- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Van egy Junkers OW23 típusú kazánunk. Ma reggel óta azt csinálja, hogy amikor HMV vagy fűtési igény lenne, akkor felpörög benne a ventillátor, de hallhatóan nem gyújt.
Egy idő után a 45 és a 90 fokhoz tartozó lámpákat villogtatja. (Meg a hibajelző lámpát.)
A kézikönyve szerint a ventillátor nyomáskapcsolója vagy a vezérlő elektronika lehet ilyenkor a rosz.
Tudnátok segíteni letesztelni, hogy a kettő közül melyik?
A nyomás mérő (vagy kapcsoló) dobozon üzemi és alap állapotban mit kellene mérnem? Csak egy kapcsoló, ami ki be kapcsol vagy valamekkora ellenállás / kapacitás értékre állna be? Megpróbálnám kimérni.
Meg a vezérlő tesztelése céljából raknék a helyére egy megfelelő ellenállást vagy kapcsolót (vagy ami kell), hogy lássam úgy működik-e a kazán.
Nem szeretném mindkettőt vaktában cserélni, ha megoldható, akkor először inkább kideríteném, hogy melyik a hibás és csak az egyiket cserélmém ki.Tudtok ebben nekem segíteni?
Előre is nagyon szépen köszönöm!Üdv.:
Laci -
carr
őstag
sziasztok!
Újra fűthetővé teszek egy régi ingatlan. kb 100m2 kétszintes nem szigetelt családi ház. 70es években épült. Szigetelés 2 éven belül esedékes, de kérdés, hogy jelenleg a felső 2.8m belmagassággal, az alsó szint (egyelőre nem lesz átalakítva, később padlófűtés lesz) 2.1m belmagassággal milyen kondenzációs gázkazánt válasszak? Illetve hogy 24kw vagy 32kw teljesítményű? csak immergas, vagy vaillantban gondolkodom (ezekhez van szerelő, és alkatrész is, és gecisok gari)
vízmelegítő télen erről megy, nyáron egy külön hmv éjszakai áramról. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
Skillerz #774 üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy egy termosztát mit tud "energiatakarékosabbá" tenni. Vagy azt mondja a kazánnak, hogy fűts, vagy azt, hogy állj le, a kettő között nincs semmi.
(Nekünk pont ilyen ariston-os, de buta termosztátunk van, anno megvetették velünk jó drágáér'.)
A hatásfokot meg a fűtési előremenő víz hőfoka fogja megmondani, ez nálunk 50 fokra van állítva.
-
Skillerz
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Ariston Clas One WiFi-s kondenzációs kazán, most kerül beépítésre. A kérdésem az lenne, hogy a neten olvasni: az Ariston termosztáttal még energiatakarékosabbá lehet tenni a kazánt. A gázszerelőnk szerint ez csak marketing bullshit, szerinte az olcsóbb Computherm termosztátokkal is ugyanazon a hatásfokon fog működni.
Van valakinek tapasztalata az Ariston termosztátokkal? Tényleg energiatakarékosabb, vagy valóban csak marketingfogás? (Árban jelentős különbség van.) -
bager13
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a minap kicsit megpakoltam a vegyestűzelésű kazánom, elég nagy volt a láng.
Koracéllal van kibélelve a kémény és kazán tetején lévő kivezetésnél függőleges csőrész kb. 30 centin sárga lett.Lehet ebből valami gond?
-
kulturg
tag
Hali, pelletkazánnal van-e tapasztalata valakinek, önmagában vagy mint gáz fűtés rásegítés?
-
szimcsi
senior tag
Köszönöm a választ!
Nem ez de kb valami ilyesmi a kazánszifon:
[link]
Valami átszerelésre biztos hogy szükség lesz, mert volt egy duguláselhárító nálunk azóta. Kidugította a lefolyó rendszert, jobb lett pár napig, de most megint sűrűn visszafolyik.
Más kicsit:
Ebből a problémából kifolyólag, most vettem észre hogy picike vízcsöpögés van (kazánban a nyomás akkor ezért szökhet el mostanában jobban): [link] [link]
Csak eddig nem tűnt fel, mert ezek konyhabútor ajtaja mögött történtek:X
Ezt hogy lehet javítani? Mintha meghúzni nem is lehetne!?! -
Ha ott a jobb oldali az tényleg szifon (és zárt), akkor csak tömítési baj van.
Ha nyitott, és csak belecsepeg a kondenzvíz, akkor logikus, hogy "kiönt", mert a mosogatóból leáramló víz, ha a saját szifonja nem képes elvezetni a hirtelen nagy (dugó kihúzásakor meginduló) vízáramot (terhelést), akkor szépen elindul felfelé a kis szürke csőben a nyitott, jobb oldali szifon felé. És ha nyitott, akkor bizony szépen kibuggyan ott a leeresztett víz.Ettől függetlenül lehet, hogy nem teljesen jó már a mosogató szifon áteresztőképessége, vagy az azt követő csőrendszer, és az is tisztításra szorul.
szerk.: Ha a kondenzvíz elvezetés becsatlakozási magassága elérné a mosogató túlfolyó magasságát, akkor ez a visszafolyás vélhetően minimális eséllyel fordulna elő.
-
szimcsi
senior tag
Hello,
Kazánunk kondenzvíz elvezetése a képen látható módon történik. (rácsatlakozik a mosogatónkra)
Problémánk az, hogy a kép jobb oldalán lévő szifonból, amibe belecsepeg a kondenzvíz, néha "visszajön" a víz és lefolyik a konyhabútorra, mosogatóból való víz engedésekor.
Először arra gondoltam hogy dugulás van a mosogató szifonnál vagy a csőrendszerben
De lehet mégis a kazánhoz tartozó szifon van eldugulva? Nem értek hozzá, nem is értem hogy ez hol/hogy dugul el, meg hogy hogy működik ez a szifon.
Ha nem oldódna meg, akkor erre kazánszerelőt, vagy vízvezeték szerelőt kell keresni egyébként?Köszönöm!
-
Alpenjunge
kezdő
Ha fix helyen ülnek akkor egy kisebb teljesítményű infrapanel is lehet megoldás mennyezetre szerelve szerintem de ha megoldható akkor szerintem egy klíma lenne az ideális megoldás.
bár a bekerülési költsége nagyobb sokkal de sokkal hatékonyabb mint bármilyen elektromos megoldás. -
Alpenjunge
kezdő
válasz
7Heads Drago #764 üzenetére
Akkor csak is klíma.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Padlófűtés kiegészítésére szeretnék egy falra szerelhető fűtőtestet gondolom infrapanel?
Mivel külső(sarok) szoba(két külső fal), alatta pince(gondolom itt is veszít hőt a padlófűtés), ezért hidegebb 1-1,5 fokkal, mint a többi helyiség. Nem akarom bevinni a termosztátot ide, mivel akkor túl meleg lesz a pl. a hálóban(két zonás fűtésem van és pont egyben van a hálóval.A lényeg, hogy tudok ajánlani fűtőpanelt, 12 négyzetméteres(2,5 m magas) szobába(10 cm-es EPS 80 polisztirol külső szigetelésem van)?
A legfontosabb szempont a hatékonyság.
Köszi! -
válasz
7Heads Drago #764 üzenetére
Nagy kérdés, hogy mi a szándék vele?
Mármint a cserével.
Spórolás, komfortjavítás, egyéb?
A villamos esetén milyen tarifa áll rendelkezésre?
Szóval sokrétű, nem egyszerű kérdés.
Lehet, hogy ebben a topikban: [Rezsicsökkentés, spórolás] topik is jó alap lenne a válaszhoz. -
7Heads Drago
veterán
Üdv
55nm tégla építésű 4 emeletes lakásba kellene új fűtési rendszer. Jelenleg konvektorok vannak, 1 emeleti, erkélyes. Én villanyosra gondoltam. -
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Lenti termosztát gázkazánhoz is? Le kéne cserélném a Termomax 24krk egyik termosztátját. Jól értem ez jó nem konvektorokhoz is ugye? Csak adnak hozzá egy konvektoros egységet is.
[link] -
szimcsi
senior tag
Hello,
Westen star condens kazánunk van, 5éves.
Elmúlt 1-2 évben fűtési szezonban elég sűrűn 110-es hibakóddal leállt a készülék.(heti 1x néha napi többször)Biztonsági termosztát beavatkozása túlmelegedés
miatt (valószínű szivattyú leállás vagy levegő a
fűtőkörben).Most idén is lett karbantartva nyár végén + ki lett benne cserélve az elektróda és termosztát is. 1-2 hetente most is előfordul, hogy 110-es hibakód van, pedig még annyira nem megy sokat.
Ez mennyire "gáz" amúgy?
Köszi -
JoinR
őstag
Sziasztok, van egy Bosch GazStar 4000W kazánom, és nem jövök rá, hogyan tudom beállítani az üzemi nyomást.
Elolvastam a manuált, de sehol nem derül ki, hogy pontosan hol is van a töltőcsap. A házban máshol nincs plusz csap valamelyik radiátor mellett pl., úgyhogy feltételezem a kazánon keresztül állították be korábban a nyomást.. -
Kroni1
veterán
válasz
NeoPampalini #753 üzenetére
Köszi, jhétre meg is van az időpontom!
-
Kroni1
veterán
válasz
NeoPampalini #751 üzenetére
Nem lehet h nem is a kazánnal van baj, hanem valahol a vízkörben..?
MÁS: Ariston kondenzációs kazánunk van pár éve, de de még nem volt karvantartva, szeretnék neki egy megbízható szakemberrel történő karbantartást. Bp csepel lenne, tudtok ajánlani valakit?
-
NeoPampalini
senior tag
Nincs nekem szerencsém ezekkel az Ariston kazánokkal...
Egy Genus One 24 melegvíztárolós cuccot cseréltem le teljesen nemrég, már a fél bele ki lett cserélve (a ventilátortól a panelig), de az istennek nem működött tovább 30 másodpercnél se a fűtés, se a melegvíz gyártás, és kábé az összes hibakódot random képes volt dobálni.
A szerelőm azt mondta, az "eggyel butább" Ariston jobb, így lett belőle egy Clas One. Egyrészt, másrészt ez csavarpontosan ugyanaz, mint a Genus, tehát nem kell átszerelvényezni semmit.
Régi kazán le, rendszer átöblít, új kazán fel, tök jó... volt, kb. két hónapig. Most, hogy már fűteni is kell(ene néha), ugyanazt csinálja, mint a régi, annyi különbséggel, hogy csak a melegvízzel van probléma.
Valami átok lehet ez, mert általában akkor jelentkezik, ha odakint kb. 10-12 fok van (vagy kevesebb), azaz este, amikor fürdenék, nincs melegvíz.
Reset után elkezd küzdeni a készülék, hallom, hogy fél percig ég a láng, satöbbi, utána a keringetőn (?) kívül mindent leállít, gondolkozik 10 másodpercet, újrakezdi, és minden 3-4. ilyen körnél 1p2 hibával leáll.
A hibakód 1p2, amit nem értek, mert ez az internet szerint nem is a melegvízre, hanem a fűtésre vonatkozóan jelenti azt, hogy "elégtelen keringetés"... WTF?
Na, mindegy, itt nem megoldást keresek, csak ki akartam írni magamból, holnap hívom a szerelőt, hogy vuduzza meg, mert ez nem állapot. Szerintem már utál engem, annyiszor járt nálam január óta.
-
roseben
junior tag
Sziasztok!
Milyen átfolyós kombi gázkazán kellene ahhoz, hogy télen fűtés közben két vízcsapot ellásson meleg vízzel egy időben?
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Van egy renova mini gazkazanom a furdoszobaban,es egy digitalis egyseg a nappaliban, ha jol emlekszem a digi egyseget ha bekapcsolom, akkor inditania kene a kazat,es futenie a radiatorokat,de nem tortenik semmi valami otletetek van? radiatorok ki vannak nyitva.
-
hodostamas
addikt
Sziasztok,
jelenleg egy Computherm B400 RF Wi-fi termosztátom van a kazánhoz. Ki szeretnék próbálni PID szabályzásút, tudna valaki ajánlani?
Komfort érzet javítása lenne a cél.
-
Khenyer
újonc
Sziasztok,
adott egy panellakás két radiátorral, melyeken található 1-1 költségmegosztó is amely alapján az átalány kerül megállapításra. Azonban nemrégiben az egyik radiátor melletti falra került felszerelésre egy klíma, amely fűtésre is használható (és tervezzük is a télen azt használni fűtésre a távhő mellett).
A klíma elhelyezkedése miatt akaratlanul is fújja a meleg levegőt közvetlenül a radiátorra, ez okozhatja azt, hogy a radiátor elkezd melegedni, és a költségmegosztó ezt hibásan távhő fűtésnek érzékeli?Előre is köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat ezzel kapcsolatban!
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Fűtést tervezek egy 4x2.5 (10 négyzetméter) és ha jól emlékszem 2.2 méter magas helyiségbe csak elektromos fűtést tudnék megoldani. Energiatakarékosság szempontból milyet érdemes választani? 21 fokot kellene fűteni télen. Mellette lévő szobában lenne fűtve ami gipszkarton fallal lenne elválasztva és ez egy hosszú oldal és rövid oldalt foglal magába. Szembe lévő fal 50 cm vályog a negyedik falon meg ablak van és az tégla.
Olvasgattam ezekről az infra pabekekről ezek mennyire lennének alkalmasak? Feleségem műkörmös és az ő munka helyisége lenne és napi 10 órát kéne fűteni ( plusz előtte elkezdeni 1 -2 órával, hogy meleg legyen szóval inkább legyen 12 óra). Jó lenne erre az infrapanel egy 800 -1000 Watt körüli? Kevesebb lenne a fogyasztása mint egy nem infrás elektromos futőpanelnak? Vagy mi egyéb elektromos fűtési lehetőség lenne amivel nem lesz több a villanyszámla havonta 15000-20000 ft-al?Köszönöm előre is a segítséget! -
5leteseN
senior tag
Az a vizes hamuval csiszolás polírozás ezer éves, valóban működő módszer, csak a középkorban volt erre pár ember(inas9 aki hetekis csináltra.
Én fogkrémes módszerről hallottam. Yt-on szerintem van vodeó(magyar automatikus "ferdítés" bekapcs), és ott szerintem fent lesz, hogy üvegre hogy-s'mint...
Plexi behomályosodhat, (elolvad: azt kályhába nem is rakják).
Régebben csináltamüveggel, megy!
-
draco31
veterán
Hello!
Van ugyebár az a módszer, hogy az üvegről úgy lehet a lerakódást letakarítani, hogy vizes zsebkendő-papirtörlőt hamuba mártani, és azzal szépen lejön minden.
De most esetemben valami miatt fekete korom rakódott le, az meg ezzel a módszerrel nem nagyon akar lejönni.
Más módszer? -
5leteseN
senior tag
Barátom véglegesíteni szeretne használat szempontjából egy mobil klímát a hétvégi házikójában, ahol nincs
220230V. Azt kérdezné tőlem (én pedig tőletek), hogy egy 4-5-6kWh körüli teljesítményű hordozható megoldással meg lehetne-e oldani ennek a legfeljebb 1,5kW teljesítmény felvételű hűtő-fűtő klímának az energiaellátását, és ha igen, akkor kb mekkora súly és költség lenne?
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
aleister #736 üzenetére
Azért lehet jó ránézni, hogy milyen nemzetközi modell-nevei vannak, mert a Yt-on minden kb tucatnál nagyobb darabszámú külföldi forgalmazású kütyüről vannak "McGyver-ek" videói, és elszánt érdeklődőknek találgatók használható anyagok is köztük!
Én bepötyögném a lehetséges kulcs-szavakat és külföldi modell-neveket! Nekem eddig szinte mindig bejött.
Ezt mondjuk még nem néztem, de...
-
LacCH
csendes tag
Sziasztok,
Épülő házamba be van tervezve egy kandalló. Külső légbevezetésről szeretnék kérdezni.
- Mekkora átmérőjű cső kell neki? 125 vagy esetleg 160-as? KG PVC csőre gondoltam
- Mivel még csak az alapozásnál járok, lehetőségem van a "szerelőbeton" alatt elvezetni a csövet. Ilyenkor is kell a cső köré szigetelés a vízszintes részre, vagy elég csak arra a szakaszra ahol függőlegesen felállok a kandalló alatt? Vagy oda sem kell?Köszönöm a segítséget
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Az őskövület Termo Öv 35-ös gázkazánunk be nem kapcsolósat játszik. Gyújtás közben az őrláng ad lángot, de amint elengedem a nyomógombot elalszik. Körábban elég volt kb 10 mp-ig nyomva tartani, most egy percig is elmentem, de sajna nem gyulladt be a nagy gázrózsa.
Első körben a thermoelemre gyanakszom.
Próbáltam kivenni, de a hollander a végén már csak körbeforog. Így levetem a nyíllal jelölt hármas lemezt. Nagyon korrodált volt, így kicsit csiszolóváaszonnal megreszeltem magát a lemezt, a kazántestet és a thermoelem felfekvő részét is. Sajnos nem oldotta meg.
Próbáljam meg icserélni valami univerzálisra vagy esetleg lehet más probléma is? Mennyire valószínű, hogy esetleg a thermoszelep ment tönkre?
-
gerisz23
őstag
Vegyesnek a nyitott rendszer a jobb,gázkazánt le lehet választani hőcserélővel,de valószínűleg a saját hőcserélője már tele ment trutyival ha nem volt szűrő meg leválasztás.
Hőcserélőt méretezni kell,a régi vascsöves rendszert vagy komplett cserélném vagy meghagynám nyitottnak. -
pigmeus
tag
Sziasztok, egy olyan dolog merült fel, hogy az előző tulaj beépített egy új kondenzációs kazánt, de a csövek maradtak a régi vas csövek, cserélte a radiátorokat, de meghagyta nyitottra a rendszert, illetve mellé egy vegyes tüzelést, ami elvileg csak zárt rendszerre van/jó is...
Olyan merült, fel, hogy emiatt a kondenzációs kazán nem működik jól (akár 30%os hatékonyságveszteséggel). Ki tud nekem abban segíteni, hogy ez ténylegesen így van, kihez érdemes fordulni?
Illetve lehetne zártra alakítani a rendszert, hőcserélővel leválasztani a kondenzációst, illetve a vegyesre egy vész tágulási stb beépíteni? A lényeg, az lenne hogy hatékonyabban működjön a kondenzációs kazán, illetve megmaradhasson a vegyes is. Ezzel épületgépész tudna foglalkozni? -
Gázkazánban levő tágulási tartályt magatok szoktátok felpumpálni évente vagy mindig hívtok szerelőt karbantartani?
Ezen tágulási tartályban van belső szelep ami a levegős oldalról átenged a vizes oldalra?
Magyarázat: a legutólsó karbantartáskor nehezebben pumpálta fel a szerelő a tág.tartályt mert a levegőt tartalmazó részébe állítólag víz szivárgott. De az hogy tüntethető el belőle? Ha a fűtőkör nyomását leengedem 0 ra és levegőt pumpálok a tág.tartályba (2 bar?). -
5leteseN
senior tag
válasz
gerisz23 #723 üzenetére
Érdekes ötlet merült fel: Nappali (általában)0C-fok feletti külső hőmérséklettel üzemelő belső fűtés ÉS +egy 200(+)l körülire tervezett fagyálló-vizes hőtároló azzal a feladattal, hogy az esti kicsit alacsonyabb hőmérsékletet egy másik hőcserélő ág működésével a 200l 35 fok körüli víz gőmennyiségéből fenntartsa.
Becslések: Az nappali üzemmódhoz szükséges 1-1,5kW körüli teljesítmény legkevesebb felét a napelemek biztosan tudják.
Ezzel korrigálva(áramköltség szempontból) a (3,5-es átlagra becsült) COP értéket a nappali előnyösebb időtartamra időzítve ezt az üzemidőt a költségszempontú COP 2x+3,5=7(körüli)-re jön ki.
Ezt a 35C-fok körüli vízből egy másik hőszivattyú-kör veszi ki éjszaka +35-től akár -15 fokig a hőszigetelt víztárolóból átlagban 2,5-re(de inkább jobbra) becsült COP-pal.
Elméletileg a jól szigetelt 85nm-es házban az esti 21 fokról reggeli 19-re a rendszer majd nagy biztonsággal tudja tartani a tárolt hőmennyiséggel a célzott fokot.
Tartalékkal történne mindez, anélkül -15 külső hőmérsékletre tervezve, nagyságrendileg.Mennyi lehet vajon a teljes rendszer esti fűtésének összegzett COP-ja?
Ennyit(35C-fokot) tud a hőszivattyúként üzemelő hűtő-fűtő klíma vajon? ...reális? Elméletileg igen, egy hűtő-fűtő klíma beltéri egységének van ennyi C-fokos radiátor hőmérséklete.Megvan az előző(öregecske, ezért nem elég komfortosan szabályozható) vegyes-tüzelésű központi-fűtés tartaléknak, rásegíteni. A hírek szerint ritkán kellett használni.
-
5leteseN
senior tag
Szia Fórum-téma! Élsz?
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Milyen elektromos hősugarzó ajánlott egy télre? Ismerős hölgy szeretné növelni a hőmérsékletet régebbi.családi házban...
-
Stealth
senior tag
Helló,
Hátha tud valaki segíteni.
Riello start kondenz kazán meleg víz készítés közben sípol, de durván. Mikor a fűtéshez indul be, akkor nem sípol.Szezon előtt megnézték, ki is lett takarítva, javult is a helyzet, de megint csinálja és csak meleg víz készítéskor.
Van valakinek ötlete, mi lehet a baj? -
Na megoldódott, felhívtam a szervizest, de még ő sem hallott légtelenítő kulcsról. Szerinte a kézikönyvet szakácsok fordították és pékek lektorálták
Mindenesetre nem tudta a megoldást hirtelen.
A szervizkönyvben találtam erre utalást, a szervizmenüben van manuális mód. Be volt kapcsolva, kikapcsoltam és mostmár működik rendesen. De hogy hogyan kapcsolódott be, az rejtély, én biztos nem járkáltam a szerviz menüben, tavasszal meg még rendesen működött... -
Sziasztok!
Van egy Bosch 2200w kazánom, amin most bekapcsoltam a fűtést.
Viszont meglepődve tapasztaltam, hogy kézi üzemódban van. A kézikönyv azt írja, hogy úgy lehet aktiválni a kézi üzemmódot, hogy 5 másodpercig be kell nyomni a légtelenítő kulcsot. Én ilyet biztos nem csináltam, egyrészt nem tudom hol van (még a kézikönyv sem írja) ez a bizonyos légtelenítő kulcs, de tuti, hogy nem tartottam benyomva 5 másodpercig.
Hogy tudnám kikapcsolni a kézi üzemmódot? -
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok !
Melyik a legjobb klíma fűtésre ?
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Vízteres hordozható kályhát, kandallót szeretnék beiktatni meglévő gázkazán mellé.
Milyen különbségek, eltérések vannak ezek közt?
Padlásteres a házunk, eddig el voltak zárva a padlástér radiátorai, max a fürdőszobait szoktam megnyitni mikor minuszok vannak, h el ne fagyjanak a csövek.
Kettő fűtéssuzerelővel beszéltem eddig. Mindketten azt mondták, hogy felejtsem el a vízteres kályha dolgot, mert 25kw.ra jött ki az egész ház. Nincs ekkora vízteres kályha.Jött egy harmadik szerelő, aki szerint minden megoldható. Ezután se kell feltétlenül fűtenem a padlásteret.
Vajon van-e olyen vízteres kályha ami akár kifűtheti az egész házat is, de ha akarom akkor lezárhatom a padlástér radiátorait, ahogy eddig is tettem?
Köszönöm. -
Biga123
addikt
válasz
misimagaki #713 üzenetére
Van kályha amúgy , de jogos amit írsz.
Meg nem vagyunk ott sokat télen. -
misimagaki
aktív tag
Szia!
Nekem hasonló, Atlantic márkájú van - 1000W. 2,8x3,x8 2,2 m magas helyiségben használom. Nem fűtöm fullra, csak temperál. Ha kel kifűti. Nyilván ahány óra annyi kWh. Sajnos ezek elég rossz hatásfokkal működnek.Amikor felmerül kérdésként, hogy ilyen helyett mit, akkor a klíma jó választás. 600-800 W-bólt megoldkja, illetve nyáron hűt is. Emagon van klíma 120e Ft-tól. Tudok olyat akinek csak ilyenek vannak 7 db. Télen nyáron 24 fok mindenhol a házban, még a garázsban is.
Érdemes meggondolni. -
Biga123
addikt
Hali
Esetleg van valakinek tapasztalata elektromos fűtés terén , nyaralóba milyet lenne érdemes venni?
Norvég paneltől tartok picit h lassan fűtene fel. (meg feleslegesen drágának érzem nyaralóba) Sima izzószálas meg hát izzik, esetleg van tapasztalat STIEBEL ELTRON CWM 2000 M-F 204455 ezekkel? -
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
bioetanol kandallót szeretnénk könnyűszerkezetes házba.
Első körben csak annyit kérdeznék, hogy a Tlumix megbízható, jó gyártó-e? Ismeri-e valaki?ezt nézegetjük, sarokba (falbeugrás) lenne:
[link]sárga jelölésre gondoltam piros, hőálló gipszkartont és abba a sarokba menne a fenti kandalló:
-
bb.bocs
őstag
Sziasztok. Adott egy fürdőszoba, benne egy bosch Condens 2500 W. a fürdő fel lett újítva, kapott a régi vascsövek helyett 5 rétegűt, be/kimenőre sarokszelepeket. A cirkó lekerült, majd vissza.azt vettem észre hogy melegviz akkor van, hogyha fullra nyitom a konyhában, és akkor is először forró, majd hideg, majd melegszik. A kijelző nem jelzi hogy a vizet melegítené, csak miután elzártam a csapot. a fenti elvezető műanyag cuccból, hiányzott a 2 kupakból 1. A "szaki" álltítása szerint ez volt a gond (szerintem semmi köze hozzá..) mi lehet a probléma? ő állítja hogy van melegvíz, én pedig állítom hogy nem normális dolog hogy 30 másodpercet kell várni a vízre, és még akkor is ingadozó a hőmérséklet... Előtte ez nem volt. köszönöm segítséget.ui: a fűtés megy, melegít kijelzö is mutatja.
-
achilleuss
tag
Sziasztok! Egy 1650 l-es polypropilén fürdődézsához akarok készíteni kazánt. Nem tud valaki egy ilyen kazánról rajzot, szakrajzot, hogy hogy néz ez ki, kívül, belül, készítési leírást és pl youtube videón bemutatót stb?
-
Jocohun
tag
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy cserép kandalló és ha tüzelek benne és ezzel egyidőben bekapcsoljuk a páraelszívót a konyhában főzéskor a páraelszívó folyamatosan megy akkor kb 30 perc elteltével a kandalló könyök füstcsőnél jön kifelé a füst de csa egynél. Ez csak abban az esetben van ha a páraelszívót használjuk közben . A könyök a forgatható végűs. Milehet a gond? Hogy lehet? Amúgy a csövek tiszák és a kémény is van huzata. Köszönöm a válaszokat.
-
Raz3raddict
tag
Sziasztok,
Van itt valaki aki, használ vagy ért valamennyire a [link] Mike-6e minikazánhoz?
A hiba a következő: Amikor megkapja a jelet a termosztátról, hogy kapcsoljon be, hiába van beállítva vízhűfok 60ra vagy kevesebb, többre, elkezd felmenni simán 100 fölé(ekkor nem merem tovább engedni és lekapcsolom) + a víznyomás jelző 0,8 és 1,6 bar között elkezd ugrálni, mellette furcsa hangot hallat a gép(szivattyú hangra gondolok) folymatosan bekapcsol-leáll.. Így nem merem hagyni a gépet.
Szerintetek mi lehet a probléma?
válaszokat előre is köszönöm
-
Egy kis vidámság, legalábbis tűzifa oldalról.
A teljes kép itt.
-
Játékos
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor MagicPad 2 / Fekete / 256 GB / 12GB RAM / csak Wifi / 2 év gyári garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest