Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
felhívtam őket, rendkívül kedvesek, segítőkészek és korrektek voltak, kb. IBM színvonal (az IBM annyival volt profibb ezelőtt kb. 6-7 évvel, amikor ügyem volt velük, hogy karácsonykor is tudtam velük beszélni (nem az ajándék romlott el szerencsére, csak épp akkor lett baja a gépnek )).
elvben 10-14 napon belül kapok CD-t, addig ugyan nem nagyon tudom (nincs értelme) használni a gépet, de legalább 2 hétig még nekem kamatozik az office-ra meg egyéb programokra szánt pénzúgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
nekem ilyet nem mondott, sőt, megkérdezte, hogy milyen nyelvűt szeretnék, lehet win7pro-ból többféle is van raktáron nekik
de ezek szerint akkor ne számítsak arra, hogy már holnap bedobják a postaládába..úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Ano
senior tag
köszi a tippet, az akksi alatt megtaláltuk az infókat!
viszont a Radeon nem hajlandó aktivizálódni ... feltettük a Crysis-t hátha erősebb progi hatására átkapcsol, de az eredmény ugyanaz ("Intel HD graphics Family", remélem jól emlékszem, hogy mit ír ki )
most arra jutottunk, hogy visszavisszük a vásárlás helyére, hogy ez így nem kóser ... elvileg 30eft-al olcsóbb laptop is tudja ezt, szóval ez így nem pálya
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
veterán
-
AtHoS
nagyúr
No most kiderül, mert image-be ledobtam a recovery partíciót a HP-Tools-ról viszont csak lemásolni tudtam a könyvtárat, valahogy nem akarta elkezdeni az image-be mentést.
Letöröltem az összes partíciót és most indítottam el a Win7 telepítőt lemezről. Ultimate ehhez nem jó, HomePremium kód van az alján, de majd kiderül, ha eljutok a kódkérésig mit mutat
read-only mode on the forum
-
eastsider
nagyúr
vagy nem érdekli, hogy egy hulladék műanyag van az erős hardvere körül. gyengébb, hangosabb hűtés... ennyi szerintem
próbálj ki egy business class notit.
nem recseg, remeg, ropog az egész, nem himbálódzik a kijelző, mikor írsz rajta, dokkolási lehetőség stb...el tudom képzelni, hogy van akit nem érdekel semmi a hardveren kívül... nem érdekli az anyagminőség, a masszív felépítés...
és nem feltétlen drágák a business class notik. lásd renew
[ Szerkesztve ]
-
pumukli23
senior tag
6930p (p8600, 3GB RAM, 160 Gb 5400 rpm) wifivel, max fényerőn, feltöltött akkuval "kiegyensúlyozott" teljesítményprofillal 22-25 wattot eszik konnektorból mérve.
A venti kb 900 rpm-en, CPU ~38 fok, ha indítok pl egy flessjátékot és felpörög, akkor ~45 fok, ~3000 rpm és 28-32 watt. -
Adhie
csendes tag
Háháhá! Úgy birom, mindig ez a téma. Soha nem tudják megunni az emberek a a veszekedést. Én úgy látom, hogy Magyarországon igencsak kevés az az ember aki ezért veszi a laptopokat amiért azok eredetileg ki lettek találva: az üzletemberek noteszét helyettesitő ide-oda hordható gépezeteként amit általában (mivel nagy hardver igényük nem volt - ppt prezentáció esetleg képek bemutatása -). Ma az átlag magyar ember (még az 50 év körüli nők is) halomszámra veszik az itt emlegetett "hulladék" notebookokat. Miért? Mert menő?. Talán, részben. Én úgy gondolom az igazi okai a következők: egy azstali géphez késpest sokkal kisebb helyet foglal el, esztétikailag megnyerőbb, valamint sokkal-sokkal kevesebbet fogyaszt.
A magyar ember nem vesz felső kategóriás gépet 250 ezer forintért, mert nem is használná ki (mivel is? az anyóséknál fényképmutogatásra?). Így aztán számomra például a mai napig nagy kérdés, hogy ezeket a gépeket ki veszi meg és mire? Talán a túl sok pénzzel rendelkező sok-sok magyar, aki már nem tudja mire költeni? Vagy talán az a grafikus aki kimagaslóan nagy teljesítményű gépekkel dolgozik otthon és a munkahelyen?(nem láttam grafikust aki a munkához laptopot használt volna) Így igazából az én véleményem még mindig változatlan: 200k fölött szerintem a mai Magyarországi gazdasági viszonyok között laptopot venni sznobság.
A csoporttársaimmal az egyetemen nem tusom mióta tart a következő vitánk: Az APPLE az isten?! Erre mindig azt szoktam mondani, hogy miért vennék meg egy gépet amiben ugyanazok az alkatrészek vannak (még kijelzőt sem képes gyártani a hires alma márkajelzésü nagyvállalat) mint bármely más gépben csak 3x -os áron.... 1 év garanciával...
Fogyasztói társadalomban élünk nem is értem, hogy miért is tervezne valaki huzamosabb időre egy elektronikai cikkel? 2-3 év adom el, veszem a másikat( teljesen ideálisak a garanciális időtartamok, az egész erre van kitalálva, természetesen nyugaton ilyenkor megy a kukába, de itt még bőven jó áron el is lehet adni)
Összefoglalva szerintem felesleges annyit költeni a minőségibb laptopokra Magyarországon, mert ezeket alapvetően nem is erre a piacra tenyésztik, ide kérem a "hulladékot" csinálják és hát én magyar vagyok a fizetés is hulladék beérem én a hulladékkal is.
De egyébként ha valaki tud mondani olyan körülményt amiben (folyamatosan) kihasználja a minőségi és drága laptopok adta előnyöket örömmel fogadnám.
(ui.: ugyhogy egyetértek Syl -al) -
Magnum_
nagyúr
szerintem egy frankó 64bites W7-et fognak küldeni, a másik lemezen meg a driverek lesznek. azzal azt csinál, amit akar. Nálam, meg sokunknál így volt.
sőt, nekem 32bites volt, de 64bites kellett, hogy lássam, hogy használja a 6GB ramomat
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
apuc
őstag
Ez is megtörtént már azóta, a rajta lévő kóddal beaktiváltam, el is fogadta- a Win7 jól futott rajta- de sajnos a zúgás ugyanaz maradt, semmit sem javult.
Megnéztem az eszközkezelőben, most más progi hajtja meg a hangot mint előtte, mégis sistereg..
Visszarakom rá a gyári recoveryről az eredeti Win-t, az eredeti drivereivel amit küldtek-és holnap szervíz.
az sem normális hogy nem tudja felrakni rá a recoveryt.
Szerencsére van itthon más gép, csak nincsen annyi időm hogy végigpróbáljam az összes meghajtóprogit az aktivált Win-nel hogy melyikkel nem fogja produkálni.
Ami nagyon zavar, hogy megvétel óta csinálja a sistergését..
Szerintetek Budapesten hol a legkorrektebbek, melyik márkaszervízbe vigyem? -
apuc
őstag
Tényleg, azt hagy kérdezzem meg, ha a szervízbe egy másik - a saját kódjával beaktivált MSDN HomePrém.- Win7-el viszem el a szervízbe az gond lehet-e nekik, vagy az eredetit a HP gyári, eredeti általuk kiküldött recovery lemezekről érdemes rátenni- mert feltenni végig engedi, csak a telepítés legvégén nem idul el valamiért.
Nem fejezi be vele a helyreállítást, tehát ez is utalhat az eredeti hiba a sistergés okára is talán?
Az ugye csúnya lenne ha meglátva a rajta futó nem gyári- bár a saját kódjával akár annak is tekinthető- Win7-re való hivatkozással elhajtanák a pácienst.. -
apuc
őstag
Ez pontosan a dilemmám.
Vagy a gyári Win7 recovery-vel feltett,de a végén nem elindítható( hibaüzenetet ad hogy nem sikerült a helyreállítás, hogy miért azt nem részletezi, viszont naplózná, amivel sokra nem megyek) - legyen rajta/ most ez van/, vagy feltegyem a saját kódjával aktiváltat, ahol hallható a sistergés.
Elmondom hogy sistereg,ez a fő hiba az első perctől és hogy eddíg mit próbáltam vele- de az sem éppen normális hogy a HP recovery lemezekről nem tudja helyreállítani, lehet hogy nekik ez is beszédes utalás a hiba okára.
Lehet hogy fussak neki így, a nem futó gyári recoveryről feltett Win-el, és ha nem vennék be a szervízbe- amit kétlek, hiszen ez is rendellenes hogy nem engedi a gyári recoveryt ugye- akkor telepítsem fel rá az aktiválhatót és vigyem vissza- vagy egy másik szervízbe- hogy na így sistereg?!
Ekkora szívást nem kívánok magamnak- főleg hogy dolgoznom is kéne..[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen a tanácsot!
Korábban egy 10,1 netbookot, majd egy 15,6 laptopot használtam asztali gép gyanánt is, a 17,3 már "álom" nagyságú.
A Core i5 ereje azonban szintén csábító.
Esetleg még milyen erősebb mobil videokártyával érdemes keresni, ha néha többet is ki szeretnék facsarni egy laptopból?
Duliee
A 17,3 kijelzőjűt nem nehéz cipelni?
Az AMD Turion II Dual Core P540 2400 MHz jobb, mint mondjuk egy AMD Phenom II X4 Quad-Core P960 1800 MHz?
[ Szerkesztve ]
-
apuc
őstag
Köszi a a segítségeteket.
Szerintetek az teljesen normális ha a márkaszervízben a hangszóró-újkorától hangos sistergése ( hardveres 99%)+ gyári recovery sikertelensége,utána oprendszer végleges kifagyása miatt bentlévő HP 635- ös notink már hétfő óta ott van javításon?
Ma csak azt tudták mondani a telefonos érdeklődésemre hogy "törpöl rajta" a technikus?
Jövő keddet jelölték meg a munkalapon,amit hétfőn kaptam,de ha addíg nem lesz kész mi várható?
Felhívnak hogy sajnos nem tudtuk megcsinálni, vigyen el?Ezt nem tehetik, ugye?!
Már jó lenne ha végre jó lenne..
Ilyenkor ha esetleg nem tudják megbuherálni csere vagy alaplapcsere?Mire számíthatok- eddíg szerencsére nem kellett soha márkaszervízbe vinnem a notikat- most elért engem is ez az "áldás"..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Napelem
- Ukrajnai háború
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
- Lenovo Thinkpad P52 üzleti profi laptop, szép állapotban, I7 8850h erős processzor, 512g
- Újszerű ASUS TUF A15, Ryzen 7, RTX 2060, 1TB SSD, 32 GB RAM, 144 Hz FHD minden gyári tartozékkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest