában és tegnap már jött SMS, hogy átvehető a dokument. Ma megy érte, megnézem majd meddig érvényes.
Egyébként azt tapasztaltuk beszélgetve az oktatóval és más környékbeli oktatókkal, hogy sajnos továbbra is szerencsejáték a forgalmi vizsga. Vagy korrekt biztost fogsz ki vagy nem.
Feleségemnek mákja volt, korrektet kapott, így elsőre meglett a forgalom is.
-
albiosz
őstag
Eggyel könnyebb lesz jogosítványt szerezni 2019-ben 24.hu link, nem lesz szükség elsősegély vizsgára a jogosítvány megszerzéséhez december 29-től.
-
albiosz
őstag
válasz
sugarforce #14652 üzenetére
szuper, köszi!
-
-
albiosz
őstag
válasz
Cicero #14622 üzenetére
Köszi, de nálunk nem így volt. Megkaptuk a hozzáférést és pár nap múlva értesített is az iskolavezető, hogy október 10-re jelentkezett vizsgára. Ha nem jó az időpont, szóljunk stb. Jónak tűnik amúgy, szépen halad, a leckék kész vannak, meg a próbavizsga is. Gyakorlót csinálgatja már. 10 óra maradt még. Bizakodó vagyok, nagyon ügyes.
-
albiosz
őstag
Passzolom, itt csak ezek a lehetőségek voltak:
- Tananyag + vizsgakérdések A, B kategóriára 36 óra/2 hónap 15.000 Ft
- Tananyag + vöröskereszt + vizsgakérdések A, B kategóriára 48 óra/2 hónap
20.000 Ft
- Vizsgakérdések A, B kategóriára 12 óra/1hónap 6.000 Ft
- Vöröskeresztes tanfolyam 45 nap 8.000 Ft
Vöröskeresztet közvetlenül náluk csinálja majd (1 nap), így az nem kellett. B kategória.
-
albiosz
őstag
válasz
HoaryFox #14603 üzenetére
Sziasztok!
Szintén e-learning kérdés. Végre rászánta magát a feleségem a jogsiszerzésre, kisgyermek mellett neki ez a legideálisabb, így ezt választottuk: Tananyag + vizsgakérdések B kategóriára 36 óra/2 hónap.
Itt a 36 óra az ajánlott időtartam? Tehát minimum annyit kell tölteni a tanfolyammal? Ez lenne a logikus, de most hirtelen elbizonytalanodtam. Lehet csak késő van...
Tehát 2 hó alatt eltölthet ő a tanfolyammal mondjuk 70 órát is, ha akar, ugye? 36 után nem szűnik meg a hozzáférés?
-
albiosz
őstag
válasz
sketchifun #11646 üzenetére
,,viszonylag szar út. 180-as tempó"
ehhez csak gratulálni tudok... -
albiosz
őstag
válasz
tatabánya #11417 üzenetére
Sajnos hibáztál, be kell vallani, bár vannak ennél vészesebb hibák is. Ha nem ezért, akkor másért húzott volna meg a biztos, ha olyan napja volt.
Kicsit meggondolatlan voltál ezzel az otthagyunk csapot papot dologgal, de ez van, adott helyzetben nyilván ez jött magától.Én azt mondom, hogy most nem szabad leállni. Ha van lehetőséged más városban folytatni, akkor gyerünk! Tatabányán sajnos elterjedhetett a ,,híred", de legközelebb akár ki is foghatsz korrekt vizsgáztatót. Ha más nincs, akkor folytasd ott! De ahogy írtad most kezdtél belejönni (rutin pl. ment stb.), ezért én azt mondom, folytasd! Pár pótóra és hamar újra vizsga. Ha leállsz, akkor kijössz a gyakorlatból és kb. kezdheted elölről.
-
albiosz
őstag
Köszi.
Nagyon alacsony volt a szegély, tehát fel is ment minimálisan. Szimpla érintésnél több volt, az biztos. Vizsgabiztos nem is engedett tovább. Elsőre belefér, úgyis talált volna mást gondolom, bár szarvashiba addig nem volt.(#10913) Carlo009: csak a hátsó kerék érintette. Úgy tudom 30 cm a max, ami belefér, annál kevesebb lehet, akár 1 cm is.
Hétfőn még egész rendes hómennyiség volt itt. Főbb útvonalak többé-kevésbé tiszták voltak, mellékutcák már nem annyira, de ott meg indokolt volt a sétakocsikázás, hiszen senki sem sietett. -
albiosz
őstag
válasz
Carlo009 #10910 üzenetére
Ez azért alap.
Hétfőn végre nekem is meglett, 3. próbálkozásra. Az első vitathatatlan bukta volt, fél óra vezetés után rontottam a második parkolást (bár a környéken nem volt egy gyalogos se, és a hátsó kerék épp csak érintette a járdát párh. parkolásnál, de a szabály az szabály), a 2. már nem volt túl korrekt, 3. meg már simán ment, a hóhelyzet is segített. Vidéken annyi a mák, hogy elég sok időpont van, így bukás után 1 héttel már lehet újra próbálkozni.
-
albiosz
őstag
válasz
jerry311 #10890 üzenetére
Az A állítás már nem teljesen igaz a KRESZ alapján. A logika valóban azt diktálná, hogy a bal oldalon, de a KRESZ úgy határoz, hogy lakott területen belül lehetőség szerint a bal oldalon, lakott területen kívül természetesen a bal oldalon (kivéve gyalogosok zárt csoportja).
-
albiosz
őstag
válasz
Louloudaki #10831 üzenetére
Lehet külföldön vezetni kezdő jogsival is, ha elmúltál 18. Ha nem, akkor meg kell várni a 18. születésnapot.
-
albiosz
őstag
válasz
Winchester95 #10749 üzenetére
Én is váci vagyok. Apám nemrég volt okmányirodában, környezetvédelmi matrica (vagymi) kellett a kocsira. Neki is valami irreális időpontot adtak, de azt mondták, hogy csütörtökön menjen, akkor van sorban állós ügyintézés, ahol ugyan 1-2 órát tuti ott vagy, de legalább nem kell nov. végéig várni. Hívd fel őket, majd elmondják!
-
albiosz
őstag
Egy részét talán tudni fogom. Az is több, mintha sosem vettem volna részt tanfolyamon és nem lett volna a kezemben könyv. Azzal egyetértek, hogy azért túlzottan nem szabad beleélni magunkat az elsősegélynyújtó szerepébe. De ha olyan a szituáció, akkor jól jöhetnek ezek az ismeretek szerintem. Sikeres vérzéscsillapításra volt már példa a környezetemben. Igaz, háztartási baleset volt, nem közúti, de a tanultak szerint jártak el.
Amúgy nem akartam ekkora lavinát elindítani ezzel a témával. Szerintem hasznosak lehetnek az ott tanultak. Maga a vizsga megvalósítása sajnos nem olyan, mint kellene. Ahogy hallom: vagy orvosi diploma is kevés az abszolváláshoz, vagy le se szarják az egészet. Na, mindegy, ne beszéljük túl.
-
albiosz
őstag
válasz
mephi666 #10611 üzenetére
Egyetértek veled. Magamról sem tudom, hogy hogyan reagálnék. Az általad említett ,,lehet"-re kell építeni. Megtanulja mindenki az alapszintű segítségnyújtást a tanfolyamon és élesben majd kiderül, hogy van-e elég lelki ereje alkalmazni. Viszont ha már elméletben sem tudja, akkor hiába minden.
Aki rosszul van a vértől, az biztosan tudja magáról és azzal nem is próbálkozna élesben. Ettől még meg tudja tanulni, mert a tanfolyamon egy csepp vért sem lát.(#10613) Kakumix: Mi gyakoroltuk a kötözést is, abban sincs túl sok ördöngősség szerintem, jegyzetekben is érthetően benne van. Ha az alapokra emlékszik az ember, már az is menthet életet.
(#10614) Lauda: A 90% azért szerintem túlzás. Nyilván gerincsérülés gyanújánál nem mozgatjuk. De újraélesztéssel vagy vérzéscsillapítással életet menthetünk. Szerintem te is örülnél, ha egy hozzátartozód életét egy felkészült ,,arra járó gépkocsivezető" mentené meg.
-
albiosz
őstag
válasz
albiosz #10601 üzenetére
Elég laza volt a vizsga, szinte már kínosan. Stabil oldalt kért csak, újraélesztést nem. Tételekből 2-3 alapszintű kérdés, közben az adminisztrátor nő már töltötte ki az igazolásokat. Szerintem mindenki átment, pedig olyan alapvetéseket nem tudott pár ember, hogy hihetetlen. Nem azt mondom, hogy orvosi szinten kéne kérni mindent, de az aranyközéputat meg kéne találni, hiszen életet menthet az, aki felkészült. Persze ez csak egy vizsga, a többiről nyilván nem tudok nyilatkozni.
-
albiosz
őstag
válasz
Bati0501 #10580 üzenetére
Jól rémlik. Ahogy a kolléga írta: tábla/lámpa/rendőr esetén természetesen neki sincs elsőbbsége. Ezen kívül:
1. ha jobbra kanyarodik, akkor elsőbbséget ad a mellőle egyenesen haladó járműnek.
2. ha balra kanyarodik, akkor elsőbbséget ad a vele szemből egyenesen haladó vagy jobbra kanyarodó járműnek. -
albiosz
őstag
válasz
máyköl #10534 üzenetére
Ne viccelj, az a legkönnyebb része és alapja az egésznek. Nekem elsőre meglett, sokat kell gyakorolni. Vagy szerezd meg a tesztkönyvet, de inkább töltsd le a programot! Menj végig a kérdéseken és írd ki közben, ami nem ment, utána azokat vedd újra és gyakorold, amíg el nem fogynak. Végül pedig próbatesztek ájulásig.
Kereszteződéseke értsd meg, mert azok ált. 3 pontosak. Sok sikert!
-
albiosz
őstag
Helló!
Nálam is hasonló a helyzet, én is 25.-be lépek lassan. Eddig egyszerűen nem volt rá szükségem. Csodálkozik is mindenki, hogy csak most kezdtem el, 17-18 évesek voltak javarészt a tanfolyamon.
Én ugyan vidéken tanulok, Pestről a Csigavérről hallottam jókat, úgy tudom talán az a legnagyobb, biztos van a környékeden. Viszont ha mást ajánlanak úgy, hogy oktatót is dicsérik, akkor érdemes azt választani, mert különben lutri nagyon.
KRESZ-re szerintem érdemes elmenni, nekünk 2-3 hét volt, heti 2-3 alkalom. Általában munka utáni időpont. Mentőautó vezető csóka tartotta, tehát benne volt a témában, nagyon jól és logikusan magyarázott. Ez után fusd át egyszer a tankönyvet, és szerezd meg gépre a tesztprogramot (úgy hallottam
különböző torrentoldalakon fent van) és gyakorolj, amikor van időd. Nem vészes, simán megcsinálható.
Nekem ma volt az első vezetés, egy nagy betonplaccon gyakoroltunk, utána kicsit a forgalomban. Nagyon bénának éreztem magam, nem sűrűn vezettem eddig. Remélem belejövök majd, kuplungot nem igazán éreztem ma.
Sok sikert!
-
albiosz
őstag
Köszönöm a válaszokat, Urak! Akkor majd meglássuk. Úgy néz ki jövő héten EÜ tanfolyam és vizsga. Meg persze a vezetést is elkezdem valamelyik nap.
Más: télen van forgalom vizsga? Mintha pár éve valaki mondta volna, hogy november-decemberben már nem adtak időpontot csak következő év tavaszára. De lehet, hogy motoros vizsga volt, már nem emlékszem.
Ha autóra sincs, akkor lehet, hogy lezavarom gyorsítottként a tanfolyamot, most (sajnos) úgysem dolgozom. Ha viszont autós vizsga van télen is, akkor nem kapkodok. -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Csatlakozom én is csapathoz. Tegnap megvolt a sikeres KRESZ vizsga. Most kéne autót választani, aztán utána hajrá. Rutinból manapság hány óra van? Elég érdekesnek tartom, hogy nincs már vizsga belőle.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest