Új hozzászólás Aktív témák

• Blaymoira

tag

válasz Moltiszanti #1365 üzenetére

Hát jó kérdés, a szintetikus ETF-ek általában azt jelentik, hogy valamilyen helyettesítő termékkel próbálják elérni a hozamot. Pl.: az SMTC alapvetően részvényekkel próbálja ezt replikálni.

Ez ugye azt is jelentheti, hogy nem tudják tartani az indexet, amit követnek, vagy nagyon rossz esetben veszteség is lehet. Bár ezeknek az ETF-eknek a risk scoreja nagyon alacsony a KID szerint így elméletben nagyon kicsi az esély rá. Tehát valószínűleg a holding másik része meg valamilyen nagyon alacsony kockázatú elem

Annyira én se olvasgattam őket így én se értem úgy mond. Ezt alapvetően olyan oldalon találtam, ahol XEON alternatívát kértek USD-ben (az is swap based és elég stabil arra, ami a célja). De a doksiaijakban benne van.

SMTC-ről itt lehet olvasgatni: https://www.amundietf.lu/en/individual/products/fixed-income/lyxor-smart-overnight-return-ucits-etf-cusd/lu1248511575

Ami természetesen azt jelenti, hogy valószínűleg egy durva market crash esetén nagyot eshet. És, ahogy nézem ezek repo műveleteket csinálnak, ami effektíve azt jelenti, hogy shortolják a részvényt és arra játszva, hogy emelkedik az ár és így lesz hozam.

Röviden a válasz mindenki egyéni döntése igazából, hogy bele mer-e vágni ahogy te is írtad nem veszünk oylat, amit nem értünk. De bonddal sem biztos, hogy jobban járnál, mert ott IBKR-en nagy tételben dobálóznak általában és nem kötelesek elfogadni az ajánlatokat így lehet beszorulsz bondba lejáratig. Egyébként egy stop limit orderrel szerintem mindig lehet kezelni a nagy eséseket.

Új hozzászólás Aktív témák