- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv!
Érdekelne a véleményetek, nemsokára forgalmi vizsgám lesz, szerintetek van értelme próbavizsgát csinálni? Nálunk van hogy beül hátra a suli vezetője és rendesen mennek 50 percet, sokak szerint jó ha nem a vizsgán találkozom azzal először hogy van aki ül mögöttem és figyel, oktató szerint nem fontos csinálni....
-
Carasc0
őstag
Értem. Köszönöm. Akkor nekilendülök.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Sikerült a KRESZ. Jövőhéten talán már elkezdhetek vezetni. Oktatómmal már konzultáltam, nagyon jó lesz érzem.
Kérdésem az lenne, hogy most már kell EÜ? Vagy még érvényben van, hogy nem kell a jogsihoz?E-learninghez egy szakmai megjegyzés: Ha én így fejlesztenék tananyagot, mint az ahogy összevan rakva, kilőnének a Holdra az biztos. Iszonyatos. Tananyag logikai összetétele értékelhetetlenul rossz. Kotra könyv simán jobb. Ellenben dícséretes, hogy az ottani kérdésekből van a vizsga. Meglepetés nem érhet, ha elégszer megcsinálod a témaköri+szitu+próbavizsgákat.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Imilenni #15192 üzenetére
Elkezdenéd/tek a helyemben most?
Inkább jövő tavasszal kezdeném, jobb az ilyet egy füst alatt letudni, sokat lehet felejteni a tél alatt, kijössz a rutinból.Valamiféle védőfelszerelést be kell egyébként szerezni?
Ezt elfelejtettem az oktatótól megkérdezni.
Jó, ha van (bukó, kabát, nadrág, csizma, kesztyű), a legtöbb oktatónál szoktak lenni felszerelések, de a saját a legjobb, hisz később is abban fogsz motorozni, jobb szerintem úgy megszokni a mozgást.
Számodra volt valami ami nehezebben mint, így hogy először ültél motoron?
Mai napig kísért, hogy nem merem eléggé dönteni a motort, mert hát nem természetes pozíciója az emberi testnek, még így 3 év múltán is mondogatnom kell magamban, hogy "döntsed csak nyugodtan, döntsed csak nyugodtan"
Nézegettem pár cég számait, elég szép %-ban sikerül az A jogsi, míg a B jó ha 50%-on áll, ez igaz lehet?
Erről nem nagyon tudok nyilatkozni, rutinon nálunk talán ha 1 ember nem nem át.
Itt mennyire számít hogy milyen motorral mész?
Autónál valamilyen szinten számít, úgy vettem észre. Kis 4-es Golfal tanultam, jó volt, nem irigyeltem azokat akiket valami nagyobb állatba ültettek.
Huhh, ezt nem tudom. Az oktatók szerintem nagyon nagy százaléka naked motoron tanít (régen az ER-5 volt a sláger, most már a Hornet 600), gondolom elsősorban ha bukik a tanuló, ne a drága idomok törjenek, másrészről talán az a legkönnyebben megülhető.
Város ahol vizsgázol? (Mennyire számíthat?)
Két lehetőségem van igazából,
Az első ahol szinte nincs is lámpa de sok a kisutca.
A másik pedig ahol B jogsit tettem, sok lámpa, sok jobbkezes utca. Itt azért a sofőrök néha elég hülyén viselkednek..
Nagyon is számít. Szerintem. B-s jogsit kisvárosban tettem le (Kalocsa), a motorost pedig már megyei jogúban (Dunaújváros), azért érződött a különbség.
Én inkább az első esetet választanám szvsz. -
Imilenni
addikt
válasz
HoaryFox #15191 üzenetére
Szóóval.
Szerintem itt jobb helye lesz ezen kérdéseknek, később ha kell más is megtalálhassa!
Szóval,
Beszéltem egy oktatóval, azt mondta hogy valószínűleg a rutint még talán betudnám fejezni az évben, viszont a városit szinte kizárt.
Ti mit tennétek?
Emlékszem autónál sokat jelentett az időkiesés (itt pl ugye akár 5 hónap is lehet, mire eljutok a rutinról városba).
Elég szerencsétlen időpontban kezdtem az egésznek, bár még csak most leszek 24, szóval vezetni nehezen tudtam volna korábban.Elkezdenéd/tek a helyemben most?
Valamiféle védőfelszerelést be kell egyébként szerezni?
Ezt elfelejtettem az oktatótól megkérdezni.
Számodra volt valami ami nehezebben mint, így hogy először ültél motoron?Nézegettem pár cég számait, elég szép %-ban sikerül az A jogsi, míg a B jó ha 50%-on áll, ez igaz lehet?
Itt mennyire számít hogy milyen motorral mész?
Autónál valamilyen szinten számít, úgy vettem észre. Kis 4-es Golfal tanultam, jó volt, nem irigyeltem azokat akiket valami nagyobb állatba ültettek.
Város ahol vizsgázol? (Mennyire számíthat?)
Két lehetőségem van igazából,
Az első ahol szinte nincs is lámpa de sok a kisutca.
A másik pedig ahol B jogsit tettem, sok lámpa, sok jobbkezes utca. Itt azért a sofőrök néha elég hülyén viselkednek.. -
HoaryFox
őstag
válasz
Imilenni #15185 üzenetére
Szia!
Én 0 motoros tapasztalattal tettem le A korlátlant (B jogsi akkor 3 éve volt meg kb.), nem éreztem hátrányát, hogy egyből ezt tettem le, az utána jövő "Milyen motort vegyek?" kérdés a lényeges, nem szabad egyből egy vadállat gépre ráülni, mert csak elveszi a kedvedet a motorozástól és neadjisten még balesetet is szenvedhetsz egy nem megfelelően megválasztott motorral.
Én példám: Vizsgázni egy 600 ccm 100 LE-es motorral vizsgáztam (Honda Hornet 600) és mégis egy 500 ccm 50 LE-s motort hajtok már 3 éve (Kawasaki ER-5), már ~6000 km-t mentem vele és csak mostanában gondolkodtam, hogy egy erősebb motorra szívesen átülnék.
Egy szóval: fokozatosság.
A képzés során is megvolt ez, először egy 125-ös motorra ültetett fel az oktató, majd amikor látta, hogy jól kezelem, akkor mentünk feljebb szépen fokozatosan, a végén már a fent említett vizsgamotorral mentem.
Ha van még kérdésed, írd meg nyugodtan, és ne félj, vágj bele nyugodtan az A kategóriába, ha úgy érzed -
-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv!
Lehet badarságot kérdezek, épp most olvastam egy személyes tapasztalatot miszerint valakit aki forgalmi vizsgára ment, a kartonján nem szerepelt hogy szemüveges időközben az lett levetette vele a vizsgabiztos mondván hogy nincs a kartonban, ez lehetséges? Pont én is ebben a cipőben vagyok, távolra kell, de még az orvosin nem szerepel.
-
Imilenni
addikt
válasz
jerry311 #15186 üzenetére
Egyébként a motoros KRESZ tényleg ennyire eltér a B-től, hogy külön vizsgázni kell belőle?
Mennyivel rövidebb mint a B KRESZ? Gondolok itt arra hogy a vizsgán hány kérdésből válogathat a vizsgarendszer?Gs500-át néztem, 500 körül már vannak vannak belőlük, 1-2 szezonra elég lehet, ami tetszik az az újabb Honda CB500F, de jelenleg nincs másfél millió motorra
-
jerry311
nagyúr
válasz
Imilenni #15185 üzenetére
Ha van pénz vegyél egy 50-es robogót, azt hajthatod B-vel és gyakorolhatsz rajta amennyit akarsz.
Egyébként meg kb. annyi az elvárás motoros oktatáson, hogy tudjál 2 keréken gurulni borulás nélkül = tudjál biciklizni.
Az oktató motorok inkább csak nagyok és nehezek, mert senki sem akar tanulókat az árokban látni vagy egykerekezni. -
Imilenni
addikt
Sziasztok
Másfél éve sikerült a B jogsi, azóta elég sokat vezettem már, és rájöttem hogy kellene a motoros jogsi is.
Eddig csak bicikliztem és egyszer mentem egy simsonon.
Aki letette az A2 és A jogsit azt hogy tettétek?
Motoroztatok elötte?
Kicsit azért tartok attól hogy szinte 0 tapasztalattal már A jogsit tegyek.
Egyáltalán milyen motort adnak?
Gondolom az A2 és A osztozik a motorokon, vagy nem?
Szolnokon tanultak véleménye is jöhet :) -
HoaryFox
őstag
válasz
Sanyaaa26 #15157 üzenetére
Szia!
Igen, hátul ül a vizsgabiztos.
Nekem a vizsgán volt egy szituáció, hogy merőleges parkolás hátra, szépen csináltam, kúsztatom hátra a kocsit és egyszercsak érzem, hogy megáll az autó és nem én fékeztem. Utána az oktatóm mondta, hogy lábujjkörömmel rásimított a fékre, mert kukák voltak mögöttünk (féltette az autót, na), de a vizsgabiztos nem vette észre. Simán átmentem hibavonal nélkül.
-
nitro16
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #15181 üzenetére
Én is online voltam, szerintem az jobb mint a tantermi mert saját ütembe lehet tanulni, van teszt stb, de tény kinek mi jön be. Én is kisvárosba élek ahol egyetlen lámpa sincs, de ha egyszer normálisan megtanulod akkor menni fog az bárhol.
"Itthon kicsit gyakorolnék, de sajnos itt a környéken nem lehet
elmennisehová, főképp nem a parkolásokat gyakorolni aminek lenne is értelme." Ezzel az a baj, hogy egyrészt nem lehet, másrészt még ha forgalomtól elzárt területen is van, ha csak nem ugyan olyan kocsitok van mint amivel tanulsz akkor teljesen más az egész. És csak bezavarna mert az hosszabb, meg dizel, stb.....sok tényezős dolog.Ha a parkolás nem megy akkor szólj neki, hogy nem érzed úgy gyakoroljatok többet stb. Lassan kell csinálni és nem szabad kapkodni, a kuplung csúsztatás meg ha jól megy akkor könnyű lesz parkolni. Sávváltás meg nagy forgalomnál ott is türelmesen kell és időben kiteni, hogy beengedjenek. (Most még míg tanuló autóba ülsz, még többször fognak engedni átsorolni majd amikor már civilbe nyomod még annyiszor se.) Ha meg nem engednek be esetleg vizsgán vagy és nem engednek be, nem kell beparázni mindjárt elmész másfele és kész, kapsz egy hibapontot és kész. Annyi a lényeg, hogy szabályosan menjél arra.
Én az idő alatt míg tanultam vezetni akaratlanul is emlékeztem na most, erre hogy miként megy az út stb. Gondolom ott is sokszor elmentek arra amerre jártál már, és ha valami nem ment az úton mert benéztél valamit, ha haza mész felmész google maps-ra és megnézed, hogy akkor most mit is rontottam el. (Nálam is volt ilyen, pl annyira szétvolt málva az út nem láttam a záró vonalat és átmentem rajta aztán ugye oktató szólt, hogy ott az van hazamentem és megnéztem azon át.) Szóval lehet ilyeneket, vagy az aznapi útvonalat amerre mentetek végig követed és újra nézed stb. Ezzekel is tudod fejleszteni magad szerintem, és nem gáz az, hogy így megnézed ha valami nem ment.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
nitro16 #15180 üzenetére
Köszönöm a bátorítást, nekem kicsit az is betett hogy online kresz-re kellett mennem, ami a maga módján nagyon jó de egy tantermi oktatást ahol az oktató kimondottan kiemel dolgokat szerintem nem helyettesít. Néha néha kibuknak a kresz-es bakik, tény hogy gondolom van egy tantervük átlagra szabva azzal oktatnak van akinek az jó van akinek nem. Jelenlegi oktatóm fiatal, talán pár évvel idősebb nálam, áldom mert egyébként a türelme végtelen. Csak ugye én aki soha nem vezettem, a kis városomban van egy egész közlekedési lámpa, nekem kicsit jobban a számba kell adni a dolgokat. Itthon kicsit gyakorolnék, de sajnos itt a környéken nem lehet
elmennisehová, főképp nem a parkolásokat gyakorolni aminek lenne is értelme. Jelenleg ez, illetve a sávváltások nagy forgalomban a gyengéim valamiért, de hát majd csak alakul ez tény ha vissza gondolok milyen voltam 20 órával ezelőtt sokkal jobb. -
nitro16
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #15179 üzenetére
Értem, szerintem mindenképpen beszélj erről vele és mondd el mi nem tetszik és mit szeretnél mert akkor ennek így nincs értelme, és az órák telnek te meg csak egyre feszültebb leszel.
Én elég korrekt oktatót fogtam ki, igaz itt is megvolt a bolt/patika/ebéd stb gyors beugrások.
Volt olyan, hogy hívták az egyik gyerek át szeretne menni mert már 2x megbukott stb, és olyan utvonalon amit nem is ismert, oktatóm mondta is mindjárt a telefonba a szabályokat kell tudni és akkor nincs ilyen. Ahogy letette felém fordult és mondta nekem is, hogy ő nem fog konkrét vizsga útvonalakat "betanítani" stb mint egyes oktatók, hanem vezetni tanít meg.Én 40 órán mentem vizsgázni ahol elsőre meg is lett, nulla hibával. 30 óra körül jártam és még néha előfordult, hogy egy-egy egyírányú utcát benéztem és balra kanyarodásnál ugye nem balra soroltam.... ami úgye vizsgán bukás (hozzáteszem ezeknél sokszor annyira hülye helyen is volt a tábla, hogy teljesen kiesik az ember látómezejéből) De ő is úgy volt vele meg én is, hogy veszek +10 órát és kész, legalább tudok többet gyakorolni még jobban fog menni minden. Nem sajnáltam rá a pénzt mert ha megbukik az ember + vesz még 3-4 órát majdnem ugyan ott van... Ennél a plusz 10 óránál már rendszeresen 4-5x parkoltam az 50 perces "órák" alatt. Illetve többször kérdezte is, hogy mi nem megy úgy és szeretnék-e valamit jobban gyakorolni vagy arra felé menni ahol valami nem ment stb.
Vizsga napján pont egy srác volt még előttem és előbb felvettek engem is, így láttam vezetni.
30 óránál járt a srác, de az oktatónak folyamat beszélnie kellet, mit csináljon: ide soroljon/index/ hátranéz/akkor pár parkolás ahol nagy helyre nem tudott beállni a gyerek és a végén még annyira ráhúzta volna a kocsit, hogy össze is tőri. Az oktatónak kellet bele nyúlni.
Utána amikor kettesben voltunk mondta is, hogy lesz vagy 50-60 óra mire talán vizsgázni tud, mert annyira nincs érzéke hozzá.Én meg mindjárt mondtam is neki, engem bezzeg kb a semmiért baszogattál...
a lényeg, hogy beszéld meg ezt vele mindenképpen, lehet kell még neked is jó pár óra, hogy teljesen magabíztos legyél. És ami nem megy úgy azt gyakoroljátok a legtöbbet, értelemszerűen.
Nyílván ezt látnia kell az oktatónak is, nem tudom milyet fogtál ki mert sok a kókler de ha nem tetszik valami azt szóvá kell tenni. Remélem tudtam segíteni, majd írj mi a helyzet aztán hajrá. -
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
nitro16 #15178 üzenetére
Ha megtanított, eddig csak lötyögtünk a forgalomban, erre kanyarodjak, arra, valahogy elment rengeteg óra. Tényleg ha megerőltetném magam akkor meg tudnám számolni hányszor parkoltunk, 10-15 alkalom össz de lehet sokat mondtam. Az a baj van egyfajta megfelelési kényszerem, ami ezt a stresszt szüli, ami minden hibát hoz magával. De kicsit úgy is érzem sok apró dolog van amivel nem tágított a fejem, csak most a végén megy a pislogás.
-
nitro16
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #15167 üzenetére
Arra kellene rájönni, hogy miért stresszelsz..? Itt már mindent tudnod kell/kellene amire az oktató megtanítot.
Mert a stressz magával hozza a figyelmetlenséget/kapkodást ami meg a hibához esetlegesen balesethez vezet.
Ismerős körömbe hallom többször is, hogy vannak akik megszerezték a jogsit és nem mernek itt felénk bemenni Pécsre a városba... mert félnek....
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
jerry311 #15172 üzenetére
Ja, nyilván
Csak arra voltam kiváncsi, ha levizsgázok T-re majd, akkor mi lesz a menet az okmányirodával. Csak, mert pont 1 hónapja hosszabbítottam 10 évre jogsit(nem egész 10 év, mert nem adták meg kereken, mert csak születésnapig, ami épp 9 év 3 hónap -- hogy .... ), aztán ilyenkor újra plasztik kártya nyomtatás meg minden ezzel járó dolog?
-
jerry311
nagyúr
Levizsgáztál rendes T-re? Ha nem, akkor az okmányiroda nem fogja levenni a korlátozást.
Van E kategóriád? Ha igen, akkor szerintem 1 nehéz póttal vezethetsz traktort, de ez csak az én véleményem.
Ha nincs E kategóriád, nem vizsgáztál le rendes T-re, akkor az okmányiroda sem fogja levenni a korlátozást. -
Atomgeszi
nagyúr
Köszi mindenkinek.
Igen, közben leesett, hogy a megannyi hamis tájékoztatás az interneten kavart meg. 185 -ös korlátozással csak könnyű pótkocsit lehet vezetni. Nekem nehéz kell.
Ilyen esetben újra ocsmányiroda majd, illeték, fénykép, plasztik kártya bevonása, új csináltatása?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Atomgeszi #15168 üzenetére
Ha B-vel együtt kaptál T kategóriát is, akkor az a T bizony korlátozott. Vezethetsz mezőgazdasági vontatót, vagy vontatót egy könnyű pótkocsival. (gyakorlatilag egy lassú utánfutós "autó")
Ha van E kategóriád, akkor már mehetsz nehéz pótkocsival is.
Ha megcsinálod a korlátlan T kategóriát akkor mehetsz 2 nehéz póttal. -
lillácska
újonc
Szia!
Mezőgazdasági vontatót érvényes „T” kategóriás vezetői engedéllyel lehet vezetni.
A „T” kategóriára vonatkozóan szerzett jogosítvánnyal vezethető járművek:
mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi, lassú jármű és pótkocsi.
Mezőgazdasági vontató: kerekes vagy lánctalpas kialakítású, legalább két tengellyel rendelkező, pótkocsi vontatására és/vagy mezőgazdasági, erdészeti feladatú berendezések, gépek vontatására, hordozására, tolására, működtetésére alkalmas, 25 km/óra sebességnél gyorsabban haladni képes jármű, mely teher- és személyszállításra is alkalmas lehet.
Lassú jármű: olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt és sík úton önerejéből 25 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes.
A „T” kategóriával vezethető még:
kerti traktor, állati erővel vont jármű. segédmotoros kerékpár (ide értve a „mopedautót is”)
Mezőgazdasági vontatót és hozzá kapcsolt egy darab könnyű pótkocsit érvényes „B” kategóriás személygépkocsi vezetői engedéllyel is lehet vezetni.
Remélem tudtam segíteni.
Lillus -
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok!
Valaki segítsen ki Traktor jogsiból.
2010-ben szereztem B-re a jogosítványom. [link]
Eszerint: Akik tehát 2012 vége előtt vizsgáztak le a B kategóriára, automatikusan megkapták az F illetve M kategóriát, így traktort és motokultivátort is vezethetnek. Akik ezt követően vizsgáztak, azoknak már nem járt a B kategóriával együtt ez a két kategória. Akiknek pedig lejár a jogosítványuk, nem kell aggódniuk, mert automatikusan beírják nekik az új jogosítványba is.
Tehát elvileg érvényes Traktorra a jogsim.És akkor az a kérdés, hogy mezőgazdasági vontató és két pótkocsi akkor most milyen kategória?
[link] Itt tájékozódtam:
Kinek van szüksége T kategóriás jogosítványra? Aki fekete rendszámos traktorral (mg. vontató) szeretne 1 vagy 2 db nehéz pótkocsit húzni.
Miért?
Mert B kategóriás jogosítvánnyal, 185,186 korlátozó kód alapján "T" kategóriába tartozó mezőgazdasági vontató könnyű pótkocsival, illetve lassú járművet és pótkocsiját vezetheti. (hivatkozás:326/2011(XII.28.)Korm.rendelet 4.sz és 8.sz. melléklet)De hát nekem bent van a jogsim hátuljába a T betű. Igaz a T után ott van a 185 és a K után a 186.
A szöveg szerint vezetheti, de mégse??
-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv!
Ma volt a 42. órám és hát egy paralimpia volt amit műveltem, más is volt ennyire stresszes? Komolyan itt már azért nem kellene stresszelnem, mindent elbaltáztam amit ember el tud, lehet nem való nekem ez az egész... Holott ha tök egyedül vagyok, vagy nincs oktató, olyan pengén megy minden...
-
Trebron09
őstag
válasz
Sanyaaa26 #15163 üzenetére
Sajnos ez ilyen én is azt hittem hogy én fizetek akkor a saját tempómban haladjunk, aha a nagy l#&@. Nekik van minden tanulóra egy általános "menetrend" és mindenkinél azt alkalmazzák mert nekik így a kényelmes, nem az a terv hogy megtanulj vezetni nem azért tanulsz azt majd akkor mondhatod el ha majd magad vezettél már le legalább 1000Km-t. Csak arra van hogy kapsz egy kártyát hogy innentől fogva magad gyakorolhass.
Nekem vizsgán jófej vizsgabiztost fogtam ki, de az oktató annyiból segített hogy elindulásnál pl. ha látta valamit nem vettem észre kicsit lejjebb nyomta a kuplungot, de ennyi. Rásegíteni nem ajánlott a vizsgára mert egyrészt már el sem fogad(ják)hatják mivel szigorúan figyelik őket másrészt felnyomnak téged és ha jól tudom egy jó darabig utána nem is mehetsz vizsgázni azaz bukod a dolgot. -
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Ezekiell #15164 üzenetére
Az lesz, pl a parkolásokat ha nagyon akarnám meg tudnám számolni mennyit csináltunk, pedig ma volt a negyvenedik órám, persze hogy bizonytalan az ember.
Még egy 10 órát tervezek, meglátjuk elég lesz e, sajnos a vírus miatt kimaradt 3 hónap, na meg én sem vagyok 20 éves. -
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Ezekiell #15162 üzenetére
Értelek, nincs panaszom az oktatómra de kicsit tréningezhetné az agyam vezetés közben, sokszor kap majd fél órás telefonokat jól elvan persze figyel rám de akkor is...
Hiányolom hogy ami nem megy azt nem erőltetjük addig amíg nem megy, lehet szólnom kellene ha már ennyit fizetek. -
Ezekiell
veterán
válasz
Nem jellemző, hogy ilyen direkten segít. Nálam az oktató annyit csinált, hogy amikor beültünk, akkor a biztonsági övét vagy fél percen keresztül kötötte be, NAGYON látványos mozdulatokkal - hogy el ne felejtse a vizsgázó a stresszben
De azon túl nem tudott segíteni. Ha lebukik, akkor őt is "feljelenti" a vizsgabiztos, és megbírságolják/eltiltják.
Pl nálam anno a sikeres vizsga után a biztos jól lebaszta az oktatómat, hogy kimaradt a "főútvonalra balra kanyarodás alárendelt kereszteződésben" lépés, és közölte, hogy csak azért nem nyomja fel, mert akkor fizetnie kéne több tízezret.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #15158 üzenetére
Ez csak úgy felvetődött bennem, mondom rákérdezek olyantól aki már vizsgázott, nekem csak közeleg, vészesen....
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Nem segíthet, csak az irányt meg a manővereket mondhatja.
Pedálba se nagyon tud, ha jól tudom az oktatóocsik belső visszapillantóján (legalábbis az enyémnél vol) van egy kisebb alsó tükör ami a pedálokra néz, egyrészt onnan látja a vizsgabiztos, hogy milyen a pedálmunkád, másrészt nézi, hogy az oktató belenyúl-e.
Persze ha rásegítesz a vizsgára szerintem minden lehetséges, még az is, hogy elnézi, ha az oktató belenyúl a pedálba.
-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv!
Forgalmi vizsgán ha jól tudom a biztos beül hátra? A szabály úgy van ha jól tudom ha az oktatónak be kell avatkozni akkor bukta, előfordult már valakivel olyan hogy vizsgán segített az oktatója? Pl pedálokkal? Mert azt nem hiszem hogy hátulról látni lehetne, ez csak úgy átfutott az agyamon tapasztalt e már valaki ilyent, illetve lehetséges e.
-
solena
tag
válasz
GeneraL_XTX #15154 üzenetére
Jó ötlet nem föltenni. Tényleg kétélű fegyver. (Mikor először vezettem nem T-s autót, kicsit fura volt, mert senki sem tartotta a távolságot, meg semmivel sem volt velem türelmesebb, mert feltételezték, hogy sofőr van a vezetőülésben, nem mazsola
De belémjönni úgysem mertek volna, egy kis suzuki swiftből ültem át egy suzuki carrybe, ami egy kisteher, végre rendesen ráláttam az útra
De tanulóként is volt, aki direkt szivatni akart, simán az autó seggébe álltak, még emelkedőn is)
Nem rossz, hogy a megszokott útvonalakat bejárod valakivel, de ehhez nem feltétlenül kell tapasztalt sofőr, egy tök laikus is ülhet az anyósülésen (legalább garantáltan nem pofázik bele), úgyis az nyugtat meg, hogy valaki van melletted
Viszont, még a bejáratott útvonalakon se menj soha rutinból. Nagyon könnyű belebambulni, és akár egyik napról a másikra változhatnak dolgok (feltúrják a hétvégén, stb.), és akkor és ott kell kitalálnod, hogyan tovább, ami nehezebb, ha a bejáratott dolgokat követnéd.
Ezekiell: +1. Ahogy az első oktatóm mondta: nem foglalkozunk más sofőrök lelkivilágával. Ha idegbeteg, hadd menjen, ha tud, ha meg nem, akkor kénytelen lesz várni.
-
Ezekiell
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15154 üzenetére
Egyelőre az a terv, hogy szombaton egy haverommal aki tapasztalt sofőr végigmegyünk a legtöbbet használt útvonalakon 1x-2x
Jó ötlet. Jó ideig még parázni fogsz, ez teljesen természetes, egyetlen dologra figyelj: ne engedd magad belehajszolni olyan helyzetbe, amibe nem kellene. Ne hajts azért gyorsan, mert tol mögötted a "buzibömbis", ne akard sietve csinálni azt a parkolást mert anyázik a "prolisuzukis", stb. Szépen lassan, megfontoltan, és nem lesz gond -
GeneraL_XTX
veterán
Ezen sokat gondolkodtam, de nem teszem fel. Sok embert megkérdeztem erről volt nem is egy aki be is vallotta, hogy néha ha olyanja van direkt szívatja a T betűs autókat.
Szerintem inkább maradok nélküle. Egyelőre az a terv, hogy szombaton egy haverommal aki tapasztalt sofőr végigmegyünk a legtöbbet használt útvonalakon 1x-2x (munkahely oda vissza, muter oda vissza stb.).
-
eami
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15151 üzenetére
mágneses T betű powa told be. kicsit te is nyugibb leszel, meg a többiek is
-
GeneraL_XTX
veterán
Na ma megérkezett a jogsim, tényleg elég gyorsan, kicsit több mint egy hét alatt kézhez kaptam
hát most nagy a fosás, hogy egyedül kell vezetnem, 3 hónap kihagyás után, de csak lesz valahogy
-
David891
csendes tag
válasz
Sanyaaa26 #15148 üzenetére
Ez a szerződésbe benne van.De ez nagyon oktató függő.Itt nállunk az oktatók vállalkozásba csinálják azaz az autó iskola alvállalkozói,suli intézi a kreszt utána kiad keress az oktatóink közt. Szóval itt még azt se mondom hogy suli függő hanem oktató,de itt is így van.
-
nitro16
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #15146 üzenetére
Hello
Nálam 2 nappal előtte kellett szólni ha úgy volt, 2x nem tudtam úgy menni egyszer beírta egyszer nem.
De amúgy ez teljesen normális és máshol is alkalmazzák, edző és masszőrnél is min 24 órával előtte kell szólnom ha nem tudok menni. Szóval próbáld megoldani/minimalizálni ezt, nyílván bármikor közbe jöhet bármi, de úgy is neked kell alkalmazkodni. Nem teljesen fer de őket is meg lehet érteni, tipikus patthelyzet.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
sugarforce #15147 üzenetére
Sajnos ahol vagyok ez a divat, allitólag a szerződésben is benne van, szerintem teljességgel nem fer. Mert ha csak fél nappal előtte tudok szólni, biztos hogy be tud rakni valakit. Komoly pénzek úsznak el, sajnálatos ez a hozzáállás.
-
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, más autósiskolánál is divat hogy ha közbejön valami, és nem 24 óran belül jelzem az óraim elusznak, mintha ott lettem volna aláíratják. Csak az ember sajnos nem mindig tudja ha valami kozbejon ennyi idő alatt jelezni.
-
Trebron09
őstag
válasz
AsakuraDave #15141 üzenetére
Én megálltam volna és vártam volna.. (legalább telik a vizsgaidő) aztán ha már nagyon unta volna a biztos akkor majd szólt volna hogy lassan kerüljük ki de ez így nem szabályos.. vagy valami. Persze ha olyan vizsgabiztost fogsz ki akkor tudod hogy ha egy hangyát nem engedsz át a zebrán már arra megbuktat. Utolsó mondatottal teljesen egyetértek. Olyan ez mint minden más itt magyarisztánban.
-
Firstaye
tag
Miélrt akarsz ott 50-el menni? Végig jobbkezesek ezek az utcák, és amik egyirányúak ott is jellemzően a bringásokra ez nem vonatkozik. Mehetsz ott 50-el, de akkor ezek a szakaszok tényleg padlófék-padlógázasak lesznek.
-
Ezekiell
veterán
válasz
AsakuraDave #15141 üzenetére
Értem amit mondasz, de meg kell állni, ez a szabály. Vizsgán 35-el se lehet menni a 30as zónában, a valóságban meg... Szóval ja, szopás, de sajnos ez van. A vizsga eleve nem tükrözi, ahogy az ember alapból vezet (már csak a vizsgastressz miatt se), de jobb módszer nincs egyelőre sajnos.
Én is 4szer buktam anno (valamiért hihetetlen vizsgadrukkom volt mindig vezetés közben, sehol máshol, még amikor több száz embernek tartok előadást, akkor se), és azóta mégis levezettem közel 100k kilometert baleset nélkül. Emlékszem h én is milyen rohadt ideges voltam a 3./4. bukás után, hagyni akartam a picsába az egészet már... Kitartást.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Ezekiell #15140 üzenetére
Megállok és? Nem látod be azt a részt ahol a képen a nő állt. Gurultam a kocsi mellett és a járda szélét láttam csak be. Megállok és mi lesz?? Ki orditok, hogy van e gyalogos? Várok egész nap míg el nem megy a futár? Mert addig sehogy se látom míg nem megyek be a zebra közepéig....
-
Ezekiell
veterán
válasz
AsakuraDave #15139 üzenetére
Hát ha nem belátható a zebra, akkor meg kell állni, és úgy meggyőződni arról, hogy nem jön-e gyalogos. Sztem ez ugyanaz, mint amikor mondjuk két sávos úton gyalogátkelőnél a belső sávban áll egy autó a gyalogátkelő előtt (akár mondjuk csak mert balra indexel és várja a szembejövő forgalmat) - ott is meg kell állnod KRESZ szerint.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
NeoPampalini #15138 üzenetére
Nah negyedjére baxnak meg forgalmin
GLS dobozos parkolt, szabálytalanul khm, a képen jelölt piros helyen egészen a zebrára rá állva.
Nah e mellett én 20-ra lelassítottam és végig a fék és kuplung felett volt a lábam és úgy gurultam át a zebrán a szélvédőt majd ki fejelve. Nem volt mozgás egy öreg csávóka állt beljebb mint a képen a hölgy. Hát ennyi is volt a vizsga mai napra nekem... Most ha lefékezek megállok miért jobb? Ugyanúgy nem látok semmit amíg a zebra közepéig be nem gurulok ahhoz hogy lássam hogy áll e a takarásban lévő járdán gyalogos-e mert hogy a jogszabály szerint ha csak már áll ott gyalogos elsőbbsége van és kocsinak meg KELL állni a zebra előtt. Ergo ugyanúgy rá/áthajtok a zebrán miközbe már a járdán áll gyalogos
Másik kedvencem 1km széles út bal szélén érkezik 2 gyerek lassan battyogva de én 1,2km-re arrébb jőve álljak meg és várjak 20-30mp-et míg balról átsétálnak,jah és járdasziget is van... De ez se tetszett a biztos úrnak, hogy én itt se álltam meg. Persze előtte 3x elengedtem gyalogost járdasziget meg jobbról tehát biztos nem érzékelem a gyalogosokat meg a távolságokat... Kurva nehéz úgy vizsgázni, hogy már annyit vezettél hogy előre tudsz figyelni és a közlekedési ritmust tartani mert nem okoz gondot kezelni a kocsit, de menjek csak lassan és inkább szopassam magam azzal, hogy arra figyeljek hogy éppen 4000-ren akarnak előzni engem egyszerre jobbról balról és úgy csináljam a manővereket
Magyar KRESZ-nél bugyutább és értelmetlen,móricka retardáltságokkal teli jogszabályt még nem szűlt a világ...
Még egy kedvencem a Szekszárdi u., Göncöl u. és az Új Palotai út kereszteződés ahol az Új Palotai úton egyszerre kint van az egyirányú és az elsőbbségadás tábla is a másik oldalon és hát 2 irányú forgalom megy ott folyton... Fura hogy pesten a vizsgaútvonalak 80%-a tele van hibás táblákkal és nem egyértelmű elágazásokkal amin több éve vezető kollégáim is néznek, hogy hát jah...
Érdekes, hogy eddig egy vizsgán vagy oktatás órán se kellett az oktatómnak ráfékezni vagy elrántani a kormányt, sose okoztam balesetet vagy közel balesetet, legalábbis nem észleltem, de mindig bukok...
Sok értelme van a vizsgának, ha amint meg van a jogsid mindent máshogy fogsz csinálni mert NEM ÉLETSZERŰ ahogy vizsgán vezetni KELL. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
AsakuraDave #15137 üzenetére
Egyenrangú útkereszteződés, még tábla is van, tehát jobbkéz-szabály él.
A kereszteződés feloldja a 30-as korlátozást. Én is tanultam arrafelé, mondjuk sose mentem ott 50-nel, ilyen kétoldalt parkolós, szűk úton inkább nem... Még most se, pedig már vezetek egy ideje.
-
AsakuraDave
őstag
Hali!
Lehet hülye kérdések de mai napig nem 100% számomra:
XIII. kerület pl Jász utca, Szent László út-on én végig gurulhatok 50-el, természetesen azokat a szakaszokat kizárva ahol van 30-as tábla, ami meg ugye egy kereszteződésig élnek??
Jász u. 125 (30)-as tábla pl a Lakó övezet az kereszteződésnek számít? Mert az oktatóm szerint ott kötelező elsőbbség adásom van, akkor a fekvőrendőr után már mehetek 50-el? -
Carasc0
őstag
Nem is félek a vizsgától! KRESZ-t szépen megtanultam. Ez a vez elm. + műszaki amit picit feleslegesnek tartok. E-learningből majd azt átolvasom + kérdések. De nálam (mint ahogy fentebb írtam) a KRESZ. Azt betüről betűre. Megint átismétlem az 1700 kérdést. Ebből tegnap lement 507 kérdés 0 hibával.
sugarforce: Kedden iratkozok be, mert akkor tudok az oktatóval találkozni is. Sanszos hogy az e-learning kérdések a Kotra féle 2000 kérdésből van elkészítve. Ha ez így van, hatalmas szerencsém lesz. Én már mennék vizsgázni, de tanfolyam nélkül nem lehet. Mint említettem ezt is feljebb, nem értem miért nem lehet ezt megcsinálni.
Ezekiell : Neked is azt írom hogy nekem a KRESZ-el van bajom, hanem a vez elm. + műszakival. Tudom csak pár kérdés erejéig van benne. Mondjuk a kérdéseket átnyálazva elég egyszerűeket kérdez.
Minősítő lapot is láttam. Már nem félek a gyakorlattól, mert látom mit néznek s mit kérnek. Teljesíthetőnek találom. Már csak meg kell tanulnom vezetni.
-
-
sugarforce
addikt
válasz
Carasc0 #15127 üzenetére
En csak a kotra androidos programrol tudok nyilatkozni, az abban levo kerdesek es valazok beturol beture megegyeztek a vizsgán levoekkel.
Kb. 40-50 tesztet töltöttem ki, igy eleg sok kerdessel talalkoztam. Igaz ez par evvel ezelott volt, de szerintem azota ez nem valtozott. -
David891
csendes tag
válasz
Carasc0 #15131 üzenetére
Nagyon jól fogalmaztál.😀.Én nagyon kételkedtem az e learningbe otthon tanulás de annyira jól elmagyarázta.Rendesen lekötött a tanulás pedig ez nállam nagy szó😁.Meg is lett 1 hónap alatt vizsgástól elsőre plusz közbe elsősegély is mind idén januárba.Féltem majd a forgalomba nehéz lesz átvinni a tanultakat de nagyon nem már a 28.órát veszem kedden úgy hogy 2 hónap kiesett😁.Szóval aki esetleg azon agyal könyv,oktatás suliba,vagy otthon e learning.Akkor én határozottan e-learninget ajánlom.😀persze szigorúan végig olvasva megtanulva nem csak kérdés bemagolást mert akkor forgalomba cumi lesz😁😁
-
Carasc0
őstag
válasz
Trebron09 #15126 üzenetére
Párszáz diplomamunka átolvasása (ami az egyik feladatom is!) után nem hinném hogy szövegértelmezési gondjaim lennének. De oké elengedem. Tehát nem ugyanazok a kérdések, csak gondolom felépítésben, esetleg tényeg visszaköszön direktben néhány kérdés. Én elhiszem mondom, mert nem tudom. Azért is kérdeztem.
-
-
Carasc0
őstag
válasz
hontik #15121 üzenetére
Én is a könyvet választottam, de sajnos olyan lehetőség nincs, hogy a beiratkozást követően egyből vizsgaidőpontkérés (megjegyzem nem értek egyet ezzel). Leendő oktatóm szerint muszáj a tanfolyamot elvégezni ami lehet bejárós vagy e-learning. E-learninget javasolta egyértelműen mert jóval gyorsabb. Én már nem indulok hátránnyal, KRESZ-t oda vissza gyakorlom. Maradék témakört meg ilyen szeleburdin (azaz only Kotra kérdések a teszt könyvből). Annyit még csinálok hogy az e-learningen átolvasom a vez elméletet meg a műszakit, aztán csak elég lesz.
Egyéni vélemény: Ahhoz képest hogy "ma már 3 hónap alatt lehet jogsid" énekelték nekem sokan, ehhez képest huza-vona az egész. Egyszerűbbnek gondoltam. És még lehet az elsősegélyt sem úszom meg.... Na mind1.
Trebron09: Dettó ugyanazok a kérdések? Ajha! De akkor nagyon könnyű lenne. Mindenki bemagolná azt az 55 kérdést azt csók. Biztos hogy mindig mindenhol ugyanazt adják?
Nem kételkedni akarok, csak ez így túl easy hangzatos.
-
Trebron09
őstag
válasz
hontik #15120 üzenetére
Saját magadtól függ (meg persze helyzettől is én munka mellett nem tudtam volna megoldani hogy beüljek), ha szereted ha elmagyarázzák körbe rágják a dolgot akár többször is akkor oktató, de ha vizuális típus vagy és szeretsz online tanulni akkor online. Annyiból jó hogy amik vannak benne tesztkérdések és próbavizsga ugyanazok a kérdések lesznek a vizsgán (E-Titan eduKRESZ), mármint szó szerint, grafika, kidolgozás is ugyanaz így nem lesz szokatlan ha mész. Egyébként ugyanazok vannak benne mint a könyvben persze nem árt ha az is megvan és olvasgatod, de az is jó ha online gyakorolsz. Tanfolyamot attól az iskolától vegyél ahol majd vezetni is fogsz mert általában kedvezményeket szoktak adni.
(#15123) hontik:
(khm.. kivéve ha egy jó 35-ös szőke, mert akkor nem fogsz megtanulni vezetni)
Azt aki jobban elmagyarázza és türelmes, segítőkész.Viccet félretéve tök mindegy hogy milyen nemű oktatód van szerintem.
-
hontik
csendes tag
Sziasztok! Most nézem a szuperjogsi oldalát, hogy foglaljak gyakorlati oktatót, de itt nem látom, hogy lehetne választani női és férfi oktató között. Ti mit választanátok vezetéshez? Női vagy férfi oktatót?
-
hontik
csendes tag
Sziasztok! Az elmúlt időben sikeresen letettem az egészségügyi vizsgát. Most kezdeném a KRESZ -t de nincs időm iskolába beülni és ott végigülni a tanfolyamot. Az a kérdésem, hogy KRESZ könyvből meg lehet e tanulni az elméletet, avgy mindenképpen szükséges egy oktató? Láttam, hogy van online KRESZ oktatás de nem tudom ez mennyiben külömbözik attól ha megveszem a KRESZ könyvet és kiolvasom. Szerintetek érdemes Online tanfolyamra jelentkezni? A https://shop.szuperjogsi.hu olalon lehet vásárolni online tanfolyamokat. Érdemes ilyet vennem?
-
hontik
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata online kresz oktatással kapcsolatban? Mennyire lehet ezt online elsajátítani? Elég ha kiolvasom a KRESZ könyvet vagy szükséges egy oktató? Láttam a szuperjogsi oldalon, de még nem mertem megvásárolni. Meg merjem venni?
-
Trebron09
őstag
válasz
GeneraL_XTX #15116 üzenetére
Grat.
Nekem is intézik már ugyanígy
-
Gyula84
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15116 üzenetére
csak meglesz a végén
-
GeneraL_XTX
veterán
Na én közben elmentem egy pest megyei kormányablakba, ahol ugye tegnaptól nem kell időpontot foglalni, és már csinálják is a jogsim
Végre, több mint 2 hónap szívatás után eljutottunk ide is
-
Carasc0
őstag
Ha picit figyeltél volna, én azt írtam jóval feljebb hogy a KRESZT tisztességesen megtanultam. Viszont a vez elm. és műszaki aminek mély szintű ismeretét nem látom korrektnek mivel vacak 100 kérdést tesznek fel, de legalább 50-60 oldal mélységben van tárgyalva/témakör. Műszaki rész ugyanez. Sztem a KRESZ a legfontosabb!
Az a rész, hogy a szabályokat nem ismerik, pont a KRESZ-re vonatkozik és nem arra, hogy mi a kapcsolat a talaj és a kerék között. Biztos fontos az is, de a KRESZ számomra a number 1.
Na most a gond ott van, hogy a KRESZT sem tanulják meg.Számomra nagyobb baj, hogy egy 18 éves leendő mérnökként leül elém, analóg órát nem tudja leolvasni, de kocsival jön oktatásra. Nem is értem hogy ment át KRESZ vizsgán, ha elemi dolgokat nem tud valaki. Mert az ugye tiszta, hogy érettségin 2-es mindenből egy fiatal és KRESZ vizsgát meg leteszi. Tuti nem úgy tanulta meg, hogy elolvasta tisztességesen a 140 oldalas KRESZ leírást. Egyik ismerősöm nem is látott tankönyvet! Only TESZT és megcsinálta. De ez megint egy másik asztal számomra. Nem is fejtegetem.
"Veszélyes üzem". Tökéletesen osztom ezt. Ugyanis ha úgy látom, hogy a vezetés nem nekem való, nem is fogok vezetni. Ez nálam ilyen egyszerű.
-
eami
veterán
válasz
Carasc0 #15110 üzenetére
"Az ilyen okoskák akik meg azt mondják tanulj meg mindent, kb lapról-lapra azoknak a szája nagy csak, bíztos vagyok benne, hogy a nagy részére már nem is emlékeznek."
az autóvezetés veszélyes üzem, mégis milyen felelős választ vár az aki megkérdezi, hogy mit kell (vagy mit nem kell) megtanulni a szabályokból
pár topikkal odébb meg megy a szörnyülködés, hogy milyen sok idióta van akik nem ismerik a szabályokat ¯\_(ツ)_/¯
Egyébként, nyilván nem fog megmaradni minden. Még a "kreszprofesszor" is kezd úgy jó pár videóját, hogy neki is utána kellett olvasni, hogy akkor most mi van. Az viszont biztos sosem fog megmaradni, amit soha el sem olvasott valaki.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Carasc0 #15111 üzenetére
Nekem is rengeteg ismerősöm van, akik nagy vigyorral az arcukon mesélték nemrég, hogy az ismert döntésnek köszönhetően végre megvan a diplomájuk. Nem irigylem tőlük. Ennek valóban nincs hatása az én életemre.
@sugarforce: Természetesen én is boldog lennék (lettem volna) a potya nyelvvizsgával. Főleg úgy, hogy nekem 2 kellett a diplomához, a másodikat pedig munka mellett kellett megszereznem. Nem vagyok önsanyargató.
Szakadjunk kicsit el a nyelvvizsgától.
Az elvvel van bajom, hogy időről-időre mindig megsegítik a tücsök-természetű embereket. Így nem fognak tanulni belőle, és a jövőben is várni/követelni fogják, hogy mások oldják meg a problémáikat. Ez viszont már nagyon is érinti mindannyiunk életét.
Részemről nincs több érv, mert az már politika lenne. Bocs az eddigi offolásért. -
Carasc0
őstag
válasz
Apollo17hu #15103 üzenetére
Nem értem a problémádat! Most megkapják akik nagyon szerették volna. Nem sajnálom tőlük. Hidd el aki 2-esel végigzongorázta az egyetemet, nem lesz jó szakember se nyelvvizsgával se máshogy.
Arra már ugye nem is gondolsz, hogy a nyelvvizsga követelmény bevezetése óta, rohamosan megnőtt a nyelviskolák nyitásainak száma. Már pedig ezek célja hogy tudásért pénzt lehessen szerezni. Ehelyett könnyebb lett volna már anno jobban megszervezni a nyelvoktatást iskolarendszerű képzési szinteken. Ja de így meg nem jelent pénzforrást. Nem mérvadó gondolatmenet, de van benne igazság.
-
Carasc0
őstag
válasz
sugarforce #15099 üzenetére
Ilyenbe bele sem kezdj, mert beléd magyarázzák hogy kék a fű! Én a mérnöki oktatás területén dolgozom. Maximálisan egyetértek azzal, hogy egy mérnök vagy sok diszciplína területén tanult hallgató nem lesz kevesebb ha nincs nyelvvizsgája. Ezt a tényt nem értem én sem miért nem értik meg. Igaz kollégák között is megy néha a gondolat-félrecsúszások emiatt. De az mindenképp nonszensz, hogy nem kaphatja készhez az oklevelét emiatt. Ezzel teljesen hátrányba kerül az életben. Én kifejezetten idegen nyelvhez kötött szakmámhoz kötném ki egyedül ezt a követelményt.
Persze sokan takaróznak a külföldi cégekkel. Jó akkor én meg azzal takarózom, hogy sok fenti politikus nyelvvizsga nélkül ossza a "szakmai" észt sokunknál sokkal több bérért. És az ilyen emberek találták ki a nyelvvizsga követelményt is. Sehol máshol nincs ilyen követelmény csak nálunk. Ez is furcsa. Persze a takaró itt meg az, hogy Hungary ország ahol a lehető legkevesebben beszélnek 1 idegen nyelvet. Közeli cáfolat: Szerbia. De még sorolhatnám.
Lényeg hogy nem érdemes érvelnünk ezzel hogy diploma és nyelvvizsga függetlenítés, mert nem tudod egyszerűen megértetni ezt.
Nitro16: Nagyon is igazad van, de én a könyv mellett szavaztam, de semmi vész lassan az egész TESZT könyvet megcsináltam már. Szóval a végén járok.
Az ilyen okoskák akik meg azt mondják tanulj meg mindent, kb lapról-lapra azoknak a szája nagy csak, bíztos vagyok benne, hogy a nagy részére már nem is emlékeznek.
Erre hatalmas +1 -
David891
csendes tag
válasz
Ezekiell #15106 üzenetére
Lehet, abban eggyet értek hogy elsősegély kéne mert ember életet menthetünk azzal ha tudjuk mit hogy. Nyilván igaz ez a jogsira is mert saját életünk mellettünk ülőke más kocsikba ülők biztonsága miatt.
De a többibe az élet úgyis megoldja ha a kezébe hullott egy nyelv vizsga vagy akármi el helyezkedik vele ott úgyis kiderül ki mit tud...
Az más kérdés hogy aki ezért ezelőtt sokat költött plusz órák stb annak ez most szarul esik ami valahol érthető is.Na de megtanulhattuk már az élet nem feltétlenül igazságos 😀 -
sugarforce
addikt
válasz
Apollo17hu #15103 üzenetére
"Az, hogy a nyelvvizsa-követelményt eltörölték olyan, mintha egyesek a tölteléktárgyak alól felmentést kaptak volna. Sőt, van, aki annyira szív ezekkel a tárgyakkal, hogy félévet/évet csúszik."
Erről a kijelentésedről beszélek. Attól, hogy valaki felmentést kap egy olyan tárgyből, amivel én jelen esetben szopok, magasról teszek, attól nem lesz nekem sem rosszabb, sem jobb. Volt ilyenben részem, nem is egyszer. Csoporttársam felmentést kapott egy olyan tárgyből, amivel én 4 vizsga lehetőséget használtam el, van ilyen.
Hogyne lenne világos a követelményrendszer, ez van jó sok éve, most adtak engedményt. Csak puszta kíváncsiságból kérdezem: Ha Te lennél ilyen helyzetben, akkor is inkább megcsinálnád a nyelvvizsgát és csak utána vennéd át a diplomát? -
sugarforce
addikt
válasz
nitro16 #15102 üzenetére
Persze kell lélek jelenlét ez egyértelmű, de ha nincs tudásod akkor hiába van lélek jelenléted.
Persze itt mindkettő kell, csak azt akartam ezzel mondani, hogy önmagában a tudás nem elég.
Tanfolyam/viszga: Annak sem sok értelme van, hogy vizsgán boldog-boldogtalant átengednek, de ez egy ilyen rendszer, sajnos/nem sajnos. Az egészből azt akartam kihozni, hogy nekem nem fáj, az számomra sokkal bosszantóbb, hogy olyan embereknek van jogosítványuk, akik nem valóak az utakra, ön és közveszélyesek. -
David891
csendes tag
Ha most valaki tényleg becsületesen készült egy vizsgára oktatási legyen érettségi,nyelv vizsga annak nagy valószinűsségel ígyis úgyis sikerült volna.Aki meg esetleg sumákolós fajta "szarok bele majd átmegyek valahogy" annak most az ölébe hullott de az élet majd eldönti a papír egy fecni attól még lehetsz valamihez buta illetve kevesebbel islehetsz okosabb.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
sugarforce #15101 üzenetére
Te miről beszélsz? Egy felsőfokú képzés teljesítésének világos követelményei vannak, amiket utólag, visszamenőlegesen módosítottak. Egy sikeres nyelvvizsgában többszáz óra meló van. Van, aki pedig százezreket fizet ki magántanárra, hogy meglegyen a nyelvvizsgája.
Senkinek nem döglött meg a lova. Megint a tücskök kaptak ajándékot. Lényeges különbség van a kettő között.
-
nitro16
senior tag
válasz
sugarforce #15099 üzenetére
Persze kell lélek jelenlét ez egyértelmű, de ha nincs tudásod akkor hiába van lélek jelenléted.
"A mentosok tapasztalata is az, hogy sokszor az odasietok inkabb rontanak a helyzeten, nehezitik a mentosok dolgat." Talán azért mert nem tudják azok akik oda mennek mit kell csinálni? Ergo nincs tudásuk. És ezt leegyszerűsíteni nem lehet mert vannak olyan helyzetek elég sokszor amikor életek múlnak azon, hogy valaki ott a helyszínen segített.
Az egészből azt akartam mondani, hogy azért mert volt/van ez a vírus helyzet nem kell/kellene felrúgni csak úgy hasraütés szerűen a szabályokat/eddigi követelményeket.
Egyrészt felelőtlenség, többet ártanak vele mint használnak másrészt inkorrekt azokkal szemben akik már bármelyiket végigcsinálták.
Okean: Akik beülnek nagyrészük ott is sz...k bele az egészbe, és telefonozik/eszik/szünetel/gyakorlatokat nem csinálja meg stb. Tehát semmilyen tudásuk nem fog származni abból, hogy ott voltak a tanfolyamon.
Részemről én lezártam a témát, én így látom ezt, sokan meg nem.
-
sugarforce
addikt
válasz
Apollo17hu #15100 üzenetére
Ja akkor az a baj, hogy a szomszed lova nem doglott meg.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest