Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:55:13

LOGOUT.hu

Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22098) #41133696 válasza inf3rno (#22097) üzenetére


#41133696
törölt tag

"Hát itt két különböző gondolkodásmód csap össze, szolgáltatni akarunk, vagy minél több pénzt beszedni az emberektől?"

Igazából nem csap össze, mert a szolgáltatni akarunk az szükségből van minden szolgáltatónál, mert úgy kap pénzt. Mi szerencsések vagyunk az Invitel szempontjából, mert jelenleg csak három szolgáltatói eszköz van kint, ebből kettő minőségi. Az egyik a Cisco EPC3208 kábelmodem, a másik pedig a Smit CA modul.Pár nappal korábban volt még egy negyedik, Az Intek STB az is jó volt. Viszont a Neotion CA modul allergiás, pontosabban inkompatibilis a Sony tévékkel. Az ARC-1011YR STB-ktől meg alig vártam, hogy megszabaduljak, és visszaküldjem a szolgáltatónak őket.

Ha annyira a minőségi szolgáltatás lenne a szolgáltatók fókuszában, akkor pár dolgot tisztázni kell:

1. Nem lennének fapados HGW-k, ezekre van a legtöbb panasz.
2. A jelenlegi legelterjedtebb sávszélességet biztosító technológiákkal képtelenek lennének IPTV-n normális bitrátával Stream-et nyomni (az ADSL eleve kiesne, de még a VDSL is). Igen, nem kell az ilyesmi, olyan csatornáknál, ahol egész nap stúdióbeszélgetések mennek, oda elég a 8-10 Mbps is 1080i-ben, de Film csatornáknál nagyon gáz, ott ahol gyors mozgású jelenetek vannak. Ha megállítod főleg látni, hogy pixelháború van, de sokszor anélkül is.

Az Invitel-nél (DVB-C) az SD is láthatóan szebb, mint nálunk a Speedport IPTV-n (megjegyzem nem gondoltam volna, hogy a 2013-as Speedport 724 CI-t egy sokkal butább fogja követni 2016-ban, amelyikben sem 5 GHz-es WiFi, sem Gbps-os LAN).

(#22094) kabelmania27: Azért említettem még, mert az Invitelnek úgyis több a bevétele, hogy köztudott a zöldeknek nincs műholdas tévé szolgáltatása. Amiből ugye a másik kettő, sok pénzt tud bevasalni, hiszen az egész országban, bárhol létesíthető, egyetlen feltétel, hogy a házon legyen olyan felület, ahova felszerelvén rálátás van a műholdra.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.