- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gergobaby #12713 üzenetére
N*15:
Minden tavaszi félév végén megnézték, hogy az aktív félévek száma ( N ) * 15 kreditet elérted-e. Tehát vizsgálták a 30,60,90.. stb kreditet, ha nem volt meg, kirúgtak.Újrafelvételi:
Hallottam olyasmit, ha egy adott szakról kirúgnak, arra nem mehetsz már vissza.
Ez nem tudom mennyire valós, és mennyire szóbeszéd. -
0xmilan
addikt
válasz
gergobaby #12461 üzenetére
Nálunk tavaly berakott egy utolsó-utáni vizsgát, ami szinte könnyebb volt, mint az első. Már nem tudom miért kellett a pót alkalom. Talán mert túl nehézre sikerült az azt megelőző vagy sokan buktak, bár ezt kétlem. Ez kivételes eset volt, a későbbi vizsgák ált. nehezebbek.
-
bAtt001
addikt
válasz
gergobaby #12383 üzenetére
ismertem olyat aki 1 félévben 70 kreditet vett fel annak a fele szabvál volt
bármit meg lehet csinálni csak akarni kell
EQMontoya akinek iq-ból megy az algel annak tényleg semmiség, irigylem is az olyanokat
sznikákat meg kell tanulni az mindig ugyanabból az anyagból van és csak elmélet, 5 pont garantált. ez a 2 nap tanulás elég, ez nagyon kevés embernél fordul elő szerintem
-
válasz
gergobaby #12249 üzenetére
Szerintem az események sora formálhatja ezt bármilyen irányba. Ha rendesen haladsz úgy, hogy lesz kedved csinálni, akkor valószínűleg jobb lesz az egyetemhez fűződő viszonyod és így a munkamorálod is. Lesz sikerélményed, ami segít úgy érezni, hogy van értelme folytatni. A legelső félév alapján szerintem korai véglegesen eldönteni bármit.
Esetleg ha van valami konkrét elképzelésed, hogy mi az, amit biztos szívesebben csinálnál, akkor erősen ajánlott lehet komolyan átgondolni a korai váltást, mikor még szinte semmit nem fektettél bele. (Mire én elbizonytalanodtam, már kicsit késő volt, illetve ami lényegesebb, hogy a mai napig sincs jobb ötletem helyette, amit szívesebben csinálnék. Főleg, hogy inkább az egyetemmel érzem, hogy bajom lenne, mintsem a szakmának azzal a területével, amit menet közben becéloztam.)
Azt hiszem hogy ez a "csapda", amit itt vázoltam, csak azokat fenyegeti, akik amúgy is hajlamosak a lustaságra és/vagy (szorongásos)depresszióra, hogy akár ok nélkül is feladják a kitűzött céljaikat, illetve talán sohasem volt igazán nekik való a választott egyetemi képzés és/vagy szakma, csak az elején ezt még senki sem tudhatta (sem ők maguk, sem a középiskolás vagy korai egyetemi oktatói, esetleg szülei, barátai, stb, csak menet közben tudott elválni a dolog). Sőt, szerintem kell hozzá még az a pesszimizmus is, hogy többször azt érezze az ember a kritikusabb mérföldköveken koppanáskor, hogy még a balszerencse is közrejátszott (pl. butább és lustább ismerősök is röhögve átcsúsztak valamin, amin ő pedig hülyeség miatt megbukott) és úgy érzi, hogy legközelebb is ellene fog futni a szerencse (még egy ok, hogy értelmetlen "küzdeni a sors ellen").
Ha van benned kellő küzdőszellem, kötelességtudat, kitartás, versenyszellem, életkedv, stb (ezekből legalább egy erős, vagy több gyengébb), akkor az ilyeneket észre sem veszed és/vagy még akkor is különösebb gond nélkül eljutsz a képzés végére, ha amúgy tényleg nem is neked való az a képzés és/vagy szakma (ez utóbbi pedig szerintem csak akkor derül ki -ha most nem érzed teljesen biztosan-, mikor aktívan próbálsz dolgozni is benne) Még kimondottan okosnak vagy intelligensnek sem kell lenni, csak csinálni kell, kinek milyen keményen vagy könnyedén.
A legelső félévben csak egy olyan tárgyból buktam, amin eleve magas az elsős bukási arány és valamilyen szinten előre elterveztem, hogy ha minden nem sikerülhet, akkor ettől vonom majd el az időt és energiát, mert a követelményhierarchiában ebből az ágból fért be a csúszás.
Később egyre kevésbé követtem már ezt a hálót (megengedtem magamnak, hogy ne végezzek időben), inkább csak igyekeztem minden félévben minél több kreditnyi tárgyat elvégezni aszerint úgy, hogy eleve csak olyanokat vettem fel, amik érdekeltek, és azokból is azokat soroltam előre magamnak, amikből a legkönnyebb volt >2 érdemjeggyel átmenni (akkoriban még érdekel egy picit a kredittel súlyozott féléves átlagom is, mert egy kedves kis ösztöndíj is járt érte, mikor 30 kredit fölé csúsztam közepestől jobb érdemjegyekkel, ez adott egyfajta kis sikerélményt).
Aztán lassan eljött az elkerülhetetlen, mikor szembe kellett néznem a maradékkal. Azokkal, amiket idő közben eleve félredobtam (hírhedten nehéz tárgyak, amik nem szerepeltek a választott ágazatos/szakirányos tárgyak -legalább többségének- előkövetelményei közt), esetleg idő közben véletlenül buktam bele (szerettem, szándékoztam átmenni, nem is volt rettegett tárgy, de valahogy így sikerült). Egy darabig enyhítette a dolgot, hogy elkezdtem egy másik szakirány tárgyait is, így nem éreztem annyira azt a morálromboló pofont, hogy egy félévben akár szó szerint mindenből meg fogok bukni, vagy hogy az egyetemen minden tárgy rossz, illetve biztosítottam magam a 30 kredit/félév szabállyal szemben is. De óhatatlan volt, hogy előbb-utóbb minden kötelező tárgyat be kell fejezni, és mikor már fizetni kellett a kreditekért, nem volt már érvényes a 30/félév (és amúgy is közeledett a félévek maximális száma), akkor csak ilyeneket jártam, amiket nem szerettem.
Mellette csinálgattam mást is (alig volt tárgyam, abból se jártam már be minden előadásra újra és újra), így lassan teljesen elveszett az a diákszellem, hogy egyetemista vagyok, ez a dolgom, haladni kell, csinálni kell. Azt akartam, hogy a képzés csak úgy fejezze be magát, míg kidekkolom az időt.Most meg igazából már tényleg nem is tudom, hogy szórtam el ennyire ezt a diplomafélévet. Általában jó a memóriám, de most egy fekete folt ez az egész szeptember és október, hogy pontosan mit és miért (nem) csináltam. (Az is lehet, hogy jobban megviselt az a családi ügy, mint ahogy tudatosan beismertem magamnak, és most csak ámítom magam azzal, hogy ott nincs gond, csak a régi egyetemi görcs jött vissza, amit egyébként már megúsztam volna most a diplomával, főleg ha az önmagában szerencsésen sima ügy lett volna - és ha más nem tereli el a figyelmem, talán még lehetett is volna.)
-
törölt tag
-
peter9228
aktív tag
válasz
gergobaby #11505 üzenetére
Jó hír:
"2.1.2.1.1 Első aktív félévüket megkezdő BSc képzésen lévő hallgatók
A kollégiumba jelentkezett hallgatókat az egyetemi felvételi pontszámuk alapján rangsoroljuk. A számukra fenntartott férőhelyek maximum 30%-át ezen sorrend alapján töltjük fel. Az így felvételt nem nyert hallgatók kollégiumi férőhelyre kizárólag szociális úton pályázhatnak. "Szerintem 460 ponttal simán bekerülsz, ha ezt jól értelmeztem. Itt találtam: [link]
-
Cicero
őstag
válasz
gergobaby #11512 üzenetére
8. féléve fizetek mint a katonatiszt, pedig az elmúlt négy félévem átlaga megengedte volna a kolit. Most jutottam el odáig, hogy ezt a pénzt akár másra is költhetném. Nem tudod elhinni, mekkora szabadság egy albi a kolihoz képest, és hogy valójában az a ~30-35-40 ezer forint mennyire is megéri.
-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
gergobaby #11512 üzenetére
azért ne add fel a reményt már így rögtön, engem első félévben felvettek, pedig anyagi helyzetünk átlagos volt (kinek mi az átlagos, nem voltunk
vagyunkgazdagok, de azért kajára-ruhára futotta), meg nem volt semmi súlyosbító körülmény (mittudomén fogyatékosság, halott kiscica a szomszédban). mondjuk sztem engem a távolság miatt vehettek fel, mert kb 100-120km-re lakok BP-től.de mondjuk a söcibe (meg úgy a BME-n) nem bekerülni nehéz hanem benn maradni. na nem mintha olyan húde teljesíthetetlen lenne az átlag amit kérnek (általában 2-es és 3-as között, 2.5 felé húzva, plusz/minusz egy-két tized, az elmúlt két félévre vetítve), de elég könnyen szétcsúszhat a féléved akár az utolsó egy-két héten (ahogy nekem szokott általában
), ráadásul azért a SCH-ben sok dolog van ami elvonhatja az ember figyelmét (ilyen olyan körök, nameg a gigabites net...).
-
Cicero
őstag
válasz
gergobaby #11505 üzenetére
Mintha a 460-on bármit is lehetne dicsekedni, miközben kiverik a nyálukat egy egyébként teljesen kifogástalan emelt angol nyelvhallgatáson.
Amúgy meg nem családi háttér eltüntetésről van itt szó, akikkel én kezdtem és koliba kerültek első félévben valóban rosszabb anyagi helyzetben voltak mint én, aki nem került be. Tehát teljesen igazságos a rendszer e téren. A kollegának meg igaza van, sehol senkit nem fog érdekelni a felvi pontod, kb még két hónapig büszke leszel rá és vége. Megjegyzem én örültem volna, ha ezt valaki megmondja nekem még szeptember előtt, de majd megérzed a saját bőrödön.
-
-
tonyrulez
őstag
válasz
gergobaby #11256 üzenetére
Persze hogy van, itt van a pontszámítás. Inkább az a kérdéses, hogy milyen messze laksz, mennyi az egy főre jutó jövedelem stb... Ismerek olyat akinek van vagy 10 tanuló testvére, onnan kezdve már minden lényegtelen, van elég szoc.pontja így is
Más: DreamSpark-ról letölthető Windows-ok hogy működnek? Időkorlátos, és néha újra kell aktiválni, esetleg egyetemi hálózatra fel kell menni néha?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
gergobaby #11244 üzenetére
Ez szerintem nagyon egyénfüggő. Én albérletben lakom jelenleg, de eleinte ingáztam, akkor elengedhetetlen volt egy laptop, amivel tudok dolgozni órákon át amíg utazok a buszon és még el is fér az ölemben. Most, hogy beköltöztem más lett a helyzet. Ugye otthon és albérletben is kell egy teljes-körű gép/laptop, ami minden igényt kielégít. Jelenleg 2 monitorom van, 1 otthon és 1 albérletben, így csak kikötöm a notit rá és olyan mint egy asztali, az asztalimat eladtam a nyáron, mert felesleges és a 1.5 éves laptopommal még ma is jól elvagyok. [link]
VIK-Mérnökinfón nincsenek extra gépigényes alkalmazások, legalábbis 3 félév alatt nem volt. A virtuális gépezés, egyedül az ami megizzaszthat egy gépet, esetleg a fejlesztőkörnyezet. VS 2013, Eclipse Xlinix azért kér erőforrást, ramot, tárhelyet és procit is bőven. Kérdés ki mennyire türelmes fajta. Egy 110 körüli lapton is minden elfut gond nélkül, persze valamivel lassabban.
Tehát amire célozni akarok, az az, hogy nagyon egyén és kar függő a dolog.
-
M@trixfan
addikt
válasz
gergobaby #11244 üzenetére
Elvileg minden megoldható saját gép nélkül, nem nagyon kell erőgép. Ez inkább a személyes preferencia kérdése és, hogy ki mit szeretne. Bajod nem lesz belőle ha van egy jó notid, de ne gamer karácsonyfát vegyél, hanem valami minőségi jól hordozható gépet! Nekem az az elvem, hogy egy elegáns kézitáskában mindennek el kell félnie. Én egy nagyon jó minőségű és akksiidejű ultrabookot, de leginkább valamilyen MacBookot vennék, de hát én nem tudok nem lelkesedni a minőségi cuccokért
-
bAtt001
addikt
-
válasz
gergobaby #11003 üzenetére
Aloha!
Java fejlesztő gyakornoki poz., nem éhbérért, gyakorlatilag ~1 hét volt(azóta is jött pár ajánlat még).
Szakirányig nem ajánlanám a melót, de kb. ha mindennel egyenesben vagy akkorra, tuti nem lesz problémád.
Megéri, hogy korrekt átlagot hozz össze, abból lehet 10-30k ösztöndíjad is, illetve érdekes tárgyakat is jóság felvenni, ha már adott az ingyen lehetőség.Amúgy, ha bemákolod, akár a szakdogád is írhatod a cégnél.
Tolongás? Ne viccelj! Informatikusokból hiány van.(windóz installer szomszéd nem számít ebbe a halmazba)
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Első felevekben csak akkor vállalj bármiféle munkat is, ha gyorsan tanulsz. Kulonben konnyen elcsuszhatsz 1-2 tárgyon.
meg ha jo szakiranyra akarsz kerülni, akkor is az első 3 félévet kell a legjobban megnyomni, ugyanis az ottani tárgyakból elért átlagod alapján fognak rangsorolni. Szoftverfejlesztés szakiranyra kb 3,5-os atlag kell, ami nem keves.
-
bpx
őstag
válasz
infoskent nem veszes szakmaba vagot talalni
epitesz ismerosom aruhazban kajat kostoltatott, meg nyaron strandon volt jegyszedo
meg epitkezesen orizte ejszaka az epitoanyagokat (ez mondjuk mennyire szamit szakmaba vagonak?)
de mikor vegzett, akkor mar sikerult elhelyezkednivegyeszkent meg pl. meg diplomaval is nehez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest