Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
válasz
bigbuda
üzenetére
A profilodban be lehet állítani másodlagos kontakt személyt, hogy ha az IBKR akar kapcsolatba lépni veled, de nem ér el, akkor kit kereshet még.
Normál esetben ha valaki meghal, akkor lesz hagyatéki tárgyalás. Ehhez a közjegyző előzetesen készít vagyonleltárt, ami a magyar számlákat szokta tartalmazni. Nem tudom az IBIE-s számlák is bekerülnének-e automatikusan, külföldi számlákkal sajnos/hálistennek nincs tapasztalatom.
A legbiztosabb, ha a feleséged tud a számlákról, és ha nem kerülnének be a vagyonleltárba, akkor jelzi ezt, és felveszik öket. Én minden számlát (név, szám, intézmény, kb. tartalom) évente egyszer felírok egy papírra, és beteszem a "hivatalos" papíros szekrénybe.
A hagyatéki eljárás végén keletkezik egy hagyaték átadó végzés. Ezzel be lehet csattogni a bankba, és vagy átvezetik a papírokat az örökös számlájára, vagy megkapja a teljes számlát. Ez Mo.-on féligmeddig automatikus, mert a közjegyző értesíti a pénzintézetet hogy ki az örökös. IBIE esetén nem tudom hogy mit kell csinálni, gondolom egy hivatalos levél nekik a hagyatékátadó végzéssel. Én bízom a rendszerben, gondolom az öröklés mindennapos dolog egy ilyen cégnél...
A TBSZ alapból örökölhető, egyeneságon és feleségnek illetékmentes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Hobby elektronika
- Fotók, videók mobillal
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Adobe Lightroom topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3125, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3583, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest