Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• haly

őstag

válasz MrM94 #20106 üzenetére

Semmi probléma. Ami azt illeti én is még újoncnak számítok. Prime 95 kevésbé fűt, mint a LinX. Ennél jobbat még nem találtunk (fűtés szempontjából!). Azt hiszem azért van a nagy melegedés, mert a proci csak 1 területét célozza meg. Pontosabban lebegőpontos számításokat végez a proci.
    WHEA az meg tulajdonképpen az a hiba, mikor elszámolja magát a proci, és ezért újból nekifut, de másodszorra már megy. Ez gyakran okozza a program leállását például játékok közben. Windows eseménynaplóban tudod megnézni. (bal felső sarok egyéni nézetek, felügyeleti eszközök)
    WHEA logger, vagy WHEA error. Ilyen néven kell keresni. Amennyiben jelen vannak ezek a logok, nem tekinthető a tuning stabilnak. Ha eltűntek, akkor jó. Én eddig ezt találtam a legbiztosabb megoldásnak az ellenőrzésre. Használni kell természetesen előtte a procit. Kicsit kínozni tesztekkel, játékokkal, aztán megnézni, hogy van-e WHEA log. :K
    A prime 95 elé egyébként csak azért került a LinX, mivel ebben van egy AVX nevű utasításkészlet, mely az intelnél a Sandy Bridge óta ismert. Ezt a prime95 úgy tudom nem tudja kihasználni, így nem is tudja olyan mértékben felmelegíteni a processzort. Azt azonban ki kell emelni, hogy LinX csak hőmérséklet tesztre való. Aki stabilitást ezzel nézi, az magára vessen. Van akinél a LinX tökéletesen lefut, de játékok alatt hibázik a proci, és van akinél ez fordítva van. :K Remélem segíthettem.

Új hozzászólás Aktív témák