Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz hcl #84842 üzenetére

Az újkori képen még nem látszik, de hamarosan körbefúrtam a palástot, noha itt a gyártó filozófiája az lehetett, hogy alumínium lévén, a belső meleget úgy-ahogy átadja a környezetnek, át is melegedett rendesen. Érintésvédelmileg a hálózattól a belső műanyag tok szigeteli az áramgenerátoros tápot.

Meg a hűtőbordát sem részleteztem, de nyilván nem a belsejébe tettem, ahol mit sem érne, hanem az alu PCB hátára, ugyanakkor a búra és a palást között távtartókkal rést hagytam. (Itt már az érintésvédelem nem számított, csak kísérleteztem.)

#84841 mzso

A PIR áramköre általában így néz ki, csak jelen esetben a relé helyett van a LED-sor és más, kisebb eltérések. Ha nem zárlatos a kapcsolótranzisztor, akkor elvileg az IC hibája jön szóba. A bázisellenállást kiiktatva, kikapcsol a tranzisztor, ellenkező esetben C-E zárlatos. De ez ráméréssel is könnyen kimutatható. Meg a feszültségeket is ellenőrizni kell, hogy mitől mehetett tönkre.

Még olyan is előfordulhat, hogy egyéb hiba miatt folyamatos zavarimpulzusok érik a PIR áramkörét és ezért nem tud kikapcsolni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés