Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
smithsys
aktív tag
válasz windlord #793 üzenetére
Én Sony T4000-es kétoldalas ragasztócsíkkal oldottam meg, mert volt itthon. Ez egy kb 120 C fokot bíró ipari felhasználású cucc, amit többnyire telefonoknál használnak. Mindenképpen hőtűrő ragasztó kell. A 3M is készít ilyet.
Nos ez a ragasztó van ráragasztva a gyári hűtőlemez két rövidebb oldalára, és közte a teljes lemez felület át van kenve hővezető pasztával. Erre van ráragasztva a hűtésem.
Gyárilag nem volt hűtőborda, csak az a vékony acél lemez amire rákerült a vga kártya bordája.
Remélem segítettem. :-)[ Szerkesztve ]
-
Mike88
senior tag
válasz windlord #817 üzenetére
Szaki, aki ért hozzá, már hogy nem ötletet adni, hanem kivitelezni, az sztem előbb állna neki lyukakat marni magába a dobozba. Én úgy gondolom az, hogy kivágsz rá egy nagy lyukat, annál még az is esztétikusabb, ha szépen kivonalazva, egyenletesen pl. 6-os körüli lyukakat fúrsz rá, de elég p... anyagnak tűnik a doboz, megkockáztatom, hogy egy éles fúróval még ovális lyukakat is tudsz rá nyektetni. Csak vonal mellett kell haladni. Nem megfelelő szerszámokkal is lehet alkotni, csak ahhoz kell még egy plusz is, azaz türelem.
[ Szerkesztve ]
-
-
krealon
veterán
válasz windlord #836 üzenetére
Mea culpa. Mea maxima kulpa.
A szines szagos leiras a hufokokrol kb 100 hozzaszolassal korabban van. -
-
tlala
addikt
válasz windlord #1015 üzenetére
Igen, a ragacsos/szivacsos cucc 5mm vastag, és alul pont alkalmas rá, hogy összekösse a nyák lemez alját a doboz alsó, perforált fém lemezével, ami érezhetően át is veszi a hőt. Szerintem ez többet ér egyébként, mint a hűtőborda (de ez amolyan megérzés, tapintós érzékelés). Az viszont biztos, hogy filmlejátszás alatt is csak 50 fok körüli a proci hőmérséklete a modding után.
(Ezúton is nagyon köszönöm Legyes kollégának, hogy kérésemre elküldte az ő ragacs maradékát, még az árát sem fogadta el.) -
Mike88
senior tag
válasz windlord #1392 üzenetére
Azért nem mert az elgondolás is borzasztó (ne haragudj), igaz sokan így gondolkodtak itt is, meg freaktab-on is. Dobd le az árnyékoló lemezt, ha gondolod szedd le a termal pad-ot, mert úgy sem annyira jó a hatásfoka, mint a pasztának, használj pasztát, de ha nem akarod leszedni a termal pad-ot, még úgy is jobb eredményeket fogsz elérni, mint ami most sikerült. Használj a lehető legnagyobb, legszélesebb hűtőbordát, s szorítsd rá rendesen, én ehhez hajtottam egy lemezt, ami a nyákba kapaszkodik, kb. úgy képzeld el, mint egy C kampót. Így kb. 60-65 fokra tudtam visszaszorítani a hőt, anélkül, hogy használtam volna bármi más hőhidat a doboz és a nyák között, mivel én nem akarom megkockáztatni azt, hogy amennyiben szét kell szedni a dobozt, feszegetnem kelljen... Mindenesetre ezzel sem voltam elégedett, miután száműztem a dobozát is, s nagyobb dobozba került, magasabb bordával, 50 fok körül szokott beállni.
-
atillaahun
veterán
válasz windlord #1392 üzenetére
Én most pont ezt csináltam. A lyukacsos lemezt levettem a fóliával együtt, a két kis kék hő lapra pedig közvetlenbe egy jó nagy hűtőborda került, amit egy régi gépből kikaptam (türelem híján). Mondjuk ráfogatni nem nagyon volt épp itthon eszközöm, ezért az alaplap négy nagy csavaros lyukján keresztül ráhúztam a bordát a lapra és az alján összecsavartam a drótokat.
Még csak most kapcsoltam be - mindjárt meglátjuk lesz-e valami haszna.(#1393) Mike88
Viszont azt vettem észre, hogy a proci mellett kicsit - a kábelek felé van egy pici hosszúkás kiálló bütyök, ami mintha magasabb lenne mint a proci, és ha nincs ott a a kis kék hőlap hogy megemelje, akkor az eltartja a bordát. Nem?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz windlord #1398 üzenetére
Köszi. De nekem Miskolcon kell majd megpróbálnom ilyet találni.
Amúgy jól értem te a procira akarsz rakni termál padból még többet? Lehet a felfekvés miatt nem hülyeség, de szerintem inkább az alaplap aljára tegyél majd egy jó nagy darabot, mert az is felforrósodik az egész és szerencsére jó közel van az alu ház aljához, hogy át tudja adni a hőt. Legalábbis ezt remélem.
[ Szerkesztve ]
-
Mike88
senior tag
válasz windlord #1401 üzenetére
Semmi, majd várom akkor a holnapi tapasztalataidat, ha mindezt véghez vitted. A mosoly tárgya pusztán annyi, hogy fórumokon nem nagyon találkoztam még olyannal, hogy valaki "hangosan gondolkodik", először réz bordáról beszélsz, aminél tudható, hogy annak hatásfoka sokkal jobb az alunál (s ezért is gondoltál inkább arra), s ha ezt tudod, akkor fura, hogy "jó magas" termal padról is beszélsz ill. abban is gondolkodsz, amiről meg tudható, hogy eleve nem indul túl jól, de minél magasabb annál rosszabb a hatásfoka. Majd kérdezed mások véleményét, én elmondom, hogy szerintem borzasztó, amit egyébként félreértettél, mert én egyedül azt tartottam csak szerencsétlen megoldásnak, hogy az árnyékoló lemezre teszed a hűtőbordát, miután elmondtam a véleményemet, úgy érzem hiba volt.
Aztán kérdezed, hogy mi a gond azzal, ha minél nagyobb felületen történik a hőközlés, utána meg a hűtőbordára hajtogatnál alu papírt hőhídnak. Az ott mekkora felületen tud majd felfeküdni?
Na ezért nem akartam eredetileg írni semmit sem, mert próbálkozni lehet, s érdemes, de nem szeretem más meglátását ilyen szinten lerohanni, mert még az is lehet, hogy nincs igazam, de nem így indult a dolog, s pusztán csak azt tartom rossz megoldásnak, hogy a hűtőborda az árnyékoló lemezen van. Ahová kilyukadtál végül, az már egy jó megoldás lehet.
Ha az aljára is ragasztasz termal padot, meg egy akár réz hűtőbordát is beleraksz, az nem vitatható, hogy jó megoldás lesz, csak nem így indult a dolog.Tlala beszélt már erről, sőt meg is valósította azt, hogy a nyák aljára termal padot ragasztott, s sikerrel is járt vele, szóval ha ráérsz erre, készíts pár képernyőképet még azelőtt, hogy csinálnál hőhidat, majd azután, hogy csináltál, majd mielőtt az aljára is ragasztanál termál padot, majd azután, hogy az aljára ragasztottad, hogy -látható legyen mások számára is, hogy melyik megoldás, mekkora eredményt produkál.
-
-
zsozsoooooo
tag
-
atillaahun
veterán
válasz windlord #1398 üzenetére
Igen, de 5.000 Ft az 5 mm-es és csak 1,5 W/mK-s. Az 5 W/mK-s meg már 9.000 Ft plusz még a szállítás.
Nem gondoltam hogy ilyen mocsok drágák ezek a hővezető lapok.Talált valaki ennél olcsóbban belföldön?
(#1406) ericssonfan2
Te honnan rendeltél és milyen vastagot még hővezetésűt?[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz windlord #1498 üzenetére
Ha sok kicsi file van akkor még ennél is tud lassabb lenni. Ha nagy, több száz megás akkor feladatkezelőben megnéznéma cpu terhelést, ha 100% közelében van akkor gyanús hogy ennyi a vége.
Illetve még lehet hogy nem usb2.0-nak ismerte fel. Nem írt olyant hogy nagyobb sebességre képes az eszköz egy másik portban?[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
tordaitibi
veterán
válasz windlord #3885 üzenetére
Nem tudsz gyomlálni?
Nálam w10 több hónap agresszív nyúzás után:Ez egy mini pc 64G rom, és a w10 nagyon el tud szaladni. Ha hagynám.
Ha mégis újrahúzod, a biosba (uefi) eltárolt serial, és a microsoftnál eltárolt egyedi hardverazonosítók alapján aktivált és legális lesz. Ez w10-nél és asszem w8-nál megy, nem tudom neked mi van a pc-n.
De természetesen elfogadja a telepítésnél a serialt is, de hagyd ki ezt a lépést, és várj néhány napot, ha nem aktiválja magát, kézzel bármikor megteheted. -
tordaitibi
veterán
-
petakpa1
őstag
válasz windlord #4291 üzenetére
Nekem Enybox EW05-en (Nexbox T11 néven is kapható) Windows 10 van, és elég neki a 32 GB tárhely, igaz szoftverek csak nagyon minimálisan vannak rajta (FireFox, Kodi, 7Zip, Irfanview, Macrium, MPHC), mert medialejátszónak használom. 27,8 GB tárhelyből 13,8 GB szabad így jelenleg.
Ha Windows-t akarsz akkor próbálkozz meg a 10-essel, de a 1809-es verzióval, mert a 1903-asnak minimum 32 GB tárhely kell, nem biztos 1903-as telepítő engedi majd telepíteni magát. Viszont ha a 1809-est feltelepíted akkor azt már fogja engedni felfrissíteni 19.03-ra, vagy 1909-re. Nekem legalábbis engedte.
Linux Mintről nem tudok nyilatkozni sajnos.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
herdsman12
őstag
válasz windlord #4291 üzenetére
Chuwi Vi8 dual boot-os tablet Win 8-át a Win 10, 1809-re frissítettem, így most, Firefox-al 6,2GB szabad a 18,2-ből. USB hubra kötött külső HDD-vel ment a frissítés.
Saját slotba a 16GB-os micro SD-t és a WD My Passport Ultra HDD-t valamiért nem engedte használni a frissítéshez.
Leginkább az Android oldalát használom, ez csak biztonsági tartalék Windows.
Ha működik, akkor a Min-et választanám. -
petakpa1
őstag
válasz windlord #4294 üzenetére
Nekem Pro van, az foglal annyi helyet amit fentebb írtam. Persze 1903/09-refrissítés után kell majd csinálni rendszergazdai módban egy lemezkarbantartást, hogy a Windows update mappából pucolja ki a em szükséges hulladékot.
Amit még javaslok: Mielőtt nekiállsz nézz utána, hogy drivereket le tudod e tölteni az eszközödhöz, de méginkább azt javaslom, hogy Windows 8 alatt Double driver nevű progival mentsd le az összes drivert. Ha netán Win10 nem talál majd drivert mindenhez a Windows update webhelyen akkor megpróbálhatod a lementett Win8 drivereket, van rá esély, hogy menni fognak Win10 alatt is.
Sajnos ezeknek a kütyüknek nem valami jó a gyártói supportja, nehéz hozzájuk drivert találni.
Azt is nézd meg, hogy milyen rendszer van most fenn 32 vagy 64 bites.
Az enyém 64 bites Win10 Home-al jött, de nem bíztam abban amit a kis szorgos kínaiak rátelepítettek ezért driver backup után egyből gyalultam és ment fel a Ms-tól letöltött 64 bites telepítővel a szűz Pro verzió. 32-est akartam volna, mert csak 2 GB RAM van a cuccban, de 32 bites drivereket sehol nem találtam hozzá, így maradt a 64 bites Win10 Pro. 32 bitessel OS-szel szerintem némileg jobban menne, de médialejátszónak így 64 bitessel is megteszi.
[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
válasz windlord #4297 üzenetére
Win10-ben szerintem már nem lehet letiltani az update-t.
Én az alábbit csinálnám:
1) Win8 driverek lementése Double Driver szoftverrel
2) Win10 1809 verzió levadászása és pendrive-os telepítő készítése belőle
3) Win1809 telepítése
4) Driverek telepítése, Windows beállítása/testreszabása
5) Windows update-tel 1903 vagy 1909-re upgrade
6) Rendszergazdai móddal futtatott lemezkarbantartó segítségével windows update mappa és egyéb huladékok eltávolítása
7) Windows update maradhat bekapcsolva had frissítsen amit jónak lát
8) Erről az állapotról esetleg Marciummal lehet mentést készíteni, hogy ha legközelebb megint újra kell telepíteni akkor egyszerűbb legyen a dolgod."... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest