- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
setup
tag
Lehetsz annyira kezdő a kérdést olvasva, hogy nem teszel forraszanyagot a pákacsúcsra. Ha nincs rajta nagyságrendekkel kisebb felületen melegíted az alkatrészlábat, mint amikor körbe veszi azt a pákacsúcson megfolyt forraszgömb. Egyébként, ha van egy tekercs a közelben vagy bármi elvezeti onnan a hőt és a páka teljesítménye a kevés, akkor hiába küzdesz. Egy túl gyenge pákával arra inkább van esélyed, hogy oldalcsípővel széttörd az alkatrészt hidegen és a tetemének a lábait egyesével melegítve húzgáld ki a nyákból. Ha vacak minőségű a nyák már 300 fok körül simán leválhat róla a fólia. Én nem ma kezdtem, de egy kapcsolót kinyírtam, mert ha 200 foknál feljebb volt a páka kiolvadt a kapcsoló lábánál a műanyag. Ritka gagyi alkatrészminőségek vannak sajnos. Ma már az nem úgy van, hogy nekiesel, aztán kiforrasztod és kész. Főleg, ha furatgalvanizált két oldalas nyák. El tudja vezetni a hőt rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- PlayStation 5
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged