Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
válasz fokukac #10698 üzenetére
Sőt, olyan hülyén nézik, hogy ha nem 150 e Ft alatti az első kp-felvételed, akkor az ingyeneset buktad arra a hónapra, teljesen.
Pl. az első kp-felvételed mondjuk 400 e Ft, amiért fizetsz (valami 600 Ft), akkor utána hiába veszel ki 100e Ft-ot, az már nem lesz ingyenes.
Ebben nem értem mit tartasz furcsának. Ha felveszel 400-at, akkor 250-re fizetsz, 150 ingyen volt. De a következő 100 nyilván fizetős, mert kilőtted a max 150-et. Ezt minden bank így csinálja. -
nagyúr
válasz Nordik #10697 üzenetére
szerintem sajnos nem ingyenes, csak havi max. 2 db, max 150-e ft-ig (összesen).
Sőt, olyan hülyén nézik, hogy ha nem 150 e Ft alatti az első kp-felvételed, akkor az ingyeneset buktad arra a hónapra, teljesen.
Pl. az első kp-felvételed mondjuk 400 e Ft, amiért fizetsz (valami 600 Ft), akkor utána hiába veszel ki 100e Ft-ot, az már nem lesz ingyenes.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Nordik
őstag
CIB Eco bankszamlam van. 150ezer Ftig havonta két alkalommal ugye ingyenes bármely automatából a készpénzfelvétel.
Utána CIB ATMbol továbbra is ingyenes? Mert idegen automatából valami 700Ft...
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Megszüntetném a Cib Online folyószámlám és tmennék az Erste-hez. Elvileg jogosult vagyok munkavállalói számlanyitásra.
A CIB-nél az internetes felülletre eddig jelszó + tokenkód párossal léptem be, plusz kellett a token a tranzakciók végrehajtásához is.
Az Erste-nél, hogyan történik a belépés és tranzakció végrehajtás? Csak sms-sel?
-
Molk
tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy hol lehet megtalálni a Víz és Csatorna számlán (digitális) azt a felhasználói azonosító kódot amit aztán a banki csoportos meghatalmazásba kell beírni?
Minden másnál sikerült a csoportos beszedést beállítanom, csak ezeknél nem mert miding hibát kapok. (Szolgáltató neve: Díjbeszedő Holding Zrt)
Eddig ilyen azonosítókat probáltam:
Víz 11 számjegy és 99-el kezdődik
Csatorna 9 számjegy 10-el kezdődik(Ha van erre jobb topik akkor bocsi, de nem talaltam meg.)
-
Peter.70
addikt
Két bankjegysorozat van. Az elsőhöz hét címlet tartozik: 5 €, 10 €, 20 €, 50 €, 100 €, 200 €, 500 €. A második, hatcímletes Európé-sorozat összes címlete forgalomba került, ahogy 2019. május 28-án a 100 és a 200 eurós bankjegyeket is kibocsátottuk. Ebben a sorozatban nem lesz 500 eurós címlet. Az eredetileg 2002-ben bevezetett első bankjegysorozatot fokozatosan felváltják az Európé-sorozat bankjegyei. Az összes bankjegy az euroövezet egész területén hivatalos fizetőeszköz.
Az Európé-sorozat bankjegyeivel párhuzamosan az első sorozat kibocsátása is tovább folyik, amíg a készletek tartanak, majd fokozatosan kivezetjük őket a forgalomból. Az érvényességük elvesztésének időpontját idejében közzétesszük, amely után nem számítanak törvényes fizetőeszköznek. Ugyanakkor az értékük örökre megmarad, az eurorendszer nemzeti központi bankjaiban korlátlan ideig becserélhetők.
Ezek szerint bármely Euro övezetü ország központi bankjában becserélik. Másik lehetőség: deviza számlára befizetni, de annak költsége van, és tudnak róla ( állam )
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Sanyi.mTs #10686 üzenetére
Őszintén: fogalmam sincs. Egyéni vállalkozó vagyok, nincs cégem. Illetve személyes dolgokra is használnám. KATA miatt alanyi adómentes vagyok. Nem hiszem, hogy kell külön vállakozói számla nekem.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Brandynew
őstag
Új MÁP+ és PMAP hozam kalkulátor: https://kiszamolo.hu/premium-allampapir-vagy-allampapir-plusz-kalkulator/
-
daninet
veterán
Sziasztok
Ajánljatok bankot, OTP-nél nagyon sokat fizetek a semmiért. Múlt hónapban voltak olyan utalásaim amikért 6-7000 forintot fizettem, plusz az sms-ek díja nevetséges.
Sokszor befizetést euróban kapom, currencyfair-el váltom át forintra. Szóval jó ha külföldi utalások olcsók.
Legyen k*rva jó netbankja amin mindent el lehet intézni anélkül hogy bemegyek a fiókba (OTPnél 1,5 órát vártam hogy bekapcsolják a 2fa azonosítást).
Vállalkozó vagyok, nincs fix fizum de minden hónapban megy oda pénz. Néha több néha kevesebb. Ez nekik rohadtul nem tetszik, minden akkor jó ha van rendszeres fizetés. Az nem elég hogy sok pénz van ott.
na szóval tele a hócipőm velük. Akarok egy jó ajánlatot, még egyszer megfenyegetem az otp-t hogy legalább ilyet adjonak és ha nem megy elviszem onnan a pénzem.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
axioma
veterán
Hat van-e az allamkincstarnal szamlad, vagy hajlando vagy-e nyitni (fenntartani ingyenes, nyitni is csak papirmunka). Mert akkor a kartyarol vasarolsz diszkont kincstarjegyet, gyorsan lejarot, kamat nem is lesz rajta, de mikor lejart es visszakerul az allamkincstari folyoszamladra, akkor sajatnak megjelolt barmely magyar folyoszamlara ingyen utalod ki.
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
válasz Sanyi.mTs #10671 üzenetére
Nincs semmi állandó megbízás vagy csoportos beszedés.Utalni szoktam amikor kell.De van nagyobb összegű megtakarítás lekötve és ha ezt feltöröm akkor nem kevés utalási díjat vonnak.Ha váltok ezt valószínű nem tudom kikerülni.
Röhej,hogy kamat szinte semmi,de ha hozzá akarok jutni a pénzemhez akkor még fizetek nem keveset!
Csodálatos magyar bankvilág. -
Kátai
senior tag
Egy esetleges bankváltás mennyi időbe és "idegbe" telik?Ha van lekötött betét azt is intézik?
-
cocka
veterán
válasz Brandynew #10653 üzenetére
Olyan helyre nem megyek, ahol csak készpénzt fogadnak el, mivel én nem használok készpénzt.
Azt felejted el, hogy ez nem Amerika. Mint azt bizonyára te is tudod, teljesen máshogy fejlődött a bankkártyás fizetés ott meg itt. Tehát ahogy már kérdeztem is, miért várod el hogy mindenhol legyen imprinter is, ahol jelenleg POS is van?
-
cocka
veterán
válasz Simulacrum #10651 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy ha elkezded bogarászni a banki hirdetményeket, kondíciós listákat, mindegyikben egyedi a terminológia. Ez az, amit nem engednék meg! Arra miért nincs egységes szabályozás, hogy melyik díjat hogyan hívjuk? Miért kell minden egyes bank saját kifejezéstárát ismernem?
-
Brandynew
őstag
válasz polonic #10660 üzenetére
Ezt nem gondolhatod komolyan. A kistermelok mertektelenul vegyszereznek minden szarral, es csak elvetve ellenorzik oket, az aruhazi termékek pedig folyamatos kontroll alatt vannak. Soha nem vennek random piacostol, ki tudja milyen zoldseget, raadasul majd ketszeres aron.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz UberMutant #10661 üzenetére
Ha már itt tartunk, legelőször arról kéne beszelni, milyen levegőt lélegzünk be...
-
nagyúr
Sziasztok!
Van annak valami költségmentes (vagy alacsony költségű) módja, hogy első sorozatú Euro bankjegyeket kicseréltessek Europé sorozatos új bankjegyekre?
-
polonic
félisten
válasz Brandynew #10653 üzenetére
De, magasak. Amíg nem volt adó, addig rengeteg nulla ft-os számla volt. Ma már nem.
Meg adót kivetni az elekronikus fizetésekre? Abszurdum, mint vmi harmadik világbeli országban. Mondjuk közel van hozza az országÉn járok piacra, ott meg nem lehet kártyával fizetni. És inkább a kistermelőtől veszem közvetlenül az egészséges, normális termékét. Mert így legalább tudom, mit kapok. Nem a hiperben veszem a ki tudja honnan jövő zöldséget, meg gyümölcsöt.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Nem, az azonnali utalasra (vagy beszedesre, mind1) van szukseg, nem a keszpenzre. Az olcso szamlacsomagert meg tessek az allami bankokat zargatni, ok igertek...
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
A revolut mennyire képes helyettesíteni egy normál bankszámlát? ez esetben cib eco-ról lenne szó. Ha oda érkeztetem a fizetésemet, az nem lenne gond?
Lehet az androidos programmal nfc-n keresztül fizetni? Nem akarok már bankkártyát is hordani magamnál ha nem szükséges.Samsung Galaxy A53 5G
-
Brandynew
őstag
Nem értek egyet, a banki költségek nem magasak és nincs szükség készpénzre. Olyan helyre nem megyek, ahol csak készpénzt fogadnak el, mivel én nem használok készpénzt. Ha az étterem annak ellenére nem tudja biztosítani a kártyás fizetést, hogy fel van tüntetve a bejáratnál, mint elfogadóhely, akkor neki kell megoldania, nem neked kell összedobni rá a készpénzt.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Mi a helyzet a díjbekérő újítással ami a 5 sec-es átutalással jött volna? Arra gondolok, amelyiket a pénzt kérő személy tud küldeni annak akinek fizetnie kellene, és neki csak el kell fogadnia, majd már utalja is az összeget, így kikerülve annak lehetőségét, hogy félreírja a számlaszámot.
Ez átalakítaná a webáruházak átutalásos fizetési módjának félreütéses kockázatát.Erről megfeledkeztek?
[ Szerkesztve ]
-
Simulacrum
senior tag
válasz Brandynew #10613 üzenetére
Mondom az egy hónapja étteremben történt esetet. Barátom fizetéshez készül, kisfia az ölébe kéredzkedett. Jön a pincér a terminállal gyerek figyelmetlen és kiveri a kezéből, le a betonpadlóra. Terminál kaputt. Próbálgatták ott megcsinálni, de esélytelen volt. Ha el akartunk jönni muszáj volt összedobni készpénzben a cechet.
Vidéken rengeteg kis piac van, ahol sokan kiviszik a kiskertben termelt árut és nem terminállal várják a vevőket.
Nem egyszer fordul elő boltokban, hogy nem működnek kártyák, nem működnek terminálok.
A banki költségek még mindig magasak. Egyszerű emberektől nem várható el, hogy honlapokat túrjanak minél olcsóbb megoldásokért, évenkénti bankváltásokért. Sokat segítene az átlagos költségek csökkentése.
Szükség van a készpénzre.[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Táboriné #10649 üzenetére
A PSD2-re készülnek: [link]
Tehát ha nem közvetlenül a bank saját felületén hajtod végre a tranzakciót, hanem API-n keresztül egy külső szolgáltatónál (az API-t úgy kell elképzelni, mint egy csövet, amelyen keresztül a bank átadja a tranzakcióhoz szükséges adatokat a külső szolgáltatónak, de mindig csak azt, amelyre tényleg szükség van), akkor is ugyanannyi lesz a díja, mintha közvetlenül a banknál hajtanád végre a tranzakciót.
[ Szerkesztve ]
-
Táboriné
újonc
attól kérdezem, aki ért ilyenekhez, ez mit takar konyhanyelven:
"2019. július 16-i közzététel: Az Erste Bank bevezeti az új Közvetett Elektronikus Csatornán (API) végrehajtott tranzakciók díjazását, melynek mértéke
megegyzik a NetBank szolgáltatáson keresztül végrehajtott tranzakciók díjazásával." -
Brandynew
őstag
válasz polonic #10647 üzenetére
Igen...
Ha nem jön be, akkor CIB ECO Bankmonitoron keresztül nyitva: [link]
Ha az sem jön be, akkor ERSTE Privilégium 2.0 ügynökön keresztül nyitva: [link]
Ha az sem, akkor az OTP Smart számlacsomag is kihozható évi 10 ezer Ft-nál kevesebbre a szükséges átutalási módok csomagárazását alkalmazva: [link]
Ezeken felül a Gránit és a MagNet, ami még olcsóbb az átlagnál. Illetve biztosan vannak még nem publikus csomagok, mint az ERSTE Kolléga Plusz ([link]). Ha valaki tud még ilyeneket, engem is érdekelne.
Alternatív megoldás, hogy Revolutot használsz átutalásra, rendszeres átutalási megbízásra, és olyan csomagba mész, ahol ezek nincsenek ingyen, más viszont igen, vagy nagyon jó áron van.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
-
Brandynew
őstag
válasz Táboriné #10643 üzenetére
100 ezer Ft-nak a 0,3%-a 300 Ft, szerintem még mindig megéri. Ha meg olyan, amit be tudsz automatizálni másnapra, az rendszeres átutalási megbízásnak minősül, és tranzakciós adó sincs.
Nem kötelező a hírnök szolgáltatás. Én Revoluton keresztül használom a kártyát, és úgy van push up értesítésem vásárlásokról.
-
-
Táboriné
újonc
válasz Brandynew #10636 üzenetére
Köszi az ajánlásokat. De ez akkor sem felhasználóbarát... a kártyán kívül isten igazából semmiért nem kellene fizetni (+extra sms- szolgálatért, de sose kérek belőle)... azért is akkor csak, mikor cserélik. De hát akkor nem is gazdagodnának meg belőlünk a bankok.
Ott van pl. a külföldi Curve, semmi köze a számlákhoz, de ingyen volt a kártya, és ingyen tudok felvenni 10x pénzt még vele a magyar kapzsi bankoktól függetlenül és ezt csak egy példa volt..
-
Brandynew
őstag
válasz Táboriné #10635 üzenetére
ERSTE Kolléga Plusz? [link]
Van egy éves 5-8 ezer Ft-os kártyadíj (a választott kártya típusától függően), ami az első kártya igénylésekor valójában csak 2,5-4 ezer Ft. Ezen felül minden ingyen van (átutalás, csbm, számlavezetés stb.).
Ha ez nem jön be, akkor a GRÁNIT bank számlacsomagjait nézd meg: [link]
Vagy a MagNet-ét, de azt nagyon nem ismerem.
A CIB-esre visszatérve: minden bank, minden számlacsomagja folyamatosan változik, olyan nincs, hogy te kiválasztasz egyet, és akkor az jó lesz neked életed végéig. Nézni kell minden évben, hogy aktuálisan mi a legjobb csomag, és át kell oda menni. Illetve nem muszáj, de akkor feleslegesen sokat fizetsz bankolásra.
[ Szerkesztve ]
-
Táboriné
újonc
Tudnátok számlacsomagot ajánlani?
Két féle verzió érdekel:
1. Ahol a kártya mindig ingyenes lesz (nem csak 1-2 évig) + kevés havi költség
vagy
2. Szinte ingyenes havi költség vagy 0 huf, éves kártyadíj, és nem csak pár hónapig, évig szól az ajánlat, hanem vleg határozatlan ideig.
itt van most ez a cib-es "jóság" de csak két évig... utána mi lesz? Átsorolnak valami kedvezőtlen csomagba...
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg Cib Online számlacsomagom van.
Amire használva van a kártya az pár átutalás, illetve interneten történő vásárlás. Plusz havi 2 készpénzfelvétel 150ezer forintig.
Illetve havi 300ezer alatti jövedelem érzik a számlára.
Van most a piacon esetleg ennél jobb konstrukció ?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Kátai
senior tag
Hát igen.Most szerintem egész kedvező a Gránit Bank digitális csomagja.A héten nyitottam náluk számlát kíváncsi vagyok majd a valós költségekre.A nyitás videóbankon keresztül simán és gyorsan ment,most már csak a bank kártyát várom.Ha megfelel akkor szép lassan átköltözök a Budapest banktól,valamint a nejemnek is keresek hasonló megoldást.
A Revolut megoldáson is gondolkoztam,de még egyenlőre túl kockázatosnak tartom.
De ha esetleg van valakinek jobb ötlete,azt szívesen fogadom,mert van 14 nap elállási időm a Gránitnál.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Tudom, de a meglévő ügyfelek maradhattak benne. Különben azonnal váltanék másik bankhoz, ha végleg megszüntetnék. Mert amilyen irányba most halad a CIB, az nem éppen ügyfélbarát. Minden rohadt drága és egyre drágább plusz ez az átrugdossuk az ügyfeleket (ha kell, ha nem) a CIB appba, hogy még a tokenjelszót is ott generálják maguknak, plusz bankbezárások sorozatban.... igen gáz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszi
Az alábbi cikkben lévő grafikon szerint a Unicredit ATM-eiből ki lehet venni idegen kártyával is 1M-et.
Mondjuk a CIB-nél tudom, hogy csak a hirdetményükben megjelölt konrkét ATM-ekből lehet 400k-t kivenni, nem mindegyikből.
De szerintem amelyik ATM bankfióknál van, ott valószínűleg lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
(Dombornyomott kártyával egyébként netkapcsolat nélkül is tudsz fizetni,
És szerinted Magyarországon mennyire elterjedt az imprinter használata? Talán benzinkutakon lehet, hogy előtúrják a fiók mélyéről, mondván bármikor betoppanhat egy külföldi, de máshol?
Tescoban vagy Auchanban is előkapják vajon a pult alól az imprintert, hogy ténylegesen offline tudj fizetni? Hát erősen kétlem.
nem vásárolok olyan helyen, ahol nincs terminál.
Hát ez dicséretes. Értem én, hogy Budapesten egyre több zöldséges, piacos nyit a kártyaelfogadás irányába, de vidéki nagyvárosokban nem tartunk még itt. Ha nem a sparos/tescos nagybani hulladékot akarod venni, akkor piacra vagy minimum zöldségeshez érdemes menni, ahol nem divat a kártyás fizetés sajnos. Itt-ott már lehet kártyával is fizetni náluk, de nem jellemző.
-
Kátai
senior tag
válasz Brandynew #10609 üzenetére
Hogy miért?Hát mert mint a bankolók többsége nemköveti nyomon a költségeket.Én is akkor döbbentem meg amikor lehúztam egy éves számlatörténetet.Tessék:
És ez szerintem nem teljes.Most váltottam bankot(Gránit Digitális bankszámla) és így az éves költségem kb.~7000Ft lesz.Egyébként ez a bank ahol még számlám van az a Budapest Bank!!
Egyébként mint előbb említettem még volt képük a hirdetményben kártya használati díjjat 0 Ft-nak feltüntetni.Csak éppen a tranzakciós költségeket(adót) "elfelejtették" megemlíteni.Tudom,hogy ez a Állam bácsi sara,de ez mégsem fair.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
CIB-esektől kérdezném, hogy jól értelmezem, hogy az ATM készpénz felvét összegtől függetlenül (idegen ATM-ből) 772,-Ft/tranzakció?
Tehát, ha mondjuk Unicredit-es ATM-ből egy tranzakcióval ki tudok venni 1millióFt-ot, akkor az csak 772,-Ft költséggel jár?Köszönöm a segítséget .
-
addikt
válasz nubreed #10580 üzenetére
Bocs, én úgy értettem a hsz-ed, hogy kötelező lesz a mobil app telepítés. PSD2-ről az index-es cikker olvastam, de az alapján hagyományos két faktkrosdi is jó lehet (azaz SMS).
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
vnorbi
aktív tag
Beszállok a számháborúba. Azok a szolgáltatások, amik neked 7 ezerbe kerülnek, nekem egészen az idei évig ~2300 forint éves díjba kerültek (éves kártyadíj). Minimálbérnek megfelelő jövedelemjóváírás volt a feltétel. Idéntől a korom miatt már legalább 150 ezer forint jövedelem kell hozzá, és a kártyadíj is emeledik ~4100 forintra. A számlacsomag a tranzakciós illeték bevezetése előtt indult, a régieknek meghagyták a kondíciókat, de az új belépőkre már átterhelik az illetéket, és kevesebb az ingyenes pénzfelvételi lehetőség.
-
Brandynew
őstag
Nem olyan sok az a 150 ezer Ft jóváírás... ha valakinek nincs annyi a bére, akkor pl. a párja tud neki ráutalni annyit havonta, hogy kijöjjön. Tudom, nem mindenkinél megoldható, de a Kolléga Basic se rossz, pl. a csoportos beszedés ott is ingyen van.
Mi van áramszünet esetén, vagy akkor, ha megszakad a netes kapcsolat? Semmi, ugyanúgy tudsz fizetni, ha gondolt erre a kereskedő. A terminálüzemeltetők minden kereskedőnek két netkapcsolatot ajánlanak (pl. Telekom és Telenor), az újabb terminálok pedig akksival is működnek. (Dombornyomott kártyával egyébként netkapcsolat nélkül is tudsz fizetni, szóval ha más nem, erre az esetre jó, ha van egy teljesen ingyenes dombornyomott Revolut kártyád).
Én nagyon egyszerűen megoldom azt, hogy mindenhol elfogadják a kártyát, ahol fizetek: nem vásárolok olyan helyen, ahol nincs terminál.
A 9344 Ft szerintem sok, ha már az én 7 ezer Ft-omat is sokallták többen.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz Brandynew #10593 üzenetére
évente 7 ezer Ft az összes banki költségem közalkalmazottként, és abban korlátlan számú ingyenes átutalás, csoportos beszedési megbízás, rendszeres átutalási megbízás stb. van,
Milyen feltételeket is kell ehhez teljesíteni? Ezt elfelejtetted megemlíteni, pedig fontos lenne! Ja, hogy 150 ezer Ft jóváírás is kell hozzá? Így mindjárt más.
én nem tudok elképzelni olyan helyzetet, amikor valaki csak azzal tudna fizetni, és nem lehetne megoldani mindent készpénz nélkül
Én el tudok, úgy hívják áramszünet. Mit csinálsz, ha az adott kártyás fizetést biztosító helyen hirtelen áramszünet lesz? Még kp.-val se biztos, hogy engednének fizetni, nemhogy kártyával.
Vagy ami legutóbb velem történt, megszakadt a terminál netes kapcsolata.. kész áram van, csak éppen fizetni nem tudsz kártyával, mert a kommunikáció csorbul.A zöldségesek meg a piacok nagy része nem preferálja a kártyás fizetést.
Nekem évi 9344 Ft körül van, ebben benne van a számlavezetési meg az éves kártyadíj is. /CIB Online/ Minden utalás és csoportos szirszar 0, ja és tranzakciós illeték sincs, pontosabban benyeli a bank.
-
bopeti98
őstag
3 automatát találtunk az állatkertben. Az egyiken látszólag jó volt a terminál, de kártya érintés után hibát írt ki. A kártyát meg sem próbálta terhelni. A másik kettőn semmilyen életjelet nem mutatott a terminál.
Egy kicsit kellemetlen volt, hogy Budapesten, egy turisták által erősen kedvelt helyen nem lehet kártyával fizetni. Sem az árusoknál, sem az automatáknál.[ Szerkesztve ]
-
kerxy
őstag
válasz bopeti98 #10599 üzenetére
Nálunk melóhelyen is ilyen Cola automaták vannak. Az érintéses mobilfizetés 100-ból 1-szer működik rajta, a sima kártyás fizetés pedig 10-ből 1-szer. Egy-két hónapja írtam az automata üzemeltetőnek ügyfélszolgálatára, pontos azonosítóval, azóta sem jött semmi válasz...
-
Brandynew
őstag
Atya ég, akkor te valami eszméletlen rossz csomagban vagy, ilyenről még nem is hallottam. Évi 35-40 ezer Ft?! És ezt te tényleg hajlandó vagy kifizetni szó nélkül? Szerintem ennyire drága csomagot még ár szerint csökkenő sorrendben sem adnak ki a netes kalkulátorok.
Én egyébként az ERSTE Kolléga Plusz díjcsomagjában vagyok, évente fizetek ~ 7 ezer Ft-ot egy dombornyomott Master Card kártyára elég jó utasbiztosítással, és ezen felül semmilyen banki költségem nincs, mivel minden ingyenes korlátlan mennyiségben (a készpénzfelvételen kívül, de készpénzt nem használok). Szóval csoportos beszedés, átutalás bankok között is, számlavezetés stb.
De ahogy írtam, amikor legutóbb leírtam, hogy ennyi a banki költségem, többen írták, hogy rossz csomagban vagyok, mert 3000-3500 Ft-ból is megúszhatnám. Igazság szerint még nem néztem utána, mert amíg nem végtörlesztek, nem akarok bankot váltani, és szerintem ERSTE-nél nincs most sokkal olcsóbb csomag (fixme, rég néztem).
35-40 ezer Ft.... Jézus Atya Úr Isten. Miért?
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
válasz Brandynew #10593 üzenetére
Elárulnád,hogy milyen csomagban vagy és melyik banknál?Ahol én vagyok a hirdetményben "kártyás vásárlás 0Ft",de ezzel szemben mikor lekértem egy évi számlatörténetet akkor láttam hogy a "kártya tranzakciós díj x Ft.
Havi szinten ilyen alapon kb. 2000Ft-ot von le a bank!Két kátya van használatban és mindenhol ahol lehet így fizetünk.Összeségében a bank évi 35000-40000Ft-ot von tőlem.Ebben benne van a két kártya évi költsége(~13000Ft).Ezen felül minden fizetni valót netbankon keresztül utalok.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz axioma #10606 üzenetére
Nem csak a kártyadíjak emelkedtek, hanem a számlavezetési/-kezelési költségek, illetve bizonyos kedvezményeket megszüntettek/csökkentettek és az addig létező legjobb folyó-/és hitelkártya szerződéseket kivezették/lebutították.
Itt ismét "nemazemberekfizettékmeg" papíron, a gyakorlatban pedig igen a tr.adó költségeit.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
axioma
veterán
válasz Mercutio_ #10604 üzenetére
Reszben igy van, a tr.ado bevezetese utan nagyot emelkedtek a beteti kartyak eves dijai. De mivel a kartyas fizetes kartyatarsasag fele fizetendo resze pont hasonlo idoben tortent, tulkepp igy valtoztatas nelkul ugyanannyiba kerul nekik, a Visa-Mastercard kap kevesebbet, ill. a kartyaelfogadas oldalon buktak valamennyit ha ott is jelen voltak. A volumenek novekedese miatt lehet hogy ezt nem is kellett nagyon kezelni.
-
Mercutio_
félisten
válasz Brandynew #10591 üzenetére
Hagyjuk az elméletet, meg a fotelokoskodást....
Ha rákeresel csak a CIB-re itt a topicban lesznek bőven hsz-ek hétvégére tervezett (konkrétan semmi nem ment bizonyos időszakokban) de aztán sikertelen, ezért még a következő hétre is áthúzódó karbantartásokról, nem vagy akadozva működő paypass fizetésről, egyéb problémákról, stb.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz axioma #10598 üzenetére
A "nem ment" az nyilván úgy érted, hogy nem a számlarészletezőn jelent meg, hanem beépítették a többi költségbe
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
KilgoreTrout
senior tag
Egy kis kényelemért nem biztos, hogy érdemes feladni a készpénz által biztosított anonimitást és helyettesíthetőséget.
(Szerintem pont, hogy az elektronikus fizetés a kényelmesebb, mivel gyorsabb, egyszerűbb, nem kell apróval tökölni, mindig rendelkezésre áll a teljes egyenleged, stb.)Elnézve merrefelé halad a világ, én nem szeretném, hogy boldog-boldogtalan hozzáférjen ahhoz, hogy hol, mikor és mit vásárolok, mert megszámlálhatatlan módon vissza lehet élni ezzel. (Pl. magán egészségügyben elutasítják a kezelésed, mert túl gyakran jársz McDonald's-ba, social credit Kínában, stb. Senki nem olvasott disztópikus sci-fiket?
A kriptopénz megoldás lehetne erre, de elterjedéséhez még kell pár év(tized), már ha addigra nem sikerül úgy szabályozniuk, hogy ne maradjon anonim.
Amúgy jelenleg én is majdnem mindent kártyával fizetek, mert lusta vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz vnorbi #10600 üzenetére
Kosz hogy megnezted. Akkor lehet hogy ezen valtoztattak, eredetileg volt, anno az FHB-nal levo autos hitelkartya nevu termeknel fizettunk is (de miutan volt 1% fix visszaterites, osszessegeben me'g mindig megeros volt).
Brandynew: OK, mondtam hogy lehet hogy mara mar nincs, mea culpa[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz axioma #10598 üzenetére
Nem vagyok tévedésben, emlékeim szerint év elején vagy még tavaly év végén változtattak ezen, és a 20 ezer Ft alatti tranzakciók adómentesek.
Persze ha ez nem is így lenne, az ügyfelek számára ez akkor sem visszatartó erő, hiszen a netes vásárlás és az offline vásárlás is teljesen díjtalan.
Ettől még nem jó, hogy 20 ezer Ft fölött van tranzakciós adó, reméljük, belátható időn belül megszűnik ez az adónem. Mondjuk nem tudom, hogy ténylegesen mennyire fáj ez a bankoknak, és mennyiben lesz jobb ettől az átlagembernek. Lehet, hogy csak annyi lesz az eredménye, hogy több pénz marad a bankokban jutalékok kifizetésére, az államkasszában meg kevesebb adó vándorol, amit más adó formájában fognak beszedni, így összességében rosszabbul járunk, mintha maradna a tranzakciós adó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Robotporszívók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Micro Four Thirds
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest