- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
Na, a minapi rendszerfejlesztésnek a CIB-nél meglett az eredménye. És még rendszerosszeomlás sem volt!
Megjelent a mobilappban a rendszeres utalás és a csopbeszedés funkció. Az aktuális várakozóm szépen ott is van a listában, akár le is tilthatnám.
Tudom, tudom, a többi banknál ezek már rég benne vannak. De hát a CIB-nél lassú munkához idő kell.
Eredetileg azt akartam írni, hogy a "jó munkához", de a CIB-nél ez ugye fogalmilag kizárt.Az Internetes Bankot (a javast) akár törölhetném is. Már csak a ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozat meg a sms-értesítő beállításának lehetősége hiányzik az app-ból.
De az sms-t rendelje meg az, akinek két anyja van. Kp-t meg nem vettem fel vagy 1,5-2 éve a nyilatkozat megléte mellett sem.
Szegény cocka!
Lassan készülhet a szomorú jövőre. Nemcsak én törlöm le a javast, a CIB is le fogja kapcsolni hamarost.Mondtam korábban én előre ...
-
smgy
újonc
Hitelkártya matekban kérnék segítséget:
március 1-én kezdődik a vásárlási periódus
március 31-én zárul
április 14-ig kell visszafizetnemMárciusban elköltöm a teljes 100,000 ft keretet és csak április 14-én töltöm fel.
Ettől függetlenül április 1-től már költhetem az áprilisi 100,000 forintos keretet is? -
RR-13
őstag
Igen mondjuk az MKB-Erste párosítás is más, mert az MKB napközbeni elszámolás rendszerében azonnal elmegy...
Viszont a rendszeres/határidős utalás csak munkanapon teljesül, amikor azonnal könyvelik is le a célbanknál, mint az Erste-nél, ezért nekünk sok esetben nem jó a határidős/rendszeres utalás ezért sem mert, ha hétvégére esik a dátum, akkor nem megy el, csak hétfőn.Mi már 1 éve kb. csak AFR-ben utalunk, és el is szoktam a határidőstől...
Van, amikor hétvégén utalok mindent, és azonnal megkapják, de hétfőn könyvelik.
-
SzGee
aktív tag
Nekem meg szokott, igaz én az Erste-re szoktam utalni, MKB-ból
Az első IG2-es körrel megy ki a bankból, az Erste meg azonnal könyveli
Én mindig így töltöm fel, mert több 20 ezres tételt utalok (így ingyen van, nincs tr illeték) és nincs kedvem állandóan 10-15 utalással szórakozni -
RR-13
őstag
Igen erre én is gondoltam, de nekem sosem "ment el" korábban sem a határidős utalásom azonnal a bankból, illetve nem érkezett meg egyik másik bankba sem (mindig volt 3-4 óra, reggelhez képest), de ehhez most még hozzájöhetett pl. a fentebb írt MKB lassulás, és az MKB banki lassabb jóváírás is, valóban.
A GIRO-nál is volt ez a 4 órás szakaszos feldolgozás régebben is...
Mindegy is mi volt, mert akkor járunk legjobban, ha AFR-ben utalunk.
Az viszont általában biztos, hogy a határidős utalás nem fog reggel kb. 08:01-kor megjelenni a célbank számlánkon, főleg, ha az hk. számla.
A határidős utalásnak volt/van az a kis "előnye", hogy, ha a pénz még nem ment el a bankból, akkor vissza lehet vonatni, igaz jó pénzért bizonyos bankoknál, talán még úgy is, hogy nem kell a másik fél hozzájárulása, mert még a pénzt nem kapta meg a célszámla tulajdonosa.
-
sifarr
senior tag
válasz
axioma #27417 üzenetére
... mikor a szandek az volt, hogy a fizetendo ne emelkedhessen jobban az inflanal
Amiről te beszélsz, azt a törvényalkotó úgy oldhatta volna meg, ha azt írja elő, hogy a bankok utalásokból származó évi összes díjbevétele nem emelkedhet legfeljebb 14,5 %-kal. Ugyanis a "fizetendő" a bank oldalán bevétel. Egy ilyen törvényi szabályozást viszont nem lehet hozni, egyébként is kivitelezhetetlen, végrehajthatatlan. A bankok sem tudják, hogy mennyi lesz a díjbevételük. Jól megbecsülni tudják, de a pontos összeget nem.
Egyénekre és egyes tételekre nézve is megoldhatatlan az igényed.
Átalánydíjas számlacsomagnál (MNB szorgalmazza) vagy csak fix összegű díjtételekből álló csomagnál - amiről írtál is - valóban az lenne egy inflációs emelés hatása, amiről írsz. Viszont ilyen díjrendszerre való átállásra nem lehet kötelezni a bankokat. Százalékos díjtételű rendszerben pedig nem így működiik az egész.sajnalom hogy ezt a torvenyhozok nem lattak a't, hogy az infla feletti emelest hoz dijtetelekben,
Hagyjuk, hogy mit láttak, tudtak, mi volt a szándékuk.
Amikor bevezették a tr. illetéket, végig azt szajkózták, hogy ez a lakosságot nem fogja érinteni. Bankot terhelő adó, meg a bankok versenye, stb., tehát nem lesz áthárítva. Ezt mondták. (Ugyanezeket mondták a telekomadónál is.)
Ugyanakkor pontosan tudták, előre tudták, hogy át lesz hárítva. Sőt! A kormányzat azokban az esetekben, ahol teljesen az ő döntési kompetenciája volt, ott is és ők is áthárították a tr.illetéket a lakosságra. Ott volt a BB. Akkor még 100 %-os állami tulajdon, 100 %-os kormányzati irányítás alatt. Pont úgy mint a többi bank, a BB is áthárította a tr. illetéket. Nem utasította az állam a BB menedzsmentjét, hogy inkább csökkentsétek a profitot, de ne terheljétek át. Pedig megtehették volna. Nem tették.
Szóval hagyjuk a törvényhozást szándékostúl, látásostúl, mindenestül. Azzal is, hogy mit mondanak.
A tények, a döntések az érdekesek, és lényeg: minden adót mi fizetünk. Pont. -
axioma
veterán
válasz
sifarr #27416 üzenetére
ize, atosztottal a 0.369-cel de gyakorlatilag ugyanazt az egyenletet hoztad...
_szerintem_ nem korrekt a %-os dij emelese semennyivel, sajnalom hogy ezt a torvenyhozok nem lattak a't, hogy az infla feletti emelest hoz dijtetelekben, mikor a szandek az volt, hogy a fizetendo ne emelkedhessen jobban az inflanal
_szerintem_ plane nem korrekt a beepitett ado alapjan is emelni (mikozben az ado valtozatlan), persze ha az ado emelkedik egybol beepul
es persze otthagyjuk a bankot, legalabbis az utalasi szolgaltatasat mindenkepp -
sifarr
senior tag
válasz
axioma #27414 üzenetére
.369*1.145=.422 a teljes fizetendo,
Rosszul számolsz. 0,422/0,369=1,1436. A minimum díjnál: 182/159=1,1446.
Az új díj tehát a 14,5 %-on belül magasabb a réginél.Vizdij a viz-csatorna akart lenni, vagy hat random exhas fizetendo, ...
Jól tippeltem.De nem lehet a szolgáltatások, terméket áremelkedését összekapcsolni a banki díjak inflációs emelésével. Tetszetős az érvelés, de nem áll meg.
Ilyen logika mellett, ha téglát veszek és utalással fizetem, a tégla ára pedig 1 év alatt 50 %-ot emelkedett, akkor is csökkenthetnék a bankok az utalás díját.
Van egy szolgáltatás (utalás), amelynek van egy díja. Esetünkben %-osan meghatározva. Ezt a díjat nem lehet, értelmetlen összekapcsolni a díjszámítás vetítési alapjával.
Gondold meg: emelkednek a mobilszolgáltatások díjai is. Valaki eddig havi 5 ezret fizetett, ami 5700-ra emelkedik. Ő átmegy egy olcsóbb csomagba, és ezentúl csak 3 ezret fizet. Akkor? Most emelkedett a banknak fizetendő díj vagy sem?Ahol a logikádnak igazsága van - korrektségi szempontból -, az például az üzemanyag árképzése, adóztatása. Abban az adó is megvan adóztatva az ÁFA-n keresztül. De ezt nem a benzinkutak csinálják, hanem az állam.
-
axioma
veterán
válasz
sifarr #27407 üzenetére
.369*1.145=.422 a teljes fizetendo, mig a bank szempontjabol .069*1.145<<0.122 na ez nem tetszik. [A 20e is 60Ft de az maradt 60Ft az nem valtozas.]
Vizdij a viz-csatorna akart lenni, vagy hat random exhas fizetendo, az osszegek nonek infla mertekben igy irrealis a %-os dij emelese ugy egyaltalan, a dijterheles igy joval infla felett no. [Passz, nem tudom a vizdij hogy valtozott, nem akartam energiat irni a rezsicsoki belekevereset elkerulendo.] -
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #27411 üzenetére
Akkor ezek szerint a Raiff-tól a reggeli első 4 órás utalási ciklus alatt megy el, és érkezik meg a másik bankhoz a határnapos utalás, ha a reggel 7-8 órát vesszük kezdő időnek, amikor nyílik a banki rendszer.
Most éppen azt néztem, hogy iszonyú lassú volt előbb többször is az MKB (BB) appja a belépésnél, és az appon belül is.
Te nem tapasztaltad ezt? -
sifarr
senior tag
válasz
axioma #27405 üzenetére
Egyreszt nem korrekt hogy a 3 ezrelekre is rapakolja az emelest, az nem valtozott.
A tr. illeték a bankot terhelő adó. Egyes bankok azért szerepeltették külön díjtételként pl. az utalásoknál, hogy "jelezzék" az ügyfélnek: én "olcsó" vagyok, dehát az állam sarcol téged (ez egyébként igaz). Tehát ez egy marketingfogás. Amelyik bank a díjtételbe beépítette a tr. illetéket (CIB is ilyen), az pedig emelhet kevesebbet vagy inflációig is. Ez nem korrektség kérdése, hiszen ők is joggal hivatrkozhatnak az pl. újabb különadóra és más civilizált országokban nem megszokott állami banki (és más ágazati) sarcokra.
A logikát szerint az sem korrekt, ha a bank 20 ezerig nem engedi el a beépített tr. illetéket, hiszen az nulla. Sok bank mégis megteszi, vagy csak akciósan engedi el. Ez van.
Minden állami sarcot a végfelhasználó fizet meg. Ez ellen nem tehetünk semmit.Ezt a vízdíj kifejezést nem értem.
Ez valami rövidítés vagy tényleg a vízdíjra (+csatorna) utalsz?
-
-
axioma
veterán
Egyreszt nem korrekt hogy a 3 ezrelekre is rapakolja az emelest, az nem valtozott.
Masreszt nem korrekt, mert a %-os dij emelese az infla miatt megemelkedett osszegre vonatkozik. Tehat negyzetes infla lesz ugyanazon vizdij kifizetesen a banki dij (mert a vizdij is megemelkedett meg a dijtetele is). Ha fix 100Ft lenne az utalas es azt emelik, azt elfogadom a jatekszabalyon belulinek, meg a min/max modositast is, de ez... -
RR-13
őstag
válasz
axioma #27400 üzenetére
Igen így már világosabb.
Sajnos SZVSZ jogszerű, mert a %-os részben benne van náluk a törvényi Tr. adó is, és a saját díjuk is egyben, és így együtt emelik fel, amiben a törvényi kötelező Tr. díj marad, a saját részüket meg emelik, csak ez nem látszik külön.A diákszámla zéró az viszont megtévesztő, ha ezek a díjak érvényesülnek a csomagban mindenképpen, már pedig ahogy látom érvényesülnek az utalási díjak, mert arra nincs díjmentesség.
-
pictigjis
őstag
köszi. én se csináltam még ilyet, csak azért állítottam be, mert a hónap elején utaltam már a tartozás egy részét, mert el is akartam egyből vásárolni, a maradék pontos összegét meg nem akartam elfelejteni, mert mostanában elég szétszórt vagyok, ezért beállítottam időzítve. most meg már elvásárolnám ezt is, de nem tudom
többet akkor nem csinálok ilyet, mert ez így macerás. gondolom, megszokásból arra számítottam, hogy mint a kincstár utalásainál és a cetelem takarékszámláról indított utalásoknál legkésőbb 8-9 között azért így is teljesülni fog
-
axioma
veterán
-
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #27395 üzenetére
Igen normális, mert a számládról már levették a pénzt, de még nem ment el onnan a szó szoros értelmében, mert a bankból elvileg csak 4 óránként mennek el az ilyen utalások, vagy a napi zárás alatt, ami 17-18 óra között szokott lenni, és ezt követően fog látszódni majd az MKB hitelkártyádon.
(amennyiben szakaszos utalást használnak kifelé, akkor már du. 2-4 óra körül is lehet, hogy fog látszódni az összeg az MKB-nál)Egyébként én már pontosan ezért nem adok meg rendszeres, vagy időzített utalást, mert az AFR-ben gyorsabb, és 1-2 percen belül látom is, hogy megérkezett a hk. számlámra az összeg.
-
axioma
veterán
Most nezem az unicredit (nem sajatomhoz) dijait, es inflacios korrekcio cimen a felszamolt %-ot is emelik. Nem jogszerutlen ez?
-
pictigjis
őstag
volt egy időzített utalásom beállítva mára raiffeisenről mkb hitelkártyaszámlára. kora reggel elment, és ugyan tudom, hogy ezek az utalások nem AFR-ben teljesülnek, továbbra sem érkezett meg a célszámlára a pénz. ez vajon normális délelőtt 10 körül?
-
sifarr
senior tag
Pont ezt írtam, hogy már a kp-felvét visszatermelheti az árát - ha valakinek ez igénye.
Viszont itt van a tájékoztató!
Extrém sportokra kiterjed az 50 milliós biztosítás, egészségügyi szűrővizsgálatra 15 % kedvezmény egy magánklinikán, külföldön autóbérlésnél is jó, egyes gránitos betétnél "prémium" kamat, ingyenes online magazinok, stb.
Ha valakinek a kp miatt megéri, akkor a többi már csak bónusz.
Ha valaki sokat utazik, akkor biztos megéri. Ha akár évente egyszer elmegy pl. vadvizi evezésre, már akkor jó, ha van.Ja és a 17800 kártya díjat a kamat plusz számla bőven kitermeli mivel átlagosan havi 2000ft kamatod ad ami évi 24000 Ft lesz...
Ne kombináld a kamat plusz kamatát a platina kártya díjával. A havi 2, évi 24 ezerhez 300 ezer napi átlagegyenleg kell. Ebből akár 42 ezer hozam is simán kihozható. Kombinálva egy hitelkártyával a számlahasználatot több is (visszatérítés).
A platina kártyát ne kombináld semmivel. Akinek az igényei, szokásai alapján megéri, annak önmagában is megéri. -
-
sifarr
senior tag
válasz
István89 #27389 üzenetére
Platinum kártya mire jó azon kívül, hogy 19ezret fizetsz érte éves szinten?
A növelt számú ingyenes kp-felvét kitermelheti az árát, akinek ez szükséglet.
De alapvetően a sokszor külföldre utazó embereknek éri meg. Extrém magas értékű utasbiztosítást is tartalmaz, ráadásul - ha emlékeim nem csalnak, akkor - extrém sportok (pl. búvárkodás) miatti balaesetek esetében is fizeti a gyógykezelés költségét. -
66zio
aktív tag
Jó, nem lehetne már abbahagyni? Szerintem mindkét fél érvelésében van igazság, de egy ideje már ugyan azokat a köröket rójátok. Igen, aki nyit a Gránitnál az vállalja, hogy ha valami gáz van velük akkor csak két fiókjuk van, az is BP.-n. De az is igaz, hogy a Gránit szeretni magát nagyon digitálisnak beállítani, ilyesmikkel van tele az oldaluk: „Nem kell bankfiókba mennie sem a számlanyitáshoz, sem a későbbi ügyintézéshez. ” „Személyes bankolás bárhonnan” „Bankoljon innovatívan és fenntarthatóan” Akkor elvárható, hogy mindent tudj digitálisan intézni és ne kelljen bemenni meg postázni.
Még annyihoz szólnék hozzá, hogy szerintem maradjon az összefoglalóban, mert tényleg van olyan csomag ami kvázi ingyenes ha nem utalsz. (kártyadíj van)
-
törölt tag
válasz
sifarr #27370 üzenetére
"Te pesti vagy, könnyen mehetsz postára, de mit csináljon az a falun élő, ahol nincs posta, mert nem is volt vagy most zárták be? "
A vidék, nem a világvége.
Még a nyugdíjasok is mennek a városba, ha helyben nincs posta, ha másért nem pénzfelvételért, mert akkor atm sincs. Vagy csekket befizetni, számtalan más okból. Ez legyen a legnagyobb gondotok az életben." Ne akarjon így országos ügyfélbázist. "
Inkább a háklis ügyfeleket kerüljék el, az ilyen dolgokat. -
-
RR-13
őstag
válasz
bigdady #27382 üzenetére
Helyes értelmezés szerint a "havi 0 Ft díjért" azt jelenti, hogy 0 Ft havidíjért...
És attól még a csomag nem ingyenes, hogy a havi díja 0 Ft.
Ráadásul nekem 0 Ft ott a havi költségem, mert semmire nem használom, és nem azért mert a csomag 0 Ft.
Még a nagyon ritkán bejövő utalást is Revoluttal "szedem" ki onnan, hogy ne kelljen fizetni a kiutalásért.Kiragadsz egy mondatot innen-onnan, és azt hiszed ezzel alappal is érvelsz, de nem...
-
RR-13
őstag
Senki nem vett szívére SZVSZ semmit, én meg főleg nem a Gránitot.
Ebben a hsz-ben írtad a Gránit hibát, melyre 1 hónappal később válaszoltak..., és szerinted javították a hibát, ami megint előjött.
Akkor javítva lett
Maradjunk annyiban, hogy ilyen hiba meg sem történhetne egyáltalán egy banknál, hogy nincs benne a kivonatban egy tranzakció, és még meg is jegyzik, hogy a tárgyhónapban nem történt semmilyen tranzakció.Senki nem állította, hogy nincs olyan oldala a Gránitnak, ami jó lehet valakinek, de itt az alap dolgokról volt most szó, hogy azokkal is sok a probléma, és a felesleges banki elvárásról, hogy mit hol, és hogyan szüntethetünk meg.
Nekem nem azért jelent gondot a postára járás, mert nem értek hozzá, hanem mondjuk +időm nincs rá, és pénzem meg nem akarom, hogy legyen erre, mert elég drága a postai feladás is, ha igazolni szeretném, hogy feladtam, ha a bank elkeveri, vagy épp úgy gondolják, hogy ráérnek feldolgozni.
-
Qtyii
aktív tag
válasz
pictigjis #27379 üzenetére
nem kívántalak megbántani és nem magas ló az ha valakinek a levél feladás címzés nehez megugorható feladat... én találkozok emberekkel ( ügyfélként és így is a szűrt réteggel) és hát még ők sem a legélesebb kések a fiókban
van aki nem tud kézzel írni és fölfogni alapvető dolgokat ... stb de ezt hagyjuk
on-line számlacsomag volt ha érdekel nézz utána hirdetmény ott van az erste honlapján
így 30000 Ft tényleg megvanmajd másfél év alatt ...nem kell itt kételkedni kérem
-
pictigjis
őstag
tudom... van akinek már magas egy levél feladása is a postán (ezt szerinte tanítani kéne áltiskben
jézusom, tényleg le kéne szállni már a magas lóról, főleg ilyen dedós rövidítésekkel. úgy adod elő magad, mintha rajtad kívül mindenki hülye lenne, aki azt se tudja, mit kell csinálni egy postán, holott a valóság az, hogy értelmes és intelligens ember csupán hasznosabban szeretné tölteni az idejét, mint hogy a magyar posta rabolja el sorakozóval. ja, tudom, neked még sose kellett sorban állnod, szóval mindenki hazudik, aki azt állítja, hogy ez gyakran megesik, és ezt az életéből ellopott időnek érzi
ezt a 30 ezer forintos költői túlzást sem először sütöd el, érdekes erstés csomag lehetett, amire havonta 2500-at költöttél. de így tényleg sokkal jobban hangzik
-
Qtyii
aktív tag
úr isten ...nagyon a szívére vette itt egy pár ember a dolgokat.
Saját tapasztalat:
- 15 évig erstés voltam de kezdtem sokallani a költségeket pedig nem volt rossz csomag (ingyen utaltam) (előtte otp de azt inkább hagyjuk.. soha többet) ...az erste folyamatosan évek alatt szép lassan mindig emelt a havi díjjon és sms díjjon ,már vagy több mint a duplája volt a vége fel
- gránit szelfis számlanyitás 10eft jóváírás gond nélkül egyszerűen megvolt.
- ingyenes és feltétel nélküli az számla! isms is ingyenes nem kell azért a szar smsért fizetni!!
- sajnos a "digitális bank" appja egy fos szerintem ... nem szinkronizál a netbankkal kontaktokat így az appban is felkell venni a címzettet --ez kurva idegesítő, visszautalni sem egyszerű valakinek, a közlemény rovat nem látszik az appban teljesen ... egyszer csak vége.. meg a másik fél számlaszáma sem látszik az appban... (ebben jobb még az erstés dzsorzs isezt nem gondoltam volna mert pedig az is egy rakat kaki de utólag azért jobb mint a gránit bank appja
- a gránit web elég fapadnak néz ki de használható és gyors úgyhogy azzal nincs bajom.
- DE ingyen van minden (kivéve utalás) de azt ingyen megoldom revolturól pl az erste max hk-ra
- kártya csere (1 év után az első most ingyenes kártya után platinára cseréltem így 4 ingyen készpénz felvét is van, ha már nem pesti vagyok így bármikor ingyen hozzá tudnék férni a pénzemhez ...meg utazáshoz se rossz) videobankon keresztül nagyon pepec volt az igénylés..ott olvastam el és írtam alá az új kártya szerződést.. igaz ki kellett nyomtatnom a kártya lemondást utána és csak alá kellett írni és postázni, azt hiszem ezt szívesebben teszem meg mint hogy várja egy bankfiókban , szóval ez is egész jól működik.(engem nem zavar ez speciel fel tudok adni egy levelettudom... van akinek már magas egy levél feladása is a postán (ezt szerinte tanítani kéne áltiskben
- volt egyszer egy app probléma (web és app) hogy a fizum jóváírta de a számlatörténetben nem jelent meg... szabad formátumú levélben panaszkodtam és 2 nap múlva kijavították. (de jóvá volt írva és ha kerestem a tranzakcióra (név közlemény) akkor megvolt a jóváírás csak a számlatörténet résznél nem sorolódott fel (nem is értem ezt a hibát) de megoldották.
- bármit gyorsan el tudtam intézni videóbankon keresztül (pl: most váltottam kamat plusz számlára, hiszen nincs semmi többlet költség és legalább hoz ez is havi 2000 Ft-ot.Összeségében elégedett vagyok a gránitra váltással... legalább 30000Ft-ot spóroltam eddig a váltás óta
(ersténél maradt a max hk mert azzal is csak nekem fizet a bank, és mostmár a gránit is csak nekem fog fizetni .... nem én fizetek a banknak ....ez a lényeg ugyanis úgy látom hogy nem én vagyok a bankért hanem ő értemszóval nem minden fekete és fehér ...
de lehet élni minimális kompromisszumpokkal ha az ember nem veszi annyira komolyan a dolgokat
-
sifarr
senior tag
válasz
bigdady #27375 üzenetére
... majd nem fizetni semmiért egy fillért se az egy dolog de még köpködni is az ingyenes (bocs banknak ráfizetéses) szolgáltatásra nekem sok másnak lehet nem.
A Gránit Banknak nincs publikus, bárki számára elérhető ingyenes számlacsomagja. Akkor se, ha az éves kártyadíjtól eltekintünk. Ha használod, akkor fizetni kell.
A Hős csomag az, de az csak az egészségügy területén dolgozóknak elérhető. Valamint vannak a több éve lezárt, a régi ügyflek számára viszont még elérhető csomagok között.
Ennyit a tájékozottságodról, és a véleményed megalapozottságáról.Ha az ingyenesség alatt a nullás számlavezetési díjra gondoltál, akkor arra kérnélek, hogy egy szaktopikban a szakkifejezéseket megfelelően használd.
-
RR-13
őstag
válasz
bigdady #27375 üzenetére
Nagyon objektív vagy...
Nem vagyok Tg., bár Tg-ként kezdtem el írni még kb. 2 éve az összefoglalót, amit azóta is frissítek, szerkesztek, hogy kb. mindig az aktuális infó legyen benne.
Jelenleg is szerkesztem, ami elvileg március 13-án kerül majd fel végleges állapotában.Viszont azért mert az összefoglalóban benne hagytam, illetve újra beraktam egy kis "szünet" után a Gránitot, még nem jelenti azt, hogy nem lehet meg a saját véleményem róluk, főleg tapasztalatból!
Amennyiben indokolt lesz kikerül a listából, ahogy fentebb már utaltam rá, de annak is nyomos oka kell, hogy legyen, és NEM saját tapasztalatom miatt fog kikerülni, hanem olyan ok miatt, ami tömegeket érint negatívan.
Te sem várhatod el, hogy olyan bankot ajánljon a Topik, vagy az én aláírásommal az összefoglaló, amely bármikor negatívan "meglepheti" az ügyfelet, és jelentős érdeksérelmet okozhat az ügyfeleknek, akár "nekünk".Nem csak szerintem nem érnek egy fabatkát sem..., nem csak én gondolom azt róluk, hogy inkompetens "banda".
Van akinek ezen szint elég, hogy a számlát náluk aktívan használja, nekem, és sokaknak NEM elég, mert az alap szintű elvárást sem érik el.Ennél jobban nem nagyon láttam senkit, aki egy bankot így védene, főleg úgy, hogy teljesen aránytalan a Gránitot ennyire "védeni", mert még, ha egy ténylegesen digitális bank lenne, leegyszerűsítve a számlavezetési folyamatokat, és szerződéssel kapcsolatos folyamataikat, akkor esetleg megérteném, de így
"nem fizetni semmiért egy fillért se"
Ebben is tévedsz, már megint.Nem volt minden ingyenes, az éves kártyadíjat tőlem is levonták, és ezzel számoltam a nyitáskor, és, ha már szóba került, akkor a 10 ezres szelfis jóváírásukból csak 8.110 Ft maradt.
-
bigdady
nagyúr
válasz
sifarr #27374 üzenetére
Írtam egy vélemény az övé egy meg az enyém. Pont ezért kivenni a listából mert topikgazda? Na ne már. Topikgazda szerint fabatkát sem ér meg ilyen beszólások… Erre reagáltam.
Mit érdekel engem mit csinál a pénzzel övé pont le.. De azért megnyitni valamit kapni érte pénzt majd nem fizetni semmiért egy fillért se az egy dolog de még köpködni is az ingyenes (bocs banknak ráfizetéses) szolgáltatásra nekem sok másnak lehet nem. -
sifarr
senior tag
válasz
bigdady #27371 üzenetére
Leagább annyi jogot adj meg másnak, amit önmagadnak!
Nem szórakoztam bezártam a cibet és kész.
Jól tetted.
Viszont gránitosok megkifogásoltak valamit.
Te elintézed lényegében azzal: minek morogni, ha nem tetszik, hagyjátok ott.
Akkor te miért szólsz, morogsz a CIB miatt 1 vagy 2 év után:?
Ha ők még gránitosok, ugyan hadd adhassanak hangot a kritikájuknak. Vagy ha ők nem, akkor te sem.
Ha valaki, bármely bank ügyfele valamit megkritizál a bankjával kapcsolatban, hadd tegye. Ettől még akár maradhat is a bank ügyfele, ha neki így is jó. Ha az sms elszámolási, kivonatos probléma ellenére marad, attól még szólhat.
Ez a topic egymás tájékoztatásáról, a tapasztalatok megosztásáról, esetlegesen tanács adásáról szól. Ebbe bőven belefér bármely bank esetleges kritikája is.Mindenkinek lehet magán véleménye de a topikgazda saját véleménye alapján ne akarja már csak úgy kirakni az ajánlott bankok közül mert neki postázni kell egy megszüntetést…
Persze, mindenkinek lehet véleménye. És topikgazda nincs. A jelenlegi összefoglalót RR-13 készítette. Bár nem topikgazda, ha módosítani akarja, akkor módosítsa - az övé a "copyright". Csinálj egy jobbat, tedd hsz-ben közzé! Majd kivesézzük, szavazunk róla, és ha jobb, az összefoglalót lecseréljük a tiédre. Ha jobb, objektívebb!!!(A 28e nyitási bonuszt gondolom azért probléma nélkül felvette)
Ez pedig nettó személykedés. Ha felvette, megtartja, miközöd hozzá? Ha valaki a bónuszokért nyit és csuk bankról bankra, mi közöd hozzá? Ki vagy te, ki hatalmazott fel, hogy ítélkezz mások fölött? -
RR-13
őstag
válasz
bigdady #27371 üzenetére
Mivel már nem nagyon tudsz mit írni, ezért most jön a személyeskedés, és a támadás, úgy, hogy másnak válaszolsz olyanra, amit nem is hozott szóba
"mert neki postázni kell egy megszüntetést"
Ezt írtam, hogy ez miatt kerülhet ki az ajánlási listából a Gárnit?
Akkor olvasni, vagy értelmezni sem tudsz eléggé.A szelfis jóváírás miatt vettem rá magam, hogy nyissak egyáltalán náluk számlát, és tesztből talán így megérte ezidáig, de most már azzal együtt sem. Egyébként a szelfis nyitásért 10 ezret adtak, és így sehogy nem jött ki az általad degradált 28e!
Megjegyzem, hogy nem probléma nélkül, mert a jóváírással is késtek, és panaszt kellett beadni, vagyis a reakciód ezen része sem jött be... -
bigdady
nagyúr
válasz
sifarr #27370 üzenetére
Nem szórakoztam bezártam a cibet és kész.
Mindenkinek lehet magán véleménye de a topikgazda saját véleménye alapján ne akarja már csak úgy kirakni az ajánlott bankok közül mert neki postázni kell egy megszüntetést…Neki nem jött be nekem igen. Na bumm
(A 28e nyitási bonuszt gondolom azért probléma nélkül felvette) -
sifarr
senior tag
válasz
bigdady #27367 üzenetére
... ha valakinek nem jön be egy bank be kell zárni és keresni egy megfelelőt.
Látod, ebben tökéletesen igazad van, teljesen egyetértek veled.Nem nálam merült fel a gránitos kártyafelmondás mizériája. Viszont teljesen megértem a morgolódásukat.
Egy bank, amelyiknek 2 fiókja van a működési rendszerét alakítsa ki oyannak, hogy az ügyfelek fiók felkeresése nélkül intézhessenek mindent. És ne alakítsa úgy az ügymenetét, hogy bizonyos alapdolgokat - fiókhálózat híján - postán kelljen intézni. Te pesti vagy, könnyen mehetsz postára, de mit csináljon az a falun élő, ahol nincs posta, mert nem is volt vagy most zárták be? A levélfeladáshoz még utazzon is (idő, költség)? Ne akarjon így országos ügyfélbázist. És ne hirdesse magát digitális banknak, mert renszerszinten nem az, tehát megtéveszti az ügyfeleket.Csak nem értem mit kell ennyit hisztizni
Ezt te mondod?Ki állítja már sokadszorra, hogy "Cib majdnem többet nem megy mint igen stb stb". Lásd itt is!
Ez nettó valótlanság (mást szó kifejezőbb lenne). A CIB rendelkezésre állási statisztikája nem rosszabb a magyar banki átlagnál. Hogy az érzete ennél némileg miért rosszabb, arról pont én, a CIB-es írtam kritikusan. Lásd itt!
Te keltesz hisztériát a CIB ellen, de ez pl. engem nem zavar.Te se nevezd hiszinek a valaki jogos kritikával illeti a Gránitot, és a gyenge ellenérveidet joggal nem fogadja el. Ismétlem, nem én, mások - de igazuk van. Én a korábbi hsz-ben csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy rendszerszintű okokból nem nevezhető digitálisnak a Gránit. Nálam a hiszti fogalmilag kizárt, mert nincs náluk számlám. Nincs okom miattuk sem kiborulni, sem felháborodni, sem hisztizni.
-
merqree
őstag
Engem az jobban idegesít minden banki ügyintézésnél, hogy nem fogadják el a szkennelt/editált PDF-et, amit AVDH-val (tehát ügyfélkapu regisztrációval) hitelesítek.
Pedig ezzel a megoldással rengeteg levelet meg lehetne spórolni. -
RR-13
őstag
válasz
bigdady #27367 üzenetére
Senki nem hisztizik, és PONT ezeket nem lehet egyszerűen, mint a többi banknál: bezárni a számlát, és/vagy a kártyát.
Ezt nehezítik meg legjobban. Az ügyfél hiába akar szabadulni a Gránittól, mert 3x nehezebb náluk ez is, digitális banknak mondva magukat, meg főleg érthetetlen ez, és nehéz.
Nem igaz, hogy nem érted... -
bigdady
nagyúr
válasz
sifarr #27365 üzenetére
Csak nem értem mit kell ennyit hisztizni ha valakinek nem jön be egy bank be kell zárni és keresni egy megfelelőt. Problem solved. Nekem nincs vele semmi gondom mondjuk nekem nem probléma bemenni egyik bankomba sem. Nálam CIB szerepelt le bementem szemèlyesen és bezártam, leadtam a kártyát is és viszonylátás. Nem értem mit kell szenvedni egyeseknek ezen.
Innovatív bank:
-Kinél volt először Apple pay nem gránit? Lehet nem jól emlékszem?
-Top 10 bankból hánynál van online videós ügyintézés képernyőn történő elektronikus aláírással pl? Egyet mondj már mert én hirtelen egyet sem tudok de ettől meg lehet -
sifarr
senior tag
válasz
bigdady #27362 üzenetére
Akinek probléma bemenni az ne nyisson 2 fiókos bankban ...
Nem figyeltél vagy értetted meg Oliverda hsz-ét: más bankok "nem is próbálják beállítani magukat 21. századi innovatív, elektronikus pénzintézetének".Egy digitális banknál a kártya lefagyasztása gyakorlatilag megegyezik a kártya időleges felmondásával. Ha lejáratkor nem kérsz újat, akkor a véglegessel. Mivel egy digitális banknál nincs éves kártyadíj, ezért ez egy gombnyomással működik.
Egy digitális banknál a számla felmondása is csak pár gombnyomás. Nem sokoldalas nyomtatvány kitöltése, postázása - hanem pár klikk.
Egy digitális banknál egy számla reaktiválása is pár klikk, pár perc. Szó szerint! És ha a régi, fizikai kártyádat nem semmisítetted meg, akkor annak a reaktiválása is digitális úton pár óra alatt megoldott. Az igénylése csak pár perc, az átfutása pár óra.
Egy digitális banknak nem kell 2 fiók sem. Stb.A Gránit tehát nem digitális bank. Illetve csak úgy mint a "magyar narancs" - már ha érted, hogy ez mit is jelent.
-
RR-13
őstag
válasz
bigdady #27362 üzenetére
Ez elég nagy sarkítás volt ez részedről, mert akkor szerinted csak budapestiek nyissanak számlát a Gránitnál, akiknek nem akkora probléma bemenni, mint a vidéken élőknek, vagy olyanok, akik előre tudják, hogy soha nem akarnak bemenni személyesen ügyet intézni (
), vagy akiknek van arra ideje és pénze, hogy Budapestre utazzon ez miatt.
ugyan már....
Azt tudhattuk előre, hogy csak 2 diók van, amiből csak az egyikben teljes az ügyintézés, amit viszont már nem nagyon tudhattunk logikusan gondolva.
Azt sem tudhattuk ( a többi bank jelen gyakorlatából kiindulva), hogy se telefonon, sem netbankban nem lehet majd a kártyát megszüntetni, ahogy videóbankban sem, és a keretszerződést sem, és ezzel van a baj, nem önmagában a 2db fiókkal!Senkit nem érdekelne az, hogy csak 2 fiók van, ha lehetne telefonon érdemben bármilyen szerződéssel kapcsolatos ügyet elintézni, vagy írásban a netbankon keresztül, vagy videóbankban, de nem lehet. Ugye érted
-
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #27359 üzenetére
Amikor jó pár éve törvényileg kivezették a bankok a kártyaletiltási 10-15 ezres díját (kénytelenek voltak), akkor szinte az összes bank lehetővé tette telefonon keresztül is a kártyaszerződés megszüntetését, vagy letiltást követő megszüntetését, melynek az eredménye a végleges megszüntetés.
Korábban azért nem volt az összes banknál (az Ersténél igen) lehetőség a megszüntetésre díjmentesen (a Gránitnál ugye még mindig nem), mert a telefonos letiltás alkalmával nem, vagy nehezen lehetett ellenőrizni, hogy a kártya valóban megvan, és nem elvesztés miatt akarja valaki tiltás nélkül díjmentesen megszüntetni, ugyanis a személyesen történő megszüntetés is csak a kártya leadásával volt díjmentes.
Kártya hiányában a személyes megszüntetésnél is díj felszámolásával tiltották a kártyát, majd szüntették meg.Mivel a kártya leadása, a díjmentes letiltási gyakorlat bevezetése óta nem releváns, ezért lehet majdnem minden banknál telefonon is megszüntetni, mert nem kell leadni ekkor a kártyát, és díjmentes a megszüntetés, letiltás is.
Jelenleg még a CIB-nél a személyes kártyaszerződés megszüntetésnél viszont elkérik a kártyát, és ha nincs meg, vagy nincs az ügyfélnél, akkor megkérik, hogy telefonon tiltsa le, és ne kérjen pótkártyát, ezzel a kártya meg is szűnt.
Korábban pl. az Ersténél telefonon is meglehetett szüntetni a kártyát (még a letiltási díj idején), de ahhoz be kellett diktálni a kártya számát az ügyintéző kérésére, és így azonosította, hogy a kártya megvan, és nem elvesztés miatt akarjuk megszüntetni. (máshogy nem tudták "ellenőrizni"
)
-
RR-13
őstag
válasz
#33802016 #27353 üzenetére
A CIB-nél a pótkártya nélküli letiltás egyben a kártya szerződés megszüntetését is jelenti igen.
Az Ersténél meg egyszerűen lehet kérni telefonon a kártya megszüntetést, mely esetben tiltják a kártyát, de a lényeg ugyanaz, és a végeredmény is.A Gránitnál próbálkoztam telefonon igen, ezen jól bevált módszerrel is, de azt mondták nekik kell, hogy legyen róla az a 8 oldalas dokumentumuk, az összes adatommal, és a nyilatkozatokkal, ami egy túlzott elvárás részükről, mert ez nem a keretszerződés.
A 8 oldalas megszüntetőt nem lehet csak úgy letölteni a Gránit oldaláról (ezt is megkérdeztem), hanem azt csak kérés után küldik el a netbankban csatolmányként, ami szintén egy felesleges kör, és várakoztatás.
-
pictigjis
őstag
-
-
törölt tag
Csak szolok nappal van, senkit nem érdekel te mit csinálsz a villanyoddal
Külföldről ugye nem jársz majd vissza nosztalgiázni?
Szörnyű milyen megpróbáltatások érnek egyeseket, postára kell menni
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- SONY LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Politika
- Elden Ring
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- 16" m1pro macbook pro minden gyári tartozékával, tökéletes műszaki állapotban, megkímélve.
- Sony PlayStation 4 Slim Jet Black 500GB + JÁTÉKOK
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest