- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
vicze #108234 üzenetére
Igen, kalibrálva 850:1-hez kontraszt [link] , az azért messze van a mai toptól, amit a kategóriában tudnak. Ezt én azért nagyon nem nevezném közép felső kategóriásnak, ez abszolút középkategória, főleg kutya közönséges gamuttal és 60hz-el. Ez kb. a 10 évvel ezelőtti IPS szint. A jobb panelek manapság azért 1200:1-hez körüli arányt már tudnak. Ráadásul ez a Dell csak 8 bites (de legalább natívan), míg mondjuk fejlettebb modellek kihoznak 10bitet is a 8 bites panellel FRC-el.
Én pl. most ezt a hsz-t 12bites módban írom, amikor az én Innolux panelem is csak 8bites.
Én nem látom a különbséget, de elméletileg így pl. a kalibrált profilnak pontosabbnak kell lennie alapvetően szokásos 8 bites tartalmakkal. Persze, ilyet VA panel is tudhat.
Illetve ez egy standard gamutú (sRGB) panel/monitor, ami nyilván komolyan limitálja a megjeleníthető színek tartományát, itt is vannak jóval nagyobb tudású verziók, akár IPS, akár VA.Amúgy én is fényes szobában használom, sötét témával, és nekem alapvetően elég a 120, vagy kicsit több nit is, 250 nekem már nagyon kellemetlen. Persze tény, ilyen nagyon magas fényerőn már eléggé zavaró tud lenni a feketék szürkesége (ilyenkor több fény szökik a feketén át, világosabb lesz az is sajnos). Ez is persze ugyanígy gond a VA-n, de ott sokkal feketébbről indul a fekete. Így ezt a pontot én is megadom neki, ellentétben a többivel.
(#108240) CME: Nem tudom, mégis mit vártál egy műanyag borítású laptoptól.... Azt hiába fújod kívülről.
(#108243) weiss: A maximális órajelet így lehet: [link] , én hozzáadtam a lehetőséget a megfelelő menühöz: [link] .
A turbó limiteket pedig az XTU-val, "Intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU)". Honlapjukról letölthető. Ha esetleg a gépedre azt mondja, nem támogatott platform, akkor is fel lehet rakni, ha kiveszed az ellenőrzést. [link] . Nálam a 8250-en működik is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro V ANV15-51-554Z i5 13th Gen Intel(R), RTX 3050
- Lenovo Legion 5 15ACH6H AMD Ryzen 7 5800H/RTX 3060/32GB RAM/1TB SSD GARANCIÁLIS!!! eladó jó áron
- Legion Slim 5 16AHP9 15.6" QHD+ IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Katana // i7-12700H // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 3070
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest