Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
tbw
aktív tag
Na sikerült.
De azt látom, ahogy belép egy külföldi szerver máris ott a loss.Az indexet pathpingeltem és ott pedig a Datanet server volt a lossos.
Faja. -
Zimi91
tag
Sziasztok,
más is kapott ilyen számlát, amiben ez szerepel:
"Tisztelt Előfizetőnk! Tájékoztatjuk, hogy az Ön által is igénybe vett 30M-es lakossági VDSL internet csomagunk
kínált és garantált feltöltési sebességét megemeljük (megemelt sebesség: kínált: 6.00 Mbit/s,
garantált: 1,70 Mbit/s). Előfizetőink számára a megnövelt feltöltési sebességekre fokozatosan 2016. március 1-ig
történik meg a műszaki átállás. A díjcsomag egyéb feltételei például annak havi díja - nem változnak. Az ÁSZF
érintett rendelkezéseit 2015. november 1. dátummal módosítjuk (ÁSZF 1.sz. melléklet 2.1.3.4.)."Ha igen, akkor ez mit jelent? 5 helyett 6 lesz, a garantált meg 1 helyett 1.7?
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Legalább az illúzió megvan

Felhívtam a 1443-at, hogy nem e lehetne 1. -nek az Intek STB-t beállítani, a válasz, hogy nem...
mondjuk ilyesmire (is) számítottam, csak azért kérdeztem rá, mert egy korábbi beszélgetésemkor, az egyik ügyintéző úgy kérdezett, hogy akkor ugye az 1. egység az az STB?! Ebből gondoltam arra is, hogy esetleg lehet állítgatni. Persze akkor még két STB volt és csak egy CA modul, hiszen az ARC-1011YR volt a legrégebbi nálunk lévő.
Mielőtt egyébként az ARC-t visszavittem volna, sűrített levegővel is letisztítottam. Lehet már azóta újracsomagolták.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Csak az értelmét nem nagyon tudom,hogy mi, amikor minden őt körülvevő szomszédjánál, meg az egész utcájában légkábelen megy a az Invitel és a villany is. Mert egyébként biztonságosabb az ha a földben megy a kábel, de így hogy csupán annyi történt, hogy azt a légkábelt vezették be neki a föld alá ami előtt és utána is légkábelként folytatódik

-
törölt tag
Nos ezt leírom érdekességként. Az utcánk egyik oldala légkábeles, abban az oldalban lakik a szomszédom is, akit szintén áthoztam az Invitelhez. Megjegyeztem, hogy ketten lesznek egy ugyanazon oszlopon a szembe szomszédjával. Mire ő, ezen az oszlopon (már) nincs rajta kívül senki más sem. Erre pislogtam, mert emlékeztem, hogy volt... legalábbis pár héttel korábbról emlékszem. Három lehetőség volt:
1. Rosszul emlékeztem illetve láttam a légkábelt azon az oszlopon
2. Az illető kiköttette
3. Egyedül az utcájában átvitette az út alatt.Nos a szomszédom azt mondta, hogy a harmadik (rendelkezésére állnak anyagiak, és gépek is, de gondolom csak az előbbi kellett, mert ezt csak a szolgáltató csinálhatja szerintem), és az Invitel oldala szerint is van ott szolgáltatás, de légkábel az már tuti nincs...
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
netkabel
üzenetére
Jobban jársz egy tracert index.hu paranccsal mert nálam a pathping az első szervernél leáll ahol tiltva van az icmp, de attól függetlenül még áthalad rajta minden más forgalom. De lehet van valami kapcsoló amivel nem áll le.. őszintén szólva nem is ismertem eddig a pingpath parancsot

-
netkabel
csendes tag
Windows alatt csináltam szóval inkább pathpingnek kellett volan hívnom ugyanis a traceroute linuxos parancs.
A következő képpen néz ki:
- windows gomb + r = megnyitod a futtatást
- beírod "cmd" -enter (ekkor elindul a win parancssor)
- "pathping index.hu" ezt a sort beírod és enter, ekkor kiírja melyik szervereket érinti, tehát hogyan jut el a kérésed az index.hu-ig
-ezután várni kell (kiírja hogy hány másodpercet)
-ezután megkapod az értékelést vesztett csomagok/elküldött csomagok százalékban és azt is kiírja melyik IP dobálta el a csomagokatHa megvan melyik IP-nél vesznek el a csomagok akkor itt csak rákeresel : https://www.whatismyip.com/ip-whois-lookup/ és ez kiírja kié a szerver.
A probléma leginkább este 7-9 óra felé érezhető. Ilyenkor szokott a legnagyobb lenni a csomagvesztés.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Csináltam egy jeltesztet, itt másként megy mint a Sony-nál - jobb, mert az összes csatornáét végignézi, nem csak azt amelyiken éppen veszi a jelet - igaz a csatornanevét nem írja ki csak a frekvenciát viszont látható, hogy melyiknél a leggyengébb -, csak egy jelszintet mutat ugyanakkor. Mivel így a legcélszerűbb, csináltam is róla egy videót

LG 32LF632V + Invitel Smit CA modul - Youtube video
Korábban ugyanebben a szobában az Invitel Intek HD-C63CX STB-szal mért eredmények is rendben voltak úgy, hogy az előszobában van egy SIGNAL 4645F tip. villámvédő közvetlenül a lejövő koax kábelen az EKT-1002 CS osztó előtt, plusz az én ágamon még extraként egy APC PH6VT3-GR koaxvédelemmel is ellátott túlfeszültségvédő, melybe szintén belefut a kábel.
Lehet a nagyobb kijelzőméret miatt van, de úgy veszem észre, hogy a korábbiakhoz képest amikor még csak a Philips 237E3QPHSU-n keresztül néztem, de az 1080i-ben jövő adások egyikénél-másikánál mintha érezhető lenne az alacsonyabb bitráta, enyhe pixelesedés elvétve.
A hang az teljesen rendben. Igaz nem a tévé hangszóróját használom hanem egy Genius SP-HF1250B hangfalat.
-
tbw
aktív tag
Megmondanád melyik szervereket kell tracerouteolni.
Akkor én is küldenék nekik adatot és hátha akkor elkezdik megjavítani.
Mert idegesítő ez a lossos szar. -
törölt tag
válasz
üzenetére
A korábbi képen a Sony KDL-32EX650 + az Invitel Neotion CA modul EPG képe, ezen pedig az LG 32LF632V LED TV + Invitel Smit CA modulé:
A második CA modulra eddig semmi panasz nincs, úgy működik, ahogyan elvárható tőle, igaz csak pénteken lett üzembe helyezve.
A két gyártótól származó Invitel CA modulokról képet tartalmazó hozzászólásom linkje.
Az király lenne, ha az Intek HD-C63CX -et állíttathatnám be a 1443-as számon 0 Ft-osnak, a másik CA modul pedig megkapná a 490 Ft/havidíjat, a kettő együtt lenne 10 Ft híján annyi mint az STB egymagában

Hétfőn lehet rákérdezek, legfeljebb azt mondják, hogy nem
(#17478) kabelmania27: 1508_Ebill-kedvezmény 15.10.01 1,00 db -78,74 27 -78,74 -21,26 -100,00 -
kisapa
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen ez a kedvezmény nekem is rajta van. Ami árnyalja a képet az az ,hogy hívás felépítési díj is szerepel pedig tudtommal a start csomagban a kapcsolási díj ingyenes.
-
headhunter
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Egyéb kedvezmények
1402_E- kedvezmény 15. 10. 01 1, 00 db - 78, 74 27 - 78, 74 - 21, 26 - 100, 00
1508_Ebill- kedvezmény 15. 10. 01 1, 00 db - 78, 74 27 - 78, 74 - 21, 26 - 100, 00 -
netkabel
csendes tag
Nekem ugyanez a problémám a LoL-al. Napközben játszhatatlan a játék mert 15-20%-os packet loss van. De nem csak a játékra hanem úgy általában mindenre. Tracerouttal megnéztem az invitel belső hálózatában a 2 inviteles szerver dobja el a csomagokat. Túl van terhelve a hálózat napközben. Játszani csak este 10 óra után lehet reggel 7-ig. Utána megint szar a net.
-
kabelmania27
félisten
Jelszint.
Nálatok is van ilyen a számlán?
Telefonnál: 1510 Speciális-kedv
Alul:
1508_Ebill-kedvezmény
1402_E-kedvezmény 100Ft-os kedvezmény régebben is rajta volt.
Ha jól nézem az áremelést visszaadja. -
tbw
aktív tag
Szóval tegnap este játszottam és körülbelül fél 11 3/4 11 felé mintha elvágták volna a packet losst.
0% volt mind CSGO ban és BF4ben.
Fasza, valamelyik kimenő vonal, vagy kimenő szerver a szar az Invitelnél. -
HardCandy1
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, már úgy is próbáltam

-

-
törölt tag
M1HD, és M2 HD nem 5xx körül van DKTV-n? Mert sehol sem találom, csak az SD verzióit ezen két adónak.
-
HopeckoR
aktív tag
Gödöllő környékén masnak sincs Net es Tv szolgáltatása?
-
kisapa
őstag
Sajnos ma többszöri próbálkozásom ellenére sem sikerült felhívnom az ügyfélszolgálatot. A korábban linkelt táblázatból kiderül,hogy nekem 250Ft-al lesz több. Ebben nem is annyira az összeg hanem az alapelv bosszant.
-
törölt tag
Majdnem elfelejtettem, ma sikerült még pluszban egy ismerőst, beinvitálnom az Invitelhez

-
r0by
addikt
Sajna nem találtam meg a papírt.
De rákeresve a neten szerintem itt megtalálható, amit kiküldtek: http://www.invitel.hu/invitel/tajekoztatokEgészen pontosan ez az.
Felette van egy újabb tájékoztató, amiben például ez vonatkozik rám:
A telefonszolgáltatással nem rendelkező, határozott idejű szerződéssel (hűségidővel) rendelkező
ügyfeleink esetében a havidíj-emelés nem lép hatályba. Ebből következően a határozott idejű helyhez
kötött internet- és tévészolgáltatás önálló vagy együttes igénybevétele esetében nem alkalmazunk
díjemelést, a havi díjak összege nem változik.
-
hetfield1
tag
válasz
HardCandy1
üzenetére
Melyik beltérin lehet usb-t használni?
-
válasz
HardCandy1
üzenetére
Pontosan megegyezik a felirat és a videó neve?
-
HardCandy1
csendes tag
Sziasztok! Azt nem tudja valaki, hogy az Invitel beltéri egységén ha USB-ről nézek filmet a feliratot miért nem jeleníti meg? Ha rámegyek a távirányítón a felirat kiválasztásra, hiába pipálom be, nem jeleníti meg. Az SRT formátummal lehet gondja? Próbáltam BlueRayrip-ben leszedett filmmel, ott a feliratnál írta is hogy magyar nyelvű, de ott se jelent meg egy szó sem. Valaki tudja esetleg hogy lehetne elővarázsolni?

-
kisapa
őstag
Érdeklődnék van-e lehetőség megnézni,hogy milyen telefonszámokat hívtak a telefonomról.
-
r0by
addikt
50 Ft körüli tétel rémlik. Ha nem felejtem el és még valaki nem teszi be, akkor este lefotózom. Ha megvan még egyáltalán.
-
törölt tag
válasz
kisapa
üzenetére
A részleteket még én sem ismerem, de gondolom olyasmi lehet, mint a mobilszolgáltatók esetében volt. A folyószámlámat terhelik - szinte mindent elektronikus formában fizetek, a többi szolgáltató felé is-, én is csak a díjnet rendszeréből töltöm le az Invitel számláimat.
-
törölt tag
Az a helyzet , hogy korábban volt erről szó, és arra jutottunk, mivel a rivális hazai ISP-k felhasználói is panaszkodnak erre a jelenségre, hogy nem az Invitel hibája. Company of Heroes 2 - vel, és Battlefield 4-gyel is szoktam játszani, előbbinél nincsenek szerverek, de utóbbinál nem tapasztaltam problémát.
Az áremelést kapcsolatban, én ma hallottam róla először, Ti kaptatok emailt?
-
westcoastog
veterán
-
tbw
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Ja akkor azért lossol az is mert külföldi alapokon van.
-
M@Db0Y
senior tag
Nálam kábelnettel is megvan a csgo loss esténként. Nem invitel hiba hanem 2 szerver útközben amit már egyszer korábban leírtam. Bármelyik szolgáltató hálózatából pingelve megvan az 5-10% közötti loss csúcsidőben.
Valve nem válaszol, az invitel nem változtat az útvonalon szóval megszívtuk amíg valaki ki nem javítja. -
tbw
aktív tag
válasz
üzenetére
Persze tudom.
Ezért elhoztam a modemet anyáméktól és teszteltem azzal is itt, mert az ugyanolyan mint az enyém.
Utána odavittem a gépem és teszteltem ott, egy másik helyen.
Mindkét helyen ugyanaz a net VDSL2 30 mbit.
És ugyanaz az eredmény, szóval a bekötések nálam jók, mert 2 helyen egyszerre nem lehet rossz minden.
Vagy ugyanaz a dslam ami lehet, és a főkábel a hibás valahol.
Erre tippelek, vagy vmi Inviteles gateway, ami külfölddel kommunikál.
Mivel a magyar szerók általában jók.
Bár BF4ben a magyar szeró is lossol. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Utolsó amit beraktál pluszba a sorjegyárus feldobta a napomat

De akkor kinek jelezzük?
Mert nekem fogalmam sincs, hogy hol a gond.. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
HopeckoR
üzenetére
Ja, hogy ez... Ez nem Invitel hiba, más gond lehet.
http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_41651-41651.html
http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_41700-41700.html
http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_41647-41647.htmlT-nél is hasonló gondokkal küzdenek.
+1
http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_41621-41621.html -
HopeckoR
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Engem lepasszoltak azzal, hogy vegyem fel a kapcsolatot a server üzemeltetőjével.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
itt is VDSL2 van Gödöllőn és a hiba itt is fent áll. Alacsony sávszél külföldre és pocket loss délutánonként.
A hiba nem csak nála van -
tbw
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Az a gondom.
Hogy a pingtest itt is jó többnyire.
De ott is volt már 8%, aztán köv. tesztnél meg 0.Játékokban van a gond, ott a loss 5-10%.
A terhelt időszakban általában.
Reggel nincs, aztán déltől jön, du. a legrosszabb és este megint eltűnik.És ha ezt így jelentem be kiröhögnek.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ez esetben is még három variáció lehet.
1. Egy DSLAM-on vagytok. Közel lévő települések esetén előfordulhat ilyen.
2. Optikai gerinc hiba van, ami így mindenkit érint az adott vonalon.
3. Véletlen egybeesés a két hiba.Egyébként igen, addig kell jelenteni, amíg meg nem csinálják. És ha nem jó, akkor azonnal újra be kell jelenteni, nem szabad engedni nekik lezárni a korábbi hibajegyet, és még kötbér igénnyel is zaklatni kell őket. Ha nem foglalkoznak vele, akkor NMHH felé is lehet jelenteni.
-
tbw
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csak az a baj, hogy egy másik faluban is ugyanezt csinálja.
Ugyanúgy packet loss van.
Mivel elvittem a gépemet oda, ugyanezzel a nettel.
Akkor most mégis hívjam ki őket hogy vizsgáljanak át mindent? -
tbw
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Akkor szerintetek mi lehet a gond a VDSL2-vel?
A rézkábel optikai kombó? -
tbw
aktív tag
Neked amúgy milyen neted van?
Lossolni nem szokott, vagy azt nem nézed? -
törölt tag
válasz
kigyi_23
üzenetére
Nos az a helyzet, hogy nagyban le akarom redukálni a kábelmodem újraindítások számát, mert egyrészt macera, másrészt nem tesz jót az az eszköznek... harmadrészt, eddig már megnéztem, és dokumentáltam, esőben, hőségben, hűvösben, viharban, csak a téli fagyok maradtak ki... majd akkor is megnézem, hogy teljes legyen a spektrum.
Nem szeretnék egy sárguló Thomsont kapni helyette, ameddig megy a szolgáltatás - azaz nincs kiesés, addig áramtalanítás sem nagyon lesz. Egyébként is UPS-re van kötve.
Az ARC-1011YR-nél is az egyik gyenge pont a jelerősség mérés volt. Annak is remek volt egyébként a szellőzése, csak ott voltak egyéb stabilitásbeli gondok is.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
kigyi_23
üzenetére
Láttam múltkor amikor a szerelő nézegette a jelszinteket. Egészen más webes felületen keresztül nézte és helyes adatokat látott különböző időközönként elmentve.
Remélem ez a karbantartás megoldja a loss meg az esti külföldi sávszél problémát. Ahogy nézem minden ismerősöm megkapta akinek kábelnet van szóval valami központi szerelés lesz

-
kigyi_23
addikt
válasz
üzenetére
Valószínűleg csak a user interface érintett a szolgáltató előfordulhat, hogy pontos adatokat lát az adminban már. Apró ki baki gondolom a cisco-t sem érdekli annyira
Amíg megy a vas hiba nélkül addig szinte mindegy mit ír ki.Gondolj csak bele a tv-k össze vissza írják a jelerősség/jelminőség részt aztán mégis mennek. Van amelyik 10%-ot jelez mégis hiba nélkül látod az adást. Ugyanazon a kábelen egy másik tv lehet 70%-ot írna. Ez van a felhasználói felületekkel, sajnos nem elsődlegesek a gyártók szempontjából.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen ez még logikus is lehet, de akkor miért nem képesek szoftveresen javítani? Mármint a Cisco...
"Tisztelt Előfizetőnk!
Ezúton tájékoztatjuk, hogy kollégáink hibajavítás miatti rendkívüli munkálatokat végeznek, amelyben az Ön Invitel Távközlési Zrt-től igénybevett internet, e-mail és telefon szolgáltatása is érintett lesz. A munkavégzés idején a webmail szolgáltatás sem fog működni.
A munkavégzés időpontja:
2015.10.18-án 00:01 - 06:00 óra között legfeljebb 3 óra folyamatos szolgáltatás kiesés várható.
A munka befejezését követően a szolgáltatások zavartalanul fognak működni, azonban előfordulhat, hogy az internetkapcsolat nem áll automatikusan helyre. Ebben az esetben kérjük, hogy a kábelmodemet újraindítani szíveskedjen!
Előre is köszönjük szíves türelmét és megértését!
Üdvözlettel:
Invitel Távközlési Zrt
Ügyfélszolgálata
"Mondjuk ekkor aludni fogok

-
kigyi_23
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is így vélekedek, hogy csak a kijelzés rossz, mert egy idő után, ha ezeket mért adatoknak venné akkor eldobálná a kapcsolatot csak azért, mert a szoftvere megbolondulna tőle. Szerintem ezekkel nem érdemes foglalkozni, de ezért még újraindítgatni sem hiszen már pontosan tudod milyen értékek vannak folyamatosan így csak akkor látom értelmét, ha gondok vannak, vagy max havonta egyszer ránézni csak érdekességképpen. Persze hobbinak sem utolsó értékeket figyelni

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Én erről sem vagyok 100%-ig meggyőződve, szerintem csak a jelszint kijelzése rossz valami oknál fogva, mert ha ennyit mérne is, akkor elég drasztikusan le kellene csökkentenie az adási erősséget is a magasabb vételi miatt, minek után nem működne a kapcsolat.
Szerintem. De hozzáteszem nem vagyok DOCSIS szaki.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Oké, azt beállítja magának, de amit mér, azt egy idő után rosszul teszi (most csak a DS értékekről beszélünk), és szolgáltatótól függetlenül, kvázi szoftveresen javíthatatlanul ilyen.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
3208-nál megint sikerült fals értékeket produkálnia...
" Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 19.6 dBmV 43.2 dB
Channel 2: 19.1 dBmV 44.3 dB
Channel 3: 19.2 dBmV 43.9 dB
Channel 4: 18.9 dBmV 44.5 dB
Channel 5: 19.7 dBmV 43.2 dB
Channel 6: 20.1 dBmV 43.9 dB
Channel 7: 20.2 dBmV 43.9 dB
Channel 8: 20.3 dBmV 43.9 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 42.8 dBmV
Channel 2: 43.0 dBmV
Channel 3: 43.4 dBmV
Channel 4: 42.0 dBmV"Valós:
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 11.1 dBmV 43.2 dB
Channel 2: 10.7 dBmV 44.3 dB
Channel 3: 10.9 dBmV 43.9 dB
Channel 4: 10.4 dBmV 44.6 dB
Channel 5: 11.3 dBmV 43.2 dB
Channel 6: 11.5 dBmV 43.9 dB
Channel 7: 11.6 dBmV 43.9 dB
Channel 8: 11.6 dBmV 43.9 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 42.8 dBmV
Channel 2: 43.2 dBmV
Channel 3: 42.4 dBmV
Channel 4: 42.7 dBmVJól látható, hogy az US-t helyesen méri még akkor is amikor egyébként meg van hibbanva.
-
Årpi
őstag
Dettó,egész nap nem tudok csézni csak 23 után mert 1-10% lossom van minden meccsen nap közben,mellette még a twitch sem az igazi valami miatt 1 hónapja szóval remélem valamit nagyon gyorsan csinál az invitel...
És én elég messze vagyok tőled,így eléggé országos problémára gyanakszom.
-
tbw
aktív tag
válasz
kigyi_23
üzenetére
Persze.
A csében ha 1-2% lossod van akkor semmi esélyed lelőni egy olyat aki tud játszani és nem lossol.
Competitive meccsekre ezért is nem megyek mostanában, mert esélytelen.
A battlefield az valamilyen szinten játszható még így is, de ott is van az hogy belősz az emberke mellé és szalad tovább mert a csomagod szépen elveszett.
Jó persze ez nem olyan fontos minta valaki munkára használja a netet, de nem azért fizetünk, hogy szar szolgáltatást kapjunk. -
tbw
aktív tag
válasz
HopeckoR
üzenetére
Én csak azért kötöttem ezt mert az utcában más alternatíva nincs csak a Galga TV és az mégrosszabb.
Éppen akkor fejlesztett az UPC Turán.
Rá is kérdeztem hogy Galgahévízre jönnek e és azt mondták hogy 1 éven belül biztos nem.Mivel ez volt a leggyorsabb alternatíva ezért beköttettem.
Jó is volt.
Aztán kiderült, hogy van ilyen sávszél duplázó opció, na isgyi azt is kértem 1600-ért vagy mennyiért.Aztán elkezdett szakadozni, hosszas levelezés és társalgás után a technikai helpdeskkel.
Kiküldték a szerelőket akik kimérték, hogy túl távol vagyok a dslamtól (650m) ezért nem tudja a vonal már a 70 mbitet.
Mivel annyira túl kell lőni hogy nálam meglegyen a 60 mbit, ami a vonal fizikai teljesítő képességének a határán felül van.
Ezért folyton droppolt, asszem 73 mbittel küldték, hogy itt meglegyen a 60, csak a vonal meg csak 70et tudott max.
De mire ezt elintéztem hogy mérjék ki az is 1.5 hónap volt, én tudtam mert láttam hogy szarok a jelszintek.Na visszavették 30/5 mbitre, és jó is volt kb. 2 hónapig, miután most egyszercsak elkezdett lossolni délutánonként.
ÉN arra gyanakszom hogy az elején én voltam az egyedüli a szekrényben, most pedig már rákötöttek másokat is, IPTV, stb. és ha mondjuk van egy pár olyan aki beköttette ezt a sávszél duplázót is, ami ugye nálam úgy terhelte a vonalat, hogy folyton megszakadt, akkor ez a vonal ezt egyszerűen nem bírja el.
Mivel én nem láttam, hogy valamit változtattak volna a kábelen.Nem vagyok annyira járatos, hogy mi a különbség az ADSL és a VDSL között, ráadásul ez VDSL2, de gondolom több szálat használ a vonalon, írjátok le ha tudjátok itt vannak hozzáértők.
De abban biztos vagyok hogy vonalfejlesztés nélkül, ez a régi réz telefonvonal nem bírja ezt.
Eddig 10 mbites netek voltak, és most meg kiadnak rá 60 mbitest is ha elég közel van a központhoz.
Bár szerintem az én 650 méterem sem olyan vészesen távoli, mégsem bírta a vonal, folyamatos volt a drop, meg a desync.Kértem őket hogy akkor ne tegyék 73 mbitre tegyék csak 60-65-re és akkor lenne nálam kb. 50 mondjuk, de azt mondták nekik előre vannak belőve valahogy az értékek, nem lehet ilyen finoman állítgatni.
Most pedig itt tartunk, van ez a net és lossol körülbelül 12 órától, este 22-ig.
Én sokat játszom online játékokkal onnan tudom.
Az ügyfélszolgálaton azt mondták ezt nem tudják sehogy sem tesztelni, a szerelőt meg hiába hívom ki.
Elvittem a gépemet édesanyámékhoz, másik falu, Tura, ugyanez a net, ugyanúgy lossol, ezzel kiszűrtem hogy a hiba nem nálam van hanem globálisan ebben a körzetben a VDSL2 egy fos.Szerintem csak alállomásokat cseréltek, de a vezetékre nem fektettek hangsúlyt egyáltalán, gondolták jó ez a parasztoknak, úgysem veszik észre átlagos netezésnél hogy lossol.
-
törölt tag
válasz
zachary
üzenetére
Az EPC3208 - on van két RJ-11 aljzat az EPC3008 - on viszont nincs. Előbbi szériahibája, hogy főleg nyáron ha megbízható jelszinteket akarsz látni a DS oszlopban, akkor már hetente több alkalommal kell újraindítani, utóbbi meg ismerősnél alkotott egy olyat, hogy mivel nem volt újraindítva ezért nemes egyszerűséggel addig nem volt net és a felületét sem lehetett elérni. A szellőzése viszont remek a Cisco kábelmodemeinek.
-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
Melyik gyártó neve szerepel a CA modulodon?
Sony KDL-32EX650 + a Neotion által kibocsátottnál, volt hogy hetente egynél többször is megesett. Az utóbbi hetekben, ott nem tapasztaltam, mert előbb sokáig az Intek HD-C63CX volt, tegnapig pedig az ARC-1011YR.
Az új smit + LG 32LF632V kombinációval pedig még nincs tapasztalatom, mivel a tévé még nincs itt, a CA modul pedig első működési lehetőségére vár.
Viszont, majd megeshet, hogy a két tévé között cserélve lesznek, annak fényében, hogy például a Sanyival jobban kijön e a másik verzió.
-
zachary
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csak ma bírtam megoldani, hogy legyen itthon valaki, de jó volt ez így, maximálisan elégedett vagyok most velük.
-
bigdigit
addikt
Ide valaki betud jutni?
https://www.invitel.hu/lakossagi/halozatfejlesztes?destination=halozatfejlesztes
Egyébként Szigetszentmikós Felsőtag érdekelne.
-
headhunter
addikt
CA modult használókhoz egy körkérdés:
Milyen időközönként "tűnik el" a modul a TV beállításainál, nem jönnek a kódolt adások csak az ingyenesek? (pl.: M4, stb...)
TV márka, típus?
Nálam a Sony Bravia KDL-55W829B tv-nél, elsőnek modul kivétel segített, de ez utóbbi időben egy sima áramtalanítás is megoldja problémát.
------------------------------------------------------------------------------
Szeptemberben, "kivételesen" az Invitelnél megjelent az aktuális havi számla és egyből a díjneten is elérhető volt, most megint visszaálltak a 3-4 napos követésre?

Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- 0perces. Kolink Inspire K2 Plus ARGB TG
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest