- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dareius
tag
Szia,
Köszönöm a válaszod, én is így gondolom, amit leírtál ezek szerint nem vagyok egyedül.
Kíváncsi leszek miként fog alakulni ez a piac a DDR5 bevezetésével, kár hogy az USB 4-et 2020-ra tervezik bevezetni. Új sataportól még nem hallottam a közeljövőben, pedig esedékes lenne ott is váltás, vagy az M2-annak lehet betudni, mindegy ez már nem ide tartozik...(#1320) korcsi:Szia írtam, hogy nem fogom részletezni, de röviden leírom én miként szoktam dönteni.,de csak tényleg röviden, mivel nagyon hosszú lenne és ez nem egy gazdasági fórum és még lehet én is bele bonyolódnék az értelmes és helyes megfogalmazásba. A lényeg ezek a mutatók 1 vagy több tényezőkből álnak minél több tényezőt veszünk bele egy kimutatásra annál jobb képet kapunk arról, hogy helyes döntés tudjunk hozni egy adott kiadásról, vagy befektetésről stb…
Én ilyenkor mit szoktam nézni: Piaci helyzet, meghibásodási ráta, technológia, felhasználhatóság, amortizáció(Pcnél is van)garancia. technológiai készletcserélődés, szoftveres támogatottság. beruházási költség, teljesítmény,felhasználás szempontjai(több is lehet) plusz az üzemeltetési költség. Tehát általában 10-15 mutatót veszek figyelembe egy-egy döntésnél. Nem csak az Ár/teljesítményt veszem figyelemben, ami 2 fő mutatóból áll, mivel a teljesítmény az több dologból áll nevezzük azokat most mellék mutatónak vagy részleteknek, ahogy tetszik.
remélem így megérted az én gondolatmenetemet, tudom nem vagyok egyszerű eset ilyen szempontól. -
Dareius
tag
Bocsi saját hülye konyhanyelvemen fogalmaztam. (multithreading ra gondoltam). Nem tudom mi van ma velem
Engem most a technológiai különbség érdekel és nem az ár teljesítmény mutató a jövőre nézve. Sokan szeretik a köztudatban használni az ár teljesítmény mutatót hangoztatni pedig abból több fajta létezik a közéletben csak a pillanatnyi ár érték mutatót használják egyszerű gyors, de nem reprezentatív („mit kapok most a pénzemért”) ez nem részletezném tovább és nem is fogom.
Szóval ami igazán érdekel mekkora előrelépés valójában Ryzen technológiailag egy Core i7-5820K-hoz képest vagy egy újabb 8 magos Intelhez képest. És hogy milyen irányba fejlődik tovább a ezen eszközök piaca tényleg több program végre normálisan használja a többszálúságot stb.
Nem vagyok informatikus így a szoftverhez hülye vagyok rendesen. Hardvert szoktam építeni másoknak nálam ez olyan mint másnak a gépkocsi építés, így ebben sem vagyok igazán otthon. valószínű ez a gyermekorom legójának felnőtt változata habár ki tudja szerintem a Legó már költségesebb.
-
Dareius
tag
Sziasztok!
Lehet rossz helyen járok de szerintem ide való.
Én úgy érzem, hogy az AMD ryzen igazából nem túl nagy előre lépés és túl van lihegve. Egy 8 magos processzor hasonlítnak egy 4 magos Intelhez és nem nagyon szárnyalja túl. Maximum a mullticastingnál jobb sigle corba meg az 1800 amd le van maradva egy 7700k-tól. Meg ha jól emlékszem lassan befut a LGA2066-foglalat remélem 1366-os ra fog hajazni(Látom már be is van posztolva). Habár én örülni az AMD sikerének talán a piaci árazás is jobb lenne.Érdekelne a véleményetek erről vagy a közeljövőben már tényleg úgy fejlesztenek, hogy ér is valamit a mullticasting érezhetően a magán életben is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Megválik a legfontosabb mérnökétől az Intel
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro 128GB Kék / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest