Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz aujjobba #10799 üzenetére
Szerintem tök mindegy mi mit gondolunk, az a lényeg, hogy a bank , hogy értelmezi. Én a telefonos ügyfélszolgálatán érdeklődnék
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
aujjobba
addikt
Van egy Gránit digitális csomagom, plusz némi szabad pénzem, amit néhány hónapra tudok nélkülözni, de tovább nem.
Háromhónapos Gránit Pay betétben gondolkodom, ami akkor adja meg az akciós kamatot, ha havonta legalább 20eFt értékben vásárolok ApplePay-jel (vagy GránitPay-jel, de az nem releváns most).
Arra nem találok sajnos választ, hogy ez csak terminálnál történő vásárlásra érvényes, vagy arra is amikor a telefonon "vásárolok" valamit AP-vel, mondjuk feltöltöm vele a Revolut egyenlegem.
Bolti vásárlásra mindig a visszatérítős Erste hitelkártyámat használom, emiatt nem szeretném ha mindig figyelnem kellene, hogy meglegyen a havi 20eFt gránitos bolti vásárlás.Mit gondoltok erről?
hirdetmény[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz dptrsk #10797 üzenetére
Köszi, igen ezt gondolom én is
Azonban elmondta a hölgy azt is, hogy azért nem vállalnak felelősséget, hogy ha a Postán a terminál nincs jól beállítva és mégis kp. kivételnek érzékeli a csekkbefizetést!
Erre mondtam, neki, hogy törvényileg kellett minden terminált átállítani vásárlási jogcímre, a csekkek befizetésénél, vagyis nem lehet már olyan terminál az országban, ami kp. kivételnek "veszi" a csekkbefizetést. -
RR-13
őstag
Az MKB ügyfélszolgálatának tájékoztatása szerint, aki egyeztetett háttérosztállyal:
"a Hitelkártya hirdetményben tévesen került bele az Energia Plusz hitelkártyához (is) az a sor, hogy :
Postán végzett kártyás tranzakció. 3,50% + 250 Ft, min 2 000 Ft + (0,6%)."Azt mondták, hogy ne vegyem figyelembe ezt a sort!
Azt is mondták, hogy a postai csekkbefizetések hitelkártyával díjmentesek, és nem tudják, hogy jelenleg mire vonatkozik ez a minimum 2.000 Ft-os összegű díj, mert a postai kp. felvétel másik sorban már ugyanezen a díjon fel van tüntetve.
És lehet, hogy arra vonatkozik, hogy azokon a postákon, ahol a terminál a csekkbefizetést még kp. kivételnek érzékeli, akkor ezt a díjat alkalmazzák...[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Valakinek van MKB Bank energia plusz hitelkártyája esetleg? Mert jó lenne tudni, hogy a Postán történő csekkbefizetés, az ingyenes-e és vásárlásnak minősül-e az MKB-nál is? Köszönöm.
-
RR-13
őstag
válasz albiosz #10790 üzenetére
Igen, sajnos észrevettem, 2% -os visszatérítés nincs is már sehol, ha jól látom
Akkor most lényegében 1% jár mindenre amire eddig is igaz?
Mert eddig a postai csekkekre is járt visszatérítés, remélem ezután is fog.A Postai és az ICSEKK csekkbefizetésnek mi az MCC kódja tudja valaki?
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Ha megnézed a bb upc hitelkártya hirdetményben szó sincs kedvezményekről. Arra külön tájékoztató van, amit bármikor változtathatnak. Ki van ez találva.
Sajnos ez a tendencia, minden bank visdzavágta a kedvezményeket az elmúlt pár évben. Várható volt, hogy a bb is meglépi. Sokkal jobbat nem fogsz találni a piacon sajnos.
-
RR-13
őstag
válasz albiosz #10788 üzenetére
na ez nagyszerű ez elkerülte a figyelmem, mert csak a BB hitelkártya hirdetményt szoktam nézni, és a kedvezményszabályzatot nem...., de ez nem szerződésszegés Februárban kifizettük az egész éves kártyadíjat, azzal a tudattal, hogy a 2% az állandó kedvezmény... ezek is egyre szemetebbek...
Most kereshetünk másik bankot!Valaki tudja, hogy a PayPal -os fizetésnek mi az MCC kódja? Köszönöm.
-
RR-13
őstag
Akinek BB UPC hitelkártyája van nézze már meg, hogy a hozzá járó 2%-os visszatérítést most meg kapta-e az egész havi költése után
Mert mi most a társ hitelkártya költés után nem kaptuk meg, csak a főkártya után, ami kb. a fele.
Vagyis 5.100 Ft helyett 2799 Ft lett csak jóváírva. Köszönöm. -
vnorbi
aktív tag
válasz axioma #10782 üzenetére
Ügyfélkapuval rendelkezők nyithatnak személyes megjelenés nélkül is, de ez jóval lassabb, mint a személyes számlanyitás.
Az ügyfélkapus folyamat nehézkes, és minimum egy hét mire postán kiküldik a szerződést a szükséges ügyfél-azonosítóval.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Sajnos nem fog menni szemelyes megjelenes nelkul a MAK szamlanyitas (kormanyablak vagy ha Bp akkor Arpad hid pesti hidfo az allamkincstar). DKJ-t szerdankent lejarot tudsz venni, 2 hettel elotte szerdan 16 oraig legkesobb. Ne felejtsd el hogy kiutalas elott jelold a celszamladat sajatnak, hogy ingyen legyen tenyleg!
-
MODERÁTOR
Erste Privilégium L bankszámla esetén egy egyszeri (500 ezer forint) netbankon indított bankon kívüli átutalás díja valóban 0 forintba kerül?
[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
Kátai
senior tag
Egy kis segítséget kérnék abban, hogy jól gondolom-e az alábbiakat.
Bankot váltottam és még a régi bankomnál van egy nagyobb összegű megtakarításom lekötve, ami hamarosan lejár. Ezt szeretném átvinni az új bankomhoz, de viszont szeretném elkerülni az átutalás költségét. Annyit már kiolvastam a hozzászólásokból, hogy ha ITT nyitok egy számlát és egyszerű kártyás fizetéssel vásárolok állampapírt rövid lejáratra(nem akarom itt hagyni), és ha ez lejár, akkor visszautaltatom az új bankszámlámra,és így elvileg nem jár költségekkel.
Regisztrálni elég a linkelt oldalon, vagy kell még valami hozzá?Ügyfélkapus regisztrációm van.Vagy tud valaki jobb megoldást?[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
A Cib banknál a mobil alkalmazásba még ebben az évezredben bekerül az NFC fizetés?
-
RR-13
őstag
Most vettem észre, hogy kérdeztél még valamit!
A telefonomban 5.0 Android van még, mivel az összes megjelent 6.0-ás verzió nagyon lassú volt, ezért leszedtem. A biometrikus azonosítást a bankok 6.0-ás verziótól "engedik" ezért én sajnos nem tudom használni bankos belépési azonosításra, az egyébként ujjlenyomatolvasós S5 -öm, csak egyéb alkalmazásokban történő belépésnél!(#10775) bazsimano:
Az utolsó hosszabbítás nemrégen volt 2019. júliusban.
A következő privilégium akció hosszabbítás bejelentése (ha lesz) hirdetményben 2019. decemberben várható. -
bazsimano
őstag
Sziasztok!
tudja valaki hogy az erstenel a meghosszabbitas utan mi lesz a privilegium szamlaval? megszunik? vagy lehet lesz ujabb hosszabbitas? vagy elo kell venni a varazsgömböt? -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Cib-es vagyok. Új telefont vásároltam. Feltettem a CIB BANK appot. Újraaktiváltam. Már majd nem készen vagyok és ezt írja ki.
" Az alkalmazás sikeres regisztrációjához pár lépést kell még tennie. "
Alatta pedig az van hogy " Állítsa be az alkalmazás helyreállítási kódot" itt zöld pipa van.
Alá pedig ez van írva " Csatlakozzon a #withPay közösséghez"
Legalul meg a tovább gomb lenne de nem aktív. Nem enged tovább.
Ilyenkor mi a teendő ? Kötelező csatlakoznom ehhez a közösséghez ? Nem értem. Eddig nem voltam és nem s kellett.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
nubreed
veterán
A CIB Bank Mobil applikációjában tényleg sehol nem látszanak a malacpersely számlák? Vagy csak én nem találom sehol? Természetesen netbankon vagy java-s felületen megvannak de a mobil appban sehol nem találom.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Tomi8822
tag
Üdv, valaki tudja hogy erste bank esetén, ha mínuszba van folyószámla hitel miatt a számlám, igényelhetek folyószámla hitel keret emelést, és kapok is?
-
KTU
addikt
válasz Darko_addict #10766 üzenetére
Utalás visszahívás, visszafordítás [link]
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Külföldi partnerrel történő adásvételnél, banki utalással kiegyenlített vételár esetén a vásárló vissza tud élni a bank által nyújtott védelemmel és valamilyen indokkal vissza tudja téríteni a nekem átutalt összeget? Például bejelenti, hogy a kártyáját eltulajdonították, vagy azt mondja, hogy a terméket nem kapta meg. eBay-en, PayPalon vagy bármi egyéb fórumon kívül eső bank-to-bank tranzakcióról lenne szó.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
axioma
veterán
válasz kexksz #10756 üzenetére
Allamkincstari szamlara vasarlas: a regi otp-s bonusz (de ujonnan igenyelt mar nem), Auchan kartya (ezt nem tudom hogy valtozott-e) es a Tesco is (ez is regi). A tobbi amirol biztos megszunt: cib, erste, raiff, kh. Talan a bb valamelyik konstrukciojan maradt me'g ha a tesco kartyan is, onnan en el vagyok tanacsolva.
Revolut: mivel van amelyik bank kp-felvetnek is veszi, raadasul ahol nem, ott is viszi nulla visszateritessel a me'g penzt ado keretet, ezert azt en szandekosan a beteti kartyarol toltom. De a topikjaban benne volt mindkettore pelda (kp-felvet es visszaterites). -
axioma
veterán
-
Gtaati
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat!!!
-
Gtaati
őstag
válasz UberMutant #10759 üzenetére
Helló!
Köszönöm! Ez a banki költség és erre jön még rá a tranzakciós adó? Ha igen akkor annak van maximuma?
Köszönöm!!
-
UberMutant
őstag
válasz Gtaati #10758 üzenetére
a kp felvétel 0,90% + 687 Ft, min. 909 Ft felső korlát nélkül + 50M felett még extra tizeniksz büntetés
az utalás 0,57%, min. 68 Ft, max. 4 616 Ft
de ezt a banki hirdetményben benne van:
kb 4. oldalon
sztem a kpt felejtsd el.[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni! K&h bank ügyfele vagyok és ház vásárlás miatt nagyobb összeget kellene mozgatnom. Kérdeztem a helyi fiók dolgozóját, de nem tudott pontos választ adni, majd pár nap múlva visszajelez..... Hat ezidáig nem történt meg és nem akarok rá várni..... Azt tudom hogy utalásoknál és készpénz felvételnél van tranzakciós adó, de ha jól tudom ez maximálva van?? Valaki tudna erre konkrétat mondania hogy mennyi pontosan és maximálva van-e? Illetve milyen más módon tudnék a pénzemhez hozzájutni a legolcsóbban?
Nagyon szépen köszönöm!!!
-
kexksz
addikt
Sziasztok!
Hitelkartya visszateritesi kategoria szempontjabol Revolutra es Allamkincstari szamlara valo befizetes milyen kategoriaba esik?
-
Fandango
veterán
-
Apollo17hu
őstag
Nekem is Redmi 3 van, azt hittem, ez lesz a gond, de nem. Bementem a bankfiókba, és kiderült, hogy számlanyitáskor elfelejtették beállítani a mobilszámom a 3DSecure szolgáltatáshoz, ezért nem kaptam push üzenetet.
Az a vicc, hogy közben minden más tranzakcióról folyamatosan jöttek a push értesítések. Nem gondoltam volna, hogy két külön helyen kell letárolni ehhez a telefonszámot.
-
headhunter
addikt
CIB ECO...
"... (saját számlák közötti átvezetés, készpénzes befizetés nem számít bele)..."
------------------------------------------------------------------------
...Egyébként elég nagy a káosz, melyik bank mit ért átutalás és átvezetés alatt. Bár szerintem az Axa használja jól a kifejezést (bankon belül csak átvezeti az összeget ő saját maga a különböző ügyfelek számlái között, utalnia a GIRO-ba csak azt kell, amit ő maga nem tud átvezetni, vagyis az idegen bankba menő forgalmat, de például az OTP még a saját számlák közötti átirányítást is átutalásnak hívja, a Sopron Bank a bankon belüli tranzakciókat átutalásnak, a saját számlák közöttieket átvezetésnek nevezi. Úgyhogy teljes a katyvasz... [link]
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
válasz tibbike01 #10748 üzenetére
Ez kb minden banknál megoldható a bank részéről. Azért mondom, hogy a bank részéről, mert pont az említett OTP-s megoldás működött úgy (tudtommal egyedüliként) hogy mindenhol a tulajdonos "XY és YX" volt.
A normál, jelenleg elérhető megoldások úgy működnek, hogy a számla mindenképen csak a te (vagy a párod) nevén fut, a társtulajdonos nem jelenik meg. Innentől a munkáltató dönt, hogy hajlandó e utalni a fizetést egy nem a munkavállalója nevén lévő számlára.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
válasz tibbike01 #10742 üzenetére
Tudtommal nincs olyan, ahol teljesen egyenrangú tulajdonosként lehet számlát nyitni, a legtöbb banknál lehet meghatalmazottat/társtulajdonost megadni (hol minek hívják) de a számlatulajdonos marad a "főnök"
Az OTP-nél lehetett sokáig ilyet nyitni, de már ők is megszüntették (rengeteg macera volt vele bármilyen vitás ügyben, pl. válások)Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
aktív tag
K&H-nál 6 éve és most nemrég a Gránitnál is így nyitottunk számlát, szóval ez a kettő biztos - annyi, hogy mindkettőnél volt egy fő tulajdonos és egy társtulajdonos.
Arra érdemes esetleg figyelni, hogy már nyitáskor jó, ha kölcsönös haláleseti nyilatkozatot töltötök ki, hogy ha bármi történik, akkor automatikusan a másik fél lesz a főtulajdonos (és így örökös is, nem kerül a hagyatékiba, nem zárolják automatikusan). Később ez plusz pénzbe kerül (Gránitnál 2E, K&H-t nem tudom már).
-
cocka
veterán
CIB-nél a kártya igénylésekor beállíthatod, hogy mihez tartozzon a kártya. A már meglévő számlához vagy egy külön kártyaszámlához.
Ja a számlához tartozó jogköröket is meg lehet mondani a számla nyitásakor vagy módosításakor a bankban. Kinek mihez legyen joga, rendelkező, aláíró, tulajdonos stb..
[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
addikt
-
Fandango
veterán
Erre kíváncsi vagyok én is, mert azt szerettem volna, de mivel az OTP-nél nem lehet ilyen, ezért nem is lett végül. Már ha van egyáltalán olyan bank ahol lehet ilyet nyitni.
OTP-nél olyat lehet maximum csinálni, hogy egyikőtök nevén lévő számlára meghatalmazást adsz a másiknak, hogy használni tudja mindenre, kivéve megszüntetni nem tudja (ahhoz a számlatulajdonosnak van csak joga).
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
A párommal közös számlát szeretnénk 2 bankkártyával. Melyik bankhoz forduljunk? Jelenleg mindketten OTP-sek vagyunk.
-
atomchicken
tag
Utólag én is meg tudom ezt erősíteni, 1-2 munkanap után megtörtént mind a három 1ft-os tranzakció(3-szor próbáltam beaktiválni), és az utolsóval be is tudtam aktiválni a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
roliat
csendes tag
válasz atomchicken #10739 üzenetére
Ez nem hiba, hanem egyszerűen így működik az alkalmazás, legalábbis az én tapasztalatom szerint.
Minden újratelepítéskor hozzá kell adnod újra az adott kártyát, tehát nem fiókhoz van mentve, hanem gondolom lokálisan a telefonra. Az 1 Ft-os tranzakció pedig nem azonnali sajnos, kell várni kb. 2-3 munkanapot, mire megjelenik a tranzakciók között.
Én már kb. 3-szor telepítettem újra rendszert, mióta működik a Mobilepay, és mindig újra meg kellett csinálni ezt. Első alkalommal én is meglepődtem, de a tapasztalatom szerint ez így működik.
-
atomchicken
tag
Sziasztok!
Eddig tökéletes működött az NFC-s fizetés az Erste MobilePay alkalmazással (Erste Maestro kártyával).
De miután csináltam egy teljes hard resetet és újratelepítettem az alkalmazást, hiába léptem be ugyan azzal a fiókkal amivel regisztrálva voltam a kártyám eltünt az alkalmazásból és ha újra szeretném regisztrálni, akkor nem történik meg az 1ft-os tranzakcíó, így a 4 jegyű aktiváló kódot sem kapom meg.
A telefonon gyári szoftver van, nincs rootolva és semmilyen hibaüzenet nem kapok.Valaki találkozott már ilyen hibával?
(Első körben itt próbálkozom segítségért folyamodni, de végső esetben írok az Erstének, csak ugye tudjuk, hogy ezek a supportok nem a gyorsaságukról híresek...)
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Reglsztráltam a CIB mobil appra, meg ami azzal jön. Hogyan kell beállítani azt, hogy ne sms-t küldjön a CIB bank pl. a bankkártyás tranzakciókról, hanem a CIB Internetbank mobil appon küldje ezektől az üzeneteket? Egyébként ez csak akkor működik a CIB app-al, ha neten van a telefon? Mi van akkor ha nem vagyok netközelben, pl külföldön?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Met
nagyúr
válasz Apollo17hu #10733 üzenetére
Telefon topicjában kérdezd mit kell engedélyezni.
Nekem a Redmi 3-on kellett engedélyezni hogy futhasson a háttérben, meg az akkuhasználatot azt hiszem."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Apollo17hu
őstag
Cib mobilapp push uzenetenek hogy kellene kineznie? Mar minden beallitast probaltam, mindent engedelyeztem, de amikor online fizetnek vmit, semmifele ertesites nem jelenik meg a telomon. Vkinek hasonlo problemaja vagy tippje van-e? Koszi.
-
-
Oliverda
félisten
válasz Peter.70 #10728 üzenetére
A tulajdonos nézőpontjából egyszer konvertál. Ha nem a számlád devizanemében (tehát nem forintban) vásárolsz, akkor a bank mindenkori devizaárfolyamán átváltja neked forintra és ennyi.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Pezóban kéne vásárolnom GearBestről, esetleg tudnátok segíteni, hogy kéne kiviteleznem?
(OTP-s vagyok)Press "F" to pay respects.
-
ssgt1981
senior tag
Erste hitelkártyánál az online vásárlási limitet, hogy lehet módosítani? Curve kártyához kötött Erste kártyával nem tudok 100€-nál magasabb összeget kifizetni.
[ Szerkesztve ]
-
csanady97
tag
Sziasztok!
A Takarék Bank netbankjából több pénzt utaltam el véletlenül mint ami a számlámon van.
Mi fog így történni? Leemeli ami van rajta és csak annyit küld, vagy el se küldi így? -
Sanyi.mTs
addikt
nálatok nem lassú a CIB mobilapp?
-
Mercutio_
félisten
válasz Brandynew #10715 üzenetére
Attól, hogy te ezt írtad még nem lesz úgy
Nézz meg egy mobil app-ot mennyi olyan jogosultságot kér a működéséhez amire valójában nincs szüksége. Nézd meg mennyi problémát jeleznek 1-1 app frissítése után (nem kellő tesztelés) ilyen PC-s programoknál jóval ritkább, és akkor se jár adatvesztéssel míg akár a Google naptár esetén is találsz "hová lettek a korábbi bejegyzéseim" visszajelzéstA rendszergazda jogot ne keverjük ide (bár aki PC-n kellő szakértelem nélkül admin akar lenni az mobilon is felelőtlen)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Brandynew #10712 üzenetére
Én is infós fejjel gondolkozom és a droid = linux leegyszerűsítést veszélyesnek tartom.
Egyrészt a különböző alkalmazás backdoor veszélyek, másrészt az appok szükségesnél olykor több jogosultság-kérése miatt. Ennél emlékeim szerint egy asztali Linux disztró lényegesen szigorúbb és az alkalmazások se olyan mennyiségben jönnek mint a mobilokra.+ iOS-nél is becsúszik néha baki, de droid play store esetén aztán pláne van rá esély, hogy azon az alap ellenőrzésen amit a store végez átmenjen egy app....
-
addikt
válasz Brandynew #10712 üzenetére
fájóan leegyszerűsíted a dolgokat. mi van, ha az asztali rendszere linux.
feltételezed, hogy a banki mobilapp jobban van megírva, mint a bank honlapja. (gránit app-ban például nem utalhatsz pénzt olyannak, akinek korábban még nem utaltál --tipikusan netbank-on keresztül--, tehát maga a bank jobban bízik a honlapjában, mint a mobilapp-ban.
Ha csak olyan gépen netbankol valaki, ami mindig az otthonában van, akkor a fizikai hozzáférésnek előfeltétele egy betörés. ehhez képest sokkal több telefont lopnak.
(persze egy betörő nagyon kis valószínűséggel fog hackerkedni, ahogy egy telefontolvaj is inkább formázza a telót minél előbb, minthogy a netbank alkalmazást feltörje.)
Nyilván ez akkor nem igaz, ha valaki célzottan X Y bankszámlájához akar hozzáférni (mint a filmekben).A draw over other apps permission ilyen szempontból pont olyan veszélyes, mint a root. ha rossz alkalmazásnak adod meg a jogot. (viszont aki root-ol az valszeg egy fokkal jobban ért a telefonokhoz, mint aki csak app-okat telepít. kezdve onnany hogy azért root-ol, hogy hozzáférjen valamihez, amihez anélkül nem lehetne, tehát már legalább ezen a szinten érti az Android app-ok szegregáltágát.)
Utolsó gondolatként, se arról nem szoktak hatalmas bitrányok lenni (itthon), hogy netbankba törtek volna be (a netbank tehát valamennyire bizonyított), se arról, hogy mobilapp-ot. De ez utóbbit akkor érdemes majd elkönyvelni, ha az emberek 80+%-a az online banki ügyeit mobilapp-ról végzi.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Brandynew
őstag
válasz Mercutio_ #10707 üzenetére
Biztos, hogy vannak olyan tanulmányok, amelyek ezt támasztják alá. Én csak informatikus fejjel gondolkozom: egy Linux kernelre épülő Android, vagy akár egy Unix kernelre épülő iOS sokkal zártabb, mint teszem azt egy asztali számítógépre szánt Windows.
Egy asztali operációs rendszer kódja sokkal összetettebb, szerteágazóbb, mint egy okostelefon operációs rendszeréé, hiszen sokkal több funkciót, perifériát kell támogatnia. Ebből kiindulva a hibalehetőség is nagyobb, és a támadásoknak is nagyobb a potenciális felülete.
Egy asztali operációs rendszerre az ember a legkülönfélébb, a rendszer működését alapvetően befolyásoló, háttérben futó szoftvereket telepíti fel, egy okostelefonon pedig csak hivatalos, ellenőrzött forrásból, és a szoftverek sokkal kevesebb rendszerkomponenshez férnek hozzá, mint egy asztali operációs rendszernél.
Továbbá, ha ellopják a laptopodat, amin mondjuk Windows van, akkor az adminisztrátori jelszó könnyedén megtörhető, és a bankolás után hagyott nyomok segíthetnek a támadónak hozzáférni a banki adataidhoz. Egy Androidnál, iOS-nél ez sokkal körülményesebb, és bankolás közben is kevesebb lábnyomot hagy a rendszer.
Persze, ha valaki rootolja a telefonját és/vagy már régi az operációs rendszere, akkor a fentiek nem feltétlenül állnak. (Ne rootoljatok.) Egyéb esetben a mobilos bankolást sokkal biztonságosabbnak tartom, mint az asztali számítógépen történő belépést.
[ Szerkesztve ]
-
mentic18
aktív tag
válasz Brandynew #10704 üzenetére
Én annyiban módosítanám a mondatodat, hogy sokkal egyszerübb vele az élet. Nem kell folyton bekapcsolni a gépet, felmenni a weboldalra, azonosítani magad, nem kell kódokat beirni stb. Viszont ami elvileg a legbiztonságosabb az a zárt rendszerű token usb csatlakozással. Szóval akinek nincs mobilinternete és csak otthon nézi a netbankot annak a legjobb a token. Én örülnék ha a cib megoldaná a mobilappos problémákat mostmár. 2019-et írunk és nincs benne mobilfizetési lehetőség.
Samsung Galaxy A53 5G
-
cocka
veterán
válasz Brandynew #10706 üzenetére
A mosógép nélküli lét nagyon szar, de kivitelezhető. A hűtőszekrény az meg szerintem ilyen rohadt melegben alapkellék, ugyanis ha nincs hűtőszekrényed egyrészt SEMMIT nem tárolhatsz a tartós élelmiszereken kívül, másrészt a romlandó és hasonló dolgokat pedig azonnal fel kell dolgozni vagy meg kell enni és nem lehet maradék. Különben kidobtál egy csomó pénzt. Egyik Arab-félszigetre kivándorolt ismerősöm mesélte (bár ahova ment már kb. 5 éve háborús övezet nonstop), hogy még ha lenne se hűtő, akkor se érne vele szart se, mert gyakoriak az áramkimaradások is.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Brandynew #10704 üzenetére
Sokkal biztonságosabb, mint asztali számítógépen bankolni.
Erre valami konkrét, tényszerű, komolyabb security cég által készített tanulmányt tudsz prezentálni?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
veterán
válasz chatran #10702 üzenetére
Nem lesz elvárás, de szerintem sokkal kényelmesebb, mint egy külön token eszköz.
Nyilván root-olt telókra nem igazán ajánlott banki appokat felrakni.De amúgy ha nem rakod fel a mobilappot, asszem SMS-t kapsz.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
chatran
őstag
válasz szabogabor10 #10701 üzenetére
Köszi. Ez a mobilapp használat már elvárás lesz minden banknál szept14-től, a PSD2 élesedésétől?
Mert én a fölösleges lehúzáson kívül ezért is szeretnék megszabadulni a CIB-től ( ők is erőltetik az applikációjukat vagy fizessek havi 300-at a modernebb tokenért).
Nem szeretnék semmilyen banki alkalmazást felrakni a mobilomra. -
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óvodások homokozója
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- GTA V
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kés topik
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest