Új hozzászólás Aktív témák

• Simia

junior tag

Érdekességképp csináltam egy táblázatot a saját beutalásaim sebeségéről az IBKR historikus tranzakciós adatai alapján.

CIB, Revolut és Wise integrációs pénzmozgásokról vannak így adataim, mintegy 47 deposit esemény az elmúlt bő egy évből. Sajnos az adatoknak jelentős "szezonalitása" van, az idő folyamán változott milyen toolokat használok, ezért ha különböző beutalási módszerek tulajsonságai jelentősen változtak az elmúlt évben, akkor ez gyengítheti a következtetéseimet.

Általánosságban:
    A beutalások minumum 0, maximum 6 nap alatt értek be átlagosan 1.34 nap átfutással. A mozgatott pénz mennyiségének úgy tűnik nem volt jelentős szerepe. Az

A lassabb átlagosan a Revolut volt 0 és 6 közötti, átlagosan 1.85 nap alatti átfutással. Érdekesség, hogy jelentős különbség volt a devizanem alapján: minden EUR utalás még aznap megérkezett, egyértelműen a HUF utalások rontották az átlagot,

A második leglassabb a CIB volt, itt 1.54 nap alatt érkeztek meg a pénzek, a range pedig 0 és 3 nap között alakult. Ezt a kezdeti pár próbálkozás után nem használtam, mert ugye nincs a csomagomban ingyen utalás náluk, ezért áttértem a Revolut-ra.

A leggyorsabb egyértelmüen a Wise integráció volt. Ezzel CSAK HUF/ot mozgattam. Az átlag 0.6 nap volt, a leghosszabb várakozás 3 nap. Itt érdekesség, hogy a migráció választóvonalnak bizonyult. Ha csak a migráció előtti adatokat nézem, akkor az átlag 0.33 nap, és sosem több mint 1. A migráció után viszont (itt összesen 2 beutalásom volt) 2 és 3 nap.

Ezzel kapcsolatan nyitott ticketemre a következő választ kaptam (mellesleg több mint 24 óra múlva):
    Dear <redacted>,

Thank you for contacting Interactive Brokers.

We wish to confirm deposit for <redacted> HUF has been now credited to your account <redacted>.

Time to arrive for your deposit is form immediate up to 48h.

If you need further assistance please do not hesitate to contact IBKR Customer Service.

Kind regards
    Anna
    Funds and Banking
    IBKR Customer Service

Valamennyire tényező, hogy az utalást milyen napon indítom.
    A hétvégén indított utalások átlagos átfutási ideje 1.45 nap volt, a hétkzben indított utalások átlagosan 1.31 nap alatt értek át. Ez azt hittem jelentősebb tényező lesz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés