Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

Keresés eredményéhez akarom kijelölni a találatokon belül a keresett szavakat.
    Erre a <mark> tag-et használom.

function markText(textContainer, textToMark){
        return textContainer.replace(textToMark, "<mark>" + textToMark + "</mark>");
    }

Így viszont nem tudom kezelni a kis- és nagybetűket.

Pl. arra keresek, hogy "máté". A szerver visszaadja találatnak a "Máté"-t (nagy kezdőbetűvel) tartalmazó találatokat is (ehhez kapcsolódóan amúgy a PHP topikban van egy nyitott kérdésem, és nagyon összezavarodtam vele, ha valakinek magabiztos tudása van a keresés mikéntjével PHP-ban/SQL-ben, kérem, nézzen majd rá), viszont a JS csak azokat jelöli be, amik pontosan megfelel a keresésnek.

És nem tudom, hogyan kellene úgy módosítanom a fenti függvényt, hogy ha a szövegben az van, hogy "Máté" (nagy kezdőbetű), a keresési szöveg az "máté" (kis kezdőbetű), a találatban lévő sztringben a nagy kezdőbetűs Mátét is vegye körbe <mark> taggel. (Ha csak a kezdőbetűt kellene figyelni, könnyű lenne, viszont ugye lehet olyan találat is, ahol csupa nagybetű, vagy csak a 3. karakter nagy stb. És nekem az kellene, hogy kijelölje, bárhogyan is találja meg a "máté"-t: máté, Máté, MÁTÉ, mÁtÉ, MáTé stb.)

Lehet, valami nagyon egyszerű, és amint elküldöm a hozzászólást, eszembe is jut - de egyelőre nem jövök rá.

Hátha ti már találkoztatok ilyen helyzettel.

Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés