Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• t72killer

titán

válasz Dr. Mózes #4700 üzenetére

b.sszus töröltem egy fél km-es HSZ-t. Elhanyagolt: kerítés, kocsibejáró. Ízléstelen-igénytelen: 80as évek fűtéscsövei mindenütt uralják a látképet, kertben össze vissza hajigált tájelemek, pl egy belső drótkerítés(< :F??), betonplacc. random téglával(!) alátámogatott plafonlambéria. A kiosztás még csak használható, de a valós lakófelület (=nem kazánház, műhely v ablak nélküli kamra) csak 126m2.

Közben a megye évi 1%-os rátával FOGY, munkahely nincs, konkrétan a megyeszékhely demográfiájára ezt dobja ki a kugli:

SzVSz: ez nemhogy 20M-val kevesebbet ér, ez kb racionálisan 20M Ft-OT ér. Ha kirúgod az adófizetői csilliárdokat az ingatlanlufi alól (meg fog történni), akkor ezeknek az áraknak kampec + arra kell felkészülni, hogy 20év múlva Bcs lakossága 45k fő alatt lesz valahol megtalálható folyamatos természetes fogyás és a fiatalok elmenekülése következtében.

Belegondolva: állami lufifújás nélkül ezért most kifizetnének kb 30-40millát (100e EUR, ennyiért kapsz hasonló házat pl Bulgáriában, tengertől <fél órára, fix 10% adózás+kedvező tőkeadózási környezetben!). Ehhez add hozzá, hogy a kutya se fog odaköltözni / helyi fiatalnak nem kell semmit se vennie, örököl. Tele lesz a megye romos ingatlannal, amit talán megvenne valaki reális áron, de inkább "árulja" majd a gazdája 10évig, "merthogy ő anno kifizetett érte 80 (40, 20...) milliót, és olyan nincs, hogy nem kapja vissza a pénzét".

Gazdálkodáshoz: én ilyen családban nőttem fel. A 90es években még úgy-ahogy meg lehetett belőle élni, egyéb fizut érdemben kipótolni. Mára a globál zöldség-gyümölcskereskedelem, drága eszközárak, megfizethetetlen +munkaerő mellett labdába sem rúg pénzügyileg. Arra viszont, hogy megtermelsz magadnak heti 2 kiló paprikát-paradicsomot-hagymát hobbiból, bőven elég a terület harmada is.+fel lehet készülni arra, hogyha van is 2-3 gyerek, azoknak ez az egész már teher lesz.

Új hozzászólás Aktív témák