- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
válasz
bigbuda #2181 üzenetére
A profilodban be lehet állítani másodlagos kontakt személyt, hogy ha az IBKR akar kapcsolatba lépni veled, de nem ér el, akkor kit kereshet még.
Normál esetben ha valaki meghal, akkor lesz hagyatéki tárgyalás. Ehhez a közjegyző előzetesen készít vagyonleltárt, ami a magyar számlákat szokta tartalmazni. Nem tudom az IBIE-s számlák is bekerülnének-e automatikusan, külföldi számlákkal sajnos/hálistennek nincs tapasztalatom.
A legbiztosabb, ha a feleséged tud a számlákról, és ha nem kerülnének be a vagyonleltárba, akkor jelzi ezt, és felveszik öket. Én minden számlát (név, szám, intézmény, kb. tartalom) évente egyszer felírok egy papírra, és beteszem a "hivatalos" papíros szekrénybe.
A hagyatéki eljárás végén keletkezik egy hagyaték átadó végzés. Ezzel be lehet csattogni a bankba, és vagy átvezetik a papírokat az örökös számlájára, vagy megkapja a teljes számlát. Ez Mo.-on féligmeddig automatikus, mert a közjegyző értesíti a pénzintézetet hogy ki az örökös. IBIE esetén nem tudom hogy mit kell csinálni, gondolom egy hivatalos levél nekik a hagyatékátadó végzéssel. Én bízom a rendszerben, gondolom az öröklés mindennapos dolog egy ilyen cégnél...
A TBSZ alapból örökölhető, egyeneságon és feleségnek illetékmentes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Óvodások homokozója
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest