- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
r3dsnake
nagyúr
Feszültségnek mennyit érdemes állítani? Nekem asus lapom van, i5-3550-es procival. Ha mindent auto-n hagyok, akkor 103-ig tolhatom az alapórajelet, fölötte már sokszor a boot képernyőn se jutok túl. (És azt írja, hogy problémás overclocking). Viszont a feszültséget nem mertem piszkálni. Jó lenne olyan 115 körülig feltornázni az alapórajelet, hogy a turbo boost-os 35x-ös szorzónál meglegyen a 4ghz.
Előre is köszi a segítséget!
-
Repsol600
addikt
-
papasoft80
tag
Igen, segítettél, köszönöm! Már tudom a VID és a Vcore közti különbséget(az zavart meg, hogy a VID is változik).
Most nincs nagyon időm rá, majd holnap nekiesek.
Beállítottam -0,07V-ra az offset-et és 41-re a szorzót, így nincs hiba, de a 86C° LinX AVX alatt megvan, ami nekem még mindig sok. Bár azt ugye tudjuk, hogy az AVX-es LinX-hez még közel sem tudja semmi hajtani a procit. Voltak amúgy WHEA log-ok, már néztem én is, itt olvastam róla, meg is néztem egyből
A beállításaidat nem találtam meg, pedig vagy 200 HSZ-t visszamentem -
papasoft80
tag
Tudom, hogy sok, idegesít is.
Az offset-et beállítottam -0,06V, majd -0,07V-ra.
Teszteltem a LinX AVX-el, ugyan úgy 89C° és a fesz is 1,34V, amit a LiX kiír.
Cserébe a chorme, nem működik rendesen(10-ből 9x "a manóba" van).
Teszt alatt, vagy játéknál nem tapasztaltam problémát, bár csak a Batman Arkham City-vel játszottam kicsit. Közben futott a HWinfo logja, abban néztem, hogy a magok nem terhelődnek 50% fölé, de a CPU GPU-ja persze 100%-on megy. Lehet, hogy a chrome hiba nem ezzel függ össze de ezt eddig nekem még csak nagyon ritkán csinálta(havonta max. 1x). Olyan, mintha nem is lenne hatása a beállításnak, bár valami kell, hogy legyen, mert amikor felrakram -0,1V-ra az offset-et, akkor behalt a win induláskor. Ha tudsz linkelni értelmes leírást a tuninghoz, akkor azt szívesen elolvasom és aszerint kísérletezek, nem akarok ezzel feltartani, vagy untatni másokat. A magyart preferálom(mivel teljesen új a téma), de angol is menne talán.
Köszönöm!
ui: azt még nem írtam, hogy a CPU hűtőm egy Cooler Master Hyper 212 EVO a hozzá adott hővezetővel vékonyan kenve -
papasoft80
tag
Elvileg a BIOS-ban kikapcsoltam az auto tuningod pont emiatt.
Az AIDA Stability test alatt 1,264V volt a core fesz max a statisztikában, de a grafikonon általában 1,254V.
Amennyire most utánaolvastam az "alap" az 1,2V.
A teszt alatt 82C° volt a max és 73C° volt az átlag.
De azért ezt az "alulfeszelést" majd megnézem, köszönöm!
A jelenségre valami? -
törölt tag
Világos, csak gondoltam hátha van valami, amit az Intel nem reklámoz.
Szerintem maradok az i3-3240 mellett. Jelenleg csak Dotázok, ahhoz meg jobb nem kell. Átlag fps i3 és i5 esetén it ugyanannyi. Minimum fps 10 fps-el több, de 60-70 fölött már nem érdekel. Ráadásul a 3330 csak 3.2 Ghz-en megy, míg a tesztben szereplő 3550 3.7 Ghz-en. Úgy gondolom, hogy a 3240 is érzékelhető előrelépés lesz a G840 után. BF3-t esetleg újra előveszem hogy muzsikál, legfeljebb nem játszok FHD-ban.
-
stargazerhu
aktív tag
Látod tudod is hogy miért baj az alulfeszelés...mert lefagy és hideg lesz
Viccet félretéve, nem hinném én sem hogy árthat. Azt meg már kifejtettem, hogy a nagy fesz miért árt, akkor is ha le tudod hűteni, mivel a hő pl nem ott keletkezik, ahol méred...
Kicsit off
De feltettem más fórumon és nem jött rá válasz, esetleg itt tudja vki:
Ha és mint ahogy amúgy nem. Az ember fia vesz egy 2011-es alaplapot és abba Xeon processzort rak pl Intel Xeon E5-2670 V2, akkor tudja azt ugyan úgy tuningolni, mint a sima asztali verziókat, mint pl a i7-4960X-et?
-
kovsol
titán
Pl az, hogy míg én tudom használni 4800Mhz-en értelmes feszültségen a procimat, addig a te procid lehet nem melegszik jobban fel, de 4700@1.472V vállalhatatlan hosszú távon. Szóval nekem a hűtés szab gátat, neked meg a feszültség. A hűtést lehet orvosolni, de ha fejre állsz akkor se fog kevesebb feszt kérni a tied.
És amúgy miért gond, ha valaki nem akarja kupaktalanítani a procit? Én se fogom az enyémet.
-
kovsol
titán
Amelyik kevés fesszel beéri az a feszültség hatására jobban szokott melegedni, mint azok a példányok amik eleve magas feszt kérnek.
Én így használtam jó darabig 4500MHz-en.
Mikor 7870CF volt tuningolva a gépemben akkor viszont 4800MHz -en toltam neki: [link] Játék alatt 70 fölé nem ment 4800MHz en se. Ami vállalható szerintem még. -
stargazerhu
aktív tag
Jaja én is kaptam hozzá....De ebben az esetben a két ecsetnek semmi értelme sincs....alig volt elég a magra és a kupakra....
(#20932) sephi ÉN is kvázi tesztelési céllal tettem, amit tettem....racionálisan semmi szükségem nem volt rá!
De nem kell mindig racionálisnak lenni.
-
-
Mi5i
aktív tag
Egy kolléga régebben írt erről sok tapasztalatot, mikor műveltem magam gyorstalpalóban akkor rátaláltam:
c41r0^: tehát ebből következik, hogy "egészségesebb" a CPU számára, ha a BIOS-ban "nagyobb vcore fesz + lightos LLC" kombó van beállítva, mintha "kisebb vcore fesz + agresszívabb LLC" kombót használsz, mivel az első esetén loadokkor nagyobb fesztüskét kap a CPU.
Köszi a programot, az is fent volt, ugyanazt írja. Nincs 1.2 közelében sem, 1.35 meg végképp sehol
-
Mi5i
aktív tag
Fix gyári VID érték mivel ellenőrizhető akkor? AIDA vagy CoreTemp pl. jó? Ezekben ilyen 1.08-1.14 körül mozog a fesz.
Igazad van természetesen, biztosan nem figyeli ezt mindenki, de azért ellenőrzésnél az 1.35V-ot közelítené az itt feltüntetett érték, ugye? Viszont ha ezek rendben vannak, akkor megnyugodtam, és köszi, mert jó meglátás valóban -
uRSul
tag
Még annyi kérdésem lenne, hogy ha offset-es értéket adok meg, akkor az alapfeszültséget mi alapján határozza meg a rendszer?
Mert amikor 1.170V a Core és beállítottam -0.045 offsetet, akkor szépen 4,2Ghz-en még normális hőmérsékletet produkált, nem is hibázott.
Viszont egy másik indításnál (igaz csak egyszer fordult elő) egy idő után csak úgy újraindult a rendszer. Az eseménynaplóból aztán kiderült, hogy miért, mert kevés volt neki a kraft és ahogy a BIOS-ba beléptem ott is láttam, hogy a Core értéke 1.070 volt. Úgy már tényleg kevés neki a feszültség főleg ha még le is von belőle. Ezt hogy lehet viszonylag fixen tartani? Vagy inkább akkor teljesen fix értéket használjak az alap feszültség megadásához?
Csak ehhez frekvenciához még inkább offset-et javasoltok, ahogy látom. Köszi! -
stargazerhu
aktív tag
öhöm....És akkor kupak le paszta ki belőle és raktár rá vissza mást vmi jobbat és kupak vissza? Vagy szőrén megülve van most?
Mondjuk az enyém megy 4,7GHz-en 1,3V-on.... Lehet belevágnék, ha mondjuk az 5.0GHz-t el akarnám érni....
De nem csak játékokra használja az ember....van ahol jól jön minden kis sebesség növekedés. -
stargazerhu
aktív tag
-
->Raizen<-
veterán
-
uRSul
tag
Úgy tűnik érdemes kérdezni és olvasgatni, mert pár dolgot módosítva, most 4,2 GHz-en megy alacsonyabb hőfokokkal mint korábban a 4 GHz-en!
Nem mondom, hogy most már mindent teljesen értek, főleg mert Gigabyte lapom van és az Asrock-os offset itt nincs, de azért remélem, hogy arra állítottam be a 0.050V-ot, így 1.140V max értékkel fut elég szépen, hiba nélkül.
Köszönöm az értékes hozzászólásokat, nem ígérem, hogy nem fogok még kérdezni!(ha WHEA logger hiba van, akkor a 0.050-et még csökkentsem inkább?)
-
po1son
addikt
Nah ez kimaradt, hogy alapbeállításokon használjam a bios-t.
Isten igazából volt fél órám, hogy csináljak egy bios update-et és utána kivegyem a procit a gépből és vigyem a vevőnek vagyis nem foglalkoztam vele nagyon sokat, hogy megoldjam a próblémát. Mindenesetre most már csak ivy procit fog láttni a lap, amit remélem betudok szerezni minél hamarabb. Gondolom, ha a lap selejtes lett attól a procit még nem teheti tönkre? Egyébként köszi a segítséget.szerk: amúgy ez is durva, hogy hardverapró múlt héten még tele volt 3570k-val most meg már egy darab sincs.
-
po1son
addikt
Innen raktam fel a legújabbat. Pendrive-ot használtam és tökéletesen végig ment a bios update, mert a bios setupba már az új van.
A végén bakiztam egyet, mert amikor fennt volt már a bios és újraindult a gép, akkor bootnál kérte hogy vegyem ki a lemezt vagyis gondolom a pendrive-ot és nyomjak meg egy gombot. Viszont én nem vettem ki a pendrive-ot, hanem rögtön nyomtam egy gombot és a boot sorrendbe a usb maradt elsőnek vagyis a pendrive, amin a bios volt. Ez lehet a gond? Egyébként én is arra gondolok, hogy egy win7 újratelepítés segit majd. -
LamaCube
addikt
Adtam neki -0.055V-ot és végigfutott. Amikor az offsetbe bementem alaphelyzetbe +0.05. Hiba nem volt most. És eddig az eseménynaplóba se került semmi.
Mennyi idő alatt kellene pl. játéknál előjönnie hibának, mert a tegnapival összesen 2.5 óra bf3 és 1 óra bf4 béta volt. Játékban eddig nem dobott semmi hibát.
Én eddig a szorzót állítottam meg az offset módot. Mást nem kell állítani? Ennyire egyszerű lenne az egész? Utoljára E8500 procim volt annál a platformnál annyi mindent kellett belőni. Egyébként megköszönném, ha részletes beállításaidat elküldenéd, ha nem gond. Bár én is szeretem a magam "erejéből" csinálni. Persze nélkületek meg egy ismerősöm nélkül nem jutottam volna idáig.Megnéztem az adatlapod és tényleg
-
LamaCube
addikt
Amit belinkeltél linx-et az ugyanaz, amit én használok. Letöltöttem és ugyanaz a verzió meg minden.
Egyébként bf3 alatt 2C°-al ment fel a hőmérséklet, de általában tartja az 55C°-ot.peu407
Nekem most bőven jó a 4.2 is, de lehet a későbbiekben megnézem, bár amint látjátok nem vagyok egy tuning bajnok.
-
LamaCube
addikt
Adteam neki -0.060-at. Lefuttattam a teszteket és toltam 1,2 óra bf3-at. Tegnap bf3 alatt 3x logolt az eseménynaplóba és még sima netezés közben is volt egy bejegyzés. Most eddig se játék se teszt alatt nem dobott egyet sem. Persze, azért figyelem még pár napig az eseményeket.
Teszt alatt ezek voltak az értékek, nem tudom jók-e? -
szimi57
őstag
Nem használok C1E-t. Nem szeretem, ha ugrál a freki, stabilitási problémákat is okozhat. Az ugráló voltokkal sem barátkozom, ezért ez a megoldás. A két BIOS profilt váltogatom. Sajnos 4.2 GHz-en 1.2 V felett kér a proci. Üresjáratban lemegy valamivel 1.0 V alá, de még a C1E sem viszi le 0.8 V-ra hiába veszi vissza a frekit 1.6 GHz-re.
-
Elixión
tag
-
Elixión
tag
Higgy amit akarsz
. nem kamuzgatok össze- vissza, a fps számláló Action-é sajnos nem írta ki "videórögzítés közben". de megnézed a videót látszik hogy nem 30 fps van. és a vga kihasználtságól sem hazuttam mert a te beállításaid mellet a bf3 jórészt 99% pörgott.. és néha ment le 80% felé..na de mind1.. Nemvitatkozok.
-
Elixión
tag
érdekes mert nekem Lazán megy 60+fps el. és 7870 emvan
[Itt a Videó is ] igaz msi after bourner nemünködött alatta szal Action vettem fel.
-
kovsol
titán
Én nem is néztem már vagy fél éve hőfokokat, sőt azt se vágtam hány Mhz -re van állatva a proci jelenleg.
Most nézem 4200Mhz -re van lőve. 56fokra ment fel 5kör linx után. Még év elején amikor nézegettem a 4800MHz -t bírtam 24/7 re. Kupak még a gyári. Akkor kellett neki a 4800MHz a 7870CF miatt. Azóta már azt felszámoltam így elég a kisebb órajel.
Kétlem, hogy mostanában fogok procit cserélni. -
Vigilante
őstag
Látom az aláírásom csak dísznek van!
Pedig pont az ilyen fölösleges kérdések végett van kirakva oda minden a gépemről! Egyébként még a GTX480 SLI is ott van alatta ami azért szeret befűteni! Konvertálás alatt különben egy 20°C-os szobába:
A Crysis 3 alatt low-on 2 GTX480-at kihajtani azért nem egyszerű 4,5 GHz-en sem, szal a konvertálások alatt nem is szokott nagyon melegebb lenni, mint C3-ba!
Nyárig egyébként lecserélem az ősrégi Sonic Tower hűtőmet egy D14-re, azt nem lesz itt semmi probléma!
-
Elixión
tag
Nekem személy szerint nincs kupaktalanítva a 3570k. mx-4 el használom és mellé egy Alpehnföhn K2 dolgozik a hűtésért. nos 4.5 re tolva 1.170v on 63°c linx alatt sztem korrekt
most gondolkodom a kupaktalanításon de fosok h megroppantom vagy valami. és nincs 50k megint 1 procira
sajna behuztak egy i7 2600K val "előreutaltam " 45k..-t kb 1 hónapja. és sajna igy elment 100e ft.om.. intézkedéseket megtettem. de még semmi.. na de mind1.. lehet kupaktalaníton majd meglátommég
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest