Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Endrusz83
tag
Szeva!
Nekem a DV6267-em január 5 óta van szervízben.Alaplaphibás.
Mint a dv6000-es notik nagy része.
Ha jót akarsz magadnak széles ívben elkerülöd ezt a típust.Az enyém mellett másik 7 ugyanilyen dv6000-es lapult a szervízben,ugyan olyan alaplaphibákkal mint amiket az enyém produkált...
-
Maxiri
tag
Hát, a Pavilion-t Én sem ajánlom, mivel - helyesbítek - nem ASIS kategóriában vannak, hanem RENEW. A RENEW eggyel jobb, mint az ASIS, de azt sem ajánl(juk)om. A gép szép meg minden, de a Pavilionok nagy része szériahibás és visszaküldött javított termékek. Így próbálják eladni a javított notikat. Amit utóbb linkeltél, 6720s, az egyszerűen jó! Én egy hónapja vettem 200e forintért, tehát jó árban is van! Nekem is ilyen van, frissítettem rajta bios-t és rugalmasabb lett a hőkezelése is. Ha kell róla valami infó, akkor írj!
-
spyduck
nagyúr
Az A200 Toshibával sztem jól jársz, bár a "milyen notebookot vegyek" topikba lebóvlizták
Jó választás még a Lenovo N200 is!
Viszont ez még egy hihetetlen jó notebook:HPQ NC8430Ja a RENEW-s gépek nagyon jók veheted AKCIÓS-nak is
[ Szerkesztve ]
-
Maxiri
tag
-Igen, ez a gépem
-2 gB rammal tökéletesen megy, 1 gigával is elment, csak többet használta a vinyót
-Az akku net alatt tényleg 4 órát bír, ha a Vistában a "takarékos" energiagazdálkodási lehetőséget választod, vagy csinálsz egy hasonló alacsony fogyasztású sémát.
-Drivehibák nincsenek, de a BIOS-t frissítettem, mert a legelső volt rajta (de azzal sem volt gond), mostmár rugalmasabb lett a ventillátor szabályozása
-Stabil a cucc, még egyszer sem fagyott le
-Az esetleges formatálás nem copós, csak akkor, ha előzetesen nem töltesz le drivert, mert CD-t nem adnak hozzá (azért HP-tól elvártam volna, de ez van, ez legyen minden baja ). 2 írható DVD-t vásárolj, mert az első bekapcsoláskor végigvezet egy RECOVERY programon, ami lementi a legelső állapotot és azt visszaállíthatod, ha elb*szódik a Vista idővel (DVD-képfájlt is tud csinálni (.iso) , amit lement vinyóra és később kiírhatod DVD-re ugyanúgy) -Összességében a nemtudom, hogy milyen géped van , de az tény, hogy a processzor bitang erős! Csak az energiagazdálkodási sémáknál a teljesítménycentrikusat kell választanod ehhez .
-Lehet rajta videót tömöríteni... gyorsan, mivel az szoftveriális lehetőségHirtelen ennyi...
-
Maxiri
tag
Ha meg nem is játékra akarod, akkor meg főleg muscle . Az IBM-ekkel az a gond, hogy kevesebb teljesítményt kapsz azonos áron. Jó... tudom... már javul az Ár/Érték arányuk, de gondolom nem akarod kivinni az űrbe (ezzel reklámozzák magukat ) és nem akarsz hegymászás közben internetezni vagy programozni . Igen, magnéziumváz, ujjlenyomatolvasó, stb., de héé, minek ez egy átlag embernek? Kezedben a kulcs Bex. Dönts!
[ Szerkesztve ]
-
Maxiri
tag
Nem eszik olyan forrón a kását . Ha csak az s-video hiánya a gond, akkor van rá megoldás: csak egy átalakító kell. Láttam már ilyet. www.csatlakozok.hu
Itt találsz mindenféle átalakítót mindenhez. Ajánlom, hogy nézz körül. Ha nem találsz, akkor küldj nekik egy e-mail és ingyen megküldik Neked, mert kiírták a honlapra. Van megoldás nefélj ! -
spyduck
nagyúr
Ha érdekel itt a tesztem: [link]
mielőtt megveszed vedd figyelembe ezt is:
Ventillátor:
HPQ 6820s
-3 fokozat (1)hangtalan-ez kb 10 percig van amíg nem melegszik be a proci (2)halható-ez egész végig van (3)nagyon hangos-csak játék közbenMás notik
-2 fokozat (1)hangtalan- kb 10 percig (2) nagyon hangos 10 percenként 1 percig folyamatosan, ha játszol akkor folyamatosA 6820s-nél érdekes ez a hűtéstechnológia "folyamatosan menő venti" ami szerintem nem zavaró meg annyira nem is hallahtó, kinek mi a jobb
-
Maxiri
tag
Feladom xD . Az átalakítót mondjuk egy kimenetre kell dugni, mint pl.: VGA-kimenet. Vagy veszel valamilyen kártyát az Express-slotba, ami nem 1 forint. De amennyit már írtunk... én feladom. Nem győzködlek, mert felesleges. Ami fix: Az Én 6720s -om kezes, gyors, sokáig bírja akksiról, van benne tartalék, szép, jó, mindig rendelkezésre áll, jól konfigurálható/személyre szabható és nem cserélném el egy 500e Ft-os laptopra sem. Komolyan. Ez már az enyém . Ezek után Én már nem tudok ehhez többet hozzátenni .
Minden jót![ Szerkesztve ]
-
Maxiri
tag
Az átalakítás úgy történik, hogy egy Számodra nem megfelelő portra rádugod az átalakító egyik végét, és a Számodra megfelelően átalakított portot belátásod szerint felhasználod. Esetedben a nem megfelelő port a kékszínű VGA-kimenet, amit s-videora akarod átalakítani. Keresel egy VGA => S-Video átalakítót és készen is vagy. Az Általam linkelt honlap "biztosítja" a vásárlót, hogy akármit át tud alakítani. Tehát, ha nem találod a honlapon a Számodra megfelelő terméket, akkor küldesz egy e-mailt Nekik és ingyen megküldik. De ezt már Te is láthattad!
-
parandroid
félisten
Ha beleszámítod azt a tényt, hogy Paviliont nálunk nem is forgalmaznak hivatalosan (a HP szerint), csak ügyes kereskedők szereznek belőle szürkeimporttal néhány szállítmányt, mert jó olcsó (figyelem! a jó után nincs vessző!), az tovább árnyalja a képet. Az asis-re ugyanez igaz, a HP letojja, hogy mi van vele, ha jó helyen veszed, akkor a kereskedő nem. Bizony, ebben is van némi rizikó. Renew-nál egy fokkal jobb a helyzet, ha ilyened van, akkor elvileg már a HP is szóbaáll veled, ha garanciális problémád van. Egy évig. Amikor utoljára kérdeztem a HP infovonalat, akkor állították, hogy ez nem bővíthető 3 évre, mert a gép renew.
A HP és a Compaq már egy cég, közös termékpaletta a HPQ széria. Ezen kívül ajánlanak még HP Pavillion és Compaq Presario modelleket, hogy ne vesszen kárba a bejáratott márkanév. Utóbbi két típus modelljei megegyeznek, csak az elnevezésük más, viszont nálunk hivatalosan egyik sincs forgalomban. Őszintén: nem is kár értük...
Utószóként még annyit: a HP 6720 és 6820 sorozata közelebb áll a Pavilion és Presario modellekhez, mint a többi HPQ géphez és mint az egészséges lenne.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
Ha adnak HP hologramos, dombornyomott, mittudoménmilyen garjegyet, amin a szériaszám egyezik a gép szériaszámával, ráadásul magyar a billentyűzet és az operációs rendszer, akkor nincs átverés, az új gép. A szériaszám alapján te is leellenőrizheted a HP honlapján, vagy a HP supportnál.
Hogy az asis megéri-e? Én asis gépet vettem, ugyanennél a cégnél, több alkalommal is, ráadásul jópár éve, és még mindig megvan a cég, nem szívódtak fel, szóval ez valamilyen szinten biztosíték. Garanciális problémám egyszer volt, a merevlemeznek volt érintkezési problémája, szó nélkül átnézték, és lenyomtak rajta egy félnapos tesztet, miután megigazították. Hogy egy alaplapcseréhez, vagy kijelzőcseréhez hogy állnának hozzá, arról őszintén szólva fogalmam sincs, de úgy gondolom, hogy az elmúlt néhány évben ettől lenne hangos a fél online világ, ha rendszeresen ilyesmi problémáik lennének.
Ezzel együtt az asis gépeket nagyon átgondoltan kell venni - nekem is a használt géppel szemben volt csak alternatíva.
A Vista OEM verzió, előre van telepítve a gépre, aktiválást nem igényel, telepíteni sem kell, az első indításnál végigvezet egy beállítási folyamaton - ha ezt a bolt már nem tette meg helyetted. Ekkor hozhatsz létre egy rendszervisszaállító lemezt is gond esetére.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
spyduck
nagyúr
Hol nézed a gépeket? Csak mert ha a notebookstore-nál akkor ha adnak hozzá operációs rendszert azt odaírják!
Azonkívül amikor megkérdeztem tőlük mi az ASIS az volt rá a válasz:
"szinte csak felújított gépek" Úgy, h valószínűleg volt az összessel vmi probléma!Vista? Én alig bírtam visszafogni magamat, h ne verjem szét a gépet (csomó program amit használtam el se indult vele!)
Ha ennyi pénzt szánsz notira miért nem veszel a lentebb említett notik közül egyet amik tényleg jó gépek?
-
nagyúr
Whoa! Jó erős masinának tűnik!
A távírányító jópofa dolog, de csak a gyári Quickplay-t vezérli rendesen. Én a mediaplayerclassicot használom, azzal play/pause működik.
Tehát felesleges, én is elcserélném szívesen a távírányítómat egy 8600GS-reTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
ABE
őstag
Csak a bolt adja ASIS-ra az 1 év garanciát, és ez nem bővíthető tovább. Ha nem javítható valamiért, gondolom felajánlanak valamilyen cserét, esetleg pénzvisszafizetést. Ha nem egy évre veszed a gépet, inkább kerüld az ASIS-t szerintem. Új vagy renew gépnél a HP felel a javításért akkor is, ha a boltba viszed vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Maxiri
tag
Új oprendszer, új bios? Minek? Ha friss a biosod, akkor nem is kell foglalkozz vele. Egyébként ne akard rögtön az első pillanatban rárakni azikszpét, hanem járasd be először a notit! (4-5 teljes lemerítés és feltöltés) A másik meg, mindenképp csinálj recovery DVD-t, mert lehet, hogy később újra akarod rakni. Szerintem egy legális Vista sokkal jobb, mint egy nem legális XP. Ha nagyon akarsz XP-t, akkor azt megcsinálhatod virtuálisban is Vista alatt.
-
ABE
őstag
Ha rákattintasz a BIOS leírására, ezt láthatod:
Operating System(s): Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows Vista (64-bit), Microsoft Windows Vista Business (32-bit), Microsoft Windows Vista Business (64-bit), Microsoft Windows Vista Home Premium (32-bit), Microsoft Windows Vista Home Premium (64-bit), Microsoft Windows XP, Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Windows XP Media Center, Microsoft Windows XP Professional
Tehát ugyanaz van hozzájuk. Crash nem lesz, ha különböző BIOS-t adnának ki, az olyan "apróságok" miatt lenne, hogy pl. WiFi kapcsoló vagy Fn gombok működjenek.
-
Maxiri
tag
Ja, hogy lejárós Vista? Így már más. Azt töröld nyugodt szívvel. De azért járasd be a gépet mielőtt oprendszert telepítesz. Ha Vistával járatod be, akkor jobban jársz, mintha XP-vel járatnád be . És felejtsd már el ezt a bios-ozást, mert az az ALAPLAPodat vezérli és KÖZE NINCS AZ OPRENDSZERHEZ, csak elindítja azt. Na. Azért nem írtak a Vista Home 32-höz Bios-t mert lemaradt. Ez nem driver, amit fel kell rakni az aktuális oprendszerre. És olyan sincs, hogy XP-Bios...A BIOS dióhéjban ...Abból lesz crash, ha van fent Vista és utána telepíted az XP-t. Az XP bootloader -je meghülyíti a Vistáét és nem lesz többé indítható Vista, csak XP...(Meg lehet oldani, mert van rá a neten progi)... Hirtelen ennyi.
Ha van még kérdés, írj! -
Maxiri
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
- Lenovo Thinkpad P52 üzleti profi laptop, szép állapotban, I7 8850h erős processzor, 512g
- Újszerű ASUS TUF A15, Ryzen 7, RTX 2060, 1TB SSD, 32 GB RAM, 144 Hz FHD minden gyári tartozékkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest