Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

az szerintetek lehet, hogy az elektromos hálózat milyensége nagyon nagy mértékben befolyásolja a tuningeredményeket? főleg a fogyasztásra és a minimális stabil feszre gondolok...

következő miatt merült fel a dolog: van egy q6600g0ám, 1.285ös VID, alacsony feszen eszméletlenül produkál, 3.6on 1.48V mellett viszont túlmelegedett egy IFX14el egy légáramlás szempontjából megturbózott Cosmosban, 3x120as push pull setuppal és még kettő 120essel a teteje felett 2 centivel. a pushpull olyan 500m3/ht, a két házhűtő olyan 200-250m3/ht tudott (megjegyzés: házon kívül nyitott ablakkal is megcsinálta ugyanezt csak a pushpull setuppal). tehát meleg szempontjából 3.0 felett a ph! egyik leggyengébb q66a.

hittem ezt eddig.

amiben viszont teljesen biztos vagyok: elköltöztem és azóta sokkal kevesebb feszen stabil.
    anno Mon két értéket használtam sokat, egyik az alapórajel volt, másik a 3.0 (9x333).
    Mon a következő értékek tartoztak hozzájuk:
    2.4: 1.024V, 45Wos fogyasztás.
    3.0: 1.264V, 80Wos fogyasztás.

fogyasztást csak a giga lappal tudtam mérni, viszont egy P5Kval az 1.248 bőven instabil volt. tápcserém szintén volt még a P5Kval, az FSP500GLN és a Chieftec HPC-360-202 mellett a stabilitás nem változott.

itt alapórajelen 1.024 mellett 27Wt mutat a lap. 2.7GHZen 1.185 mellett 40W, jelenleg pedig 16odik perce megy 3.0a 1.232őn (ezen a feszen azonnal hasalt a prime Mon), 8k passed, 65W(!)os fogyasztás. (egy Corsair CX400 van a gépben jelenleg, de ez a Chieftec+FSPs tapasztalat alapján nem sok vizet zavar...)

de, nem ez a legdurvább. a legdurvább az, hogy a Cosmos az IFXel karöltve a jelenlegi Codegen + AC7kombónál egy picit:) erősebb hűtési teljesítményt produkált, ehhez képest 50fokos kupak és 53-55fokos maghők voltak prime alatt. jelenleg ez 49fokos kupak és 40-45fokos maghők (igen, ennyire gyenge a felfogatása).

egész egyszerűen fel nem fogom, mi más okozhatná. Mon tudni kell, hogy a ház amiben laktam katasztrofális elektromos hálózattal rendelkezett, szóval ezért is gyanakszom...

közben 10k passed, 35 perce stabil. 0.03al az elvileg kitesztelt fesz alatt :F nemis, inkább :))

Új hozzászólás Aktív témák