- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz
GeneraL_XTX #15320 üzenetére
Értem. Köszönöm.
-
fulton
addikt
válasz
GeneraL_XTX #15316 üzenetére
Értem, és mi van akkor ha a kocsim hibája miatt kényszerülök erre, vagy nagyon megpakolva vagyok
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #15226 üzenetére
"Nem igazán tudok erre mit írni, rástresszeled magad és ezért csinálsz hülyeségeket, ezzel csak te tudsz kezdeni valamit, minden fejben dől el."
Ebben igazad van, de 50 óra után ennek már sikerülnie kellett volna ha lenne rá megoldásom, majd meglátjuk szerdán, bár nem reménykedem abban hogy elsőre sikerül.
-
solena
tag
válasz
GeneraL_XTX #15209 üzenetére
Ahogy Gyula84 mondja: külföldre csak életkor korlátozás vonatkozik.
Semmi értelme nem lenne annak, hogy valaki külföldön nem vezethet friss jogsival, mert kiutazás előtt amúgy is célszerű átolvasni a célország kresz-eltéréseit, miben másabb, mint a mienk (a legtöbb esetben ez úgyis sebességkorlátozások, meg egy-két eltérő tábla). Kint meg szintén vannak mazsolák, csak azok helyiek
-
Gyula84
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15209 üzenetére
de lehet arra csak életkor korlátozás van külföldre 18. életév betöltése
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #15158 üzenetére
Ez csak úgy felvetődött bennem, mondom rákérdezek olyantól aki már vizsgázott, nekem csak közeleg, vészesen....
-
solena
tag
válasz
GeneraL_XTX #15154 üzenetére
Jó ötlet nem föltenni. Tényleg kétélű fegyver. (Mikor először vezettem nem T-s autót, kicsit fura volt, mert senki sem tartotta a távolságot, meg semmivel sem volt velem türelmesebb, mert feltételezték, hogy sofőr van a vezetőülésben, nem mazsola
De belémjönni úgysem mertek volna, egy kis suzuki swiftből ültem át egy suzuki carrybe, ami egy kisteher, végre rendesen ráláttam az útra
De tanulóként is volt, aki direkt szivatni akart, simán az autó seggébe álltak, még emelkedőn is)
Nem rossz, hogy a megszokott útvonalakat bejárod valakivel, de ehhez nem feltétlenül kell tapasztalt sofőr, egy tök laikus is ülhet az anyósülésen (legalább garantáltan nem pofázik bele), úgyis az nyugtat meg, hogy valaki van melletted
Viszont, még a bejáratott útvonalakon se menj soha rutinból. Nagyon könnyű belebambulni, és akár egyik napról a másikra változhatnak dolgok (feltúrják a hétvégén, stb.), és akkor és ott kell kitalálnod, hogyan tovább, ami nehezebb, ha a bejáratott dolgokat követnéd.
Ezekiell: +1. Ahogy az első oktatóm mondta: nem foglalkozunk más sofőrök lelkivilágával. Ha idegbeteg, hadd menjen, ha tud, ha meg nem, akkor kénytelen lesz várni.
-
Ezekiell
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15154 üzenetére
Egyelőre az a terv, hogy szombaton egy haverommal aki tapasztalt sofőr végigmegyünk a legtöbbet használt útvonalakon 1x-2x
Jó ötlet. Jó ideig még parázni fogsz, ez teljesen természetes, egyetlen dologra figyelj: ne engedd magad belehajszolni olyan helyzetbe, amibe nem kellene. Ne hajts azért gyorsan, mert tol mögötted a "buzibömbis", ne akard sietve csinálni azt a parkolást mert anyázik a "prolisuzukis", stb. Szépen lassan, megfontoltan, és nem lesz gond -
eami
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15151 üzenetére
mágneses T betű powa told be. kicsit te is nyugibb leszel, meg a többiek is
-
Trebron09
őstag
válasz
GeneraL_XTX #15116 üzenetére
Grat.
Nekem is intézik már ugyanígy
-
Gyula84
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15116 üzenetére
csak meglesz a végén
-
nitro16
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #15081 üzenetére
A legszomorúbb az egészben az, hogy így oda merík adni a jogosítványt, nonszensz amit megengednek maguknak már...(nem kell a eü vizsga, érettséginél szóbeli, egyetemen akinek csak a nyelvvizsga nincs meg kiadják anélkül a diplomát stb.) szánalmas ami itt megy.
Ha meg véletlen oda kerül egy ilyen személy egy komolyabb balesetbe mint bármilyen résztvevő a helyszínen majd néz mint hal a szatyorban, hogy most mit csináljon.
Carasc0: Nagyon túlgörcsölöd már ezt az egészet.... már az elején online kurzus-t kellet volna és nyomatni a hozzá tartozó tesztet és 1,5 hét alatt megvan az a tudásod ami kell. Te meg itt hónapokat tanulsz rá nem? Rengeteg a többlet információ ami úgy is csak egy ideig fog rögzülni, utána úgy is elfelejted.
Az ilyen okoskák akik meg azt mondják tanulj meg mindent, kb lapról-lapra azoknak a szája nagy csak, bíztos vagyok benne, hogy a nagy részére már nem is emlékeznek.
-
Carasc0
őstag
válasz
Az a vészhelyzet vajon meddig tart? Erre tipp?
-
Trebron09
őstag
válasz
GeneraL_XTX #15075 üzenetére
Most ezt nem értem.. nem kell hozzá az elsősegély vizsga vagy maga a papír nem kell amit adnak kiadáskor ( valahol eddig se kellett)?
-
David891
csendes tag
válasz
-
eami
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15080 üzenetére
oh
hát az úgy tényleg gáz
-
eami
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15077 üzenetére
el kell menni időpont nélkül.
-
Gyula84
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15077 üzenetére
akkor úgy nem sokat ér
-
Gyula84
veterán
válasz
GeneraL_XTX #15075 üzenetére
az igen
-
jerry311
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #15072 üzenetére
Nyilván rosszindulatot feltételezni a legegyszerűbb.
-
jerry311
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #15069 üzenetére
Ebből látszik, hogy a Vöröskeresztnél sokkal inkább szakmai döntést hoztak, mint gazdaságit vagy politikait.
-
David891
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #15007 üzenetére
De jó 20.óránál szólt ma az oktató vizsgák offolva határozatlan időre...igy egyenlőre a maradék 10et lese toljuk addig.szerintetek meddig lesz?
-
nitro16
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #15001 üzenetére
Mondtam én... és mivel minden szigorodik, kitudja mennyivel fogják még azt is megtolni.
Elég szívás ez azoknak akik még benne vannak, illetve minden területen elég nagy a gond.Amúgy ha valakinek kell az elsősegély, hogy kb mint kell megtanulni akkor írjon nyugodtan privátot, és elküldöm. Mert én durván 6 oldalba szépen itthon összefoglaltam magamnak. Ha azt valaki megtanulja akkor simán átmegy.
-
sugarforce
addikt
válasz
GeneraL_XTX #14999 üzenetére
szegeden offolták a vizsgákat.
-
jerry311
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #14999 üzenetére
Szerintem erről a vizsgahelyet kérdezd, ők tudják a legjobban.
-
nitro16
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #14965 üzenetére
Átérzem a helyzeted. Én a napokban voltam forgalmi vizsgán, meglett elsőre nulla hibával.
Én is féltem nagyon mert Szeged után itt Pécsen buknak a legtöbben az országba. Itt 50% alatt van a ráta ami nagyon gáz szerintem.Azt tudom mondani, hogy nem annyira vészes mint azt hiszi az ember. Az a lényeg nyugodtan, higgadtan kell vezetni és akkor nem lesz baj. (Oktatóm mindig mondta ha már kapkodsz az sose jó mert abból jön a figyelmetlenség/rontás). Ahogy már a többiek is írták az oktatónak fel kellet készítenie olyan szintre, hogy le tudj vizsgázni.
Ebben a videoban nagyon jó tanácsokat ad a készítője, nézd meg: [link]
Aztán hajrá neked, sok sikert.Más: Még vissza van az elsősegély vizsga. Akik mostanában voltak vizsgázni azoktól kérdezném, hogy érdemes tanfolyamra menni vagy tanuljam meg netről, videoból?
Amikor körbe néztem, a legtöbb helyen azt láttam, hogy nem érdemes mert sokan vannak a tanfolyamon max 1x ha ott megcsinálod és kész, azzal meg igazán nincs kisegítve az ember.
Illetve ha jól sejtem akkor a tételek meg ezek amikből kérdeznek ott: [link]Előre is köszi.
-
sugarforce
addikt
válasz
GeneraL_XTX #14968 üzenetére
A kontaktlencses tema is ki lett vesezve, akarmennyire is kocsogseg, ez a szabaly, a rendor is vegzalhat erte majd elesben, van ra jogszabalyi alap es ha belegondolsz vegulis van azert a potszemuvegnek ks letjogosultsaga egy kocsiban, nekem pl vt mar ra szuksegem.
Es ha gyoker akar lenni a vizsgabiztos, penz csusztatasa eseten is meg fog buktatni, semmi biztositek nincs ra, pofadba rohog letagadja az egészet es megy tovabb a kovetkezo diakra.Aterzem a helyzeted egyebkent, hasonlo volt az en szitum is, masodik nekifutasra es ket oktato utan (+270ezer ft-os buli) csinaltam meg, azon belul is masodik forgalmi vizsga. Balfasz voltam, megerdemeltem csak itt csongrad megyeben magasabb a buktatasi arany, de nem emiatt buktam meg, nem ereztem szukseget hogy fizetnem kene az egyebkent szinten keteselyes dologert.
Persze azt csinalsz amit akarsz, ha ennek szükségét erzed, akkor csinald, ne tolunk várj megerositest. Az eredeti kerdesre meg csak az oktato tud valaszolni, ahany vb es oktato, annyi variacio. -
Gyula84
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14968 üzenetére
Miért nem kérdezted meg attól hogy ez mit is takar aki felajánlotta az egészet?
-
echterion
nagyúr
válasz
Ezért tart itt az ország. Megy az ügyeskedés, kerulőutak keresése. Aztán meg az aktuális kormány elleni hőzöngés, hogy hogy képzelik azt, amit csinálnak, közben a többség ugyanezt műveli kicsiben.
Ebben eami-val értek egyet.
Ha úgy érzed, szükséged van a kenőpénzre, akkor ne menj még vizsgázni, inkább költsd azt a pénzt plusz órákra. Te is és a forgalom többi résztvevője is jobban jár. -
eami
veterán
válasz
félre értettél mert nem támadni akartalak. ha ilyen jól megy akkor meg főleg nincs miért korrumpalodnod. de azért remélem nem gondoltad, hogy majd itt kapsz tippeket csalashoz.
-
eami
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14963 üzenetére
nem tudom mi abban a személyeskedés vagy a kötekedés, hogy kifejeztem - tök jogosan - a nem tetszésemet, hogy esetleg opció lehet, hogy jogosatlan előnyre tennél szert korrupciós eszközökkel, és így benne lenne a pakliban hogy arra alkalmatlanul vennél részt a forgalomban... ha gondolod akkor irány a modker
de ha nem jött át: én arra biztatlak, hogy fuss neki tisztán. nem fognak megrantani ha megy a vezetés.
-
eami
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14960 üzenetére
ja, ha oktatótól függ hogy hogy vezetsz akkor tényleg gyúrj meg rá inkább.
amúgy egy jó része ennek a fizetéseknek le merem fogadni hogy szimpla lehúzás, es direktbe az oktatód zsebében landol az egész.
-
David891
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #14960 üzenetére
Kezdjük ott hogy 30-40-50óra alatt senkise tanul meg vezetni aki ezt állítja hazudik annyit eltudsz érni hogy szerencsével tudsz hozni 50percet baki nélkül vizsgán.Megtanulni úgyis sok gyakorlással alázattal forgalomba fogsz megtanulni sok levezetett km-el.A vizsga része a vizsgabiztos ha olyan úgyis megtud húzni ha nem úgy nézi mint friss tanonc.Alapból ha közveszélyes lennél kb az oktatód mondaná kell plusz óra illetve ígyse úgyse engednének át.Ez arra jó hogy kis hibákat elnéz reálisan áll hozzá mint aki 30órája vezet ugye ami igazából 25óra.
-
eami
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14958 üzenetére
személyes véleményem az, hogy ha nem megy tisztán akkor inkább lécci ne legyél az úton, ha meg már korrupt az oktató akkor innentől az is lehet hogy ha nem fizetsz akkor beajánl a bukott vizsgás listára ¯\_(ツ)_/¯
-
eami
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14956 üzenetére
esetleg keress másik oktatót, gondolom összejátszanak a vizsgabiztossal, ha ezt így fel meri ajánlani
-
SUPREME7
őstag
válasz
GeneraL_XTX #14954 üzenetére
Ha nagy baromságot csinálsz, valószínűleg akkor is megbuksz. Ha alapvetően jól megy, de olyan a vb, hogy szeret buktatni, akkor pár apró hibával is lehet, hogy megbuktatna, ezzel esetleg elnézőbb lesz. Ne úgy gondolj erre, hogy ezzel megvetted a vizsgát, hanem mondjuk a napi buktatási kvótáján nem te leszel a szopóágon
-
válasz
GeneraL_XTX #13619 üzenetére
"mert az iskola volt szves majd egy évig nem kocsit biztosítani."
Gyerekek, ez mi? Egyszerűen hihetetlen, hogy mik mennek a fővárosban!
Én nem rég olvasgatom ezt a fórumot de már kifejtettem, hogy vidéken teljesen más a szitu. Ott az autósiskola és az oktatók vannak a tanulókért nem pedig fordítva! Egymással versenyeznek. Ha akarsz és van időd rá akár 4-5 alkalommal is mehetsz egy héten vezetni, akár hétvégén is.
Lehet magyarázat ezekre a problémákra, hogy rengeteg tanuló van a fővárosban és kevés hozzájuk az iskola és oktató, de ez akkor nonszensz ami ott folyik. -
updog
őstag
válasz
A csigavérnél rengeteg oktató van (sajnos ezért nagy a szórás is), ha felhívod az irodát, 6-8 másik oktató számát megadják, akik közül választhatsz ugyanazon a területen. De ennyire a "végén" nem biztos hogy pár alkalom miatt érdemes csereberélni. Kérdezz rá inkább, hogy hogyan javíthatnál a hibáidon, ha ennyire nem tetszik neki.
-
SUPREME7
őstag
válasz
Sosem késő ha szar az oktatód, de egyébként mi a baja a vezetéseddel? Mert ha belenyúlkál, akkor csak komolyakat kell hibáznod...
-
nOvOp
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13412 üzenetére
Azt hol jegyzik hivatalosan, hogy mennyi órát vezettél? Van egy kis füzet? (ha számla ellenében nem is, de valamivel igazold, hogy levezetted a kötelező óraszámot és kilométert)
-
freeknight
őstag
válasz
GeneraL_XTX #13409 üzenetére
Én se fizettem az oktatónak soha, csak a 3 pótórát, de mivel arról számlát se kaptam, gondolom zsebbe ment
. Nem baj, ennyit megérdemelt.
Ha a suli pecsétjével ellátott számlát kaptál a kifizetésről, akkor szerintem semmi gáz, bár miért nem az oktatótól kérded, miért számlázott kevesebbet? Az is lehet, hogy kiment a fejéből, hogy új díjszabás van.
-
Gyula84
veterán
válasz
GeneraL_XTX #13409 üzenetére
én minden egyes alkalommal az iskolánál fizettem (náluk 3400ft volt 1óra)
-
SimS
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13213 üzenetére
Üdv
Én a helyedben átmennék egy másik sulihoz. Még van egy éved, amíg érvényes a KRESZ vizsgád, belefér.
A csiga már 2-3 éve nem ajánlott iskola - legjobb tudomásom szerint. Az elmúlt 2 évben eljött tőlük nagyon sok oktató. Pár komám csinálta náluk a jogsit, még a felfutó időszakukban, 5-6 éve, akkor flottul ment minden. Nekem már eszem ágában sem volt hozzájuk menni (én is most csinálom, heti 2-3x járok, volt autópálya, esti vezetés is rendesen).
SimS
-
g4mer
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13213 üzenetére
http://gamepod.hu/tema/jogsik_tanuljunk_vezetni/hsz_12404-12404.html
Én váltottam, átmentem egy kis autós-suliba, ott rendesen tudtam járni (heti 3x), igaz drágábban.
Csigavérnél ez bevett szokás, gyorsan lezavarják a kresz tanfolyamot, ott felveszik a tandíj 1/3-át, aztán kalap kabát. Hiéna iskola sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest