- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psychonaut
veterán
válasz
Winner_hun #8092 üzenetére
1, Mikor?
2, Pesten? -
MmDorian
őstag
válasz
gamek!ller #8098 üzenetére
ó, hála az égnek már túlvagyok 2 hete (1 nap híjján). holnap holnapután jön a plasztik kárd.
-
MmDorian
őstag
válasz
Winner_hun #8092 üzenetére
gratulálok, kurva nagy mákod volt.
-
kkitti24
csendes tag
Hát igen, nem életszerű. Ráadásul van bőven olyan eset, amikor kénytelen az ember áthágni a szabályokat, különben nem jut előre vagy amikor a szabályok betartása veszélyes helyzetet idéz elő, amit csak szabálytalansággal lehet feloldani.
Előbbire példa, hogy nekem forgalmi vizsgán volt olyan helyzet, hogy teherautó út szélén áll, belül mellette záróvonal és villamossín, és nem fért el mellette a kocsi. Akkor én azt csináltam, hogy nehogy belekössenek, megkérdeztem konkrétan a vizsgabiztostól, hogy "menjünk?", hogy lássa, tudom, hogy csak szabálytalanul kerülhetjük ki. Persze azt mondta, hogy menjünk, mert állhattunk volna ott még ki tudja, mennyi időt, ha a szabályokat betartva nem lépjük át a záróvonalat
Egyébként a forgalmi vizsga az a része a jogsinak, ami kicsit szerencsén is múlik, mert bármennyire jó az ember, összejöhet olyan szituáció, amit nem megfelelően reagál le (ehhez nem kell balesetveszély sem, elég egy apró baki), és máris bukó. Szóval nem szabad elkeseredni egy-két bukástól semmiféleképpen -
gamek!ller
őstag
válasz
gamek!ller #8093 üzenetére
Hetfon 11-kor megyek megint vizsgazni. Muszaj atmennem. Nincs tobb lehetosegem.
-
Simtu
senior tag
Írjatok légyszi 1-2 megbízható iskolát. Pesten a belvárosban v. az Örs környékén. Mivel a gyakorlati oktatón múlik a legtöbb, arra is írhatnátok 1-2 javaslatot.
Előre is köszi!
-
gamek!ller
őstag
Én ma voltam forgalmin. Nem örömmel jöttem haza. Meghúztak. Indok: Nem engedtem át a gyalogost a zebrán (tényleg nem vettem észre). Én nem számoltam bele, hogy 1-2 bukást így marhára rágódom miatta, Nem esett jól.
-
somasz
addikt
válasz
Psychonaut #8089 üzenetére
Ez így van. Nem életszerű az egész, de ezt az oktatóm is elismerte...
Azt mondta, amíg nincs jogsi, addig nincsenek áthágható szabályok, mindet maradéktalanul be kell tartani, különben bukta. Utána azt csinál az ember, amit akar kb. (sajnos) -
blokad
senior tag
válasz
Psychonaut #8086 üzenetére
De azért milyen bőr lehet annak az embernek a képén, aki megránt utána meg közli, hogy a vezetési tudással nincs gond?
-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut #8082 üzenetére
ez megszokott indok egyébként...elsőre senki ne számítson arra, hogy átmegy.
-
blokad
senior tag
válasz
Psychonaut #8082 üzenetére
Kell nekik a pénz..
gusztustalan.
Nekem meg már csak vezetgetni kell. Sikerült az eü
-
Psychonaut
veterán
Na, meghúztak forgalmin, indok: nem soroltam balra eléggé egyirányúból balra fordulásnál. VB szerint "a vezetési tudással nincs gond".
Ja, akkor már mindent értek... -
blokad
senior tag
Kedd eü vizsga, oktatás meg volt, újraélesztés, stabil oldal megy, a könyvet forgattam, szóval I cross my fingers.
-
adi mester
aktív tag
Oké.
Köszönöm mindenkinek a felvilágosítást.
Minden jót!
Üdv. -
MmDorian
őstag
válasz
adi mester #8077 üzenetére
bemenni nem kell, cask ki kell fizetni
az egyetlen, amire nem kötelező elmenni az az eü. hosszú, unalmas, hasztalan. 1*4 óra és elkének érte 5k-t...netről pont úgy megtudod tanulni, mint az oktatáson.
-
adi mester
aktív tag
válasz
adi mester #8077 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő... Akkor a saját kocsi kihúzva.
És szinte minden maradt a régi. Vajon ez az új törvénymódosítás mikortól lép életbe? -
adi mester
aktív tag
Igen, sima B jogsi lenne, illetve a kocsi az egy Fiat Tipo 1.4i lenne.
Haverom is azt mondta hogy a hírekben volt. Viszont ő se tudta megmondani, hogy pontosan melyikről is lenne szó. Szóval ezek szerint az elméleti oktatásra nem kell bemenni. Akkor lehet hogy ezért lett most olcsóbb az egyik helyi iskolánál a jogsi.
Szerk.: A Kresz vizsgát azt ott az iskolában kell letenni az biztos. De a kérdés az lenne, hogy a Kresz vizsgára a felkészítésre igaz nem kell bemenni?
-
Manitou
veterán
válasz
adi mester #8073 üzenetére
Ez nem így működik. Előttem már leírták a lényeget. El kell menni egy autósiskolába letenni a kreszt + eü-t, kiválasztani egy oktatót( vagyis autót) elmenni vele rutinra + forgalomba és megcsinálni a vizsgát. Ennek ez a menete. Nagymotornál már én is hallottam, hogy lehet menni sajáttal is.
-
Psychonaut
veterán
válasz
A másik nézőpont. Elvileg ha saját kocsival megyünk, akkor az oktató olcsóbban adja az órákat, mert nem az ő benzinjüket használja a kocsi + nem kopik a kocsi....
Illetve még egy: Saját autóval lehet menni vizsgázni is?
Azért ehhez nem ártana forrás, mert anélkül nekem komplett hülyeségnek tűnik. Egy oktatóautónak olyan feltételeknek kell eleget tennie, amiknek egy hétköznapi autó nem tesz eleget. Például - csak, hogy a legkézenfekvőbbet említsem - a jobb oldalon is kell pedálsornak lennie, hogy az oktató vészhelyzet esetén be tudjon avatkozni. -
Atapi
senior tag
válasz
én csak kresz tanfolyamról hallottam ilyet nemrégen valami hiradóban (ilyesmi volt ott is a hír). tanulni és vizsgázni meg szerintem saját autóval nem lehet (legalábbis szabályosan). az oktatókocsikban anyós oldalon is van pedálsor, így nem csak mondja neked az oktató, ha valamit rosszul csinálsz, hanem tevékenyen közbe is tud lépni. ezt pedig egy standard autó esetében nem tudja megtenni. motorozásnál hallottam olyasmiről, hogy lehet menni saját géppel, meg talán magasabb járműosztályoknál is lehet ilyesmi, de mivel nem írtál semmi konkrétat, gondolom sima b-re gondoltál, ott meg ez tudtommal nem műkszik.
-
adi mester
aktív tag
Sziasztok.
Most szeretnék jogsizni egyik ismerősömmel, így beszélgettem vele egy kicsit. Megemlített egy ilyen dolgot hogy: "Elméletileg az új törvények szerint nem kell órákat venni a jogsizás miatt. Azaz nem kell se elmélet, se járműkezelés, se pedig a forgalomban vezetés órákat venni.
Erről szeretnék valami plusz infót kérni, mert ha így van, akkor sokkal kevesebb órát kellene megvegyünk.
(Mondjuk a kérdésem ezen része lehet hogy nagyon nagy marhaság volt)A másik nézőpont. Elvileg ha saját kocsival megyünk, akkor az oktató olcsóbban adja az órákat, mert nem az ő benzinjüket használja a kocsi + nem kopik a kocsi....
Illetve még egy: Saját autóval lehet menni vizsgázni is?Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv. -
MaciG
addikt
Sráááácok.
Mostanában elég siralmas dolgokat szoktam tapasztalni. Tanulókocsi a kereszteződés közepében áll, vagy épp a zebrán. Piros lámpán át. A tanulók a buszmegállóba cserélnek, vagy épp elakadás jelzővel áll a kocsi a buszmegálló elejénél egy olyan utcába ahova be se hajthat... Ha már az "újoncok" is ezt látják az oktatótól, ne csodálkozzunk ha aztán ez nekik természetes lesz. Nekem ha ilyenre vetemedtem volna, az októt leordította volna hajam. Egyszer volt hogy bele akartam menni úgy a kereszteződésbe, hogy már valszeg piros lett volna, de a mái napig emlékszem rá mit kaptam érte
Pedig azért nem olyan régen vizsgáztam B-re, nagyjából 4 éve -
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut #8068 üzenetére
Üdv a forgalomban
szerda petzvál, jövőhét után meg papír
-
AMD Power
titán
Mennyi idő alatt tud visszaszokni az ember a vezetéshez ha mondjuk kihagy 1 évet? Úgy ,hogy van már azért rutinja.
-
flash-
veterán
sziasztok
nekem D1 jogosítvány kellene(olyan buszra jogsi mellyel max 16 személyt lehet vinni)
De nem találok olyan autósiskolát ahol van d1.
Olyan van hogy D,de ahhoz hogy mehessek D-re ahhoz kell a C...
ez baromság szerintem....vagy tudtok esetleg vmit?
-
MmDorian
őstag
szerdán forgalmi vizsga...megint...reméljük mostmár nem akarnak lehúzni...
-
blokad
senior tag
Jövő héten eü oktatás. Ettől parázok a legjobban, életemben nem csináltam még olyat pl.: hogy stabil oldal, meg újraélesztés, nem ezen akarok elcsúszni. Mindenki azt mondja, hogy talán ez volt a legkönnyebb. Szerintetek?
-
mocsanisi
senior tag
válasz
Psychonaut #8055 üzenetére
4., 13. kerület. Duna plázától indultunk.
Na első vizsgán úgy buktam meg, hogy vácira kikanyarodtunk jobbra. Szóval nem 4. kerület felé mentünk, hanem be a városba. Arra egyszer nem voltunk oktatóval, na de ez nem lehet kifogás. A lényeg hogy nem figyeltem először, és a parkoló sávba kerültem. Ez nem feltétlen gond. Lámpánál át akartam sorolni, de nem engedett be senki. Mentem tovább egyenesen, azért nem húznak meg, csak közben azt néztem hogy hogy tudok átsorolni. Hát sehogy. Direkt benyomtam a kocsi orrát, de kikerültek és csak nem engedtek be. Szal beérkeztem egy egyirányú utcába, amit ugye nem láttam hogy egyirányú mert arra figyeltem hogy sorolhatok vissza. Előttem egy opel. Mondta a VB hogy akkor most balra. Előttem opel is kanyarodott, nem húzódott ki balra, szóval nem esett le hogy egyirányú. Látta a VB hogy nem húzódok ki, mondta hogy akkor menjünk jobbra és álljunk félre.
2.-ra 6 hibapontal meglett.
Ilyeneket kaptam: meredek kihúzódás, tükrök használata nem rendszeres, mögöttes forgalom ellenőrzése nem rendszeres, relatív gyorshajtás (vácin totyogtunk egy tanuló mögött 40-el, én meg kicsit agresszívan odaléptem de nem léptem túl a 70-es határt). Az elsőt benéztem rendesen, 2.-on ment minden mint a karikacsapásMég mondta is a VB hogy dinamikusan vezetek, és hogy a jövőben annyi tanácsot ad hogy gyakrabban nézegessem a táblákat, mert bőven van rá időm, mert a kocsi kezelése nagyon jó. Ennyi volt
-
Psychonaut
veterán
válasz
mocsanisi #8054 üzenetére
Miért buktál először? Hátha tanulhatok belőle.
Még van 6 forgalmi órám, igazából a kocsival/kezeléssel nincs gondom, vezettem már bőven eleget (szerintem oktatáson kívül ~200km-t), csak figyelnem kell a KRESZ-re, buszsávba nem kanyarodni, egyirányúknak, zónatábláknak megfelelően viselkedni, gyalogosokat átengedni, stb.
UI: ja, konkrétan merre vezettél Pesten belül?
-
mocsanisi
senior tag
Mai napon meglett az utolsó vizsgám is, ami elsősegély volt. Nagyon laza volt a VB, annyi hibám volt amúgy hogy stabil oldalnál a feje nem a föld felé nézett kicsit hanem vízszintes volt a földre nézve.
Ami tapasztalat összejött:Kresz: szerintem egyszerű, intenzíven voltam, 1x átolvasgattam a könyvet, meg vizsga előtt nyomogattam a programot. Simán átmentem. Gyakorlatilag csak logika kérdése szerintem.
Rutin: Megint csak nagyon egyszerű, 9 alapóra alatt simán el lehet sajátítani.
Forgalom: Oktatók szeretnek csalni, vagyis itt megállunk, együnk valamit, most bevásárlok, ilyenek. Első vizsgán meghúztak, hülye helyzet volt, de én is hibás voltam. 2.-ra átmentem. (ha valaki fizetni akar VB-nek, most elvileg 30K a tarifa...)
Elsősegély: Legegyszerűbb vizsga, oktatásra rátanulsz 1-1,5 órát és csont nélkül megvan.
Nekem ennyi a tapasztalatom.
Üdv: István -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Psychonaut #8052 üzenetére
"Vidékről" jelentem, hogy itt sem mindenhol ugyanolyan szar. Az biztos hogy a vizsgabiztostól is nagyon függ. Van akit kisebb hibáér már direkt meghúz, van akit nem. Ez változó, de itt is elszaporodtak a pótvizsgázások. Bár sulitól is függ a dolog erősen. (vannak ilyen pénzes sulik, őket nem sajnálják...
) mondjuk azokat én se.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
revcsongor #8047 üzenetére
Thx srácok, olyan 130 körül. Vennem kellett pár pót órát, mivel átrakták a forgalmi vizsgát dec 23 ről jan 4 re, és hogy ne jöjjek ki a formából. ( elsőre lett meg minden, nagy plussz költség nem volt benne) Amire pontosan emléxem: Kresz elmélet és vizsga 15 e, vezetés 58 e, rutin 25 e ( rutin vizsgadíj 4700, elsősegély 4900, forgalmi vizsgadíj 11 e )
-
Psychonaut
veterán
A nagyobbaknál tudsz időpontot választani, gyakran indulnak tanfolyamok, biztos találsz magadnak megfelelőt (Csiga, Mazsi). De ezek az iskolák nagyon keveset fizetnek a gyakorlati oktatóknak, akik ezért igyekeznek pótórára vinni (mert azért többet kapnak), úgyhogy ennek függvényében lehet, hogy érdemes megfontolni egy kisebb (igaz, drágább) autósiskolát, ahol persze nem indul túl gyakran tanfolyam.
SZERK: persze nem minden oktató ilyen, de sok van, aki igen.
-
Sziasztok!
Tudnátok olyan sulit mondani (Bp), ahol az elméleti oktatást ("b" kat.) későn (19-20h-tól kezdődően) vagy hétvégén tartják?
-
revcsongor
csendes tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #8045 üzenetére
És ha szabad ilyet kérdezni akkor kb mennyiből jöttél ki vele?
És persze Grat. -
blokad
senior tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #8045 üzenetére
grat.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Én ma kaptam kézhez a jogsim.
( e örö e bódottó e á i öri bódottá - by matisz)
-
Probber
őstag
Valaki emlékszik még arra, hogy mikor ment a jogosítványát kiváltani, akkor az elsősegély papírt visszakapta-e vagy sem az okmányirodában? Mert nekem már van egy jogosítványom, most letettem még egy kategóriát, de nem találom az elsősegély papírt. Elvileg szükségem nincs rá, hiszen itt van már egy jogosítvány a kezemben, tehát ez igazolja, hogy megvan, de azért idegesít a dolog, mert holnap megyek kiváltani az új jogosítványom.
-
zsid
senior tag
válasz
Psychonaut #8038 üzenetére
És ez nem csak a gépjárművezetők vizsgéztatásánál jelentkezik ez a "probléma", hanem az NKH müszaki vizsgabázisain is. Elég szomorú,hogy olyan az egész NKH, amilyen...
-
whitezo88
nagyúr
pár hónapja olvastam cikket hogy küzdenek a csúszópénz ellen, de látom még vannak akik erre hajtanak (biztosok)
annyira szomorú dolog ez, mint a hálapénz... -
blokad
senior tag
Sziasztok :-)!
Én is beálltam a jogsit megszerzők sorába. A kresz meglett Dec.15-én 73 pont.
Vezetni elvileg, vagy a jövő héten, vagy két hét múlvsa, ugyanis februárban töltöm csak a 17-et szóval sajnos nem vezethetek előbb.blokad
-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut #8031 üzenetére
2 buzigyerek volt a biztos. előttem kettőt, és utánam az osztálytársamat is megbaszták...dehát ez ilyen...nincs lóvé, nincs jogsi.
-
MmDorian
őstag
válasz
Psychonaut #8029 üzenetére
Nem fizettem, egy kikerulesnes nem volt index, es allitolag nem neztem a tukrot...
-
MmDorian
őstag
holnap forgalom....kicsit félek
de átmegyek
-
3psilon
aktív tag
Sziasztok!
KRESZ vizsgám már megvan, most rutinhoz és forgalmihoz keresek autósiskolát.
Pár közeéit néztem ki, ahol a rutinpálya sincs nagyon messze:
Auto-plusz
Non-stop
Autósiskola Budapest
Ezeknél az ár értelmes összeg (2000-2500/óra), de van két másik:
Zebra
Lopakodó,
ahol szinte gyanúsan alacsonyak az óradíjak. Emlékszem, a veszprémi KRESZ oktató hosszasan mesélt arról, hogy az ilyen díjakból milyen rossz körülmények (alacsony színvonal, sok buktatás, plusz óra stb.) következnek.Ismeritek ezeket az iskolákat? Van véleményetek, esetleg tudtok ajánlani sulit?
Inkább fizetek többet, mint hogy szar legyen az oktató vagy össze-vissza szívassanak.Üdv. és előre is köszi a segítséget!
-
Eagl3
veterán
Kösz.
És ez kb. menny idő összesen illetve mikor indulnak az első motoros oktatások vajon? -
Killing
addikt
Ha nincs 2 éve/egyáltalán nincs A1 vagy Ak kategóriád akkor kresz oktatás, kresz vizsga, járműkezelés (rutin) oktatás, rutin vizsga, forgalmi oktatás, forgalmi vizsga. Ellenkező esetben jöhet egyből a gyakorlat. Csak az elsősegély nem kell ha van már valamilyen jogsid.
Ugyan azt kell csinálni mint autóval, csak motorral.Ja és motoros kresz vizsgát teszel, nem autóst.
-
Eagl3
veterán
Korlátlan motoros jogsival kinek van tapasztalata? Mennyi idő megszerezni?
Illetve ugyan úgy meg kell csinálnom a kresz vizsgát megint, vagy csak a rutin és forgalom kell motorral? -
Zewa
senior tag
Eeeeeeaz! Ma megjött a jogsim!
Dec. 21.-én adtam eb az okmányirodába és ma jött meg.
Buta fiú voltam mert nem íbrtam magammal és vezettem papírral is.
Nem tudom hogy szabad-e raklámozni, de mivel 100%-ban elégedett vagyok az iskolával ileltve az oktatommal is, mindenből elsőre átmentem és olcsó volt (12,5k kresz, 2250/h)
így leírom:Autoklub Pécs- Hál László : Különösen ajánlott!
-
somasz
addikt
EÜ vizsgára megyek januárban valamikor. Könyvből tanulok, milyen videókat érdemes megnézni? Linkeljetek párat nekem légyszi!
-
saguaro
tag
Boldog, békés, meghitt karácsonyt mindenkinek!
-
Kakumix
senior tag
válasz
Kakumix #8012 üzenetére
És egyébként egyetértek, a Nem mindig a rendőr hülye című friss Totalcar-os cikkben leírtakkal
-
Kakumix
senior tag
Múlt héten valószínűleg összeszedtem a 2. gyorshajtásos büntetésem, Budapesten
Az elsőt a Nagykőrösi úton sikerült összeszednem egy ilyen haladjunk a forgalommal esettel (a második is ilyen).
Szitu: Nagykőrösi úton jövök befelé 70 a megengedett, ezt nem is lépem túl. A Nagysándor József utca egy felüljárón keresztezi és előtte van egy feloldó- és felette egy 50-es korlátozó tábla. Úgy emlékeztem, hogy a felüljáró után újra 70-nel lehet menni így nem lassítottam, mentem a gyér vasárnap délelőtti forgalommal és persze egy bokor után látom a tükörben, hogy traffiznak. Egyébként lehet, hogy nem lehet a felüljáró után újra 70-nel menni, mert nem találtam meg a táblát a Norc-on. Itt ráadásul az oktatómmal többször elmentünk és még szólt is majd minden alkalommal, hogy szeretnek pénzt gyűjteni a rendőrök. Így 30000Ft hozzájött még az autó éves fenntartási költségéhez. 67km/h a fényképen és 65-től büntetnek. Nincs mit vitatnom, lusta voltam a fékre lépni a motorfék meg lassan lassított.
A második nemrég történt az Üllői úton kifelé közvetlenül a Nagyvárad tér után. Külső sávban daruskocsi lent a földön a 30-as korlátozó tábla, előttem egy nem átlátszó furgon így a korlátozást csak a szemem sarkából látom éppen felgyorsultam 60-ra, mert ott (odáig) már annyi volt a megengedett. Nagy forgalom és az óra szerinti 60-nal még lassúnak is számítottam, ezért és mert a táblát már akkor láttam meg amikor szinte már a daruskocsi mellé értem nem lassítottam. Biztos nem mondok váratlant, de a daruskocsi mögött 10-20 méterrel a forgalommal szemben a járdán parkol járó motorral egy rendőrautó benne két álmos rendőrrel a szélvédő mögött a traffival. Biztos sok balesetet előztek éppen meg ezzel a húzással. Nem tudom mióta "dolgoztak" ott, de percenként biztos elment ott 30 autó és ezek közül még az sem lassított, aki időben megláthatta a táblát. Ez valószínűleg 30000-45000 forintomba fog kerülni. Remélem szép ajándékot kapnak a rendőrbácsik belőleNa, ezeket csak azért írtam, mert a sebességkorlátozó táblák figyelmen kívül hagyása következményekkel járhat még akkor is, ha csak a forgalom ritmusát követed! És igen, jól érzed, hogy hülye vagy ha egy kint felejtett táblánál betartod a korlátozást, mert csak egy hülye tábla, mindenféle jogos ok nélkül ott hagyva. De éber rendőreink csak a saját zsebük (törvény által rájuk kényszerített) tömésével vannak elfoglalva ilyen esetekben és nem nézik, hogy van-e értelme ott annak a táblának!
ui.: Még mielőtt nekem támadnának a hívők, csak a második esetben érzem kicsit gáznak a büntetésem az elsőben teljesen megérdemelt (főleg akkor, ha a felüljáró után nincs újra megengedve a 70).
ui2: Még valamikor dél körül nyitottam meg a topikot és nem frissítettem, így csak most látom, hogy már páran már írták, hogy a KRESZ táblák szentek és nem okosak. Tőlük sem kívánok ilyen értelmű reakciót a hozzászólásomra
-
saguaro
tag
Te elolvastad mit írtam, és mire válaszoltam?
Sok helyen kint hagynak táblákat, vagy direkt kitesznek, aztán a bokor mögül méricskélnek(ferihegyi gyorsforgalmi..), stb.
Én mindenkinek azt mondom, tartsa be a szabályokat, abból baj nem lehet.
Azon meg nem kell idegeskedni, hogy kint hagynak táblákat, aminek nincs értelme. Direkt van, pénzbehajtás miatt. Majd megszokja, nem kell mérgelődni rajta. -
dovitt
csendes tag
válasz
saguaro #8009 üzenetére
Szerintem meg nem e te dolgod egy tábla értelmét megitélned. Ilyen alapon nekem ez nem tetszik. a másiknak az, neked meg a harmadik. Akkor végül is menjen mindenki ahogy akar, meg ahogy tud. A szabályok meg le vannak sza....Valamelyek másik topikban gyakorold az ilyen fajta észosztást.
-
Zewa
senior tag
válasz
saguaro #8003 üzenetére
A valóság az hogy vizsgán nem b@sztak meg, akkor betartottam.
Ez egy kinn felejtett tábla csak a fogalmat tartja fennt. (VB monnyuk kivárta még végig cammogok 30-al..)Meggyőződésem szerint iszonyatosan jó oktató mert nem az a berögzödött barom aki azon kívül hogy elhuzza az időt még vezetni sem tanít meg. (háta mögött több kk km és 1 koccanás.)
Hétfőn kapom emg a vizsgaizolást és egyből megyek a kis vidéki okmányirodába. Remélem két ünnep között megjön!ps.: A táblákat ésa kresz szabályokat alap esetben betartottam de volt amikor érdelme=0....
-
Psychonaut
veterán
+1
Egyrészt a legtöbb esetben nem véletlenül vannak kihelyezve azok a sebességkorlátozó táblák, másrészt az, hogy mások nem tartják be a KRESZ szabályait, téged nem jogosít fel ugyanerre.
Most nyilván nem azt mondom, hogy nem mehetsz 35-el vagy 55-el, vagy valami, de azért kb. kétszeres sebességgel menni... -
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Kugoo Kirin G1
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest