Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
válasz
bigbuda
üzenetére
A profilodban be lehet állítani másodlagos kontakt személyt, hogy ha az IBKR akar kapcsolatba lépni veled, de nem ér el, akkor kit kereshet még.
Normál esetben ha valaki meghal, akkor lesz hagyatéki tárgyalás. Ehhez a közjegyző előzetesen készít vagyonleltárt, ami a magyar számlákat szokta tartalmazni. Nem tudom az IBIE-s számlák is bekerülnének-e automatikusan, külföldi számlákkal sajnos/hálistennek nincs tapasztalatom.
A legbiztosabb, ha a feleséged tud a számlákról, és ha nem kerülnének be a vagyonleltárba, akkor jelzi ezt, és felveszik öket. Én minden számlát (név, szám, intézmény, kb. tartalom) évente egyszer felírok egy papírra, és beteszem a "hivatalos" papíros szekrénybe.
A hagyatéki eljárás végén keletkezik egy hagyaték átadó végzés. Ezzel be lehet csattogni a bankba, és vagy átvezetik a papírokat az örökös számlájára, vagy megkapja a teljes számlát. Ez Mo.-on féligmeddig automatikus, mert a közjegyző értesíti a pénzintézetet hogy ki az örökös. IBIE esetén nem tudom hogy mit kell csinálni, gondolom egy hivatalos levél nekik a hagyatékátadó végzéssel. Én bízom a rendszerben, gondolom az öröklés mindennapos dolog egy ilyen cégnél...
A TBSZ alapból örökölhető, egyeneságon és feleségnek illetékmentes.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS Vivobook S14 OLED - Ultra 5 226V - 16/512GB - Garancia
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve, garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- iPhone 15 Pro emelt kapacitású 3420mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest