- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gerner1
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
rallye
csendes tag
Az oklevelet mikortól lehet átvenni a KTH-ban? Diplomaosztó előtt lehetséget?
-
rallye
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy én is megyek tovább msc-re (vik info). Tárgyakat gondolom csak a reghéten lehet majd felvenni, igaz?
Amúgy a reghéten kell majd vmi személyes beiratkozás, vagy a neptunban kell csak vmit csinálni? -
rallye
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az msc-n ugyan arra a szakirányra kell mennem, mint amin bsc-n vagyok, vagy lehet más? Gondolom lehet más, mert ha nincs elég ember, akkor nem indítják el azt a szakot.
-
rallye
csendes tag
Sziasztok!
Autóvillamosság című választható tárgyról van valakinek esetleg tapasztalata?
-
rallye
csendes tag
Mikortól lesz tárgyjelentkezés? Neptunban nem látom.
Amúgy a három elágazó tárgyból melyiket érdemes felvenni, mik a tapasztalatok?
- Beszédinformációs rendszerek
- Deklaratív programozás
- Rendszermodellezés -
rallye
csendes tag
Sziasztok!
Találmányok és érdekességek tárgyból zh az utolsó héten lesz?
-
rallye
csendes tag
Sziasztok!
Március 14.-én oktatási szünet lesz vagy nem? Mert egyik labor órarendemnél be van írva 14.-re egy alkalom.
-
rallye
csendes tag
Ilyen vizuális illúziók is beleszámít a szabadon választható 10 kreditbe? Amúgy milyen ez a tárgy, mert vki azt mondta, hogy mostanában nehezebb.
-
rallye
csendes tag
Engem is érdekelne vmi két kredites tárgy.
A másik: érdemes olyan önlabot csinálni, ami folytatható szakdogának is? Mik a tapasztalatok e téren?
Köszi!
-
rallye
csendes tag
És ez a grafika házi védés hogy megy? Mire kell számítani?
-
rallye
csendes tag
Hát nekem az Informatikai technológiák (szoftver/rendszerfejlesztés) szakra nem lesz elég pontom, meg nem is vágyok arrafelé.
Elolvasva azt a pdf-et az Autonóm Intelligens rendszerek - Autonóm rendszerek ágazat ami érdekesnek tűnik ( az autós dolgok tetszenek).
Ahogy néztem elég kevesen jelentkeznek rá, lehet nem is nagyon szokott indulni.
Valaki le tudná írni a véleményét róla? Mennyire szívás? -
rallye
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék infós szakirányok iránt. Aki már szakirányon van, vagy már végzett, hogy ha leírná a véleményét róla, illetve található-e róluk vmi leírás, mi alapján érdemes választani.Másik kérdésem: szabtech-et hogy lehet teljesíteni?
Köszi!
-
rallye
csendes tag
Mit lehet tudni erről a tárgyról: Bevezetés a mobil szoftverfejlesztésbe (2 kredit)
Esetleg vki megcsinálta? -
rallye
csendes tag
Látom többen teljesítették már a fizika 2 vizsgát.
Miből lehet jól felkészülni? Végigvenni a hudson nelsont?
tavaly fizika1-nél meg voltak adva az ellenőrző kérdések és válaszok, és az elméleti kérdések abból kerültek ki.Ja és érdemes a vizsga előtti hivatalos konzultációra elmenni?
És van olyan feladat ami szinte mindig van, illetve hasonló észrevételek a vizsgával kapcsolatban, ami hasznos lehet?Köszi előre is!
-
rallye
csendes tag
Akkor utánanézek ennek a pénzügyeknek. Köszi a tippet.
Az lenne a kérdésem, hogy szakirányra melyik félévben lehet menni? Már az 5. félév elején is, ha meglenne a 120 kredit, illetve az első három félév tárgyai? Vagy csak 6.félév kezdetekor?
Mert ha az 5.félév elején, akkor kellene egy 3-4 kredites tárgy. -
rallye
csendes tag
Kellene még 1 kötvál tárgy. Ezeket megcsináltam: Ergonómia, látás, digitális pedagógia, gazdaságpolitika.
Ezek után melyik lenne a legkönyebb, ill. a legkevesebb időt igénylő?
Amúgy ezeket (amiket megcsiáltam) bátran ajánlom azoknak akik még nem vették föl. -
rallye
csendes tag
Nem tudjátok, hogy mikortól lesz tárgyjelentkezés? Neptun időszakoknál nem látom.
-
rallye
csendes tag
Gazdaságpolitikát vki már megcsinálta?
Ha igen, milyen jellegűek a kérdések? -
rallye
csendes tag
Így van, van róla info, de gondoltam hátha vlaki leírja a tapasztalatait. Köszi Zeratul!
Neptun meg behalt.
-
rallye
csendes tag
Mérés labor 1, ellenőrző mérés hogyan zajlik? Ugyanúgy párokban egy kisebb feladatot kell megoldani? És a zh-n csak verilog van, vagy miből érdemes arra felkészülni?
-
rallye
csendes tag
Nem ismeri véletlenül vki ezt az usawork.org-s cuccot? Esetleg vmi ismerőse volt kint, vagy ahol találnék egy fórumot, ahol írkálnak erről? Gondolkozok rajta, lehet jó volna.
-
rallye
csendes tag
Mérés labor 2, hogy szokott lenni? Ált. milyen napokon, vagy nem lehet ezt tudni? Illetve elindul már az első héten? A jövő félévi első hetére, meg a 2.hét hétfőjére lenne programom, de elég szar lenne így kezdeni, főleg a mérésnél, meg még a többi 4.féléves tárgynál nemtudom.
-
rallye
csendes tag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy az üzleti jogos diák, amiket dr. Jójárt Eszter rak föl, azokat hol lehet elérni?
Közben megtaláltam: [link]
-
rallye
csendes tag
És mérés labor 1-en, ugye meg vannak adva, hogy miket kell átnézni a következő órára. A végén ott vannak az ellenőrző kérdések. A beugróban ezek a kérdések szerepelnek?
-
rallye
csendes tag
Számítógép architektúrák tárgyal kapcsolatban kérdeznék, hogy lehet-e olyat, hogy egy adott héten addig járom a gyakorlatokat, amíg nem sikerül az egyik kiszh-m? Gondolom nem.
-
rallye
csendes tag
Köszi az előző választ.
És tudja valaki, hogy mérés labor 1-hez hova is kellene majd menni? Mert nem nagyon írnak hogy merre is van az. -
rallye
csendes tag
Meddig kell bejelentkezni, avagy aktív/passzív választást "leadni" a neptunon?
-
rallye
csendes tag
Hogy az istenbe lehet átmenni Fizika 1i vizsgán?
Jövő hét szerdán lesz, időm van, de egyszerűen nem tudom, hogy mit/honnan tanuljak.
A számításos feladatokra még lehet, de ezek a mondatkiegészítős cuccok.. -
rallye
csendes tag
Lenne még egy kérdésem, hogy melyik előadóhoz érdemes menni?
Valszám ( Kecskeméti László, Pintér Márta Barbara)
Illetve, Szoftvertechnológiából 2 előadás van egy héten és az egyik pont pénteken 12-14-ig?
-
rallye
csendes tag
Sziasztok!
Melyik választható tárgyat ajánlanátok, ami nem jár sok melóval. (Ergonómia, Pedagógia, Látás megvan)
Gazdaságpolitikát valaki csinálta? -
rallye
csendes tag
Látás nyelvől mit érdemes megtanulni? A szem részeit, meg ilyeneket? Ezek vannak a diákon.
-
rallye
csendes tag
BSZ 1 korábbi zh-k megoldásai nincsenek fennt valahol? Nagyon jók lennének, de sehol nem találok.
Régebben írta itt vlaki, hogy létezik vmi feladatgyűjtemény, ez igaz?
-
rallye
csendes tag
Ha valaki, vagy ismerőse megcsinálta a digitális pedagógiát mondana pü-ben egy-két témát, hogy miről is lehet írni / mikről írtak esszét?
-
rallye
csendes tag
Diákigazolványt mikortól lehet érvényesíttetni?
-
rallye
csendes tag
Nem tudja valaki, hogy látás, nyelv, emlékezet című tárgyból mikor lesznek zh-k?
Vagy van vmi hivatalos oldala? -
rallye
csendes tag
Az lenne kérdésem, hogy valaki nem akar-e cserélni szoftver labor 2-őt velem?
-
rallye
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #6844 üzenetére
A tárgy teljesítésének alapfeltétele:
o egy évközi feladat (esszé) kidolgozása, melynek címét és témáját a tárgy előadójával, a félév során (március végéig) kell egyeztetni és számára értékelésre megküldeni a szorgalmi időszak végéig, vagy
o olyan egyéni, indokolt esetben csoportmunka keretében kidolgozott elektronikus tanulásra alkalmas tananyagegység mikrotartalmának kidolgozásaAzért jó volna tudni, hogy milyen témakörökből lehet írni esszét.
-
rallye
csendes tag
Nekem is lenne kérdésem a digitális pedagógia című tárgyal kapcsolatban:
milyen témakörök közül lehet választani az esszé megírásához? -
rallye
csendes tag
válasz
Silivrian #6717 üzenetére
Útban a modern fizikához könyv - Alvin Hudson - Rex Nelson (egyetlen egyre sikerült előjegyzést csinálni, de az márc. 3.-án jár le vkinek)
Menedzsment és vállalkozásgazdaságtan - Kövesi János
Valamit rosszul csinálhatok, mert nem sok könyvre tudtam eddig előjegyzést csinálni
-
rallye
csendes tag
Miért írja ki állandóan a bme könyvtára, hogy ha valamelyik könyvre szeretnék előjegyzést csinálni, hogy: A példány vagy megegyező másolat van a polcon. Nem lehet előjegyzést tenni rá.
Ez mit jelent? -
rallye
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy mit is kell majd csinálni a regisztrációs héten?
Illetva a másik az, hogy most ugye csak a tantárgyakat kellett fölvenni, semmi kurzus, vagy vmi. Nem szeretném ilyen miatt elszúrni, elszúrom inkább máshogy.
-
rallye
csendes tag
Ezt a kötelező szakmai gyakorlatot melyik évben kell megcsinálni? Vagy hogy van ez?
Vége az első félévnek!
25 kredit, bsz1-ből nincs aláírásom, fizika sikerült, 2,33* ösztöndíjátlag
ja, és félek a második félévtől -
rallye
csendes tag
Először is köszi az eddigi segítségeket!
És lenne két kérdésem:
Analízisből 8.án vizsgáztam és meglett, neptunba be is lett írva meg minden, de azóta is ott virít a felirat az anal2-nél, hogy nem teljesült a szükséges feltétel.
A másik kérdésem az lenne, hogy a regisztrációs héten lesz e valami teendő. Be kell-e menni a suliba, KTH-ba, valahova?
Előre is köszönöm! Holnapi fizikához sok szerencsét mindenkinek! Nem hallott vki vmit a hétfői villamos fizikáról, milyen volt?
-
rallye
csendes tag
Ugye a fizika felmérő előtt azt mondták, hogy a feladatok azok közül lesznek kiválasztva, amelyeket megcsináltunk órán, vagy föladtak házinak. Nem nagyon emlékszek már a felmérőre,de csak egyetlen egy ismerős volt.
-
rallye
csendes tag
Sziasztok!
Tudja vlaki, hogy merre van az IE007 ?
Ez az E épület földszint? -
rallye
csendes tag
Akkor vizsgára nem kell kiöltözni, ugye?
-
rallye
csendes tag
Én most ergonómiát nyomtam, és felveheted nyugodtan.
Azért az első zh előtt érdemes egy párszor elolvasgatni az oldalukra feltett diákat.És a mostani szoftlab jelentkezés hogy van?
Mert ki vagyunk osztva, csak éppen nem lehet rá jelentkezni, viszont van egy olyan hely, ahova 500-an jelentkezhetnek. De oda van írva, hogy előző tanévben hétfőn és kedden volt óra. De nekem nem. Akkor most -
rallye
csendes tag
Fizikából hova érdemes menni?
Dr. Gyimesi Ferenc vs. Dr. Pacher Pál -
rallye
csendes tag
Gondolom bsz1 kereszten meg kell írni minden zh-t, még akkor is, ha most az egyik sikerült.
-
rallye
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen pótpótzh-ért, ami most lesz a pótlási héten, ugye azért fizetni kell.
De hol tudom ezt megcsinálni?
Igaz, hogy egyszer csak megjelenik a neputnba zh után? Tehát most nem kell foglalkoznom vele? -
rallye
csendes tag
Segítség!
Nagyon kevés feladatot találok bsz 2.zh-ra.
Mátrix sajátvektor/sajátérték számítás, komplex egyenletek, kombinatorika, gráfok eleje. -
rallye
csendes tag
És ezt valahogy még meg lehetne változtatni?
BSZ
07.jan
12.jan
19.jan
26.janPROG
05.jan
12.jan
19.jan
26.janEgy tárgyból ha mondjuk tudom, hogy úgyis többször megyek, akkor csak akkor tudok jelentkezni másodszorra, ha már voltam az elsőn? Tehát nem lehet 2-őt megjelölni?
-
rallye
csendes tag
Hogyan kell hazárdot keresni karnaugh-táblában?
Okés, hogy van Selényi oldalán, de hogy az hogy jön ki... -
rallye
csendes tag
A digitális technika zh-kat nem bírom megnézni, mert azt írja, hogy csak bme területen lehet, vagymiaszösz.
Mié? -
rallye
csendes tag
Csak az a gondom, hogy kérdezni se tudok. Mert csak azt tudnám, hogy mondja el az egészet érthetően.
-
rallye
csendes tag
Nagyon nagy segítség kellene bsz1-ből, mert nagyon nem értem. Vektortér, altér, generált altér, lineárisan független/összefüggű, bázis.
Hiába olvasom el a Freud-Lineáris algebrát és még sok millió leírást, nem tudom megcsinálni a feladatokat.
Elméletet meg el tudom mondani. Pl: v1,...,vk lineárisan független, ha a lineáris kombinációjuk=0-val (ß1v1,ß2v2,....ßkvk=0), ahol az összes együttható 0.De a feladat nem megy. Nagyon nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ózongenerátor a háztartásban
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest