Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz vicze #108234 üzenetére

Igen, kalibrálva 850:1-hez kontraszt [link] , az azért messze van a mai toptól, amit a kategóriában tudnak. Ezt én azért nagyon nem nevezném közép felső kategóriásnak, ez abszolút középkategória, főleg kutya közönséges gamuttal és 60hz-el. Ez kb. a 10 évvel ezelőtti IPS szint. A jobb panelek manapság azért 1200:1-hez körüli arányt már tudnak. Ráadásul ez a Dell csak 8 bites (de legalább natívan), míg mondjuk fejlettebb modellek kihoznak 10bitet is a 8 bites panellel FRC-el.
    Én pl. most ezt a hsz-t 12bites módban írom, amikor az én Innolux panelem is csak 8bites. :)

Én nem látom a különbséget, de elméletileg így pl. a kalibrált profilnak pontosabbnak kell lennie alapvetően szokásos 8 bites tartalmakkal. Persze, ilyet VA panel is tudhat.
    Illetve ez egy standard gamutú (sRGB) panel/monitor, ami nyilván komolyan limitálja a megjeleníthető színek tartományát, itt is vannak jóval nagyobb tudású verziók, akár IPS, akár VA.

Amúgy én is fényes szobában használom, sötét témával, és nekem alapvetően elég a 120, vagy kicsit több nit is, 250 nekem már nagyon kellemetlen. Persze tény, ilyen nagyon magas fényerőn már eléggé zavaró tud lenni a feketék szürkesége (ilyenkor több fény szökik a feketén át, világosabb lesz az is sajnos). Ez is persze ugyanígy gond a VA-n, de ott sokkal feketébbről indul a fekete. Így ezt a pontot én is megadom neki, ellentétben a többivel. :R

(#108240) CME: Nem tudom, mégis mit vártál egy műanyag borítású laptoptól.... Azt hiába fújod kívülről. :U

(#108243) weiss: A maximális órajelet így lehet: [link] , én hozzáadtam a lehetőséget a megfelelő menühöz: [link] .
    A turbó limiteket pedig az XTU-val, "Intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU)". Honlapjukról letölthető. Ha esetleg a gépedre azt mondja, nem támogatott platform, akkor is fel lehet rakni, ha kiveszed az ellenőrzést. [link] . Nálam a 8250-en működik is.

Új hozzászólás Aktív témák