- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
Horbal: Természetesen ez a csendes üzem híveinek szent-grálja. Tuningolni azért nem ajánlatos, mert ugye vhol az olajnak is le kell hűlnie, hameg már külön hűteni kell az olajat, akkor megette a fene az egészet!
Mindenre van megoldás, csak gondolkodni kell! Csatikkal fölfele, esetleg csak az előre bekötött kábelek jönnek ki a dobozból. Persze a mobilitás az 0...
Klemens Akkor magadra vess! Jó munkához idő kell!
-
Horbal
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6992 üzenetére
Nem rád vonatkozott hanem a linken látható, megoldásra.
Nem állítom, hogy hülyeség csak sztem több vele a macera mint a nyereség rajta. Nem nagyon láttam még, hogy überbrutál tuning masinák olajban úsznának.
Még valamit nem vágok, az OK, hogy körbe szilóz a tag mindent de a csatikkal mit kezd, alapból azok nem vízhatlanok, sztem egy D-SUB, vagy DVI tüskéi mellett lazán átfolyik az olaj...szerintem...
-
Horbal
őstag
Hát én sima kézi lombfűrésszel vágtam a 80-as venti nyílást plexibe, lassan ment de szép lett. Nem repedt és nem is olvadt.
Ilyennel szoktam vágni ha géppel vágom:
[link]Ez pl fémhez van de a plexit is jól viszi.
-
TESCO-Zsömle
titán
Horbal: Ki beszélt étolajról?? Én olaj-hűtésről papoltam. Természetesen én (ha csinálnék ilyet) trafó-olajjal vagy hűtő-olajjal csinálnám.
szacsee: Volt szerencsém trafó-olajat szagolni és nem találtm büdosnek. Amúgy se szagolni kel, hanem hűteni vele!
Laraxior: Körvávó
Klemens: Kisebb kört kell vágni, majd reszelő és csiszolópapír!
-
Laraxior
titán
Én sima fúróval fúrtam ki,ahhoz lehet kapni ilyen kör alakú elvileg fátvágó recés valamit. Azzal sikerült,abból alegnagyobb pont 8cmes
Lassú fordulaton volt a fúró,de tényleg olvadt a plexi,vigyázni kell vele,mert hamar elcseppen,meg megbarnul, még a csavarok helyét is kínlódás volt kivágni,nehogy bepattanjon,aztán akkor oda az oldallap
-
szacsee
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #6986 üzenetére
Büdös, mint a q édes anyukája..
-
Klemens
őstag
Ha kisebb fordulattal csinálom, akkor annyira berezonál a plexi, hogy tán el is reped/pattan. Lehet, hogy a sűrűbb és kis fogazatú penge jobb lenne, mert most elégn agy fogú van benne.
Lehet, hogy bebüdösödik, de szvsz esetleg hetente kellene benne olajat cserélni vagy ilyen. Am szvsz sem nagy hülyeség, csak érdekes.TESCO-Zsömle: Lehet.
-
Horbal
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6986 üzenetére
Azt én vágom de könyörgöm, ki az aki hosszabb távon válalja ezt a macerát. (megavasodik büdös lesz, ha nem átlátszó akkor én plexisbe nem tenném az tuti, hogy néz ki, szennyeződik - mert fog az tuti, akkor mi van)
És azért a trafókban nem Aro étolaj van.
-
Klemens
őstag
Hát...nem lenne rossz, de tényleg úgy néz ki, mintha beleűrített volna valaki.
Ezért kell teljesen átlátszót használni, mint az én linkemen. Videó is van erről a youtube-on, de már nem tudom a linket.mod.: Nem értem, minden videóban (már amelyikben plexit vágnak) mindenhol dekopírral vágják, de nekem dekopírral a kés után mindig összeolvad a plexi, így nekem igazán csak flexel a jó.
-
Klemens
őstag
Ha már a LEGO házaknál járunk:
LEGO computer case
LEGO computer case
Egy picit más, de szvsz ez a legkomolyabb (és működik is a gépezet):
http://www.pugetsystems.com/gfx/submersion/gallery/Submerged017.jpg -
jenei92
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #6978 üzenetére
Gólyatábor
,moddingban mindenképp megérdemled a mesteri rangot!
-
szacsee
nagyúr
válasz
Laraxior #6976 üzenetére
Nemtom, mert eladtam, mire ez megjött.
Macka szerint ugyanannyit megy, mint P35-ben, csak max némi fesszel kevesebb kell neki.
Ez inkább Wolf-hoz, York-hoz passzol. (megy is benne az E8500)
Amúgy szerintem a gyári blokk nem sokat ér, de a hozzáadott HP dob rajta kb annyit.
Nem tracer volt nálam, hanem a lap ledjei. -
szacsee
nagyúr
Ha mán a vágólapon volt, akkor ide is betolom.
Kezdetleges állapot.
1
2
Nem köll ide neon. -
jenei92
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #6973 üzenetére
Zsömi sose nyugszik!
Jössz klubra mester? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
imibogyo #6971 üzenetére
Hogy férek el??
Írtam, hogy a vinyókat ki kell költöztetnem az oldallapra...
Ezt leszámítva minden OK! Egy időben én is megalomán voltam, de kicsibe építeni sokkal nagyobb kihívás!
El fog férni. I/O-Slotoktól előlapig 27,5cm.
Szeretek gépet rendezgetni. Vasárnap fater gépébe tettem bele egy 600W-os nem moduláris tápot. Na az kihívás volt! Majd csinálok fotókat.
Hát igen! Ha volna olyan haveri kör, én is járnék LAN-ra. 11kg a szentem...
Felfejlesztés után olyan 15-re saccolom. Chieftec Bravo (BA) táp nélkül 17.sz:
Ha jóisten megáld egy nagyobb pénzösszeggel jövőre, akkor Upgrade lessz még kisebbre!Az egy 30x22x15cm-es házat jelentene, ami 10L.
-
imibogyo
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #6969 üzenetére
Hogy férsz el egy olyan kis házban ??
Én még most is a nagy házak híve vagyok, bár sok hozzászólással egyet értve azért a mostani házam egy picit talán brutálisra sikeredett, de így legalább van mit még finomítani rajta.......A VGA el fog férni hosszában ?? Azt a képeken látom, hogy levegőt azt fog eleget kapni, csak a hossza a kérdéses.........
DE nagyon szépen el van rendezve a gép belseje, és csak gratulálni tudok hozzá !!!!!!
Még egy kicsit irigy is vagyok.... Könnyebb lenne azzal LAN-ozni járni, mint az enyémmel.....
-
Klemens
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6968 üzenetére
Jólvan na. Jobb félni, mint ráb*szni.
-
TESCO-Zsömle
titán
A héten berakom a tápot a gépbe, amihez már meg is vannak az alkatrészek. Mivel a táp moduláris, ez (szerelhetőségi okokból) egy köteg előre rögzített tápkábelt jelent.
Hamarosan jön az új VGA (ha szerencsém van, akkor alaplap is) és a vinyókat ki kell költöztetni az oldallapra, mivel máshol nincs nekik hely. Az egész gépet úgy akarom megoldani, hogy ne kelljen kábeleket kiszedni, igazgatni, stb, ha szerelni kell, elég legyen kihúzni őket, utána ne legyenek útban.
Rend a lelke mindennek és ez különösen fontos egy olyen kicsi háznál mint az enyém.
-
Brumi˘
addikt
Megvan végre a kis masinám is:
-
Klemens
őstag
válasz
kételkedem #6962 üzenetére
Mondjuk nekem jó legy a sima is, a ház oldalára akár ragasztani, akár varrni is tudom, az oldallap szélére meg ragasztani.
Emi most jutott eszembe: Ha a mágneses dololg a DVD-t vagy a vinyókat vagy bármi mást nem tesz tönkre
-
syckaloz
aktív tag
-
Klemens
őstag
Jut eszembe.
Mágnest hol lehet venni? Meg egyáltalán mennyibe kerül? -
Klemens
őstag
válasz
kételkedem #6951 üzenetére
Igen ám, de a tépőzárat mivel kényszeríted rá, hogy a plexin maradjon (vagy az oldallapon)?
Még a házhoz csak-csak, de a plexihez érdekes, ha ragasztod, akkor az nagyon csúnyán meglátszik.
Ezt, hogy fogod megoldani? -
kételkedem
addikt
válasz
Klemens #6950 üzenetére
Én az új házban mindent tépőzárral fogok rögzíteni. Ha leveszed a ház oldalát, a fémre mehet a tépőzár, a ház oldalának megfelelő méretüre vágott plexire pedig a tépőzár másik fele. Tuti, h megtartja és ha le akarod venni, csak letéped, majd vissza. Fehér öntapadós tépőzár kell, és egy UV neon és akkor bónuszként még világít is körbe a plexi szélén.
-
Klemens
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6949 üzenetére
Igen...a csavarok.
Én úgy jártam, hogy mivel sokszor volt pakolgatva az oldallap, így a ház oldalán fúrt lyuk, kicsit kitágult és az egyik csavar már nem fog semmit. Ezt is még ki kell küszöbölni.
Am. azon a mágneses dolgon is filózok. Mágnessel is oda lehetne fogatni az egész oldallapot. Szvsz kivitelezhető. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Klemens #6948 üzenetére
Mér ez mekkora lessz??
Egyéblént én is ilyen vagyok.
Mit össze nem agyaltam, mire kitaláltam, hogy legyen a plexi...
Persze én csencseltem díszes csavarokat. 8mm átmérőjű, 5mm magas feje van, 6-os imbuszal húzható. A szára olyan 4-es lehet és van egy ilyen műanyag korong, amive bele lehet tekerni. Sárgaréz színű. Süllyestve képzeltem el őket.
-
Klemens
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6947 üzenetére
Én nem mondtam, hogy nem akarom ragasztani.. Szerintem ezt a megoldást kipróbálom, mert a csavarozásnak más hátránya is van, bár...mindennek van hátránya.
Amúgy még a tépőzáron is gondolkodtam, de az érdekes lenne.
Nem arról van szó, hogy nem jó semilyen megoldás, csak törekszek a legjobbra, a legolcsóbbra, legkönnyebre, persze úgy, hogy kompenzálják egymást.
Nagyon sokat tudok egyes dolgokon töprengeni, hogy miként és hogy, mivel...stb, főleg amikor valami nagyot akarok alkotni. -
TESCO-Zsömle
titán
-
Klemens
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6945 üzenetére
Igen ám, barátom...van sokféle ragasztó, de ha felragasztom, akkor, ha esetleg valamit nyúlkálni kell a gépben, akkor, hogyan robbantom le az oldallapot? Ha esetleg gyengébb ragasztót használok, akkor meg nem akarok úgy járni, hogy egyszercsak potty és az oldallap átmegy vízszintesbe és pl. pont egy csavar van a gép mellett amire ráesik a plexi és szépen egy jól irányzott mozdulattal egy szépséges kis barázdát húz a plexibe.
Bár...azért egy próbát megérhet. -
Klemens
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6943 üzenetére
A plexit azért akarom lecserélni, mert a mostani plexi az használtan lett szerezve (egy ajtóban volt, festékcseppes, nagyon karcos), de nemrég voltam egy cégnél és hoztam tőlük egy vadi új, fóliás, plexi táblát, melyet csak méretre kellett vágni a pincében.Az oldallapot, legalábbis a gyárit azt nem szeretném. Amikor elkezdtem az egész moddingot, vettem egy rendes ATX-es házat 1K-ért, melynek az oldallapját vágtam méretre az én midi házamra és vágattam ki és ment rá az ajtóból kiszedett plexi.
Aztán a házat oldallap nélkül eladtam 1,5k-ért.
Most viszont szereztem ezt a plexit és ha már van szép plexim, akkor miért ne csinálnám meg úgy, hogy az egész oldallap plexi legyen. Ezzel az a baj, hogy mindenféleképpen csavarozni kell és akármit csinálok a csavar fejével, nagyon fel fog tűnni.
Így a mostani oldallapra rakom rá az új plexit, de ezt az oldallapot is csavar tarjta, de itt már, ha a csavar fejét átnyalom feketére, már nem lesz olyan feltűnő.Hát...kb ennyi a problémám és a jelenlegi elgondolt megoldásom rá.
Teccik érteni?
-
Klemens
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6940 üzenetére
1. ötlet: az a bajom, hogy szvsz nehéz megoldani.
2. ötlet: az eredeti oldallapot nem akarom megvágni, mert ha akármit alb*szok, akkor legalább az maradjon meg és végszükség esetére visszarakom azt.
3. ötlet: ugyan ezAzt hiszem, hogy fogom a most rajtalevő oldallapot és leveszem róla a mostani plexit és rárakom a már méretre végott friss szerzeményem.
Azért köszönöm az ötleteket!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Klemens #6939 üzenetére
Hát elmondon meked az én ötleteimet!
1: Vágsz egy akkora plexit, mint az oldallap, tekersz bele fönt, lent és elől néhány kis csavart, persze úgy, hogy 1mm-t kilógjanak, majd csinálsz alulra, felülre ás eéöre olyasmi kivágásokat az éleken, mint amik az eredeti oldallapot tartják, csak a csavarokra átméretezve.
2: Vágsz egy akkora plexit, mint az oldallap, kivágod az oldallapot, hogy csak a rögzítő-peremek ne látszódjanak és ráragasztod a plexit.
3: Vágsz egy akkora plexit, mint az oldallap, kivágod az oldallapot, a rögzíttő peremre ráhagysz + 1 cm-t és ebben a sávban csavarozod az oldallapot.
Megj: A felvázolt esetkben a plexi kívülröl rügzül az oldallaphoz!
Nálam a 2-es megoldás lessz...
-
Klemens
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6937 üzenetére
Kép1 (jelenleg most ezt találtam, ahol a leginkább látszik minden, annyi külömbség van, hogy most X2 van benne meg az egész hát kívül-belül fekete)
Jelenleg így használom (itt is még a régi bél van benne)
A mostani oldallap+plexi csavarral van ott (a plexi kicsit csúnya, mert ajtóból lett kiszedve
).
1. terv: Full plexi oldallapot adok neki.
2. terv: Az oldallapról leszedem a plexit és a mostanit teszem a helyére (venti nélkül). -
TESCO-Zsömle
titán
Ha vissza tudom valahogy szerezni a tápomat Fatertól, akkor átesik a gép egy komoly kábel menedzsment-en.
De hogy kérsz vissza vmit, amit nem akarnak visszaadni? Még akkor sem, ha vállalnám az átszerelést és minden mást.
Franc! Kell az a táp! Új VGA-nak mindenképpen kell!
sz: Vki nem tud plexit méretre, majd gérbe vágni nekem szívesség alapon??
-
nike_
addikt
Telós kép, de a kép címe a lényeg, azt nézd
-
Klemens
őstag
Ja, és 120mm-es porszűrőt hol lehet venni (Bpesten) jó áron?
Előre is köszönöm!
-
Klemens
őstag
Tiszteletem az ittlevőknek!
Van nékem egy szép és méretrevégott plexi lapom (még a fólia is rajta van). Ezt a plexit szeretném a ház oldalára rakni.
Ezt ti mivel szoktátok megoldani? Csavar (ez kicsit csúnya) vagy valami más ötlet?
-
syckaloz
aktív tag
-
Laraxior
titán
Hát igen,szó ami szó nagyon a szívemhez nőtt,főleg mikor meg kelett válnom két éve a teljes konfigomtól,de szerencsére olyan emberhez került aki megbecsülte,és amikor Ő új házat vett,felajánlotta hogy visszavehetem,tudja hogy mennyire szerettem,hát most megint itt van Nálam
(Tegnap tettem XP-t hétvégén vista pack jön
)
-
Laraxior
titán
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
sNiP3rFun #6909 üzenetére
Jah, rólam koppintották
Meg mondjuk én a nulláról csináltam ketten a dekopir-fűrésszelAmúgy épp' most készülök béköltözni egy házba mégiscsak. Tudodm...tudom pár napja azt irtam, hogy nem lesz ilyen. Még egyelőre csak méricskélek, hogy is férnék el egy ilyenben. Nagyon beleszerettem. régóta szeretnék egy ilyen kis gépet.
Aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Kell hozzá egy kis befektetés,mert akkor már SSD-vel költözök át bele, hogy legalább az egyik HDD-elhelyezésének problémája megoldódjon... -
sNiP3rFun
tag
Sziasztok!
Nyugdíjasnak van hasonló nekem valahogy bejön...
-
Chaser
legenda
válasz
*HaYha* #6864 üzenetére
Nyitható előlap maradhatna, azzal semmi bajom nincs, a legalább 1 db lenyíló ODD előlap hiányzik fölötte. Legyen csavarnélküli szerelhetőség, porszűrő alapból, én a plexibe nem vágnék még ventiknek helyet. A LED-ek egy szépen csiszolt plexi fedlap mögött lennének, ha mást nem standard 100x fényerejűek, szín az szubjektív, nekem leginkább a kék jön be, legalább passzolna a "turbinához", el tudnék olyat is képzelni, hogy a power LED világítana erősen, és ekörül egy félkör vagy teljeskör lenne világosabb színben a vinyónak. Esetleg a külső csatikat rejthetnék egy lenyíló/csúsztatható lap alá. Kb ennyi
Nekem hiányoznak jah, ha már lúd, legyen kövér
-
Steve-0
őstag
lehet én is csinálok egy LEGO házat már régebben is gondoltam rá
megnézzem mennyi alapanyagom van
: [link]
-
Brumi˘
addikt
válasz
- = Zk = - #6902 üzenetére
Raktáros listába bekukkantassz és voálá: ichbinleise Fan 225m/800rpm LED blue 4890 Ft
-
- = Zk = -
félisten
mivel írta h foglalkozik vele,igy gondolom énis.
de!itt (X) nemtaláltam 140mm-nél nagyobbat...
voltaképp ezért kérdeztem h nemlátom fátol az erdőt?mod:hameg Laraxior Fórumtársnak van 22cm-es ventije,akk érdeklődöm nála...!
mod2:köszönöm Brumi˘
nemláttam fátol az erdőt... -
nike_
addikt
válasz
- = Zk = - #6900 üzenetére
Gondolom van nála 22-es..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged