- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
YumeD
tag
válasz
Francia91 #44886 üzenetére
W510, sebességre-fogyasztásra Win8 itt is jobbnak tűnt, apróbb idegesítő bugok voltak(még kiegyeztem volna velük) használtam kb. 3 napig, egy nap reggel azzal fogadt hogy boot->kékhalál->loop. Repair nem segített, ment vissza image-ből Win7. Én részemről egyenlőre még várok pöttyet... :/
-
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #44620 üzenetére
Jah, egyébként T60-nál nehéz lenne "újkeletűnek" lennie a widescreen-nek.
# 44622: én mondjuk kerestem volna egy IPS paneleset, widescreen WSXGA+ T60p azért rendszeresen van pl. Vaterán, meg itt az aprón is. (Igaz, nem T7600-zal, hanem T7200-zal pl.) De oké, néha én sem akarom megfizetni az "IPS felárat".
De hogy valamennyire ON is legyek, tapasztalt valaki olyan Intel 5100AGN-nel (T500-ban van), hogy időnként "belassul" vele a netezés? Nem tudom, hogy arról van-e/volt-e szó, hogy az öregedő router-em (Linksys WRT160N DD-WRT firmware-rel) már nem bír rendesen kiszolgálni két-három draft N-re képes eszközt egyszerre. (Akkor is tapasztaltuk, amikor nem volt semmi folyamatban, ami foglalta volna a sávszélt, sima böngészés a T60-on, ami nem akadozott + ugyanez a T500-on is, ahol időnként 30-40 mp-es betöltési idők jöttek elő.)
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #44620 üzenetére
Erre a tesztre én is emlékszem (bár simán kiment a fejemből, hogy van WXGA T60 is), de gyakorlatilag eddig nem botlottam bele ilyen modellbe (tehát úgy, hogy type nr. alapján valóban be tudom azonosítani), most pedig van egy a Hardveraprón. T60(p)-nál amúgyis a widescreen a ritka darab.
Ráadásul az eladója elírta a type number-t, nekem kellett kitalálnom belőle egy betűt, valamint a felbontást is (mert a helyes képpontszám mellett SXGA+-t sikerült írnia). Valószínűleg azért, mert korábban valóban volt egy eladó SXGA+ felbontású, 14" T60-a, és kopipésztelte a saját korábbi hirdetés szövegét.
alfa mondjuk szereti sűríteni a hirdetései szövegét, ilyen "X laptop! (mellesleg van Y típusú is!)"-módra, úgy könnyen elkerüli az ember figyelmét.
-
ielektros
senior tag
válasz
Francia91 #44226 üzenetére
Nem neztem, hogy ez milyen memoriat hasznal. Ha csak a rendszermemoriat hasznalja VIDEO ram-nak akkor probald ki masikkal. Ha van neki dedikalt memoria akkor azt ellenorizd elobb. Ha az is ok akkor BGA GPU lesz a banata. Megmerem kockaztatni, hogy egy reball kellene neki vagy a ramoknak (ha dedikalt). De a memoria es a GPU korul nezelodnek az biztos..
-
-
azbest
félisten
válasz
Francia91 #43938 üzenetére
Na igen, de az alapanyagon kívül ott van még a bér, adó, járulék, szállítás, épület, gépek és dolgozók, irodisták, a reklám és a manager vízfej... szal simán kijön az, hogy a az anyagár sokszorosa a teljes költség és miután mindent és mindenkit kifizettek még szeretnének némi céges hasznot is realizálni. Jó sok ember tartja a markát a konkrét melós munkájának eredménye eladásakor.
-
-
-
-
-
-
válasz
Francia91 #43591 üzenetére
Most átírtam a Smart2 mód összes beállítását 64-re, így 4900-on megy^^
Azt hiszem, ez megteszi.
Bár ha húzom a GPU-t, így is lelövi pár perc után, nem véletlen van visszavéve az órajele.. egyszerűen egy ilyen kis hűtés nem tud mit kezdeni a G84-essel...
Talán majd adok neki valami jó kis fémtartalmú pasztát, hátha azzal még lehet nyerni pár fokot.Ja, még valami:
RMClock-ban a CPU thermal throttle beállítása mi legyen? Kell ez neki egyáltalán?
Én ugyanis kikapcsolva tartom, mert ha aktív, visszafogja a processzort. -
Xmodule
őstag
válasz
Francia91 #43494 üzenetére
Köszönöm a segitségeteket.
Francia91 nem tudom még. Beállitottam, de gondolom meg kell várni amig 50% alá merul. Mert most 80% van és elkezdte tölteni. Szoval igy állitottam be, hogy 20%-50%. Szoval gondolom 50% alá kell meruljön hogy ez a progam érvényesuljön. Amugy a power manager tips nél azt irja jobb ugy allitani hogy 48%-50%.
-
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #43229 üzenetére
Az olajozással még a bicikliláncról van egy abbéli elég roszz tapasztalatom, hogyaztmondja: amilyen könnyen befolyik, ugyanolyan könnyen ki is folyik, tehát tartós megoldás csak olajadagolós/önkenős (pl sebességváltó) rendszerben lehet értelme. Én a zsírokat preferálom, ahol Mg-ötvözettel érintkezhet, Li-menteset, ahol már érzékelhető kopás van jelen, oda pedig grafittal dúsítottat, tehát ventillátortengelyre is ilyent tettem, amikor kentem, illetve másnak is ezt ajánlanám!
(Bickili: vannak olyan sprék, amik kifújva habzanak, kúsznak, nedvesítenek, majd 1-2 perc alatt elpárolog belőlük az oldószer, ami után sűrű kenőanyagként viselkednek, a kezemről is alig bírom lemosni, láncra csak ilyent használok.) -
Gondwana
addikt
válasz
Francia91 #43088 üzenetére
Konkrétan Acronist még nem használtam, XP költöztetést régen Ghosttal intéztem (BartPE bebootolva, onnan indítva), de újabban átszoktam a live-linuxra (Ubuntu 10.10-et használok, mert a 10.04-ben még a 2.2 libparteddel a Gparted nem kezeli elég jól az SSD-ket, 10.10-től meg a 2.3 már igen - az align miatt). Azért tetszik, mert semmiféle mókolás nincs az új filerendszer létrehozásakor az összes UUID meg egyéb randomgenerált azonosító marad az előző értékén! (Windowsos imagereknél nem vagyok ebben teljesen biztos, mert azok rendszerint előre legenerálják a filerendszert, és abba irkálják be egyenként a fileokat, így meg még - kikapcsolt TRIM vagy hdd esetén - a törölt fileok is átköltöznek az új rendszerbe.)
Konkrétan dd a parancs, megadod, hogy melyik lemez tartalmát másolja bitről bitre, hova írja a végeredményt, és mekkora adatblokkokat mozgasson (ha túl kicsit adsz meg, vagy az alap 512 Byte-t hagyod, akkor a seekelés miatt nagyon lassú lesz)
sudo dd if=/dev/sdb of=/dev/sda bs=4M
Értelemszerűen nagyon oda kell figyelni, hogy a nálam sdb-nek és sda-nak írt forrás és céldrive nehogy összekeveredjen, mert az üres lemez tartalmát fogod a mostani rendszered tetejére írni - ahonnan ugye, nincs vissza. Én erre is a gpartedet használom (is, mert klónozás után a partícióméretváltoztatásokat is vele csináltatom, illetve akkor már kijavítja azt is, hogy az előző partíciós tábla a lemez új fizikai végétől távol végződött. Nekem eddig arra is bejött, ha kicsit odébb kellett tolni a partíciókat, mert SSD-re ment a költözés, és nem jó helyen kezdődtek a clusterek - ilyenkor a boot-particiókkal kell egy kicsit vigyázni, de ha van grub a gépen, neki könnyű megmagyarázni, hogy mostantól egy kicsit máshol kezdődik pl. a Win7). Palimpsest is megfelel a célra (valamiért újabban SSD-k SMARTját gyakran nem hajlandó kiolvasni), megszokás kérdése, lényeg, hogy ne legyen összecserélve.
Külön történet, ha nagyobb lemezről költözöl kisebbre: a nagobb lemezen előre be kell tologatnod a partíciókat, hogy egy se végződjön a kisebb lemez utolsó blokkja címén túl, mert azt nagyon még fdiskkel se lehet visszahozni (na jó, lehet, de az utolsó partíció adatai biztosan sérülnek, úgyhogy inkább mégse lehet). Remélem, mindent leírtam, hátha valakinek hasznos lesz. -
dbius
veterán
válasz
Francia91 #42923 üzenetére
Ha ez a Te hűtőd, akkor szerintem sok a gap-pad azokon, elég csak a magokra, a többi felületre nem, mert ha nem érintkezik rendesen, akkor inkább szigetel és nem viszi át a hőt azon a részen. Szerk: Tehát csak annyi területre kell gap-pad, mintha pasztáznád a procit.
A képen bejelöltem, hogy kb. mekkora területet kell lefedniük a gap padoknak. Persze csak arra a magra kell, amelyik anélkül nem fekszik fel a hűtőre rendesen, mindháromra nem!
-
-
dbius
veterán
válasz
Francia91 #42888 üzenetére
Nekem van itthon szürke színű, kb 2mm vastagságú, viszont nem valami rugalmas, vagyis nem nyomható/préselhető össze olyan jól, mint a vga ramokon lévő fehér színű gap padok. Ha gondolod tudok adni belőle, mert van egy "vagonnal", innen ph-ról vettem korábban.
Illetve ebayen lehet találni még kismillió fajtát és méretűt, valamint vastagságút.
-
dbius
veterán
válasz
Francia91 #42862 üzenetére
A felületek összeérnek? Nem marad hézag közöttük? Ha nem, akkor próbáld meg másik gap paddal vagy helyettesítsd egy azonos magasságú rézlappal - ez esetben viszont kell paszta közéjük -.
xcds: gap padra felesleges a paszta, eleve olyan, mintha be lenne kenve valamilyen ragadós anyaggal, legalábbis a legtöbb. Egyébként azt hiszem először tett rá pasztát is, utána javasolták neki, hogy nem kell paszta, de ezek szerint a hőfokok nem javultak így sem.
Még az képzelhető el, hogy megfelelő érintkezés esetén a gap pad túl vastag, még vékonyabb kellene.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #42755 üzenetére
15.4-es T60 gondolom kaszniban olyan mint a T61, valszeg a hűtése is olyan. Érdemes megnézni gyári FRU-t a két ventire megegyeznek-e. Elviekben T500 venti is belemegy, mert T60-ba is megoldható. Lassan asszem nekifutok én is másodszorra a T60 kapcsán
Nem tudja valaki honnan lehetne emberi áron x220/230 IPS panelt szerezni? Bayen nem is találtam.
-
-
pala2
csendes tag
válasz
Francia91 #42717 üzenetére
Kifejtenéd kicsit szájbarágósabban is?
Mert:
- letöltöttem (külön) a win8 power manager pakkot (geku16ww.exe)
- beállítottam win7 és rendszergazda kompatibilitási módot
- kicsomagolta a "c:\DRIVERS\WIN\PMDriver\" mappába, itt leállítottam a telepítést, hogy a setup.exe-n is beállítsam a win7 és rendszergazda kompatibilitási módot
- majd futtattam rendszergazdaként
- fel is települt, de ugyan úgy semmi látható eredménye nincsHol a bi-bi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7450 ,14" ,Intel Ultra 7 165H ,32GB RAM ,512GB NVMe SSD ,gyári garancia 2027.09.23-ig
- Lenovo LOQ 15AHP9 - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - RTX 4060
- HP ZBook Power 15 G10 ,i7-13800H ,NVIDIA RTX A500,32GB DDR5,512GB NVMe SSD,gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7430 27% 14" FHD IPS érintő i7-1265U 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest