- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
válasz
Porcupain #198 üzenetére
Minden lakásban száll a por ahol nem takarítanak. Ezekben az inverteres klímákban pedig többfokozatú szűrőrendszer van, ami eleve kiszűri a levegőben lévő szennyeződéseket. Maximum a folyamatos levegőáramlás lehet zavaró, de ez állítható különböző szögekben és így már nem érzékeli az egyén.
-
Porcupain
aktív tag
válasz
greengerbil #193 üzenetére
Kimondta, hogy 19 fok lesz? Lehet több is, de további energiát lehet megtakarítani ha kevesebbel megy. A panelt oda teszed ahova akarod, többnyire a mennyezetre ajánlott, és akkor nincs semmi akadály.
Nem kell bővíteni az elektromos hálózatot, van arra is megoldás.
-
Porcupain
aktív tag
válasz
greengerbil #197 üzenetére
Csodát semmitől se lehet várni! Jó szigetelés nélkül egyik fűtés se ér semmit. A jó szigetelés pedig a legtöbb házban/ lakásban hiányzik, vagy máshogy értelmezik a jó szigetelést. A többségnek bejön az infrapanel keltette hőérzet és elég is. Nem csak a gazdagok veszik -sőt a gazdagokat annyira nem is érdekli, mert van pénzük fizetni a gázt- , hanem azok akiknek más fűtést nem megoldható, vagy túl költséges, csak végig kell nézni más fórumot is, hogy ki miért veszi meg.
A klímával az gond, hogy felkavarja a levegőt, ami a tüdőbetegeknek, allergiásoknak nem túl jó, továbbá kiszárítja a levegőt, ami további betegségeket eredményezhet. (klíma egészségtelensége már lerágott csont.)A klima megy 800-900W-al, akkor a panel mehet kevesebbel is ,mert jobban lehet szabályozni, nem is fontos mindenhol menni a panelnek.
6 db 350W-s (2100W) panellel, már egy egész lakást is be lehet fűteni.Azt nem értem miért kell fikázni a ipanelt, aki nem akarja nem veszi meg, vagy vegyen 6000ft-ért tecsó radiátort, occó, sokat fogyaszt, de legalább csak a közelében lesz meleg
-
greengerbil
csendes tag
Hát én is így gondoltam...
Nem ömlenek a meggyőző érvek a panel mellet, csak olyanok szájából, akik el akarják adni...
-
BITBOYS
addikt
válasz
Én is gondolkoztam rajta sőt, ki is próbáltam. Az eredmény nem volt meggyőző.
Melegít ez tény, de egy szobába legalább 4-5db kell ahhoz, hogy neked is meleged legyen. De még ekkor is kétséges a dolog.Én vettem 2db inverteres klímát, természetesen a jobbik fajtából ami -15 nél is fűt. A klíma darabja 1100W-ot fogyaszt csúcsban, egyébként beéri 8-900W-al is. Tökéletesen tartotta a 22-25 fokot az egész lakásban.
A 19 fok hideg, nem valami kellemes nagykabátban ülni a lakásban.
-
pojakcs
senior tag
válasz
Szóval ha 19 fokos a levegő, és nem megy a panel akkor mi van?
Mi lenne?
Fázol.
-
greengerbil
csendes tag
válasz
Psytróger #192 üzenetére
Az infrapanelesek árajánlata 650 e Ft volt. A cirkóhoz a kazán, a fűtőtestek stb. kiépítése körülbelül ugyanennyibe kerül. Viszont az infrapanelhez bővíteni kellene az elektromos hálózatot. 16 Amper helyett 22 kellene. A fűtés díjban nem tudom mennyi különbség lenne. Állítólag a panelek csak naponta 6 órát mennének. Ha ez igaz akkor kb. 20 százalék lehet a különbség, de nem tudom milyen lehet a hőérzet ha épp nem megy az infrapanel. Milyen a hőérzet ha épp egy szekrény van köztem és az infrapanel között? Merthogy ez ott takarít meg energiát, hogy nem melegíti fel a levegőt a kellemes 22-23-24 fokra, hanem 19 fokos levegő esetén van ugyanolyan kellemes hőérzeted. (ezt vettem ki az információhalmazból, merthogy az energia megmaradás törvényében hiszek) Szóval ha 19 fokos a levegő, és nem megy a panel akkor mi van?
-
Psytróger
tag
Ez a cucc szerintem luxuscikk, nem átlagembereknek való... Maga a termék ára, és a vele történő fűtés költsége is kedvezőtlenebb, mint a hagyományos fűtéseké - viszont dizájnos
Az fűt ilyennel, akinek a TV-je is a milliót kóstálja, a hűtője jégkockaadagolós és márvány hatást kelt, és nemesfémből vannak a kilincsei...
-
greengerbil
csendes tag
válasz
Psytróger #190 üzenetére
Köszi!
Komolyan elgondolkodtam, hogy az újonnan vásárolt lakásunkban a lebontott konvektorok helyett, infrapaneles fútést szerelünk fel.
Utána olvastam a neten, és a fórumindító emberke elfogulatlan kipróbalónak tünt.
írta a fórum elején, hogy megveszi kipróbalja, és jelentkezik a tapasztalataival, hacsak nem fagy halára...
Azóta nem jelentkezett... Maradok a gáznál.... cirkó, és fűtőtestek.... -
Psytróger
tag
válasz
greengerbil #188 üzenetére
Ezért az elmés hozzászólásért volt értelme regisztrálni...
-
BITBOYS
addikt
válasz
greengerbil #188 üzenetére
Hü de célzott hozzászólás volt
Annyi meleget azért termel az infrapanel, hogy ne fagyjál halálra -
greengerbil
csendes tag
"wbtist" topik-inditó barátunk vajon hova lett? Vajon halálra fagyott?
-
pojakcs
senior tag
Szia!
Köze nincs semmi led technológiához. A ledes fényforrások esetén a hatásfok nagyobb, kevesebb teljesítmény alakul hővé, több fénnyé, ezért kisebb a fogyasztása azonos fényteljesítmény mellett.
Az infrapanel a hősugárzást "használja". Tehát egy relatíve kisebb teljesítményű hűsugárzó van a rád irányítva, és így Téged melegít ,és a környezetedet kevésbé. Így valamivel komfortosabban érzed magad, de a szobádban ettől nem lesz egyenletes meleg. -
redbud
újonc
Hali!
Nem találtam konkrét működési elvet az infrapanelekről
, feltételezem, hogy valamilyen félvezetős dióda technológián alapszik, ha ezt feltételezzük akkor megvan a válasz kissebb teljesítmény felvételre a magas élettartamra és árra ugyanolyan sugárzás teljesítmény mellett (lásd LED technológia a látható spektrumban).
Az okozatból kerestem az okot lehet hogy nem így van!
Üdv
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Nem tud itt valaki véletlenül eladó hőtárolós kályhát?
Pest megyében, max 3KW-os kellene és 70-100cm-es.
Előre is köszi! -
pojakcs
senior tag
válasz
Porcupain #183 üzenetére
Akkor szerinted az alábbi kérdések mik?(ne keljen az összeset keresgélni)
Amennyiben egy szobában én nem egyhelyben ülök, hogyan fűtsem "magam" infrapanellal, kössem a hátamra?
Mi kerül ezekben a cuccokban ennyibe? [link] Talán NASA technológia? stb...Teljesen normális, talán kissé ironikus kérdések. Ezeket simán meg lehetne válaszolni, amennyiben lenne tényszerű magyarázat az infrapanel hatékonyságára és forradalmi újdonságára. Az elektromos hősugárzó új köntösbe csomagolva 10-szeres áron nem igazán hiteles magyarázat, és én ennek látom az infrapanelt. Amennyiben rosszul látom, és tényleg egy mini atomreaktor van beleintegrálva, és ettől hatékony a rendszer, megkövetlek.
Tőled egy olyan kérdés se hangzott el, ami ne kötött volna bele valamiben, de Te meg is vagy elégedve a jelenlegi fűtéseddel, és nyilván aki anno létrehozta ezt topikot az nem rád gondolt. Akit én ismerek ,ő se akar ilyeneknek eladni infrafűtést.
Nekem nehéz lenne ilyet eladni, az bizonyos. Ez azért még talán nem kizáró ok a vélemény szabad megnyilvánítására?
Az utóbbit csak azért írtam mert korábban reklámmal vádoltak pár hozzászólót, nem tudom hogy engem is, mert én aránylag később találtam rá erre témára, továbbá Te is jössz a házalással.....
Nincs ezzel semmi gond. Mindenki próbál élni valamiből.
-
Porcupain
aktív tag
Csak azért szerkesztettem, mert tudtam, hogy bele fogsz kötni
Akkor szerinted az alábbi kérdések mik?(ne keljen az összeset keresgélni)
Amennyiben egy szobában én nem egyhelyben ülök, hogyan fűtsem "magam" infrapanellal, kössem a hátamra?
Mi kerül ezekben a cuccokban ennyibe? [link] Talán NASA technológia? stb...Tőled egy olyan kérdés se hangzott el, ami ne kötött volna bele valamiben, de Te meg is vagy elégedve a jelenlegi fűtéseddel, és nyilván aki anno létrehozta ezt topikot az nem rád gondolt. Akit én ismerek ,ő se akar ilyeneknek eladni infrafűtést.
Az utóbbit csak azért írtam mert korábban reklámmal vádoltak pár hozzászólót, nem tudom hogy engem is, mert én aránylag később találtam rá erre témára, továbbá Te is jössz a házalással.....
Ne haragudj de neked a továbbiakban tényleg nem vagyok hajlandó válaszolni, mert úgy érzem az eddigiek alapján,hogy téged tényleg nem érdekel a téma.
Ebből: (
) én az idegességre gondoltam, mert kb két hsz-ben is benne volt.
-
pojakcs
senior tag
válasz
Porcupain #181 üzenetére
Ez lemaradt, légyszíves a valóságot add vissza:
"Minden tiszteletem a tiéd, hogy ha így meg vagy győződve az igazadban...."Elnézést, én az üzeneted szerkesztése előtt kezdtem a válaszomat írni.
A vitában igazi kérdések szerepelnek....de Te ilyet nem tettél fel, már elsőre se, de én sokáig türelemmel válaszoltam.. Egyébként ha egyből ideges leszel ilyeneken akkor gratulálok....
Miből gondolod hogy ideges volnék? Nem vagyok az ,mitől is kellene annak lennem? Kellemes meleg van, teljességgel jó a konfortérzetem.
Igazi kérdéseket tettem fel, amire nem kaptam számomra elfogadható választ, de egy szóval sem mondtam hogy kötelező lenne válaszolnod.Egyébként volt olyan is, hogy "infrapanel" felhasználó az biztos csak reklám miatt regisztrált. Én rendszeres olvasója vagyok ph!-nak. logoutnak stb, és láttam, hogy van ilyen téma és van igény rá és ha továbbiakban is lesz, akkor én szívesen fogok rá válaszolni (az értelmes kérdésekre).
Jómagam is rendszeres olvasója vagyok eme fórumoknak. És? Szívesen szoktam segíteni a fórumtársaknak, amiben tudok. És?
Elégedett felhasználót meg éppen pár hozzászólással eszmecserénk előtt olvastam:[177]A házalást meg nem konkrétan értettem, de ahhoz tudom hasonlítani, az ilyen, kissé túlárazott "csúcstechnológiát".
-
Porcupain
aktív tag
Ez lemaradt, légyszíves a valóságot add vissza:
"Minden tiszteletem a tiéd, hogy ha így meg vagy győződve az igazadban...."A vitában igazi kérdések szerepelnek....de Te ilyet nem tettél fel, már elsőre se, de én sokáig türelemmel válaszoltam.. Egyébként ha egyből ideges leszel ilyeneken akkor gratulálok....
Egyébként volt olyan is, hogy "infrapanel" felhasználó az biztos csak reklám miatt regisztrált. Én rendszeres olvasója vagyok ph!-nak. logoutnak stb, és láttam, hogy van ilyen téma és van igény rá és ha továbbiakban is lesz, akkor én szívesen fogok rá válaszolni (az értelmes kérdésekre).
házalás fogalma:
Házaló kereskedés, mint neve mutatja házról-házra járva való üzése az adásvételi vagy csereügyleteknek. A házaló kereskedés a vándoripar egyik neme (L. Vándoripar)....stb.... -
pojakcs
senior tag
válasz
Porcupain #179 üzenetére
A télapóban? Naná! Ott lakik az Északi-sarkon, és infrapanel mellett melegszik a rénszarvasokkal.
A jelenlegi fűtési rendszerem mellett nincs szükségem arra hogy csak ott legyen meleg ,ahol vagyok. Apró nüasznnyi probléma, hogy a családom is melegedni akar, és én ezen igényüket kénytelen vagyok támogatni. Ezért inkább az egyenletes meleg mindenhol típusú érzést valósítom meg a házban. Ettől függetlenül a fűtés természetesen bizonyos határokon belül szabályozható az egyedi igényeknek megfelelően.
"Egy a sugárzó hő elvét kihasználó technikáról ugyanez nem mondható el."
Ez honnan tudod talán neked is van ilyen?Nincs ilyenem, nem támogatom a csodatermékekkel házalókat. Bizonyára ültél már Te is tábortűz mellett hűvös estén. Tudod, az arcod leég, a hátad lefagy. Nem ez lenne a hősugárzás?
Neked továbbra nem is vagyok hajlandó válaszolni, már csak azért is mert ha tényleg érdekelne akkor komolyak lennének kérdéseid és nem ilyen kötözködőek.
Ez már érv a javából! Gratulálok! Elnézést kérek hogy élek, és vitatkozni merek.
-
Porcupain
aktív tag
Akkor Te még a télapóban is hiszel?
Igen és a jelenlegi fűtő rendszereddel meg tudod oldani, hogy csak ott legyen meleg ahol és amennyire szeretnéd szeretnéd?"Egy a sugárzó hő elvét kihasználó technikáról ugyanez nem mondható el."
Ez honnan tudod talán neked is van ilyen?Az utóbbira csak annyit, hogy igen valaki valóban nagyon sokat tesz rá és az alapanyag se olcsó, ugyan akkor mégis behozza az árát. Míg plazma tévéről és számítógépről ugyan ez nem mondható el...
Minden tiszteletem a tiéd, hogy így meg vagy győződve az igazadban, de Neked továbbra nem is vagyok hajlandó válaszolni, már csak azért is mert ha tényleg érdekelne akkor komolyak lennének kérdéseid és nem ilyen kötözködő jellegűek.
-
Porcupain
aktív tag
Nem is akartam szívemre venni.
"Nekem nagyon nem hozta a várva várt tábortűz effektust." Ezt hogy érted?
25 fokhoz vagy szokva? Na de bumm, akkor Te mást használsz, de ez akkor se azt jelenti, hogy paraszt vakítás, ha neked nem jön be...."Én nem kívánok meggyőzni senkit arról ,hogy vegye meg, akit tényleg érdekel ez az alternatíva az úgyis megtalálja a neki legjobb és legolcsóbb ajánlatot."
-
pojakcs
senior tag
válasz
Porcupain #175 üzenetére
A gáz ára a mai hírek szerint nem fog emelkedni, sőt a távolabbi időben csökennie kell. Magyarország az elmúlt 9 havi átlagáron kapja a gázt, és a mostani kőolajár esés majd csak a későbbiekben érezteti hatását. Ezzel nem azt akarom mondani ,hogy olcsó lenne a gáz, de a villany sem az.
A jelenlegi fűtési rendszerem egyenletes meleget biztosít az egész házban.
Egy a sugárzó hő elvét kihasználó technikáról ugyanez nem mondható el.A plazma tv-ben ,számítógépben megfizeted a kutatási és fejlesztési költségeket, és természetesen a gyártó és a kereskedők profitját. Egy infrapanel szerintem nem igényelt ilyen mértékű k+f költséget. Talán kissé túlzott rajta a profit mértéke!?
Nekem erősen hasonlít ez az infrapanel a "termékbemutatós" csodákhoz. -
Porcupain
aktív tag
Nem is volt szó arról, hogy nem emelkedik, de a gáz jobban és sűrűbben.Nem is beszélve arról ,hogy azt többnyire máshonnan kapjuk.Jövő ilyenkor akár a másfélszeres is lehet a földgáz ára a mostaninak. Áram remélhetőleg mindig lesz, a gáz tartalékok pedig fogynak. A gáz már nem járható út és szerencsére sokan ezzel már tisztában is vannak.
Persze nyugodtan , de nem ajánlom mivel 100 fok feletti a hőmérséklete. A jelenlegi fűtési rendszered is így szoktad használni?
A plazma tévében vagy, egy számítógépben mi kerül olyan sokba? Talán nasa technológia?
(Ilyen cinikus kérdésekre csak így tudok válaszolni....)Én nem kívánok meggyőzni senkit arról ,hogy vegye meg, akit tényleg érdekel ez az alternatíva az úgyis megtalálja a neki legjobb és legolcsóbb ajánlatot.
-
pojakcs
senior tag
Az áram ára nem szokott emelkedni?
Mi kerül ezekben a cuccokban ennyibe? [link] Talán NASA technológia?
Hallot-e már a forgalmazó az energiamegmaradás törvényéről? -
Porcupain
aktív tag
Több hozzászólásban is olvastam, hogy milyen drága ez az infrafűtés megoldás és, hogy gáz még mindig olcsóbb. Ez egy beruházás! Egyszer kell fizetni sokat és 2 fűtés szezon alatt megtérül. Az gáz ára csak megy felfelé és nem is olyan hatékony, míg az infrafűtésnek rengetek előnye van. Pl rendkívül jól szabályozható. Nem fontos minden panelnek menni egyszerre. Elég ott menni 100%-n ahol épp tartózkodunk.
Egy nagyon primitív példa: (Azért nem jó példákat venni, mert mindenhol más lehet, ez függ a hőszigeteléstől és még nagyon sok mindentől!)
Ha egy szobában használsz 2000 wattos villanyradiátort, akkor az állandóan megy maxon, ha nem akarsz fázni. 4 db 350 wattos panelből megy egy 100% a többi mondjuk 50%. Ez így máris 875 watt. Ugyan ezt lehet gázra is kiszámítani. Csak ugye egy gáz radiátort, konvektort stb. nem cipelhetsz oda ahol épp vagy és kénytelen vagy az egész szobát befűteni 24 fokra. ...Az infrafűtés esetén 18-19 fokos levegő hőmérséklet esetén érzel 25 feletti fokot.
Amúgy mindenki maga dönti el, hogy érdemes e előre gondolni és beruházni egy ilyenbe. -
válasz
Porcupain #171 üzenetére
igazából nem értek az infrapanelekhez, de gondolkodom, hogy ki kéne próbálni, s gondoltam, hogy vennék 1 panelt a szobába, s ha tetszik akkor még egyet, mert szerintem 2 panel egy ekkora szobába (3x2x2,5) elég lenne 2 300w-os panel.
hol lehet olcsón beszerezni ilyen panelt?
-
Porcupain
aktív tag
Hogy mennyi infrapanel kell, az nagyban függ a szoba hőszigetelésétől is.
Elég 19 fok is. 1 fok 6% energia megtakarítást is jelent! Az infrapanel a szoba hőmérsékletét egyenletesen tartja 18-19 fokon, de közben többet érzel, mert ez nem melegíti levegőt, hanem hőérzetet kelt, pont mint a nap.Az infrapaneleket lehet szabályozni, így nem fontos 100%-n menni-e. Termosztáttal pedig tökéletesen lehet szabályozni.
-
Porcupain
aktív tag
Ugye ezt most Te se mondod komolyan?
Amíg nem próbálod ki, addig ülj a konvektor mellett 25 fokban és fizessed az egyre növekvő gázszámlát.
Amúgy meg a Te gondod.... Akit érdekel és kíváncsi rá az úgy is megveszi, de olyanról ne nyilatkozz, amit nem ismersz!
Érdekes, hogy akik eddig beruháztak rá azok mind meg voltak elégedve vele....Tény,hogy nagyobb beruházást igényel, de hamar behozza az árát. A hibrid autó is drága, napelem is drága. Ezért nem is éri meg?
-
old gray
addikt
Hőtárolós kálya suxx. Volt szerencsém hozzá: sokan írják, hogy milyen jó ülni rajta, meg milyen jó a venti zúgása, csak 1-2 dolgot elfelejtenek: allergiásoknak nagyon nem ajánlott! A folyamatos zúgás hosszú távon rossz hatással van az idegrendszerre, a ventilátorok miatt a levegő folyamatosan keveredik, por-atka stb. egyfolytában a levegőben száll, légúti betegségek okozója lehet. Ha meg ráülsz a samottéglák és az üveggyapot bélés elmozdul egy idő után és romlik a hatásfoka. A ventije pár év után megadhatja magát, először csak hangosabb lesz, kevésbé hatékony, a végére meg csere. És drága a fűtési ktg., gázfűtésre váltottunk. Nagy hatásfokú Baxi kazán, réz csövek és tudatos tervezés/kivitelezés: átlagban havi ~10k-t tudunk megspórolni (általány).
-
BITBOYS
addikt
válasz
Porcupain #163 üzenetére
Te jó ég, mekkora duma.
Tegyük hozzá, hogy a táblázatokban 1db fogyasztóról van szó, ennek a költsége lett kivetítve. Ha 1db panelnél 6x ezer a fogyasztás, ki lehet számolni mennyi hitelt kell felvenni a fűtés végszámlájára.
Ez a cucc egy dologra nagyon jó. A kutyaházat kiválóan tudja gazdaságosan fűteni, viccen kívül. -
BITBOYS
addikt
Belmagasság 2.70? Mennyire hőszigetelt a szoba? Ha átlagosnak veszem a feltett kérdésekre a választ, úgy 4db biztosan kelleni fog.
350W-al számolj óránként, ez egy átlagos panel áramfelvétele.Hozzátenném, hogy ennek a fűtési rendszernek nagyobb a füstje mint a lángja. Eleve a te szobádnak 2KW fűtési energia kellene, ez lenne optimális. Így számolva 5-6db-ra lenne szükséged. Mennyi most egy panel? 30K? Szerintem felejtős
-
egy 3x2,5 méteres szobába mekkora infrapanel ajánlott?
csak mert ha fűtök akkor napi 1 m3 gáz megy el, de hidegebb napokon 2 m3 úgy, hogy este 6 tól megy a konvektorom 2-esen ekkor 21-22 fok van 10-11-ig, utánna 1-esen 18-19 fok van. Napközben meg örlángon van...
-
sipigizi
újonc
Sziasztok
vennék 3kw-os hőtárolós kályhát -
mexel
veterán
-
drpele
senior tag
Gondolkodom, hogy lecserélem egy 20nm-es tetőtéri szobában a gázkonvektoros fűtést villanyosra. Jó dolgokat olvasni az infrapanelekről, de kérdés, hogy az üzemeltetése tényleg olcsóbb e mint a gázkonvektoré. Vagy érdemes elgondolkodni a tárolós villanykályhán is?
-
Porcupain
aktív tag
Én is ajánlanék egy odlalt:
labfutes.hu
Szerintem ők a legolcsóbbak. -
barbo
újonc
Sziasztok!
Én nagyon nem vagyok jártás e témában, azért is írok ide, h tanácsot kérjek tőletek. Egy olyan szobába kéne nekem fűtés, ahol a gáz nem jöhet szóba, csak a villanyfűtés. Én a hőtárolós kályhára gondoltam, de nincs kiépítve semmi extra áramfázis, vagy éjszakai. a helység 25 m2 és 3,6m a belmagasság. (Az ablak most lesz lecserélve)
Milyen teljesítményű kályhának van itt egyáltalán értelme?
Mennyibe kerülnek kb az általatok is említett fázisok és éjszakai áram bevezetése?
És egyáltalán melyik céghez forduljak?Előre is köszi a válaszokat!
Üdv
-
pojakcs
senior tag
Az infrapanel termeli az áramot, az autók vízzel mennek, és aki ezt nem látja be, az tudatlan!
-
snupsnika
újonc
Azt hiszem jól eszitek a dolgot. A gyakran emlegetett két honlap tulajdonosa itt csinál magának reklámot. Csak egy dolgot nem mondanak el nektek. Egy 50-60m2-es lakást gázzal télen havi 15000-ből tudsz átlagban kifűteni, míg infrapanellel ez 40000Ft. Nagyon príma hőérzetet ad, de szerintetek miért nem terjed robbanásszerűen az országban, hiszen annyi vele foglalkozó weblap és hírdetés van. Az orrotoknál fogva vezetnek és minnél többet írjátok le a két honlap címét, a google, annál előrébb teszi. Egyszerű reklámfogás egy jó hőérzetet adó de a rezsi szempontjából nem igazán jó cuccra.
-
BITBOYS
addikt
Mennyire jó ez az Infrapanel? 25K-ért már lehet kapni egy 350W-os panelt, de engem nem tudott meggyőzni, a gáz sem drága annyira(még). Olcsobban lehet fűteni ezzel mint a gázzal
?
-
dumamanci
újonc
Nézzétek görcsöltem én is, hogy honnana vásároljak nek kell messzire menni hivjátok fel a két céget. av www.
illanyfutesek.hu sokkal olcsóbb és szerintem még jobb is. de ez mindenkinek a saját dolga.
-
dumamanci
újonc
http://www.villanyfutesek.hu és a http://www.infrapanelek.hu címről mindenki vásárolhat!!!!
-
degu
senior tag
Hat nemtom hogy mukodik Neked a dolog,mert nekem erdekesen!
A vill.boilerem megy ejszakai aramrol.Azt hittem ez azt jelenti,hogy este/csucsido utan/bekapcsol,es fut reggelig...Egy fraszt!
15h korul bekapcsol egy orara /de nem mindig!/ Este meg akkor,amikor akar! Volt,hogy ejjel tizenegykor/egykor bementem a furdoszobaba,es nem futott a boiler,pedig nappal elhasznaltuk a melegvizet.Szerintem akkor kapcsoljak be,amikor az orszagos halozatban*felesleg*van teljesitmenybol.Hat ez elegge LOL
[Szerkesztve] -
snupsnika
újonc
4,5kW-al Nóbel díjat osztanának és mindenki ezt használná. Aki beveszi ezt a dumát, annak úgy kell. Mindent az üzletért, a fizika meg smafu. Infrapanelből ugyanannyi watt kell mint radiátorból. Ami hő a falon elmegy azt pótolni kell, vagy megfagysz.
Egy jó ügyvéd ebből igazán jó pert csinálhatna. Aki akarja vegye meg tőlük és ha fázik, perelje ki belőlük a különbözetet. Így megéri. -
káró
újonc
Nekem megközelítőleg 10 évig voltak Elekthermax kályháim. Szám szerint 3. 2-3 évente kellett hozzájuk nyúlni. A legnehezebb szerelőt találni hozzá. Teli volt üveggyapottal és a samot is porlott már szét. A ventillátor ki-ki fújt belőle.
2006 nyarán lecseréltem modernre a háromból kettőt. Összehasonlíthatatlanul komfortosabbak az újak. Alig hallani a ventillátort és nincs benne káros hőszigetelés. Kicsit ugyan drága, de a megbízhatóság is szempont volt.
Most 2 db 4 kilovattost és 1db 5 kilovattost használok. A havi résszámlám 18E Ft. Az éjszakai áram ugye
Ezektől vettem: [link]www.futesek.hu
Az infrapanelról csak annyit, hogy egy kolleganőmék azt használják és megközelítőleg ugyanakkora lakásra fizetnek 40E Ft-ot havonta. Nekem ez sok. Nem minden a flanc. -
faki
újonc
Mindegyiknek megvan az előnye hátránya.
A hőtár nagy bötrönc viszont az olcsóbb ''éjszakai áramot'' zabálja.
Az infra kicsi kényelmes viszont a nappali áram majdnem 2x ese az éjjelinek.
Nekem a nyaralóban infra van a lakásomban hőtár. Azért vok ilyen ''okos''.
www.futesek.hu. ott minden van. Én kb 1,5 éve vettem tőlük. Tudom ajánlani korrektek! -
faki
újonc
Mindegyiknek megvan az előnye hátránya.
A hőtár nagy bötrönc viszont az olcsóbb ''éjszakai áramot'' zabálja.
Az infra kicsi kényelmes viszont a nappali áram majdnem 2x ese az éjjelinek.
Nekem a nyaralóban infra van a lakásomban hőtár. Azért vok ilyen ''okos''.
www.futesek.hu. ott minden van. Én kb 1,5 éve vettem tőlük. Tudom ajánlani korrektek! -
Twinsen2
tag
Nem tudja valaki megmondani véletlenül, hogy ilyen ősi hőtárolós kájhákhoz (20-30 éves asszem jugoszláv) hol lehet új levegőztető motort kapni ? vagy esélytelen ?
-
Ganéházi
újonc
Bármilyen fűtésre is akarsz áttérni legelőször végeztess el egy hőtechnikai számítást. Ez a számítás a bármilyen fűtésednek az alapja. Ugyan is ez alapján lehet megmondani, hogy az általad fűteni kívánt helyiségekbe mekkora fűtési teljesítmény kell. Ha ezt ne végezteted el két dologgal találod szembe magad.
1: Vagy alúlméretezett lesz a fűtésed és akkor fázni fogsz és kidobtál egy valag lóvét a semmiért.
2: Túl méretezett fűtésed lesz és ismét kidobtál egy valag lóvét csak most a beruházásra. De mondjuk nem fox fázni.
Eggyik se jó. Egy korrekt számítás után tudni fodog hogy mennyi teljesítmény kell és utánna törheted a fejed a fűtésen.
A hőtárolós kályha tökéletes megoldás. Viszonylag nagy beruházás de ha hosszútávra tervezel akkor minden féle képpen megéri mivel éjszakai áramot használsz. És mint tudjuk az éjszakai áram fele a nappali áramnak úgy hogy jó megoldás. Ma már az éjszakai áram nem azt jelenti, hogy csak éjszaka van hanem ezt bekapcsolják nap közben is tehát a neve vezérel áram. Ezt használja a hőtárolós kályha. Hogy pontosan mikor van vezérelt áram arról az illetékes áramszolgáltatódnál tudsz érdeklődni. A beruházás az áramszolgáltatónál is viszonylag nagy mert ha komplett házat akarsz fűteni (3-4 kályhával) általában szükség lesz a 3fázisra úgy nevezett ipari áramra. Szerintem jó fűtés és megbízható főleg az új típusú kályhákkal. A [link] oldalon különben korrekten le van irva. Én tőlük vettem a kályhát 4db-ot és nem panaszkodom. A készülékek jók csendesek és megbízhatóan működnek. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt.
Az infrapanel is jó megoldás a lakásba. De a beruházási költsége kb. 2x nagyobb mint a hőtárolósé. Ráadásúl nem az éjszakai áramot használja mert nem hőtárolós jellegű így a villányszámlád elmászhat rendesen.Viszont nem foglal helyet mert fenn van a plafonon. Nekem volt ez is van az is. Én az infrát cseréltem le hőtárra nekem a hőtár jobban bejött. A villanyszámlám 120m2 családi háznál hőtárral 16.000Ft. De egy dolgot ne feledj el. Valamit valamiért senki nevárjon 5000 ft-os villanyszámlát és közbe 25-26 fok meleget. Ezt egyik fűtés sem tudja. Egyébként a [link] oldalon találsz infót a infrapanelról is.
Na csumi. -
petya013
csendes tag
[link] másik cég, ahol árlista is van
-
petya013
csendes tag
mailban küldtem árlistát.
nekem az egész rendszert szerelésse együtt kb 400kFt-ért akarták adni.
megvettem 7db panelt tőlük, a többit máshol, termosztát(havi programozású, stb), teljesítmény kacsoló, szerelési anyagok kb 160kFt lett a vége. szerelni én szereltem fel, egyszerű villanyszerelő összerakja az egészet.amúgy a vaterán most vettem 5 panelt 1 áráért(20kFt), gázfűtésre álltak át, de a gyerekszobában fennhagyták a panelokat. (ők panelházban használták, havi villszámla 12kFt volt nekik) -
biga
őstag
válasz
petya013 #136 üzenetére
Egyik helyiségemnél én is gondoltam erre, a bajom az, hogy az általad linkelt oldalon sem szerepelnek árak. (Kifejezetten utálom az olyan - egyébként elég igényes kivitelü - oldalakat, ahol ''Árlista'' címszó alatt általában annyi szerepel, hogy ''Hívjon!''. Akkor ne csináljanak Árlistát rá! Max nem tőlük veszem meg...) Ez nektek mennyibe fájt?
-
petya013
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A kezdő témához: [link]
2 éve használjuk ezt a rendszert, jelenleg 2450w teljesítmény van kiépítve a szükséges 3500W helyett( tetőtér beépítés kb 140légköbméter, jó hőszigetelés). Termosztát állandó 20.5 Celsiuson, nappali áramra kötve a rendszer. Átalányunk 10EFt (fűtés mellett számítógép napi kb 5 órát megy, illetve nyáron 2x2.6kW légkondi)
Átmeneti időszakban nappal minimálisat megy a fűtés.(és pólóban vagyunk a lakásban)
Én csak ajánlani tudom. -
phanfantom
senior tag
Senkinek sincs új híre? Vagy ötlete
-
phanfantom
senior tag
Nem is olyan egyszerű...
Pl: az első honlap amit belinkeltél, a fabrikettet is gyártó cég, azt írja, hogy ők nem használnak semmiféle kötőanyagot. Direkt meg is néztem éppen emiatt.
Gondolom ezért (is) nevezik bio-nak. De egyébként tényleg van a hagyományosban.
Nem tudom honnan lehetne beszerezni, mert biztos, hogy van ilyen anyag.
[Szerkesztve] -
biga
őstag
válasz
phanfantom #132 üzenetére
A fabrikettben, és a pelletben is valami ''ragasztó jellegű'' segédanyag, nem csak préselik általában (legalábbis én így tudom). Ennek kellene utánanézni, mert gondolom erre a célra is megfelelne.
-
pojakcs
senior tag
válasz
phanfantom #130 üzenetére
Nem tudom a technológát, de víz volt a kötőanyag. Ezért is égett lassan.
-
pojakcs
senior tag
válasz
phanfantom #128 üzenetére
Régebben volt ilyen termék, mostanság nem tudom létezik-e. A ''hulladék'' szénpor volt kb. iszap állagú arányban vízzel elegyítve. Ez volt a legolcsóbb szén, és mivel viszonylag lassan égett, sokáig nyomta a meleget a cserépkályhában. Nem volt ajálatos kiszáradni hagyni, mert akkor szénport kaptál végtermékül.
-
pojakcs
senior tag
válasz
phanfantom #126 üzenetére
Víz? Ala iszapszén?
-
phanfantom
senior tag
Igen, konkrétan az adagoló szó, gyakorlatban valóban azt jelenti, hogy kényelmesebbé teszi a fűtést, mivel akár több napra való anyagot is ki tud adagolni önmagában
Engem viszont nem ez érdekel, sőt ez érdekel a legkevésbé, hanem az, hogy ezzel a szerkezettel( végülis nem tudjuk mi a neve) olyan anyagokat is el lehet égetni a vegyestűzelésű kazánban, amiket jelenleg nem lehet. Azért is izgalams nagyon, mert sokkal olcsóbb alapanyagokkal lehet fűteni( fűrészpor, faforgács)
Ui: nem tudják milyen kötőanyaggal lehetne összeragasztani szénport? Kipróbálnánk házilag, mert keletkezett egy kis ''melléktermék'', de por formájában nem tudjuk felhasználni -
biga
őstag
''kicsit kezded túl körbejárni ''
Ehhh... Lehet.Mostanában van folyamataban egy házbővítés, ami miatt a fűtésemet át kell alakítanom, ezért már egy hónapja járkálok a lehetséges megoldások körül. Néha én is úgy érzem, hogy ennél egyszerűbb a dolog, mint hogy így belemásszak az adott témába
Annál inkább érdekes, hogy egy sima vegyeskazánra hogy épül rá egy adagoló. Igazábol az adagolónak egyetlen szerepe van, hogy - mondjuk - a gázfűtéshez hasonló ''kényelemmel'' üzemeltessünk egy (bármilyen) szilárd tüzelésű kazánt. -
biker
nagyúr
kicsit kezded túl körbejárni
eleve azt írtam, hogy egy síma vegyes tüzelésű kazán van, csak adagolós
és azt írtam, hogy ami pellet kazánt láttam az egyik ábrádon, az szinte 95% azonos volt vele.
A mostani leírások amiket linkeltél, azok már világosabbak.
ha minden igaz, amit itt íírnak, akkor elég kevés hamu kell hogy maradjon a kazánban, mert annál több diolog lett hasznosítva -
phanfantom
senior tag
Légbefúvás: alul a hamu és salak kikotorásakor csak útban lehet..de én még nem láttam ilyet mondjuk. De nem szimpatizálok vele, mert még a keringetéshez sem használunk áramot, mivel annyira jó a rendszer, hogy nincs szükség rá. Pedig nincs a pincében a kazán, tehát olyan hatalmas szintkülönbség nem is kellett hozzá, de van, ez tény.
Kazán: új, öntöttvas kazán, vízrostélyos, cserélehetetlen, fixen van benne. viadrus u22 nagyon jó, hatékonyabb mint a régi totya, de az sem volt rossz.
Ebbe minden mehet, szemben a faelgázosítóval és a pelletes kazánokkal szemben( bár utóbbiba is mehet talán más is).
Szóval én a vegyestűzelésű kazánokat preferálnám, főleg ugy, hogy ha meg lehetne csinálni amit biker mondott. Akkor jó kis komplett fűtőberendezés lenne.
Amikor éppen fa van vagy szén, akkor önmagában a kazán dolgozna, amikor pedig hulladék(esetleg pellet), akkor fel lehet szerelni az adagolót. Ez így nagyon tetszene
Szerintem önmagában a pellettűzelés, amilyen ára van, nem fog elterjedni, akkor inkább már brikett, az is ugyanaz és azt legalább mindenki el tudja tűzelni bármilyen kazánban, cserépkályhában. De ezek jelenleg a fűtőanyagok nagyon drágák, hiába írnak mindenféle hatékonyságot.
Tűzeltünk annak idején brikettel, nagyon-nagyon jó volt, de ha most dupla áron lenne, mint a fa, akkor sem vennénk azt. -
biga
őstag
válasz
phanfantom #121 üzenetére
Pedig a légbefúvás nem is olyan rossz ötlet. Nem kell azt ide-oda pakolgatni, alulra fúj be és kész. A célja az, hogy (szabályozottan!) többlet levegőt juttasson az égéstérbe, ezáltal hevesebb égést érjen el. Mellesleg épp azzal, hogy ventit szabályozni tudod, azzal a hőmérsékletet is szabályozni tudod. Az áram meg.... a szivattyúhoz is kell (kivéve a még gravitációs elven működő rendszerek). Azért ez szerintem nem okoz akkora problémát.
A lyukacsozáshoz: egy sima vegyeskazán adagolóval való felszerelésénél gondolom lecserélik az alsó rostélyt is megfelelő méretűre (mondjuk ha tudod, hogy mennyi a jellemző tüzelőanyagméret, akkor biztos meg lehet oldani). Ha meg elgázosítasra képes a kazán, azokon rendszerint (legalábbis amit én láttam) azokon nem rostély van alul, hanem fúvókák stb. Igazábol kiváncs vagyok arra, hogy miként vannak ezek a problémák megoldva egy sima vegyeskazánnál, mert (bár közel nem a leghatékonyabb), de egy viszonylag olcsó megoldása lenne a kényelmes fával fűtésnek. Hát ha biker tud beszélni ismerőseivel valamikor, és egy két képet, vagy vázlatot tud mutatni. Ha megvalósítható, időlegesen ez az ötlet is tetszene (pénz híján egyenlőre más megoldásom úgy sem lenne)
-
phanfantom
senior tag
Szerintem csakis az ajtóra kerülhet az adagoló és a tartály, mert a kazánt megbontani nem célszerű, ill. van olyan is amit nem is lehet. De a bontás lehetőségét én ki is kizárnám
Légbefúvás: áram kell hozzá, ezért nagyon nem szimpatikus( picit macerásnak is tűnik, állandóan ide-oda rakosgatni a ventillátort)
Viszont eszembe jutott egy kérdés: mivel apró átmérőjű anyagok kerülnek elégetésre, hogy-hogy nem hullanak le a rostélyon keresztül? A vegyestüzelésű kazánoknál azért 1-2cm-es ''hézagok'' vannak a rostélyok között.
Ezt nem tudom, hogy lehet kiküszöbölni... -
biga
őstag
Én a leírásod alapján következtettem a szerkezeti különbségekre. Sajnos nekem (még) nincs semmilyen faelgázosítás elvén működő kazánom (se pellet tüzalőanyagú, se hasáb, se fabrikett stb), minden ''tapasztalatom'' velük pár ismerősömnél már működő rendszer (ebböl 2 pellet tüzelésére (is), 2-t hasábbal láttam csak, adagoló sem volt hozzá) megfigyelése, illetve utánaolvasgatás eredménye. Nekem úgy tünt, hogy a te leírásod alapján az egy sima vegyeskazán egy adagolóval együtt. De mivel nem láttam, természetesen tévedhetek, és lehet, hogy ugyan arrol beszélünk
Pár érdekesebb linket azért még találtam: [link]
[link]
ez hirtelen 2 leírás még a működési elvre. Ezek ha jól láttam éppen nem pellettel mennek (igazábol a pelletnek annyi a plusz haszna, hogy könnyű adagolni, ezért egy tárolóval automatizálható a működése, míg ez a fahasábra nem mondható el. Természetesen a fatörmelék is jó szerintem). Még keresgélek használható info után, na meg ha tudok rákérdezek egy-két ismerősömnél az esetleg felmerülő kérdésekkel kapcsolatban -
biker
nagyúr
én eddig a pelletkazánról egyik linkeden amit láttam, az kb 95%-ban azonos az általam említett szerkezettel.
és ezen a rajzon nem látok két fokozatú égésteret.
Nem mellesleg ezen a leíráson még dolgozhat az, akitől idéztél, mert a pellet a leírások alapján idegen, és főleg szervetlen enyag hozzáadása nélkül készül, akkor hogy kerül szervetlen anyag bele?
nem mellesleg milyen szervetlen tüzelőanyagot ismertek? én egyet sem, mind szerves...
és mit gázosít? ködös az egész, nekem legalábbis.
lehet hogy jó technika, de ez a leírás nem az
kéne egy ''rendes'' leírás ha van -
biga
őstag
válasz
phanfantom #117 üzenetére
Szerintem az adagoló nem nyomja tele a tűzteret, ezzel elfojtva a tüzet, hanem épp az a lényege, hogy folyamatosan adagolja. De ha mondjuk beszerelsz egy ventillátort is a rendszerbe, akkor elég az töményebben is (mondjuk alulra egy venti, ami ha kell, akkor nyomja neki a friss luftot, ha már ízzik az egész - mondjuk egy hőszenzorral ellenőrizve - akkor lekapcsol.) Máshogy nem tudom elképzelni.
Az viszont már érdekesebb probléma, hogy egy hagyományos vegyeskazánt hogy alakítasz át? Nekem is van vegyeskazán otthon (a gáz mellett), és nehezen tudom elképzelni, hogy hová teszem az adagolót. Az adagoló ajtóra? Akkor hogy férek hozzá a salakolóhoz? (Ugyebár általában front oldalon van - egymás alatt - a kettő.) Végül is nem elképzelhetetlen, de szerintem komoly átalakítás kell egy kazánon hozzá. Ha valaki tud egy így átalakított vegyeskazánrol egy képet, még jobb, ha vázlatrajzot, az ne tartsa magában... -
phanfantom
senior tag
Azt tudod milyen elven működik a vegyestűzelésü kazán + a rászerelt adagoló, amivel el lehet égetni a por formátumú anyagot? Mint pl: a fűrészpor
Mert kazáncsere nem lesz megvalósítva, tehát a pellettűzelésű kazánok kizárva.
Viszont ez a másik igencsak megmozgatta a fantáziám
Nem nagyon tudom elképzelni, hogyan tudja a kazán elégetni azt a töménységű( levegőtlen) anyagot, miközben alapvetően nem képes rá( vagyis ha jól megpakolja az ember fűrészporral a kazánt, soha nem fog elégni, mivel nem kap levegőt, lefullad).
(Az elképzelni szót a szó szoros értelmében használtam, nem pedig szakmai szempontból zártam ki, mivel nem értek hozzá, (gondoltam picit kétértelmű volt) )
Szóval ha valóban megvalósítható, akkor vevő lennék rá.
[Szerkesztve] -
biga
őstag
válasz
phanfantom #114 üzenetére
Nem az adagolótol, hanem az elgázosítótol lesz gazdaságosabb. Ha jól értelmeztem biker megoldását, az egy vegyeskazán egy adagolóval, míg a pelletkazánok 2 ütemben égetnek.
Itt egy rövid leírás a működési elvükröl:
''Az égési folyamat az úgynevezett gázosítás elvén mûködik. A gázosítási eljárás a szerves és szervetlen anyagok zárt kamrában történõ hõbomlásán alapul, amely a befúvóventilátor által létrehozott elsõdleges levegõ kismértékû túlnyomásánál megy végbe. A kazán belsõ terében egy gázosító kamra található, ahol a tüzelõanyag szárítása és gázosítása történik. A keletkezõ gázok összekeverednek az elõfûtött szekunder levegõvel és ezek alkotják az égési gázok elegyét a második fázisban. A gázok elégetése a kazán égésterében megy végbe és a harmadik fázisban az égéstermék a hõcserélõ csövön keresztül távozik a kéménybe. '' -
phanfantom
senior tag
A hatékonyság az adagolótól függ?
Én azt hittem inkább a kazánnak van köze hozzá. De engem ez nem is érdekel, csak az, hogy ha elégeti a ''hulladékot'', akkor ugyan olyan meleg legyen, mintha fával tüzelne az ember. Akkor már megérné egy ilyet beszerezni.
Csak az lenne az igazán érdekes, hogy minden kazánra rá lehet-e ilyet szerelni.
Ha igen, akkor már csak kalkulálni kellene... -
biga
őstag
válasz
phanfantom #112 üzenetére
Kb a felébe kerül, de közel nem olyan hatékony
Gondolom az adagoló hasonló lehet, mint a pelleté, ott egy forgó tárcsa , illetve egy ''futószalg'' szerű izé továbbít. Így nem képzelhető el visszaégés. Néhány oldalon van egy két sematikus ábra, vagy robbantott ábra, ott látszik az adagoló. Valószínű a faforgács adagolója is hasonló lehet.
Itt van pl. egy, igaz, ez kandalló. De szvsz működésben ugyan az: [link] -
biga
őstag
válasz
phanfantom #110 üzenetére
Azt azért nem hiszem, hogy az a töredékébe kerülne. Egy vegyes kazán mondjuk legyen 100e (új, mondjuk 25kW), ehhez az adagoló, miegymás, simán megvan 2-300e. És akkor nem beszéltünk még a faelgázosításrol, ami egyébként (függetlenül a tüzelőanyagtol, mert ugye általában a pelletkazánok mennek sima tüzifával is, vagy akár fabrikettel stb) alap minden pelletkazánban. Ettöl lehet egy ilyen kazán akár 95% hatásfokú is (ami egy sima vegyeskazánra sajnos nem mondható el, de még gázkazánban sem rossz).
Szégyennek tartom azonban, hogy ma a legolcsób technika (mondhatnám a legkevésbé ''támogatott'') az, ami a legkevésbé hatékony, illetve a legjobban szennyezi a környezetét. Miért kerül egy hőszívattyú 1,5M Ft-ba? Miért kerül egy pelletkazán (vagy bármilyen faelgázosító kazán) 700e Ft-ba? Vagy egy kondenzációs gázkazán miért 5-600e-be? (Egyiket sem magyarázza pusztán a technológiai különbség, esetleg a nagyobb fokú bonyolultság) Magyarul ha gazdaságosan akarok üzemelni, na meg a környezetre is figyelni, akkor nyúljak mélyen a zsebembe, ha csóró vagyok, akkor használjam a gazdaságtalan technológiát (amitöl persze a csóróságom mit sem változik).
A címváltoztatást én is támogatom
[Szerkesztve] -
phanfantom
senior tag
Az ötlet valóban nem rossz, csak kicsit sokba kerül.
Amit biker mondott, valószínűleg ennek a töredékébe kerülhet szerintem
Persze biztosan nem ''2 fillér''.
Helyes, hogy nem off-ban megy már, talán picit a topic nevén is lehetne változtatni, szerintem a topicnyitó sem haragudna meg érte. Ugy láttam ''vevő'' ezekre a dolgokra is
Így mindenki csak tanulhatElektromos árammal való fűtést én elvetem.
[Szerkesztve] -
biga
őstag
válasz
phanfantom #106 üzenetére
Itt: [link] a főoldalon lejebb van egy pelletégető, amit sima vegyeskazánhoz lehet kapcsolni. Működést nem találtam róla, de az ötlet nem rossz. (mondjuk az ára egy kicsit komolytalan szvsz. Bár ki tudja...). Erre gondolsz?
Lehet nem kellene már OFF-ba tenni a hsz.-okat, mert bár a címtöl egy kicsit eltértünk, de alapvetően hasonló a téma.
Szerk.: OFF-talanítva
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
wbtist
tag
válasz
phanfantom #99 üzenetére
A Biga által linkelt honlapon írták, hogy 2 hétre 250Kg kell a pelletből. ott van a kilónkénti ára is, így már könnyű volt kiszámolni.
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
''De utána nagyon bonyolult,és főleg nem valami kimélő a tárolása.''
Mindenesetre joval kimelobb ez a megoldas, mint a szenes eromuveknel, ahol a radioaktiv cuccot egyszeruen a levegobe eresztik. Egyebkent meg a maradek azert sugarzik, mert tovabbra is hasad, igy aztan jo esely van arra, hogy nem fog az sokaig ott maradni a tarolokban, hanem par evtized utan eloassak, aztan mehet vissza vmi modern eromube. -
biker
nagyúr
válasz
phanfantom #104 üzenetére
nem most tudom megkérdezni, mert alig 300kmre lakik, és keresztanyám meg a műszaki dolgok nem ugyanaz, de egy kb 20éves vegyestüzelésű kazán lett átalakítva, nem épp tegnapi technológiával.
Van egy tartály, ebbe megy a forgács
alatta egy szokványos csigás ''tolattyú''
egy szabályzó, ami adagolja a cuccot.
de hogy hogy nem ég vissza a cucc, azt ne kérdezd
felügyeletet nem igényel, csak dolgozik.
rajta van a cirkó rendszer, meg a melegvíz
A forgácsot meg occsóé hozzák a melóhelyről (faüzem rulz) -
biker
nagyúr
válasz
phanfantom #100 üzenetére
biztos vannak feltételei az átalakításnak, de nem tudom.
Mellesleg igazad van, ez a bromi korszerű és új tüzelóanyag blokk (legyen bármi a neve ennek a préselt égetet blokknak) olyan új, hogy a szegedi egyik fatelep pántológépét 99-ben javítottam meg, és ezen csomagolták az ilyen préselt-égetett rudakat, hatszög hasáb, 6-8db / csomag blokkokba, akkor már kb 8éves volt a csomagológép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest